Şimdi Ara

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
12
Favori
19.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı)

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş
    Çoğu şey bende de var.

*Evdeki içtiğim içeceklerin şişelerini çapraz tutmaya çalışırım hani devirmeden dengede bırakırsınya aynı öyle. (2.5lt pet şişeler dahil)(geçti)
    *Banyoya sol ayakla girmek sünnettir bu da takıntı yaptı bazen yıkanırken banyodan çıkıp tekrar sol ayakla girdiğime emin olup giriyorum.
    *Evde tek kaldıysam dışarı çıkarken tüm kapıları teker teker kapatıyorum.
    *Evdeki tahta kapıları kapattıktan sonra kilidi geçmiş mi diye yokluyorum.
    *Telefonu masaya koyduysam masanın köşesi ile aynı hizaya getirmeye çalışıyorum.

Birde şu sorunum var konuyla alakalı mı başka bir şey mi bilmiyorum

2 ay önce burun kıvırma tiki oldu burnunuzu çekerken dudağınızı yana kaydırarak burun deliğinin birini kapatıp burnumu çeker gibi yapıyorum. Çok saçma açıklama ancak böyle takıntım vardı

1 ay sürdü geçti şimdi ise yenisi başladı kürek kemiklerimi dışarı çıkartıp sokuyorum kıtır kıtır ses geliyor sürekli bunu yapıyorum istemsiz olarak eminim ki bu takıntım geçince yenisi başlayacaktır.

Bir aralarda yürürken ellerimi sallamazdım arkadaşlarımın yanına giderken yürüyüşe bak robot gibisin derlerdi oysa istemsiz olurdu bu ellerimi sallamak istediğimde komik bir hale gelirdim neden düzgünce yürüyemediğimi anlayamazdım bu geçince burun kıvırma olayı geldi sonrada kürek kemiği vs vs.

İnşallah devam etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 15 Ağustos 2014; 13:36:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Çoğu şey bende de var.

*Evdeki içtiğim içeceklerin şişelerini çapraz tutmaya çalışırım hani devirmeden dengede bırakırsınya aynı öyle. (2.5lt pet şişeler dahil)(geçti)
    *Banyoya sol ayakla girme hurafesi takıntı yaptı bazen yıkanırken banyodan çıkıp tekrar sol ayakla girdiğime emin olup giriyorum.
    *Telefonu masaya koyduysam masanın köşesi ile aynı hizaya getirmeye çalışıyorum.

2 ay önce burun kıvırma tiki oldu burnunuzu çekerken dudağınızı yana kaydırarak burun deliğinin birini kapatıp burnumu çeker gibi yapıyorum. Çok saçma açıklama ancak böyle takıntım vardı

1 ay sürdü geçti şimdi ise yenisi başladı kürek kemiklerimi dışarı çıkartıp sokuyorum kıtır kıtır ses geliyor sürekli bunu yapıyorum istemsiz olarak eminim ki bu takıntım geçince yenisi başlayacaktır.

Bir aralarda yürürken ellerimi sallamazdım arkadaşlarımın yanına giderken yürüyüşe bak robot gibisin derlerdi oysa istemsiz olurdu bu ellerimi sallamak istediğimde komik bir hale gelirdim neden düzgünce yürüyemediğimi anlayamazdım bu geçince burun kıvırma olayı geldi sonrada kürek kemiği vs vs.

İnşallah devam etmez.

Burun çekme meselesi bende de var ki hala sürüyor, ayrıca yukarıdaki arkadaşta gördüm plaka okuma sorunu varmış, o da bende var şimdi görünce aklıma geldi.

