Şimdi Ara

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.366
Cevap
19
Favori
81.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hafta sonu Vatandan OCZ 256GB Vertex 4 Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 510MB Yazma) almayı düşünüyorum, fiyatı 611 TL. Kullananlar öneriyor mu? Çünkü okuduğum kadarıyla sorun yaşayanlar var, bozulduğunu garantiye gönderdiğini tekrar bozulduğunu yazanlar vs...

force gt 120gb aldım, sıfırlıyorum 520 puan alıyor as ssd den, üç ay sonra 50 puan düşüyor

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifesdown

Bu hafta sonu Vatandan OCZ 256GB Vertex 4 Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 510MB Yazma) almayı düşünüyorum, fiyatı 611 TL. Kullananlar öneriyor mu? Çünkü okuduğum kadarıyla sorun yaşayanlar var, bozulduğunu garantiye gönderdiğini tekrar bozulduğunu yazanlar vs...

hocam o kadar cok para vermeye değmez dogrusu daha ucuza almanız mümkün forumdan veya diğer 2.el sitelerinde sıfır olarak biraz araştırın derim 610 lira cok para
    Gigabyte 880gm-ud2h / AMD Athlon II X3 445 (3.4GHz)/Corsair 6 Gb 1333Mhz Ram / İntel 520 60Gb SSD Samsung 500GB HD502HJ /MSI R6850 Cyclone Power / Samsung P2250 /Mid Atx Modiing Kasa / High Power 500W Psu /
  • quote:

Bu hafta sonu Vatandan OCZ 256GB Vertex 4 Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 510MB Yazma) almayı düşünüyorum, fiyatı 611 TL. Kullananlar öneriyor mu? Çünkü okuduğum kadarıyla sorun yaşayanlar var, bozulduğunu garantiye gönderdiğini tekrar bozulduğunu yazanlar vs...

quote:

Orijinalden alıntı: unicornn

quote:

hocam o kadar cok para vermeye değmez dogrusu daha ucuza almanız mümkün forumdan veya diğer 2.el sitelerinde sıfır olarak biraz araştırın derim 610 lira cok para

largo dahil 550 lira. daha uygun var mıdır bilmiyorum.

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95522&ref=akakce&v=1.35.9

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• quote:

Vertex 4 ün bozulma oranı %0.74, çoğu SSD den daha az. Sorunlu olan sandforce kontrolcüsü kullanan vertex 3 ler, indilinx kontrolcüsü kullanan OCZ leri gönül rahatlıkla alabilrisiniz, 5 yıl garantilidir, bozulduğu an RMA yapmak çok kolaydır hiç sorun çıkartmıyor OCZ bu konuda.
    2004 Volvo S60R (SOLD)
  • Marvell kontrolcüsünde ciddi performans kaybı var

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü
  • Vatanbilgisayardan hafta sonu vertex 4 256 gb almış bulunmaktayım. MSI GE60 laptopumla forumda incelediğim kadarıyla yaptığım ayarlardan sonraki test sonuçlarım aşağıdaki şekildedir. Sonuçlar sizce iyi mi? kötü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifesdown -- 14 Ocak 2013; 3:07:02 >

• quote:

Vatanbilgisayardan hafta sonu vertex 4 256 gb almış bulunmaktayım. MSI GE60 laptopumla forumda incelediğim kadarıyla yaptığım ayarlardan sonraki test sonuçlarım aşağıdaki şekildedir. Sonuçlar sizce iyi mi? kötü mü?

http://i.imgur.com/AC4IF.pnghttp://i.imgur.com/yW93z.png

Leptoba göre gayet iyi skor..

• @ lifesdown
    Vatanbilgisayardan hafta sonu vertex 4 256 gb almış bulunmaktayım. MSI GE60 laptopumla forumda incelediğim kadarıyla yaptığım ayarlardan sonraki test sonuçlarım aşağıdaki şekildedir. Sonuçlar sizce iyi mi? kötü mü?

Kimse yanlış anlamasın anlayan olursada problem değil, sdk yarıştırmıyorum sadece örnek olsun diye efem.

Hp g6 2002et laptop, 128gb v4, 74.9/118gb doluluktaki değeri, ancak şunu söylemem lazım alındığında yüklü w7 home basic defalarca sistem mavi ekran, video seyrederken dahi donmalar, res atmalar, illallah etmiştim, tabi şuan w8 yüklü açılış kapanış, trim paha biçilemez.

Edit imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmgnd -- 14 Ocak 2013; 17:31:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tmgnd

@ lifesdown

Kimse yanlış anlamasın anlayan olursada problem değil, sdk yarıştırmıyorum sadece örnek olsun diye efem.

