Şimdi Ara

Obezim Ve Kilo Veremiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

2015 de ucunu bıle goremezken sımdı tamamı meydanda.
    hocam konu başka bir yere gidiyor. boşver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş çok klişe olacak ama "yemezsen kilo verirsin" diyeceğim.

Su içsem yarıyor diyorlar,
    elimde değil benim bünyem yapıyor diyorlar,
    troidden ötürü diyorlar,
    bizim ailede genetik diyorlar,
    ama bir bakıyorum bunu diyenler mide küçültme ameliyatı olunca hepsi çatır çatır kilo veriyorlar.

ameliyat olunca bunarın bünye yapıları mı değişiyor? troidleri mi iyileşiyor? genleri mi değişiyor? HAYIR!
    tek değişen şey yedikleri miktar.

az yersen ve yediğini yakarsan zayıflarsın kardeşim.
    somalide kilolu insan yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Windows95

Kardeş çok klişe olacak ama "yemezsen kilo verirsin" diyeceğim.

Su içsem yarıyor diyorlar,
    elimde değil benim bünyem yapıyor diyorlar,
    troidden ötürü diyorlar,
    bizim ailede genetik diyorlar,
    ama bir bakıyorum bunu diyenler mide küçültme ameliyatı olunca hepsi çatır çatır kilo veriyorlar.

ameliyat olunca bunarın bünye yapıları mı değişiyor? troidleri mi iyileşiyor? genleri mi değişiyor? HAYIR!
    tek değişen şey yedikleri miktar.

az yersen ve yediğini yakarsan zayıflarsın kardeşim.
    somalide kilolu insan yok.
    hocam mesele zaten az yememe rağmen kilo veremiyor oluşum. sorun burada başlıyor.

• Öncelikle sabırlı olman gerekiyor. 104 kilodan 88'e 2 ay gibi bir sürede gelmiştim. Öyle fazla da abartmamıştım yaptığım şeyi.

İlk önce şunu söyleyeyim sana. Vücut öyle bir sisteme sahip ki aynı şeyi tekrarlarsan bir süre sonra hiçbir ilerleme kaydedemiyorsun. Bu da çok moral bozabiliyor tabi.

İlk işin yemek düzenini çok güzel oluşturman lazım. Sabah kahvaltıyı kesinlikle yapman lazım ama hafif şeyleri ve seni tok tutacak gıdaları tercih etmen gerekli. Mesela yulaf ezmesi güzel bir seçenek olabilir senin için. Başlangıçta 2 çay bardağı yulaf ezmesi ve 3 çay bardağı tam yağsız sütü karıştırıp, üstüne de bol tarçınla kahvaltını tamamlaman gerekiyor. Başlangıçta alışman zor olur ama alıştıktan sonra bir şekilde yiyiliyor.

Kilon fazla olduğu için ara öğünler koyman gerekiyor kendine. Mesela öğle yemeğinden önce yine yağsız ve şekersiz bir gıda tüketebilirsin(az olmak koşuluyla). Öğle yemeğinde ise eskisi gibi aç hissetmezsin bunu yaparsan. Daha önce yediğinden yüzde 20 daha az yersin.

Öğle yemeğinden sonra 3-4 gibi yine yağsız ve şekersiz bir gıda tüketmen gerekiyor. Sonrasında da akşam yemeği. Yine öğle yemeği mantığı burada da işleyecek. Akşam yemeğinde de daha az yiyeceksin.

Yediğin şeylerin besin değerlerinin yüksek olmasına özen göster. Bunun dışında da kesinlikle meyve yeme. Meyvelerde ki şeker direk kilo yapar. Hamur işinden tamamıyla uzak dur. Aburcuburu saymıyorum bile. Ve en önemli etken bol bol su içmen. Tuvalete işemeye giderken bile su içmen gerekiyor.

Gündelik yemeğin bu şekilde olmalı. Bu şekilde kendine düzen oturtmalısın. Önceden aldığın kalorinin en fazla yüzde 30 altına düşmelisin başlangıçta.

