Şimdi Ara

OBP ve yığılma meselesi hakkında bir şeyler yapılacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş

Çok iyi netler yaparak bile iyi okullar kazanılamıyor, muazzam bir yığılma var. Yani tamam eskisine göre daha fazla insan giriyor sınava, iyi bölümler için için rekabet eden kişi sayısı çok daha fazla ve yığılmayı engellemek bir noktada çok zor falan ama yani sırf lisede herhangi bir sebepten dolayı daha düşük notlar aldı diye çok iyi netler yapsa bile en iyi okullarda okuma şansı bile yok birçok insanın. Bu adaletsizliğin sadece bir parçası, verdiğim örnekten çok daha büyük ortadaki adaletsizlik.

Neyse, aslında bundan bahsetmeyecektim, adaletsizliğin herkes farkında zaten, ÖSYM ve diğer ilgili kurumlar/insanlar da farkında. Bir adım yok mu? Haberi olan var mı hiç olası bir değişiklikten? Bu konuda atılacak bir adım sadece öğrencilerin çıkarına olmayacak nasıl olsa, büyük bir genç popülasyonunu memnun etmek gibi bir fırsatı değerlendirmek istemiyorlar mı?

Ya da ben biraz yanlış mı analiz ediyorum siyaseti ve ülkenin başındakilerin çıkarlarını? Bilemiyorum. Yorumlarınızı yazın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeniiz -- 22 Nisan 2021; 18:48:20 >

• Benim bir planim yok o yonde. Yökü bilmiyorum ama bir seyler yapabilirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FENci7474 -- 22 Nisan 2021; 17:58:48 >
  • Genç popülasyonu mutlu etmek derken? Kolay sorarak sağlıyorlar bunu zaten. Sınava doğru düzgün hazırlanmayan insan sayısı daha fazla. Onlara barajı rahatça geçirmek, boşta kalmamalarını sağlamak için sınav da kolay oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rinnola -- 22 Nisan 2021; 19:5:15 >

Evet, bir an sınava giren çoğunluğun doğru düzgün temel matematik bile bilmeyenlerden oluştuğunu(bir aşağılama değil kesinlikle, ülkedeki eğitimin durumu herkesin malumu) unutmuşum. Ama kolay sorarak mutlu edebiliyorlar mı gerçekten? Yani benim isteklerimle büyük popülasyonun istekleri bir noktada çakışır mutlaka ama şuan bir anda soru sayısını artırıp obp etkisini de doğrudan veya dolaylı olarak azaltmaya karar verirlerse alacakları tepkiler olumlu olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeniiz -- 22 Nisan 2021; 19:9:12 >

Çok umurlarında olmamıza gerek yok hocam. Ne bileyim, muhalif partiler gençlere ulaşmak için kırk takla atıyor, viral videolar, twitch'e girmeler, internet vaatleri vs. vs. Onlar da çok umursadığı için değil sağlam bir oy potansiyeli var sonuçta. İktidarın da benzer veya daha farklı birçok adımı var gençlere yönelik. YKS'de değişiklikler yapmak da bunlardan biri olamaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeniiz -- 22 Nisan 2021; 20:18:24 >

obp belki kalkabilir ilerleyen süreçte. ocakta çok gündeme gelmişti obp konusu şimdi belki tekrar gündeme gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D72C9D06E -- 22 Nisan 2021; 19:39:31 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rinnola R kullanıcısına yanıt
    Gotlerini kaldirsinlar ve çalışsınlar o zaman.Onlar yüzünden saatlerce çalışan insanlar zarar görmemeleri.Ulkedeki genel ortalamayı da arttırmak istiyorlarsa bunu soruları kolaylaştırarak değil çalışıp bir yerleri kazanan insanlara adaletli bir şekilde mükâfatlandirarak yapmalı.Binlerce nitelikli öğretmen , mühendis , mimar aciktayken kimse adam akıllı kendini derse veremiyor.Dusunsene sana deseler mühendis olunca ertesi gün 10 k dan ise başlayacaksın ,köpek gibi çalışırsın....

• Dr. Housee D kullanıcısına yanıt

Herkesin çalışması daha kötü. Bir ülkede herkesin üniversite okuması normal bir şey değil, bizde olan bu. Geçenlerde bir şirket sahibi ne demişti?

"Ben mühendis aramıyorum, işçi arıyorum. Mühendisten daha fazla para vereceğim diyorum ama işçi bulamıyorum."

Çünkü herkesi üniversiteye yönlendirdiler. Ziya Selçuk da söyledi: "Sen ağa ben ağa bu inekleri kim sağa?"

Üniversite okumanın bir değeri kalmadı maalesef.

• sadece öğrencilerin gündemine mi yoksa yetkili insanların da gündemine gelmiş miydi?

Temel lise vs. devlet fen lisesi notlandırması gibi karşılaştırmalar yapmama gerek yok, her lise öğrencisinin eşit koşullarda değerlendirilmediğini siz de biliyorsunuz. 4 yıl boyunca ÖSYM tarafından yılda 1-2 defa sınav yapılır, alınan notlar yerleştirme puanını etkiler, şimdikinden daha adaletli bir sistem olur. Daha farklı yollar da olabilir, o şimdinin konusu değil. Mesele şuanki adaletsizlik ve bunun karşısında bir şeyler yapılıp yapılmayacağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeniiz -- 25 Nisan 2021; 18:2:4 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.