< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 25 Mart 2022; 19:18:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
OBP saçmalığı kaldırılmalı

-
-
Geleneksel obp konusu gelmis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
az önce killing roadın mesajını biriyle aynı anda beğendik. o kişi kimse beni bulsun, büyük manalar yükledim
tm geçsem mi ? -- sınavsız üniye yerleştirildiler ! -- 2010 afro yıgılma olcak 2020x10-- açıklandı mı ? --
-
Ben haksızlığa denk gelmedim ama sadece denetimi biraz daha titiz yapılmalı. Zaten bildiğim kadarıyla hocalar tarafından her notun kağıt üstünde kanıtlanması gerekiyor. Denetimle adil olması sağlanır.
Genelden bağımsız olarak alt seviye okullara gidip oradan 95 OBP yapıp üst seviye okullara gidip 80-85 OBP yapan çocuklar zaten aynı sıralamalarda birbirleriyle kesişmiyorlar. Bu yüzden dert edilecek bir şey değil. Benim de arkadaşlarım var. Yatılıp geçilen okullardalar ama sınavda aynı sıralamalarda olmayacağız, o yüzden önemsemiyorum. Karamsarlığa gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazy nina -- 25 Mart 2022; 19:36:59 > -
ben değilim hocam beş saniye kadar geciktim yetişemedim size
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hondacı Karadenizyoutube
Memati Baba yine sinirli xd Kurtlar Vadisi Pusu Memati Memati Baba Memati Reis AOG Polat Alemdar Polat Reis Polat Baba İşkence Mükemmel kamera çekimi AOG Memati Baş xDhttps://www.youtube.com/shorts/VBP_zoUw1RA -
obpyi takmayın bu kadar özel okulda okuyorum çoğu kişi salak 50 kişi varsa en fazla 5-6 kişi sınavı ipliyor o ipleyenlerinde yarısı fosfor tayfa zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu kişi mezun olduktan sonra sizinle aynı netlere ulaşsa obp'den dolayı önünüze geçebilir. bunun için üzülelim ağlayalım demiyorum ama bir iki kişi de olsa haksızlığa uğruyor bu bir gerçek.
Obp'nin kaldırılması bana doğru gelmiyor ama etkisi azaltılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marko Guduranic -- 25 Mart 2022; 21:47:2 >
mesajın yarısında sizden blok yedim hocam bi vietnam flashback yaşattı şimdi o günler... ne ara üç aydan az kaldı olm aglicm
İlk olarak her özel okul aynı değil
Sınıfta bırakan özel okul da var
Ondan sonra
Şimdi obp diye olay olmasa tamamdı da
Şimdi ben çalışıp yüksek obp yapmış biri olsam o obp avantajının olmasını isterim
Sıkıntı her okulun aynı şekilde notlandırma sistemi olmaması
Bunu da düzeltmek pek kolay değil veya direkt yol yok
O yüzden kaldırılması belki de tek çözüm
Abi sınava girin, bir sıralama yapın, yksden kaçıp kurtulun
Cidden fazla kafa yorulacak bir şey değil aslında
Taş çatlasa on kişi gelir. Abartılacak kadar bir sapma olmaz. OBP'si düşük olan varsa ve bunu fazla takıyorsa sözellerden birkaç net daha koparmaya baksın. Hedefi 90 ise 95'e çıkartsın.
++ Buna ek olarak 2019'da ve 2020'de çoğu büyükşehirdeki devlet okullarında sınavlar il geneli olarak ortak yapıldı. Araya pandemi falan girdi ama bunu düzenli olarak her ilde uygulasalardı, biraz daha adil olabilirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazy nina -- 25 Mart 2022; 19:46:50 > -
hocam blok nedenini açıkladım inş ayıp olmadı bi ara troll coktu her yks dısı baslıgı acana engellemiştim ondan tekrar kb. ek olarak bu son nisandan sonra stres olup kalan günler ... edebilirsiniz onun yerine yks odaklı gereksiz soru tipleri yıllardır cıkmayan konular vb uzaklasaşarak cok güzel işler yapılır.stres seviyenizi koruyup calısmaya devamm !!!