• bu hastalık ozurluluk sakatlik listesinde yok.bosuna gidip saglik rapiru almayin resmen gidip kendinzi tescillettirmis olursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardım etsi. Yaşam kalitesini çok kötü etkileyen bir hastalıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenagar

*Bi arabanın yanından geçerken elimi 2 kere değdirecem diyorum, o arabaya 2 kere elim değmezse rahatsız hissediyorum.
    *Yolda yürürken karelerin tam içine basmak zorunda hissediyorum.(geçti)
    *Her gece yatmadan önce telefondaki saat ve dakikaya bakıp şarjımın değerini kontrol ediyorum.
    *Bi yere elimle vurunca diğer elimle de vuruyorum.
    *Su içerken yudumlarımı sayıyorum.
    *Aklımdan belirlediğim saniyeye kadar nefesimi tutmak zorunda hissediyorum.
    *Alt yazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.
    *Kitap okurken misal önceki sayfada "nerde" mi "nerede" yazıyor diye düşünmeden edemiyorum dolayısıyla önceki sayfaları tekrar tekrar okuyorum.
    *Rutin göz kırpma dışında ekstaran kendim de iki gözü sıkarak kırparım ve bunu belli bi sayıda yaparım.(geçti)
    Aklıma geldikçe eklerim.

Şu göz kırpma illetinden kurtuldum rahatladım. Çok sinir bozucu.

• quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

bu hastalık ozurluluk sakatlik listesinde yok.bosuna gidip saglik rapiru almayin resmen gidip kendinzi tescillettirmis olursunuz.

emin misin?ben okb'den emin değilim ama bipolar'a veriyorlar özellikle hayat boyu ilaç içme zorunda olanlara.sara'ya da veriyorlar diye biliyorum ama okb basit bir şeyse vermeyebilirler yanında bipolar da var bu çocukta falan demezlerse.
  • Yazılanlar kadar ileri olmasa da düşük seviye benzer takıntılarım var.
    -Arabayı kontrol etme
    -El yıkama, kire gelememe
    -Kötü bir olay başımdan geçtiyse kolay unutamam ve o olayı hatırlatacak ne varsa gözüm arar bulur ve o olayı bana hatırlatır. bir nevi kendime işkence ediyorum durduk yere canımı çok kolay sıkabiliyorum.
    -Aklımdan geçen saçma sapan düşünceler.
    -Lafı uzatmadan çeşitli obsesyon türlerinden azar azar mevcut diyebilirim.

Konuyla alakalımıdır bilmiyorum dudak yolma ve parmaklarımı yeme huyum var. Sebebi bir yerim kavladığında elime gelen pürüzleri yada dudaklarım kuruduğunda oluşan çatlaklar. Hoş bir görüntü oluşmuyor deli gibi sağını solunu kemirmek.

Mesela önemli bir yere gideceksem gitmeden önce yolarım ki gittiğim yerde nöbetim tutmasın. kendimce böyle tedbirlerime var ama bazen artık dudaklarım çenem yüzüm ağrıyor o kadar fazla yoluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black.Smith -- 14 Ağustos 2014; 15:51:56 >

