Şimdi Ara

Oculus Rift'i kullandık: Oyunlarda sanal gerçeklik dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son dönemin en çok konuşulan teknolojik ürünlerinden biri de hiç şüphe yok ki Oculus Rift. Oyunlarda sanal gerçeklik sağlayan ve kullanıcısını oyunun içerisine dahil eden Oculus Rift aynı zamanda yeni nesil eğlence deneyiminin de kapısını aralıyor. Oyun yapımcılarının arka arkaya destek vereceğini açıkladığı, John Carmack'ın bizzat geliştirme çalışmalarının başına geçtiği Oculus Rift'le ilgili ilk izlenimlerimiz özel videomuzda.

• Oculus Rift'i kullandık: Oyunlarda sanal gerçeklik dönemi
  • Oyuncuların kesinlikle denemesi gereken bir cihaz
  • Masaüstünde klasörlere bakarken bile kullanmak gerek çünkü sabit kafa açısı yüzünden boyun fıtığı olmak üzereyim. Direk boyun kasları çalışıyor bununla.

Boyun fıtığından şikayetçi olanlar +1 versin.

Sağlıklı olup da bunu denemek isteyenler de +1 versin.

Ensesi kalın olanlar ve ilgilenmeyenler -1

Anket sonucu: donanımhaber sakinlerinin çoğunluğu sağlıklı, ensesi kalın ve bu konuyla ilgilenmiyor. Buna katılanlar da -1 versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 14 Kasım 2013; 15:43:29 >
  • Nvidia oyun sınıfı notebooklarda 3D gözlük veriyordu. Bence bu firmayla nVidia veya AMD anlaşma yapıp bu cihazın gelişimine katkıda bulunmaları gerekiyor. Zaten oyun firmalarıyla da içli dışlılar. Yazılım desteği zor olmasa gerek. Biraz yatırım da yaptılar mı SD görüntü seviyesini 2K seviyesine taşırlar. Böylece üst seviye ekran kartları ile birlikte satışa sunulabilir. Bir oyuncu olarak ben şahsen kutu içeriğinden R9 290X, Oculus Rift ve yeni oyunların çıkmasını isterim. Keza benim gibi düşünen bir çok oyuncu da mevcuttur.

• Gözlük kullanıyorsak nasıl olacak? Bununla ilgili bir ayar varmı bu tarz aletlerde miyop yada hipermetrop olan insanlar için?
  • sinema salonunun sanki içindeymişsiniz gibi deyince çok merak ettim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 30 Yaşındayım ama keşke bi 10 sene daha dünya ya erken gelseymişim diyorum.. :)
    Daha neler görüceğimi merak ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Nephren-Ka

Gözlük kullanıyorsak nasıl olacak? Bununla ilgili bir ayar varmı bu tarz aletlerde miyop yada hipermetrop olan insanlar için?

Merhaba,

Oculus gözlük kullanıcılarına yönelik bir Rift versiyonu üzerinde de çalışıyor. Bu resmi olarak açıklandı, detaylar geldikçe paylaşmaya devam ederiz.

Teşekkürler.
  • Kullananın bir daha monitöre bakmak istememesine yol açacak cihazın adıdır Oculus Rift. Bir an evvel çıkıp yaygınlaşsa da kullanmaya başlasak.

Umarım G-Sync de desteklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 14 Kasım 2013; 14:30:49 >
  • ulan o arkadaki beyaz saçlı dede kimseye kullandırmıyo uyuz oldum

• Çok eskiden vardı bu cihaz yıllar seneler önce..Şimdiki onun çok daha gelişmiş versiyonu.

• oem84 kullanıcısına yanıt
    Adamın ömrü az kalmış yeğen bırakta giderayak birazcıkın oynasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 14 Kasım 2013; 14:38:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelus26

30 Yaşındayım ama keşke bi 10 sene daha dünya ya erken gelseymişim diyorum.. :)Daha neler görüceğimi merak ediyorum..

Bende 21 yaşındayım keşke biraz daha erken doğsaymışım diyorum insan kalitesi gittikçe daha da düşüyor diğer gelişmelerden daha önemlisi insan kalitesi bence

• merakla beklediğim bir ürün. umarım ileride yaygınlaşır ve geliştirilir.

• inşallah Türkiye ye gelir de biz de o deneyimi yaşarız.
    zaten yeni tekonolojilerde en çok merak ettiklerimden biri bu diğeri de ps4::))

• Neredeyse 20 yıl olmuş bilim teknikte okuyalı

Oculus Rift'i kullandık: Oyunlarda sanal gerçeklik dönemi
  • sabırsızlık ile bekliyoruz.

• Aktardığınız izlenimleriniz için teşekkürler.

İnşallah çalışmalarını daha da yoğunlaştırırlar.

Sanal gerçeklik olayı, gerçekten fazlasıyla ilgimi çeken bir durum.Umarım en kısa zaman yaygınlaşma aşamasına gelir.
  • Tam olarak amaçlanan proje ekranları insanın gözünün içine sokmak ve ne isterseler onları göstermek. Bundan birkaç sonraki aşamada ise matrix düzeni içinde bulucaz kendimizi. bkz. ( matrix filmindeki insan tarlaları )

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.