Sonrasında ise spor düzeni. Günlük sabit 4-5 kilo yürümen senin için bir şey değiştirmez. Sana önerim şudur. Yürümeye çıktığında (kesinlike kulaklıkla müzik dinlemeni öneririm çok faydası olur) ilk başta yavaş yürü. Mesela ilk 10 dk yavaş yürü. Sonra 10 dk biraz daha hızlı yürü. 10 dk da ne kadar hızlı yürüyebiliyorsan öyle yürü. Kendini zorla. Ne kadar yürüdüğünü km bazında asla hesaplama. 1 hafta boyunca bu şekilde sporunu yap. Vücudun iyice alışsın bu sisteme. 1 hafta bittikten sonra yani 2. haftaya başlarken, evde bu sporunu taçlandır. Mesela yürüyüşe çıkmadan önce belirli vücut hareketlerini yap. Başlangıçta fazla abartmana gerek yok sayı bazında. Mesela 10 tane kelebek, 10 tane mekik, 10 tane squat, 10 tane de omuz esnetme-gernetme, ve 20 saniyede bacak gernetme hareketi yap. Bu hareketleri yaparken en az 1 lt su bitirmeye özen göster. Bunları bitirdikten sonra bu sefer 35 dk yürü. Yine kademeli olarak yürü.

3. Hafta da evde yaptığın hareketlerin sayılarını 5 arttır. İçtiğin suyun miktarını da arttır. Yürüyüşe çıktığında bu sefer 40 dk yürü.

İstersen evde yaptığın hareketlere ağırlık kaldırmayı da ekle. Ama kas gelişimi için değil de yağ yakmak için. Tüm vücutta ağırlık ile nasıl yağ yakılır videoları youtube'de mevcut. Oradan takip edebilirsin neler yapacağını.

Her hafta bu şekilde arttır. Kendini rahat hissettiğin anlarda bunları yap. Sıkıntılı ve yorgun olduğunda yapma. Kafan tamamen temiz olsun.

Uzun ve yavaş bir süreç olacak ama sağlıklı bir ilerleyiş yaşayacaksın. Bu şekilde 16 kilo verdim ben. Aynanın karşısına geçip bir anda değişimi görmek istiyordum, moralim bozuluyordu ama sabrettim ve güzel bir netice aldım.

Umarım yardımı dokunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Hocam 60 kiloyu nasıl ve ne kadar sürede verdin? Zahmet olmazsa biraz bahsedebilir misin?

Alıntıları Göster
    7-8 ay sürdü.Ben çok ağır bir diyet yaptım.Aldığım kaloriyi hesaplamadım ama taş çatlasa 800 kalori felandır.Onun dışında spor olarak her gün yürüyüş yaptım.Vücudumu baya yıprattı diyet.Ayda 5 kilodan fazla vermeyin.Benim gibi sabırsızlık ederseniz vücudunuz zarar görür.Mesela saçlarım seyrekleşti.Kaslar komple eridi.Tsh hormonum normalden biraz yüksek.Endokrin uzmanına sordum diyetten kaynaklanabileceğini söyledi.Sanırsam vücut kilo vermeyi durdurmak için tiroidleri yavaşlattı.Anlayacağın hormon buga girdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 2 Ekim 2018; 23:55:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim senin yaşadıklarını bende yaşadım 1998 doğumluyum ve 6.sınıftan beri 3 haneli rakamlardaydım en son lise 1 e geçtiğimde sene 2012 148.8Kiloydum ve bu durumun bir yerde durması gerektiğine karar verdim ve uzun periyoda başladım sene 2018 hala spor yapıyorum 2012 de başladığım kardiyo ve diyetime 2015 senesinde 103 kiloya düşerek 45Kilo verdim 2016 ve 2017 senesinde ara verdim kilom 109 idi 1 senedir de düzenli fitness yapmaktayım şu an kilom 96 boyum 1.88 yaşım da 21 oldu herşey senin elinde ve asla basit kısa süreli bir olay olarak görme istediğin şeyi ben 6 senemin neredeyse 3 senesini sıkı diyet ve spor 2 sene ara vererek sadece 5-8 kilo arası alarak devam ettim ve şimdi istediğim fit vicuduma sadece 6 kilo yağ yakarak kavuşacağım vicuduna ölçüm yaptır düzenli olarak takibini yap şu an yağ oranım %17 %15 altına indirdiğim vakit istediğim herşey gerçek olmuş olacak darısı başına diyorum sormak istediğin bir soru vs olursa sana seve seve yardımcı olurum