• bequite61 B kullanıcısına yanıt
    O kadar uzun yazmışsın ki okuyasım gelmiyor ama bir yandan da merak ediyorum. Akşama kadar merak edip durucam. Yaktın çıramı şimdi :D
  • Birisi mesela sola doğru tam bir tur döndüğünde aynı döndüğü yerden geriye doğru dönmezse kafayı yiyor arkadaşım. İki üç tur dönmüşse de o kadar tur geri dönmesi lazım. İlginç..
  • okb hastalarına rapor vermezler okb günümüzde çoğu gençlerde yeni evlenenlerde çocuk sahibi olanlarda çoğunlukla olan bir hastalıktır ilaçsızda atlatılabilir ilaç kişiyi sakinleştirir beyindeki serotonin dediğimiz salgının yerine konmasını sağlar .
  • bence okumalısın kardeşim :)
  • facebook sayfamız eklenmiştir .
  • Telefon, Tablet, Fotoğraf makinesi, Bilgisayar, Televizyonu dahi her ay yada 2 ayda bir mutlaka fabrika ayarlarına getiriyorum, bilgisayara format atıyorum.
    Evden çıkınca kapıyı kilitlediğim halde tekrar bi itiyorum acaba açık mı kaldı diye.
    Buruşuk A4 kağıdını asla kullanmıyorum gereksiz bir yazı dahi olsa yazıcıya temiz ve kıvışık olmayan kağıt koyuyorum.
    Evden çıkarken arkama baka baka gidiyorum ailemden biri bana bakıyor mu diye
    Otobüse binerken inerken yolda yürürken her 5 dk da bir cüzdanımı telefonumu kontrol ediyorum.
    Arada sırada kaldırımdaki karelerin tam ortasına basmak istiyorum
    Eskiden elektrik direklerini sayıyordum geçti artık
    Ocağa birşey koyduğumda salona gidip rahat rahat tv izleyemiyorum her 2 dk da bir gidip bakıyorum
    Tanımadığım biriyle konuşup konuşma bittiğinde acaba saçmaladım mı diye aklıma gelmiyor değil.
    Polis ile karşı karşıya geldiğimde yada yanımdan geçerken sürekli başka yerlere bakıyorum masum insan rolune bürünüyorum hiç bir suçum olmadığı halde.
    Toplu taşıma araçlarına kulaklıkla bindiğimde acaba dışarıya ses gidiyormu diye kulağımdan çıkarıp kontrol edip tekrar takıyorum

Tam yatağa yatıp uyuyacağım sırada evin içinde gelen çıtırtı tıkırtılardan şüphelenip elime bi bıçak alıp balkonlara tuvalete kadar heryere bi bakıp tkerar yatıyorum.
    KULLANDIĞIM BİR MSN ADRESİNE BİR DAHA KULLANMIYORUM Facebook için ayrı twitter için ayrı forum siteleri için ayrı tek tek msn açıyorum.
    daha saçma sapan bir sürü takıntı var aklıma geldikçe eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACETECA -- 14 Ağustos 2014; 22:42:21 >

• Özeti varsa pm atın
  • Sanırım bende dahil olucam.
  • Evden çıkarken prizleri ocağı kontrol etmek de bi bozukluksa o zaman bende de bu hastalıktan var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bequite61 B kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyorsunuz, OKB tanılı hastalar kurul raporu alabilmekteler. Bu bozuklukla, bu bozukluk gibi seyreden okkb ve takıntılı olma hali arasında farklar var. Bu bozukluk haline gelmişse ilaçsız tedavi bana göre düşünülmemeli. Dediğiniz doğru antidepresan dediğimiz ilaçlarla bunun tedavisi mümkün.
    Burda kendine OKB, OKKB teşhisi koymaya çalışan arkadaşlar;

Kesinlikle kendinize tanı koymaya çalışmayın. Bütün tanı kriterleri uysa bile psikiyatri uzmanlığınız veya tıp doktoranız yoksa bu tanıyı koyamazsınız. Konudaki bazı arkadaşlar gerçekten OKB, OKKB hastası bazıları konversif bazıları "farklı olmaya çalışan ergen". Hastalık ile ilgili sorularınız varsa bana sorabilirsiniz. En kısa zamanda daha iyi olmanız dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Çoğu şey bende de var.

*Banyoya sol ayakla girme hurafesi takıntı yaptı bazen yıkanırken banyodan çıkıp tekrar sol ayakla girdiğime emin olup giriyorum.

İnşallah devam etmez.

Banyoya sol ayakla girmek hurafe değil sünnettir..

• ben onu bunu bilmem durup dururken saglık raporu almanın hic mantigi yok.psikiyatriden saglikraporu ozellikle dehb ve okb liler icin hata anksiyete deresyon icin vs. engelli degilseniz almayın
    sara ve bipolar icin birsey diyemiyecegim
    @Tuoni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 15 Ağustos 2014; 8:46:03 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • kaldırımda giderken bazen klima dış paneli acaba kafama düşermi diyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.