Şimdi Ara

OBP İle AOBP Arasında Çok Fark Olur Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diploma notum 58. Düz lise öğrencisiyim. Lisenin başarısı hakkında fazla bilgim yok. Ama şunu biliyorum biz okuldaki son düz liselerdik. Yani okul Anadolu Lisesi oldu biz düz olarak giren son öğrencilerdik. Bir aralar okulun ilçede başarılı olduğunu duymuştum. Okul içindeki sıralamamı da bilmiyorum.

Şimdi benim okul içindeki sıralamam mı önemli yoksa okulun ilçedeki başarısı mı anlamadım ?

Bi de OBP'de 34,5 geliyodu bu şekilde 15 puan falan gelir mi ?

12-60'tan hesap etsek 15 puan falan gelir mi ?

• yok mu fikri olan :S
  • ben de merak ediyorum bunu ikisi arasında çok uçuk farklar olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marjinalite_

Diploma notum 58. Düz lise öğrencisiyim. Lisenin başarısı hakkında fazla bilgim yok. Ama şunu biliyorum biz okuldaki son düz liselerdik. Yani okul Anadolu Lisesi oldu biz düz olarak giren son öğrencilerdik. Bir aralar okulun ilçede başarılı olduğunu duymuştum. Okul içindeki sıralamamı da bilmiyorum.

Şimdi benim okul içindeki sıralamam mı önemli yoksa okulun ilçedeki başarısı mı anlamadım ?

her halükarda 34.5 veya daha büyük bir puan gelicek...
  • obp ile 43,.. aobp ile 44,.. geliyor bana. daha kötü/iyi etkilenenler vardır ama mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanry

obp ile 43,.. aobp ile 44,.. geliyor bana. daha kötü/iyi etkilenenler vardır ama mutlaka.

ama sen anadolu lisesi mezunusundur muhtemelen öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletimsi

quote:

Diploma notum 58. Düz lise öğrencisiyim. Lisenin başarısı hakkında fazla bilgim yok. Ama şunu biliyorum biz okuldaki son düz liselerdik. Yani okul Anadolu Lisesi oldu biz düz olarak giren son öğrencilerdik. Bir aralar okulun ilçede başarılı olduğunu duymuştum. Okul içindeki sıralamamı da bilmiyorum.

nasıl yani okul kötüyse bile arkadaşa 34.5'tan az gelmez mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NETLERLE KAÇ K OLUR?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DCL

quote:

quote:

hayır. obp den düşük gelemez...

• edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marjinalite_ -- 18 Temmuz 2012; 16:30:37 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DCL

quote:

quote:

hayır. obp den düşük gelemez...

bunu bilmiyordum arkadaşım çok sağol.

• quote:

OBP AOBP'den düşük gelemez diye bi kural var mı ki :S

evet. bak danıştayın belirttiği klavuzda ne yazıyor;

6.1. ORTAÖÐRETÝM BAÞARI PUANI NASIL HESAPLANACAKTIR?
    2012-ÖSYS'ye baþvuran her aday için, adayýn mezun olacaðý/olduðu okul, mezuniyet yýlý ve diploma notu/puaný
    kullanýlarak bir Ortaöðretim Baþarý Puaný (OBP) hesaplanacaktýr. OBP okuldaki diploma notu/mezuniyet puanlarýnýn
    daðýlýmýna ve adayýn diploma notu/mezuniyet puanýnýn okulundaki diploma notu/puanlarý içindeki yerine göre
    deðiþecek ve deðeri en az 100, en çok 500 olacaktýr.
    OBP hesaplama yönteminde her okul için diploma notunun/puanlarýnýn daðýlýmý, varsa çok düþük notlar ile varsa
    en büyük diploma notu/puanýndaki yýðýlma dikkate alýnacaktýr. Bu hesaplama yönteminde bir okulda en yüksek
    diploma notu/puanýna sahip aday sayýsý arttýðý ölçüde bu adaylarýn OBP’leri 500’ün altýna inecektir.
    Ortaöðretim Baþarý Puanlarý (OBP) hesaplandýktan sonra bu puanlar aðýrlýklandýrýlarak her aday için 3 tane Aðýrlýklý
    Ortaöðretim Baþarý Puaný (AOBP-SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA) hesaplanacaktýr.
    OBP’lerin aðýrlýklandýrýlmasýnda okulun son sýnýf öðrencilerinin ilgili yýlda elde ettiði AOBP-SAY için YGS-1’in ve
    YGS-2’nin ortalamalarýnýn ortalamasý, AOBP-SÖZ için YGS-3 ve YGS-4’ün ortalamalarýnýn ortalamasý,
    AOBP-EA için de YGS-5’in ve YGS-6’nýn ortalamalarýnýn ortalamasý kullanýlacaktýr. Aðýrlýklandýrmanýn etkisi
    ile, varsa deðeri 500 olan OBP deðiþmeyecek, ancak deðeri 500’ün altýnda olan OBP’lerin deðerleri okulun YGS
    baþarýsý oranýnda artacaktýr.
    Ortaöðretim Baþarý Puaný (OBP) ve Aðýrlýklý Ortaöðretim Baþarý Puanlarýnýn (AOBP- SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA)
    hesaplanmasýyla ilgili teknik ayrýntýlarýn yer aldýðý Yönergeye ÖSYM’ninhttp://www.osym.gov.tr Ýnternet
    adresinden eriþilebilir

