Şimdi Ara

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
12
Favori
20.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı)

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş
  • arkadaşlar doktorum bana çağımızın hastalığı psikolojik hastalıklar demişti ben Allah a çok yalvardım Allah ım benden bu hastalığı al başka hastalık ver diye .
  • Bu kafa yapısındaki kişilerde bir de "elalem ne der" düşüncesi oluyor. Lan kimsenin umrunda değilsin, kimse bakmıyor bile. Ama o düşünce insanın içini yiyor.
  • bak dikkat edersen elalem ne der düşünceside takıntıdır ve iyi olmak için ilk önce bu takıntımızı yenerek başlayabiliriz .
  • Bnm takintim birşeyi alırken çok incelerim kutusundan ambalajina kadar ve bu beni rahatsız ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar size başımdan geçen bi olayı anlatim bir okuldayım polisler geldi bişe anlatmak için bunu videoya alıyolar tabi bende böyle şeylerden çok korktuğum için mecburen oturdum dinliyorum tamda kameranın önünde birden beynim acayip yorulmaya başladı acaba dedim mi diye sürekli aynı şey tekrar etmeye başladı başladı en sonunda kendimden geçtim ve bayıldım hastaneye kaldırdılar 1 saate yakın konuşamadım konuşmamamın sebebide yine korku tabi psikiyatri doktoru geldi herşeyi orda anlattım kendimi orda sanki ölmüş gibi hissediyordum doktorla buluşmam böyle oldu ilaçları kullandım Allah a çok dua ettim takıntı biraz hafifledi ama şöyle bişe oldu tetikleyen birşey oldumu yine sürekli düşünmeye başlıyorum mesela biri video alsa hemen o ortamdan kaçarım geçende belgesel çekenler vardı muhtemelen televizyonda yayınlancak acaba orda bişe dedim mi beni videoya aldımı gibi şeyler kafamdan geçmeye başladı ve 6 gündür devam ediyor hadi hayırlısı .

• bende bu hastalık çocukluğumdan beri var. ilk olarak5-6 yaşlarında sayı takıntılarım vardı,gördüğüm her sayıyı , plakayı, telefon numarasını ezberlerdim. Sonra rakamları sayıları birbiriyle çarpar bölerdim. ilkokul ve ortaokulda çok faydasını gördün diyeblirim , 3-4 haneli rakamları kafamdan çarpabilecek duruma gelmiştim fakat rüyamda dahi gördüğüm her rakamla işlemler yapıyordum ve bu beynimin dinlenmesine engel oluyordu.
    Lise döneminde kendiliğinden geçti bu durum , o zamanda farklı takıntılarım olmaya başladı ,
    şunu yapmazsam kötü birşey olacak gibi gereksiz hareketler yapmaya başladım ,
    bir elim bir yere değerse diğer eliminde değmesi gerekir
    çizgilere basmama vs gibi herkesin yaşadığı onlarca farklı takıntım oldu.
    Üniversiteye başladığım dönemde kısmen azaldı bu takıntılar, 2-3 yıl neredeyse hiç etkilemedi beni fakat okulun son yılında tekrar etmeye başladı (stres kaynaklı sanırım 6 senede mezun oldum :))
    Bu konuda en rahat ettiğim yer askerlikti diyebilirm , hiçbir takıntım olmadı askerlik boyunca. (kafa çok rahat oluyor askerde )
    Askerden sonra yine az miktarda günlük hayatımı etkilemeyen takıntılarım oldu .
    Ta ki çocuğum olana kadar çok rahattım, çocuk ilk olduğunda acaba çocuğa birşey olurmu takıntısıyla aylarca neredeyse hiçbir gece uyumadım .
    Şu anda çocuğum 2 yaşında ve neredeyse hçbir takıntım yok . ufak tefek dokunma vb dışında. onlarında bir zararı yok bana.
    Ben bunun tamamen geçecek birşey olduğunu düşünmüyorum , hiç ilaç kullanmadım sadcee doktorların bazı tavsiyelerine uydum.
    Bence ilerlemesi ve gelişimi tamamen strese dayalı bir durum, başlangıcı genetik yada başka sebeplerden olabilir ama gelişimi kesinlikle kişiye bağlı.

• çok doğru bir yere deyinmişsin bu gibi hastalıklar zaten genetik oluyor mesela benim aile fertlerimdede var mış ama geçmiş .
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenagar

*Bi arabanın yanından geçerken elimi 2 kere değdirecem diyorum, o arabaya 2 kere elim değmezse rahatsız hissediyorum.
    *Yolda yürürken karelerin tam içine basmak zorunda hissediyorum.(geçti)
    *Her gece yatmadan önce telefondaki saat ve dakikaya bakıp şarjımın değerini kontrol ediyorum.
    *Bi yere elimle vurunca diğer elimle de vuruyorum.
    *Su içerken yudumlarımı sayıyorum.
    *Aklımdan belirlediğim saniyeye kadar nefesimi tutmak zorunda hissediyorum.
    *Alt yazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.
    *Kitap okurken misal önceki sayfada "nerde" mi "nerede" yazıyor diye düşünmeden edemiyorum dolayısıyla önceki sayfaları tekrar tekrar okuyorum.
    *Rutin göz kırpma dışında ekstaran kendim de iki gözü sıkarak kırparım ve bunu belli bi sayıda yaparım.(geçti)
    Aklıma geldikçe eklerim.

Okurken içim sıkıldı yemin ediyorum

• Bende çok fazla var ama şu anda aklıma geleni yazayım.

Laptop un ışıkları tamamen sönene kadar kapağını kapatamıyorum. Takıntı işte
  • bunlar kişiye zararı olmuyacak takıntılar :)
  • arkadaşlar forumda baya takıntılı kişiler var mış bide bişe sorucam aranızda trabzonda oturan var mı ?
  • böyle bir hastalık yoktur ergenlerin farklı olma çabası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanıdığım 40 yaşında birindede bu hastalık var odamı ergen ayrıca tıbbende kanıtlanmış bir hastalık sen neye dayanarak böyle bir hastalık yoktur diyebiliyorsun ?
  • takıntılar hastalık değildir tıp da ilaç satabilmek için hastalık olarak tanımlamıştır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun tam tersi var mı ? Hiçbir şeye takılmamak relax cool olmak sürekli falan
  • aynı takıntı bendede mevcut kardeşim
  • bunun tam tersi aşırı vurdumduymazlık olur ve ben onu şuanki halime tercih ederdim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bequite61

bunun tam tersi aşırı vurdumduymazlık olur ve ben onu şuanki halime tercih ederdim .

Hastalık olabilir belki ama ben halimden memnunum gayet güzel bişey
  • ne mutlu sana :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.