Hp g6 2002et laptop, 128gb v4, 74.9/118gb doluluktaki değeri, ancak şunu söylemem lazım alındığında yüklü w7 home basic defalarca sistem mavi ekran, video seyrederken dahi donmalar, res atmalar, illallah etmiştim, tabi şuan w8 yüklü açılış kapanış, trim paha biçilemez.

Edit imla.

Skora bakacak olursak 4k 64thrd degerinin onemi seq den daha fazla gibi ama bir onceki sayfada benim skora bakarsan 4k 64un bana gore cok yuksek iken seqin bana gore cok dusuk. Gunluk kullanimda hangisinin daha onemli olduguna bakarak(ben bilmiyorum aciksaci gunluk kullanimda hangisi onemli ama ben cok memnunum) belki de degistirdigin ayarlari yenigen gozden gecirmeyi isteyebilirsin...

Edit: Imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 14 Ocak 2013; 19:36:16 >

• @weneorn
    Forumdaş inanın ayar konusunda hiçbir şey yapmadım zira bilgimde yok, ancak sağolsunlar forumdaşlar sayesinde firmware'nin son sürüm olduğunu, ve intel yongasının driverini güncellemeyi, bu başlık altında öğrendim başkada bi ayar söz konusu değil ancak bir forumdaşımız, yazma hızımın biraz düşük olduğunu yorumlamıştı, buna mukabil hertürlü öneriye açığım.
    Günlük kullanımda sıkıntı yaşamadım ancak ssd'lerin oyun map'leri yüklemesinin süratli olduğunu çok kere okudum(muhtemelen en iyi kıyas, oyunların map yükleme hızından geçiyor) fakat inanın 5400rpm hdd'ten çok farklı olduğunu söyleyemeyeceğim, belkide ayarlama yapmam gerekecek.
    Hulasa iyiki ssd'ye geçmişim
  • Evet demek ki burada fark var. Benim skorum seninkinden dusuk olmasina ragmen mesela Modern Warfare 3 de 5-6 saniyede map yukleniyor benim multide. Oneri olarak ne diyebilirim bilmiyorum cunku muhtemelen ahci moddasindir da o skora bakarak bunu soyleyebilirim ve ayarlarida degistirmedim diyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 14 Ocak 2013; 20:37:22 >

yaptıklarım uefi biosu, cms yaptım olmadı.

Orijinalden alıntı: weneorn

Samsungun kendi recovery programini kullan ssdye kurmak icin(harici bir kutu lazim ama sanirim ssdyi takmak icin)...

@wenworn
    kafamda ışığı çaktığın için çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi Sammsungun kendi recovery ile hallettim. Fakat resimde göründüğü gibi 30gb alan gitti. Ben uefi bios ile win7 kurmak istiyordum kısmet bunaymış. hemen test ettim. değerler sizce nasıldır.

• _____________________________
  • gençler benim bilgisayarda bu ssd'nin 256gb lık modeli takılı; sürekli mavi ekran hatası almaktan şikayetçiyim bilgisayardan. SSD kaynaklı mı bilemiyorum ama ilginç bir tespitim var SSD li bilgisayarıma ram terfisi yaptım 2x4 gb ram aldım onları takınca mavi ekran hatası daha sık veriyor her nedense ramleri çıkardığımda pek nadir görüyorum mavi ekran hatasını. işin ilginç tarafı ramler takılı iken google chrome ile internette gezinirken sürekli chrome çöküyor sayfayı yenilemek zorunda kalıyorum. ramler takılı değil iken neredeyse hiç almıyorum boyle bir hatayı. benim düşüncem SSD sorunlu, ramleri de takınca pc daha da mı kafayı yiyor bilmiyorum ama mutlaka işi daha da tetikleyen bişe var ortada. bu konuda bna yardımcı olabilecek birisi var mı. paraya kıyıp ram aldım bi kenarda yatıyor ramlerim 4gb bellekle kullanıyorum bilgisayarı şuan.

mavi ekran hatasını şöyle veriyor: internette gezinirken bi kasma oluyor ekran donuyor 1 sn sonra mavi ekran geliyor. bir çok kez windows aero işlemi kendiliğinden duruyor pcye bi haller oluyor, ayrıca chrome tarayıcıyı kullanırken sık sık flash eklenti çöküyor. ramleri çıkartınca pek sıkıntı vermiyor hatta neredeyse hiç hata vermiyor. ama ramler takılı iken bazen pc tam açıldıktan hemen sonra mavi ekrana gidiyor. ssdye format attım bir kere işe yaramadı aynı mavi ekran yine gelmeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreial -- 17 Ocak 2013; 18:38:07 >

Intel Core i7-2630QM || 12 GB DDR3 1333 MHz RAM || 2 GB nVidia GeForce GT 550M || 15.6" Full-HD|| Bang & Olufsen ICEpower
    || 256 GB OCZ VERTEX 4 SOLID STATE DRIVE || Blu-Ray DVD Combo || Windows 8 PRO ||

