|
Selam. Bu böyle mi devam edecek? Çok iyi netler yaparak bile iyi okullar kazanılamıyor, muazzam bir yığılma var. Yani tamam eskisine göre daha fazla insan giriyor sınava, iyi bölümler için için rekabet eden kişi sayısı çok daha fazla ve yığılmayı engellemek bir noktada çok zor falan ama yani sırf lisede herhangi bir sebepten dolayı daha düşük notlar aldı diye çok iyi netler yapsa bile en iyi okullarda okuma şansı bile yok birçok insanın. Bu adaletsizliğin sadece bir parçası, verdiğim örnekten çok daha büyük ortadaki adaletsizlik. Neyse, aslında bundan bahsetmeyecektim, adaletsizliğin herkes farkında zaten, ÖSYM ve diğer ilgili kurumlar/insanlar da farkında. Bir adım yok mu? Haberi olan var mı hiç olası bir değişiklikten? Bu konuda atılacak bir adım sadece öğrencilerin çıkarına olmayacak nasıl olsa, büyük bir genç popülasyonunu memnun etmek gibi bir fırsatı değerlendirmek istemiyorlar mı? Ya da ben biraz yanlış mı analiz ediyorum siyaseti ve ülkenin başındakilerin çıkarlarını? Bilemiyorum. Yorumlarınızı yazın lütfen. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeniiz -- 22 Nisan 2021; 18:48:20 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt