Şimdi Ara

OC yapınca oyundan atması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2200G işlemcime otomatik OC yapınca (3.85 GHz) gibi bir hıza OC yaptım biosdan ama bf1'i 10 dakika oynadım ardından oyun donup attı daha önce 3.90'a almıştım voltajı otomatik yapmıştım bu sefer gta 5 de intro gelir gelmez oyun dondu yine attı. sizce bana en kötü silikonlu işlemciyi mi yaftaladılar yoksa elle voltaj mı vermem lazım ? voltajı 1.4 yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 12 Temmuz 2018; 17:12:46 >

• elle ayar yapılan oc her zaman daha iyidir.otomatikte fazla voltaj verebilir yani yapan sonuçta yazılım nasıl işlemci gelmiş bilemez genel olarak bu olur der geçer.oc'nin uzmanlığı elindeki işlemciyi analiz edip ona göre elle ayar yapmaktır.
  • Bios update yaptın mı ? Ryzenlerin bazı bioslarında bulunan bir bugdı bu , işlemciyi 0.1 mhz OC yapsan bile oyunlardan atıyordu fakat daha sonra fixlediler.
  • 3,90 a elle yapmıştım ama voltaj otomatikteydi çarpanı 39,00 yaptım direk kaydettim voltaj aynıydı sürekli oc siz oc li hep aynı voltajı veriyor 1.4 bildiğim kadarıyla üst limit ve hep o civarlarda dolanıyor voltaj

açıkçası voltaj vermekten biraz korkuyorum yakarız falan diye hızlarla oynayınca en fazla donuyor takılıyor ama voltaj riskli

ama 3.85 de sorun olmaması gerekiyor çok ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 12 Temmuz 2018; 22:21:17 >
  • GAJU kullanıcısına yanıt
    bios güncel
  • 1.4v güvenli bir voltaj bence oynama.hızı düşür hafif hafif illa ki 3.9'a yakın bir yerde düzgün çalışacaktır.yeni bios çıkar sonbahar gelir yine denersin hemen olmuyor bazen.3.9 olmasın 3.8 olsun bu sıcakta gerek yok hani çift çekirdek işlemci oc edersin her mhz önemli olur ama 3.8 2200 işini görmüyorsa zaten yanlış işlemci almışsın demektir.
  • hocam darboğaz falan yaşamıyorum zaten tamamen cpu kullanımını düşürmek için oc yapıyorum aslında çok gerek yok ama

işlemci boost frekansı 3.7 civarı zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 12 Temmuz 2018; 22:25:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HATA VERMEDEN OYUNDAN ATMA
    6 yıl önce açıldı
    GTA 5 OYUNDAN ATMA SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boost 3.7 de yeterliymiş aslında.
  • Aynısı bana da oluyor oc yaptığımda alt f4 gibi oyundan atıyor sanırım voltaj yetersiz geliyor olabilir ama voltajda oto’da ise olmaması lazım öyle bir şeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ne kadar arttırayım voltajı en yüksekte zaten

• Voltajı oto yapıp bios dan 3 90 a oc edince oyundan direk atıyordu eve gidince tekrar deneyeceğim voltajda 1,4 ayrıca

• videodakinin aynısını yaptım gene cortladı ya harbiden en dandik silikon bana denk gelmiş 3.85 e aldım bu sefer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 13 Temmuz 2018; 19:49:50 >
  • Stabil değil demek ki o değerlerde ve maksimum voltajda. Sanırım kötü bir o.c. performansı olan işlemciye denk geldiniz.

Prime95 ile test yapın ama önce hızı düşürün zaten bu hızda stabil olmadığı belli.

Kullanabileceğiniz en yüksek frekansta da bırakın.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    daha oyuna giremeden cortluyor 3.9 hiç stabil değil anlaşıldı 3.85 de geçen gta 5 oynadım yarım saat falan sıkıntı olmamıştı ama bf1 de 10 dakika sonra atmıştı aida 64 testlerinde falan direk hata veriyor zaten prime 95 de ne kadar testte durmalı ?

yalnız bende stok soğutucu var bir kere kullamıştım prime 95 stok hızda 80 lere kadar çıkmıştı şimdi 85 lere kadar zorlar gibi sıcaklık oyunlarda en fazla 60 65 derece oluyor işlemci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 13 Temmuz 2018; 19:56:29 >
  • Gta V çekirdekleri sonuna kadar sömürmüyor o yüzden başta sıkıntı yaratmayabilir ancak BF1 çoklu çekirdeği sonuna kadar kullandığı için işlemcinin daha kısa sürede reaksiyon göstermesi normaldir.

Stabil olduğunu tamamen anlamak için en az 1 saat hatta en az 2 saat testte tutun.

Ekleme: Stok soğutucu ile işlemci yeterince soğuyamadığı için o hızlarda stabil kalmıyordur zaten. Yoksa iyi bir soğutucu ile kendi sınırı ve sıcaklık sınırının kesiştiği noktada stabil çalışacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 13 Temmuz 2018; 19:59:24 >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    sıcaklıkta bir problem yok boştayken 40 derece civarı dolanıyor şimdi tekrar 3 85 de deneyeceğim bf1 de sıcaklıklara bakarım

bir de benim anakartta vrm soğutması falan yok bir sıkıntı yaratır mı ilerde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 13 Temmuz 2018; 20:2:30 >
  • Boştayken o sıcaklıklar normal zaten önemli olan tam yük altında kaç dereceleri gördüğü.

O konuda tam bilgim yok ancak soğutma olmadığı için zamanla soğutma olan anakartlara göre daha çok zarar görmüş olacaktır o.c. yaptığınız zaman. Yani ömründen daha çok yemiş olursunuz.

Önce işlemciyi prime95 ile test edin ondan sonra oyunda deneyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.