• quote:

quote:

OBP AOBP'den düşük gelemez diye bi kural var mı ki :S

evet. bak danıştayın belirttiği klavuzda ne yazıyor;

6.1. ORTAÖÐRETÝM BAÞARI PUANI NASIL HESAPLANACAKTIR?
    2012-ÖSYS'ye baþvuran her aday için, adayýn mezun olacaðý/olduðu okul, mezuniyet yýlý ve diploma notu/puaný
    kullanýlarak bir Ortaöðretim Baþarý Puaný (OBP) hesaplanacaktýr. OBP okuldaki diploma notu/mezuniyet puanlarýnýn
    daðýlýmýna ve adayýn diploma notu/mezuniyet puanýnýn okulundaki diploma notu/puanlarý içindeki yerine göre
    deðiþecek ve deðeri en az 100, en çok 500 olacaktýr.
    OBP hesaplama yönteminde her okul için diploma notunun/puanlarýnýn daðýlýmý, varsa çok düþük notlar ile varsa
    en büyük diploma notu/puanýndaki yýðýlma dikkate alýnacaktýr. Bu hesaplama yönteminde bir okulda en yüksek
    diploma notu/puanýna sahip aday sayýsý arttýðý ölçüde bu adaylarýn OBP’leri 500’ün altýna inecektir.
    Ortaöðretim Baþarý Puanlarý (OBP) hesaplandýktan sonra bu puanlar aðýrlýklandýrýlarak her aday için 3 tane Aðýrlýklý
    Ortaöðretim Baþarý Puaný (AOBP-SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA) hesaplanacaktýr.
    OBP’lerin aðýrlýklandýrýlmasýnda okulun son sýnýf öðrencilerinin ilgili yýlda elde ettiði AOBP-SAY için YGS-1’in ve
    YGS-2’nin ortalamalarýnýn ortalamasý, AOBP-SÖZ için YGS-3 ve YGS-4’ün ortalamalarýnýn ortalamasý,
    AOBP-EA için de YGS-5’in ve YGS-6’nýn ortalamalarýnýn ortalamasý kullanýlacaktýr. Aðýrlýklandýrmanýn etkisi
    ile, varsa deðeri 500 olan OBP deðiþmeyecek, ancak deðeri 500’ün altýnda olan OBP’lerin deðerleri okulun YGS
    baþarýsý oranýnda artacaktýr.
    Ortaöðretim Baþarý Puaný (OBP) ve Aðýrlýklý Ortaöðretim Baþarý Puanlarýnýn (AOBP- SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA)
    hesaplanmasýyla ilgili teknik ayrýntýlarýn yer aldýðý Yönergeye ÖSYM’ninhttp://www.osym.gov.tr Ýnternet
    adresinden eriþilebilir

kardeşim belki bi bildiğin vardır ama sanmıyorum bu yazıyı da okudum bunlar çok karışık anlamadım bi şey bence dediğin gibi olsaydı obp geldi diye kimse üzülmezdi veya aobp geldi diye sevinen olmazdı

• obp 39 aobp 45.5 geliyo galiba aobp benim işime geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: anl_clk

obp 39 aobp 45.5 geliyo galiba aobp benim işime geldi

sen anadolu lisesi mi yoksa düz lise mezunu musun ?

bi de diploma notun kaçtı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batuhanry

obp ile 43,.. aobp ile 44,.. geliyor bana. daha kötü/iyi etkilenenler vardır ama mutlaka.

ama sen anadolu lisesi mezunusundur muhtemelen öyle mi ?

buradan da cevaplayayım, düz lise mezunuyum.
  • quote:

quote:

anadolu lisesi 66 ti dip notum hocam
  • Gençler düz lise mezunuyum.OBP 39 geliyordu.Samanyolu'nun sitesinden puanımı hesapladım.Yerleştirme Puanı 39-40 attı.Ama ek puanlıya baktığımda 60 atmıştı.Şimdi hangisini kaale alıp ona göre tercih yapmamız gerekiyor?
  • quote:

quote:

quote:

anadolu lisesi 66 ti dip notum hocam

tahmin etmiştim
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.