-
önemli bir kısmı atlıyoruz hocam. bir okulda sınavlar zordur obp 70 olur. başka okulda hocalar rahattır 100 olur. aynı oranda çalışan kişiler farklı obp'ye sahip olur. bu yüzden eşitsizliğe sebep olur diye düşünmekteyim. 70 obp'nin ne kadar geri attığı da herkesçe biliniyor. belki +5 net ile telafi edilebilir haklısınız ama başkasını 5 net öne atması sinir bozucu bence.
ekleme: ortak sınav türkiye çapında değil il çapında yapılıyor diye biliyorum. özel okulları kapsıyor mu onu da bilmiyorum. yani hâlâ haksızlık oluşturuyor bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 25 Mart 2022; 19:53:26 >
ortak sınavlar il çapında yapılıyordu ama adildi. en iyi lisedeki de en kötü lisedeki de aynı zorluktaki sınava giriyordu. ben de zor bir okulda okudum ama zor okulda da hocaların büyük bir kısmı performans konusunda derslere katılırsan iyi veriyorlardı, idare etmeye çalışıyorlardı. en kötü çocuk 85 obp yapıyordu
-
ne ayıbı hocam trollerin etkisine kapılmıştım ben de. blok listenizde en başlardaydım yanılmıyorsam aktif olarak trollük yaptığımı da listede belirtmiştiniz sanırım
tabi troll sezonu geçeli aylar oluyor. sınav stresiyle boğuşuyoruz şu an hepimiz. bazılarımızı daha fazla etkiliyor bu stres. ben de fazla etkilenenler arasındayım sanırım. birtakım rahatsızlıklarım var maalesef. mesela gece 12'den sonra hâlâ uyumamış olursam stres seviyem sebepsiz tavan yapıyor. nefes almam zorlaşıyor. kollarımda bir huzursuzluk(?) ortaya çıkıyor ve inanın kolumu kesersem rahatlayacağımı düşündüğüm oluyor bazen. sınavdan dolayı değil sanırım bu stres. geçen gün odamı temizlemem gerekiyormuş gibi hissetmiştim gece vakti. saatlerce onunla uğraştım. başka bir gün saçım hafif yağlı diye yataktan kalkıp duşa girdim hemen. her şeyi aşırı abartıp stres seviyemi arttırma hastalığı var bende
hedef 100k bu arada. yapılır umarım. rahatlamaya çalışıyorum ama yapamazsam ikinci bir şansım olmayacağı için aşırı korkuyorum. dil mezunu olduğum için sıfırdan yavaş yavaş öğreniyorum her şeyi. dershaneyle senenin yarısını çöp ettim zaten. şimdi kaldı üç ay. ailemin yüzüne bakamam 100k-150k arası sıralama yapıp istediğim yeri (dijital oyun tasarımı, istanbul'da herhangi bir üniversiteye burslu gireyim yeter) kazanamazsam... konular zamanında yetişecek ama deneme çözecek birikimim yok henüz. sınava üç hafta kala aslında hedefimden çok uzak olduğumu öğrenirsem diye korkuyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Eğer okullarda eşit seviyede yazılılar yapılamıyorsa obp etkisi olabildiğince azaltılmalı. Senin çalışıp OBP'nin yüksek olmasının da hiçbir anlamı yok böyle olursa çünkü çalışmayanın da OBP'si yüksek. Bu arada OBP kaldırılırsa özel okula giden sayısı da azalırdı diye düşünüyorum bu yüzden kaldıracaklarını sanmıyorum.
tüm okullardaki sınavları meb ortak olarak aynı anda test usülünde yapmalı, optikler yks gibi alınıp sisteme otomatik yazılmalı. böyle bir sistem güzel olabilirdi.
-
merkezi sınav gelmesi lazım böylece okul sınavları eşit olur
En Beğenilen Yanıtlar

Geleneksel obp konusu gelmis
![]() |
Benzer içerikler
- koç çap
- 2020 yks zor muydu
- yeşil pasaport iptal nedenleri
- eskişehir dershane yorumları
- hız ve renk tyt türkçe deneme cevap anahtarı 12x40
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X