Şimdi Ara

OCZ SILENCER 910W POWER SUPPLY Yandı Sanırım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlarım Feel meshcool kasa kullanıyorum 5870 ekran kartı aldıgım için kasanın 550 watt güç kaynağı yetmez diğe OCZ PC POWER&COOLING SILENCER 910W POWER SUPPLY aldım. Ekran kartım geldikten 3 gün sonra, yeni aldıgım powersuply geldi ve bu 3 gün ben kasanın kendi power ınla çalıştırdım yeni ekran kartımı hiçde sorun yaşamadım o 3 günde .

Neyse arkadaşlar yeni almış oldugum 910 wattlık power geldi hemen taktım 3 hafta sorunsuz kullandım dün bir şimşek çaktı pat diğe bir ses geldi ama ne ses sanki yanımda c4 patladı :( o sesin etkisinle elektrik gitti geldimi bilmiyorum ama gözümü açtıgımda kasa çalışmıyordu korktum kesin ekran kartını yedik diğe gitti bizim 850 tl dedim :S hemen diğer yedek powerı taktım sorunsuz çalışıyor dedim ohh be sanırım sadece power gitmiş ben ocz yi paketledim gönderdim , akşam bi müzik dinliyeyim dedim ses gelmiyor Grundig GR 37-104 FHD 100 Hz. SP LCD TV yi monitor olarak kullanıyordum HDML bağlantı kurdugum için sesi tv nin hopörlerinden alıyordum neyse ses gelmiyor dedim herhalde bizim tv,nin ses entegreleride yanmıs sanırım derken aynı ses pat diğe tekrar patladı bu ses bu defa lcd tv den geldi , görüntü var ama ses yok Hemen kapattım servisine götürdüm adamlar yanan yerleri gösterdiler kömür olmuş :( garantiye gircek herhalde ama arkadaşlar 350 tl ye aldıgım Power sizce garantiye girer mi yoksa çöpe mi gitcek 910 watt ???

lcd tv
    http://www.arcelikenucuz.com/index.php?do=catalog/product&pid=572

bu kasanın powerini kullanıyorum şuan Sorun olurmu arkadaşlar ???[/b]

OCZ SILENCER 910W POWER SUPPLY  Yandı Sanırım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliveFoto -- 18 Aralık 2009; 11:23:27 >

• Psuda devre koruması yokmuşmuş ?
    O kalitede bir psu nasıl patlıyor hemde 3 haftalık.
    Psu yu değiştireceklerdir sanırım.. Sürekli elektrik gidip gelmeleri vs oluyorsa bir ups alın siz.

Mazallah sadece psu ile kalmaz board-işlemci vs ne varsa yakarsınız.

Ekleme : Ayrıca da 910W ne yahu ? Keşke bir sorsaydınız önce Üzerinde her türlü koruma olan Corsair yada enermax alın derdik , ömürlük.
  • Devre koruması varmış ki PC'sine birşey olmamış sadece güç kaynağı hasar görmüş. Dikkatli okuyacak olursanız

quote:

hemen diğer yedek powerı taktım sorunsuz çalışıyor dedim ohh be sanırım sadece power gitmiş

yazmış arkadaş, demek ki PC'sinde bir sıkıntı yok! Devre koruması nasıl birşey sanıyorsunuz ki siz? Üstüne şimşek de düşse güç kaynağı çalışmaya devam edecek mi sanıyorsunuz? Hayır devre koruması demek bu tip durumlarda akımı keserek güç kaynağının dışında diğer bileşenlerin bozulmasına engel olması demektir.

Zaten PC Power&Cooling 910 dünyada bulabileceğiniz en kaliteli güç kaynaklarından birisi, aksi bir durum düşünülemezdi.
  • Cevabınız için teşekkürler aslında açmıştım daha önce. http://forum.donanimhaber.com/m_35654704/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#35657902
  • OCZ'nin bu ürünü gerçekten kaliteli ve en iyi serisi ama ürün hasarlı veya sorunlu olabilir. Sonucta elektronik bir ürün... Anladıgım kadarıyla kapasitoru patlamış. Bu arada evinin elektirik düzeninde bir problem olabilir cok fazla güç veriyor olabilir ve bundan dolayı lcd'in ve psun hasar almış olabilir.

Bu arada 5870 sakın sakın feel 550w psuya emanet etme !

Şimdi o ekran kartını o psuya taktıgında pc %100 acılır ama reset sorunları yasabilirsin, yaşamayabilirsinde veya psu 4670 takılı sistemi kaldıramaz ise psu yanabilir ve sisteme zarar verebilir, sistemi sahte kalitesiz bir psuya bırakmak, tamamen bir şans işidir, Bundan dolayı sana burda kimse ''sorunsuz veya sorunlu %100 calıstırır'' diyemez ! 2 gün sonra sistemine birşey olursa, sonra dersin bana siz olur dediniz pc acılmıyor, psu yandı filan diye gelebilirsin...

Hazır kasadan cıkan bütün psular kalitesiz oluyor.