• Hassas terazi alsın evet. Yediği herşeyin gramını hesabını bilsin göz kararıyla gerçek rakam arasında dağlar kadar fark olabilir bunun nesini anlamadın küçük aynştayn bile olmaz senden. adam 1500 kaloriyle 130 kilo oldu nerde demişim aç göster bakalım. Belli rakamda olmuyorsa dahada düş demişim olmadı dahada düş bu işin kuralı budur. Kimi 3000 kalori alır rahat kilo verir kimi 1000 alır veremez. Ciddi kalori açıkları düşündüğün kadar vucuda zarar vermez aldıgı kalori sağlıklı besinlerden geliyorsa. Kaliteli 1000 kalori, aburcubur fastfoodlu 3000 kalori den cok daha saglıklı yapar vucudu. Hele duzenli egzersiz yapıyorsa kişi hiçbirşeycik olmaz. kardeşin değilim 20 yaşında çocuksun karşımda olsan şu uslubun çeyreğini takınamazsın o yuzden boş konuşma. Cevapta verme ugrastirma

• 2.5 yıllık ilişkim bitti 19 kilo verdim... Tavsiye ederim. Diğer arkadaşlar yazmış hemen bende listemi yapayım;

1. Birini sev (o da seni severse daha etkili oluyor)
    2. Bağlan (vuslatın haline getir, tamam buldum de ve amaç edin)
    3. Emek ver (hediyeler, yıllıklar, beraber geçirilen tatiller, doğum günleri, yıl dönümleri, sevgililer günü, zıkkım günü, pamuk günü vs vs)
    4. Bolca zaman harca kendisi ile (mümkünse 1 yıl ve üzeri)
    5. O veya Sen kaynaklı bir hata ile ayrılın (bu kısımda esneğiz)
    6. Kendini depresyonun, anksiyetinin yol açtığı o iştahsızlığın kollarına bırak (insanları da ötekileştirir, kasvetli bir ortam oluşturur ve mümkünse ışıksız bir ortamda bulunursan kendini daha iyi hazmedersin)
    Ekstra: Mesela ben kendi kendimle bolca muhakeme edip bu süreci bir meditasyon haline getirmek için yürürdüm, ayaklarımın altı patlayana kadar. Tek seferde 18 km yürüdüğüm zamanı bilirim. Sadece su destekli. Arada bir bayılırsan korkma, insanımız çok yardımsever.

Benim için en etkili diyet bu oldu şahsen. Yıllarca uğraşıp 2-3 kilo verip 1 hafta sonra geri alırdım. Şimdi fitim. Geçen maviden çok güzel pantolonlar giydim ama param yetmediği için alamadım.

İyi forumlar, iyi çalışmalar.

Not: Kilolar 2 ay gibi bir süreçte verilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 3 Ekim 2018; 0:21:34 >

• kaloriyi azalt ve kendini aç bırak. sürekli bişey yersen kan şekerin düşmez ve yağ yakamazsın. yağ yakman için yemek yememen ve dolayısıyla kan daki şeker oranını uzun süre aşşağıda tutman lazım. Olay bu kadar basit

• Yengem vardı epey şişmandı, kadın yürürken bile aşırı terlerdi.

Midesine kelepçe taktırmıştı ya da küçültmüştü galiba.

Yurt dışında yaşıyorlardı, tatilde görünce tanıyamadım resmen. Eski halinden 2 kişi çıkmış da biri yanımızdaydı sanki.

Doktor kesin çözüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterkame

Hassas terazi alsın evet. Yediği herşeyin gramını hesabını bilsin göz kararıyla gerçek rakam arasında dağlar kadar fark olabilir bunun nesini anlamadın küçük aynştayn bile olmaz senden. adam 1500 kaloriyle 130 kilo oldu nerde demişim aç göster bakalım. Belli rakamda olmuyorsa dahada düş demişim olmadı dahada düş bu işin kuralı budur. Kimi 3000 kalori alır rahat kilo verir kimi 1000 alır veremez. Ciddi kalori açıkları düşündüğün kadar vucuda zarar vermez aldıgı kalori sağlıklı besinlerden geliyorsa. Kaliteli 1000 kalori, aburcubur fastfoodlu 3000 kalori den cok daha saglıklı yapar vucudu. Hele duzenli egzersiz yapıyorsa kişi hiçbirşeycik olmaz. kardeşin değilim 20 yaşında çocuksun karşımda olsan şu uslubun çeyreğini takınamazsın o yuzden boş konuşma. Cevapta verme ugrastirma
    Matematik hocanı seviyim reelde böyle hiç çocuk falan demiyorsunuz ya ne ayaksa
    Ben boşa bu işleri okuyorum galiba,1500 olmasın 1650 olsun
    Düşürmekle olsaymış demek olurmuş ? Hormonlarında sıkıntı var işte.
    Sendende bi cacık olmaz şeye sürcek aklın yok yav.
    Vermezsende verme git ağla