• quote:

Orijinalden alıntı: emreial

gençler benim bilgisayarda bu ssd'nin 256gb lık modeli takılı; sürekli mavi ekran hatası almaktan şikayetçiyim bilgisayardan. SSD kaynaklı mı bilemiyorum ama ilginç bir tespitim var SSD li bilgisayarıma ram terfisi yaptım 2x4 gb ram aldım onları takınca mavi ekran hatası daha sık veriyor her nedense ramleri çıkardığımda pek nadir görüyorum mavi ekran hatasını. işin ilginç tarafı ramler takılı iken google chrome ile internette gezinirken sürekli chrome çöküyor sayfayı yenilemek zorunda kalıyorum. ramler takılı değil iken neredeyse hiç almıyorum boyle bir hatayı. benim düşüncem SSD sorunlu, ramleri de takınca pc daha da mı kafayı yiyor bilmiyorum ama mutlaka işi daha da tetikleyen bişe var ortada. bu konuda bna yardımcı olabilecek birisi var mı. paraya kıyıp ram aldım bi kenarda yatıyor ramlerim 4gb bellekle kullanıyorum bilgisayarı şuan.

mavi ekran hatasını şöyle veriyor: internette gezinirken bi kasma oluyor ekran donuyor 1 sn sonra mavi ekran geliyor. bir çok kez windows aero işlemi kendiliğinden duruyor pcye bi haller oluyor, ayrıca chrome tarayıcıyı kullanırken sık sık flash eklenti çöküyor. ramleri çıkartınca pek sıkıntı vermiyor hatta neredeyse hiç hata vermiyor. ama ramler takılı iken bazen pc tam açıldıktan hemen sonra mavi ekrana gidiyor. ssdye format attım bir kere işe yaramadı aynı mavi ekran yine gelmeye devam ediyor.

biosun güncel değilse güncelle ramleri Memtest86 la bi dos ortamında tarat, ssdnin fw 1.5 değilse güncelle son olarakta smart bilgilerinde sorunvarmı bak.

Memtest86
    http://www.memtest86.com/download.html

• quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

quote:

Orijinalden alıntı: emreial

gençler benim bilgisayarda bu ssd'nin 256gb lık modeli takılı; sürekli mavi ekran hatası almaktan şikayetçiyim bilgisayardan. SSD kaynaklı mı bilemiyorum ama ilginç bir tespitim var SSD li bilgisayarıma ram terfisi yaptım 2x4 gb ram aldım onları takınca mavi ekran hatası daha sık veriyor her nedense ramleri çıkardığımda pek nadir görüyorum mavi ekran hatasını. işin ilginç tarafı ramler takılı iken google chrome ile internette gezinirken sürekli chrome çöküyor sayfayı yenilemek zorunda kalıyorum. ramler takılı değil iken neredeyse hiç almıyorum boyle bir hatayı. benim düşüncem SSD sorunlu, ramleri de takınca pc daha da mı kafayı yiyor bilmiyorum ama mutlaka işi daha da tetikleyen bişe var ortada. bu konuda bna yardımcı olabilecek birisi var mı. paraya kıyıp ram aldım bi kenarda yatıyor ramlerim 4gb bellekle kullanıyorum bilgisayarı şuan.

biosun güncel değilse güncelle ramleri Memtest86 la bi dos ortamında tarat, ssdnin fw 1.5 değilse güncelle son olarakta smart bilgilerinde sorunvarmı bak.

Memtest86
    http://www.memtest86.com/download.html

slm arkadasım sorunun % 99.9 ram kaynaklıdır uyumsuzluk söz konusu mavi ekran hatasını devamlı o yuzden alırsın...corsair yada kingstoneden şaşma...

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinozsoy

quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

Samsungun kendi recovery programini kullan ssdye kurmak icin(harici bir kutu lazim ama sanirim ssdyi takmak icin)...

@wenworn
    kafamda ışığı çaktığın için çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi Sammsungun kendi recovery ile hallettim. Fakat resimde göründüğü gibi 30gb alan gitti. Ben uefi bios ile win7 kurmak istiyordum kısmet bunaymış. hemen test ettim. değerler sizce nasıldır.

Onu da soyle cozuyorsun. O recovery kismina(ama once recovery kismini yine samsung recovery ile baska bir diske yedekle, ama bence en iyisi orjinal hdddeki recovery kismini silmemek, boylece bir sorun ciktiginda direk o hdd ile pcyi baslatabilirsin) format atiyorsun. Sonrada mesela minitool partition wizard gibi bir program ile o kismi senin ana kisim ile birlestiriyorsun(program ile yapinca verilerin kaybolmuyor merak etme, yani ana kisma format atilmamis oluyor). Ben boyle yapmistim...

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.