Genel olarak hazır kasadan cıkan kaliteli marka psu üreticisinin psularında (Thermaltake, xilence, cooler master, high power'dan bahsediyorum) piyasada sattığı psulardan koymazlar, hazır kasalar için ayrı üretirler bunlarda % verimliliği düşük, sahte psu üreticleri gibi kısa kablolar kablo kullanırlar, +12v amper cıkıs güçleri düşük ve peak değerler yazılırlar sonuc olarak pc acılır ama her zaman bir ayağın cukurda gezinirsin. Kısaca hazır kasadan cıkan hiçbir psuyu önermiyorum ! (NOT : Bir tek asus hazır kasadan çıkan asus psular kaleli oluyor, birde bazı kasa üreticileri kaliteli ocz psular koyuyorlar, bir kac tane daha var ama bunlar istisnadır.)

Uzak durulması gereken markalar: casecom, firsby, redrock, HEC, bien, raidmax, everest, inca, feel , rain, codegen, boots...

Casper, exper, crea gibi markalar kasalarında her zaman sahte PSU kullanır... (PRO 2000 bazı kasalarından 300w FSP cıkabiliyor ama bu istisnadır.)

Düşük güç isteyen bir ekran kartı alsan bile PC belki açılır ama reset sorunları yaşarsın, hatta fazla zorlanırsa psu yanabilir ve devre koruması olmadığı için anakarta ve diğer parcalara zarar verebilir.

http://www.cizgi.com.tr/psu/

• Mert arkadasım ben o zmn diğer kasayı kullanayım giden power'in sonucu belli olana kadar ...

Sizce garantiye girermi gönderdiğim ürün ?
  • Pc Power & Cooling dünyada başa oynayan birkaç PSU markasından biri.Diğerleri Enermax,Seasonic'tir.Corsair kesinlikle kaliteli ama bu markaların arkasından gelir.Yeterince kökleşmiş değil Corsair.PC Power & Cooling daha çok endüstriyel alana kaymış bir firma.12cm fanı ve modüler kablolamayı kullanmayacak kadar da muhafazakarlar.

Nasıl bir şimşekmiş ki LCD TV'yi de yakmış.PSU görevini yerine getirmiş ve yüksek voltajı bilgisayar bileşenlerine ulaşmadan kendi içinde eritmeye çalışmış.Etki-Tepki prensibi gereği PSU'nun kapasitörünün birinin ısınarak patlaması gayet normal.Var olan enerjinin bir anda yok olmasını bekleyenlere duyrulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 18 Aralık 2009; 14:13:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • garantiye girer niye girmesin. PSU nun içini açıp birşeyleri kurcalamadın sonuçta.
    Güç kaynağının kendini feda etmesi olarak tanımlıyorum ben bu tür olayları.
    FEEL PSU olayına gelince boşta sistemi çalıştırır. Çünkü HD5xxx serisinin boştaki güç tüketimleri çok düşük.
    fakat oyun falan oynanamanı tavsiye ederim. Yükte güç kaynağı yetmeyecektir. Feel in 550W ını 350W olarak kabul edebilirsin. Çünkü +12V güç çıkışı 250W falan.
  • arkadaslar bu arada 1 masada 2 pc kullanıyorum diğeride aynı anda açıktı ve ona hiç birşey olmadı ve o pc sıradan bir pc monitör philips 22 '' kasa sharex markalı bir kasa bu pc sadece kapanmıştı tekrar açtıgımda sorunsuz çalıştı sadece ses gelmiyor o ayrı :D sanırım bu pc ninde anakart üzerindeki ses kartımı yanmıs acaba ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

Devre koruması varmış ki PC'sine birşey olmamış sadece güç kaynağı hasar görmüş. Dikkatli okuyacak olursanız

quote:

hemen diğer yedek powerı taktım sorunsuz çalışıyor dedim ohh be sanırım sadece power gitmiş

yazmış arkadaş, demek ki PC'sinde bir sıkıntı yok! Devre koruması nasıl birşey sanıyorsunuz ki siz? Üstüne şimşek de düşse güç kaynağı çalışmaya devam edecek mi sanıyorsunuz? Hayır devre koruması demek bu tip durumlarda akımı keserek güç kaynağının dışında diğer bileşenlerin bozulmasına engel olması demektir.

Zaten PC Power&Cooling 910 dünyada bulabileceğiniz en kaliteli güç kaynaklarından birisi, aksi bir durum düşünülemezdi.

Ne diyorsunuz yahu ?
    Okudugunu anlamaya çalış bi önce insan oglu Psu ya kötü diyenmi varki kalkıp beni sorguluyorsun sen ?

Enermax yada corsair 650W psuları yeterdi neden okadar para verdi demek istedim.
    Sizden öğrenecek değilim , işinize bakın.

• Toprakli piriz kullanmanizda yarar var,ayrica durumunuz iyi ise 2000 lik ups alin derim,850 tl ekran karti aliyorsun kullandigin kasa feel ve 550 watt psu ne diyeyim size bilemiyorum.O feel marka powerlarin lakabi dinamit diye herkez tarafindan bilinen bisey hocam.O kasalara konserve desek yeri var yani neyse gecmis olsun size.
  • kudretx e katılıyorum. Bu kadar üst seviye bir sistem ve PSU UPS ve akım korumalı priz ile kullanılmalı diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.