• Trolllugun kaliteli değil. Ben 1000 e düş 1,2 hafta dene dedim arkadaşa. Kilo verebilecekmi yoksa veremeyecekmi onu görsün diye. Doktora yinede görünmesinide söyledim. Sen baştan lafa troll gibi değil adam gibi girsen düzgün cevap alacaktın zaten. Sert cevap alıncada gel ağla, tam sana yakışır cinsten hadi selametle

• kilo vermenin sırrı az yemek ,, mesela acıkınca ben 2 tostla doyarım ama 1 tost yerim, yani doymuyorum,sadece açlık krizini kesiyor, yarı aç yarı tok yaşamaya alışman lazım bunun başka yolu yok ,, sabah kalkınca 2 saat bişey yeme,öğünlerin arası 6 saat olsun,, öğünler kalorili olmamalı, mesela 2 yumurta 1 dilim ekmek veya bir tost , veya az pirinç haşlayıp yoğurtla lapa yapabilirsin ,öğün aralarında çok kazınırsan bir elma veya 1-2 kaşık yoğurt yiyebilirsin, haa birde günde en az 1 saat yürümelisin, 1 saat 300 kalori yakar ama mesele o değil,mesele metabolizmayı çalıştırmak,sporsuzda kilo verilir ama sporla hem daha hızlı hem daha sağlıklı kilo verirsin ,,, evet özetle yapman gereken şey yarı aç yarı tok yaşamak ve günde 1 saat yürüyüş yapmak
  • Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Lisede aşık olduğumda bir senede 15 kilo almıştım. Herkeste aynı etkiyi yapmıyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

2015 de ucunu bıle goremezken sımdı tamamı meydanda.
    penis boyunda büyüme oluyor mu kilo verince. 100 kiloyum gömülü durumda şuan 1-2 cm birşey. erekte hali 11cm normal gibi ama inik hali çok moral bozucu

• Hayatı boyunca kilo problemi çekmiş biri olarak (107 oldu en fazla) en başarılı diyetim kalori saymadan oldu. Tatlı, kutu içecek, alkol, ekmek, makarna, pilav, hamurişini çıkartıp istediğim kadar yedim, her gün yarım saat değişmeli koşu yürüyüş yaptım ve bu diyetle 98 den 75 e düşmüştüm. Sabah 3 yumurta yiyordum, akşam da 300-400 gr tavuk yiyordum, zaten protein ağırlıklı beslenince 3-4 günden sonra acıkmamaya başlıyorsun öğlenleri. Dengeyi bir sağladın mı ve düzeni oturttun mu üzerine düşünmene bile gerek kalmıyor, kendi kendine veriyorsun. Filmlerde acı yoksa kazanç yok gibi geyikler yapılıyor ama gerçek böyle değil, acı çekmene gerek yok illa, zararlı şeyleri hayatından çıkart yeter, ve her gün değil, haftada belli bir gün belirleyip her hafta o gün sabah aç karnına tartıl sadece. 2-3 sene içinde hiç acı çekmeden, son derece sağlıklı ve çok kas kaybetmeden kilo verebilirsin böyle. Hemen vermek istiyorum şeklinde ilerlersen bu sefer çok geçmeden bırakırsın daha kötü olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapacağın şey doktora gidip tahlil yaptırman.Özellikle troidlerine baktır.Bu şekilde kilo veremeyip alıyorsan sıkıntı var demektir.En yakın zamanda gitmen gerekir hocam.
  • kalori hesabını nasıl yapıyorsunz arkadaşlar banada tarif edermisinizi çay kahve vs tşk

• Herkez yazmış, çizmiş ama foto atan olmamış.

Öncesi ve sonrası olarak bir foto atsam, bazı insanlar yaşam koçu olarak beni tutmaya çalışabilir.

• bence kendinle barisik ol dostum salla bi iki staek kendine gel

hem iyi yanlari dusun bide

1. Bedeliye para vermicen cunku muafsin

2. Ise gidip gelmen sakincali olcagindan home office calisacaksin

3. Hayata kosarak devam edemiceksin rahat olacaksin oturacaksin pc nin basina veya ps nin

4. Ailen sana ne dese desin ne yaptirmaya calisirsa calisisn her zaman kabul edilebilir bi bahannen olcak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.