Şimdi Ara

Obez Olmak Saygı Duyulmayan Bir Engellilik Halidir. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
8
Favori
3.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sweden2

quote:

Orijinalden alıntı: alphabetagama

176 kilomu boy kaçtı?

boy 1.85 Allah'tan

O zaman supermis hocam. Boy uzun kiloda 125 su an obezlilkten cikmisin artik. Cevremde o kilo ve boyda bir suru adam var. Zamanla 90 a kadar gelirsin azimle bu kadar kilo verdiysen devamini haydi haydi yaparsin. Tebrik ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 190 boya 155 kiloydum. Lise dönemim aşağı yukarı anlattığın şekilde geçti. Ne zorluklar çektim o lisede tahmin edebiliyosundur. Her türlü aktiviteden geri çekiyodum kendimi. Okuldan eve direk pc başında buluyordum kendimi. Zayıflayacağımı hiç tahmin etmezdim, hiç umudum yoktu. Ama liseden mezun oldum, belkide yaşın verdiği olgunlukla kafama koydum, karar verdim başladım. Liseden mezun olalı 2 yıl oldu şuan 21 yaşındayım. Bu süreçte sadece kendi uyguladığım diyet ve sporla 50 kilo verdim. 2 sene mi almadı tabiki toplasan 1 sene sürmemiştir aralıklarla yaptım. 1.5 ay yaptım 3-4 ay ara verdim mesela. Genelde kış bitimine denk getiriyordum. Bilirsin sıcaklar obezler için kaçınılmaz bir felakettir. İnce giyinmek zorunda kalırsın her yerinden yağ fışkırır. Bu şekilde motive ederek kendimi kilolarımdan, engellerimden kurtuldum. Asıl mesele beyinde bitirmek olayı, karar vermek gerisi boş. Şimdi spor salonuna gidiyorum cardio ile birlikte vücut çalışıyorum. Bir 10 kilo daha vereceğim bir yandan da hafif olarak kas yapmaya başladım. 10 kiloyu verdikten sonra vücut yapmaya ağırlık vereceğim. 2 yıl önceki beni düşündüğümde, insan değilmişim diyorum. Etraftan gelen övgülerde insanı çok mutlu ediyor. Kilo veremeyenler imrenerek bakıyor sana, nasıl yaptın vs diye soruyolar bu mükemmel birşey. Bence sende karar ver hatta gel konuşalım sana neler yaptığımı da anlatırım.

Edit: Kilo vermişsin görmedim. Pes etme aynen devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 12 Şubat 2013; 23:53:06 >

• Ben de bir zamanlar obezdim. Küçükken...

1.55 boya 80 kilo olduğum oldu

Şükür sonraları kilomuzu verdik. Yani anlıyorum seni, o zamanlar kilomu dert eder bir yere gitmek istemezdim şimdi bir yere gitmemeye alıştığım için pc başındayız.
  • Yorumların hiç birini okumadım.
    Yazdıklarının ceyreğini falan okudum.

Bence kilonu boy gibi değişmez birşey olarak gördüğün için yaşadıkların tamamen senin suçun.İyi olmuş sana, yaşadıklarını, düştüğün utanç durumları haketmişsin.

Beslenme konusunu, spor konusunu işe yaramaz birşey olarak görmekten vazgeç.
    Hiç birşey tek başına bir işe yaramaz, Spor + Diyet i aynı anda yapıcaksın ve 3 ay 5 ay yapılcak birşey olarak değilde, yaşam tarzı olarak benimsemelisin.Aktif ol, özellikle yazın, sosyal şeyler yap. Sağdan soldan söylenenleri değilde, işin uzmanlarını dinle.

"Zayıflamaya yemin ettim ve temmuz ayından beri diyetteyim. Yapabildiğim kadar yürüyüşte yapıyorum. 176 kilodan 125'e kadar düştüm. Daha da düşeceğim

Belki fazla dramatik gelmiştir. Yılların birikimi tabi :D"

Yazmışsın birde, keşke bu işe lise yıllarında başlasaydında, max 90-95 kg daha kaliteli bi yaşam sürseydin, burdada bu konuyu acmazdın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi american_camaro -- 13 Şubat 2013; 0:15:08 >

• artık kilo ver!!!!

yoksa sen kortizon mu alıyorsun o yüzden mi kilo aldın daha veremiyorsun her morbit obezin savunmasıdır birde bunu ekle listeye!

kilolu insanı anlarım ama morbit obez bir insanı anlayamam anlamam!!!!!

hadi ben zamanında boşanma arefesinde psikolojik nedenlerden ötürü 100 kiloyu görmüş biriyim...

hiç spor yapmadan sadece diyetle 75 kg ya indim!!!!

ama istediğm ve yaptım! 68 kiloyum artık!!!! gayet sağlıklı ve huzurluyum! iç huzurum var!

son 3 yılda yaptığım sporu saat olarak hesaba katsam heralde 45 gün hiç durmadan spor yapmışımdır!!! abartmıyorum gaza geldiğim dönemlerde haftada 15 saat spor yapıyordum!

eliptik bisikletimle 3600 km yol yaptım! kürek aletimle 100,000'den fazla kürek çekmişimdir! mekik sehbamla sayamadım!!!!

harekete geç ve artık kendin için iyi olanı güzel olanı yap!

ve şimdi son olarak da 57. gündeyim p90x yapıyorum.. insanty bitirdim zaten!

diyet yemek body fitness vs bi sürün ne varsa her türlü şey hakkında ciddi bilgi sahibiyim! eğer yardımcı olmamı istersen seve seve yardımcı olurum!!!

diyetisyene gidip tartıldığımda %7 yağ oranım vardı 2 hafta önce... benim hedefim %3-4 arası...

İSTEMEK BAŞARMANIN YARISI DEĞİL TAMAMIDIR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 13 Şubat 2013; 0:12:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

artık kilo ver!!!!

yoksa sen kortizon mu alıyorsun o yüzden mi kilo aldın daha veremiyorsun her morbit obezin savunmasıdır birde bunu ekle listeye!

hadi ben zamanında boşanma arefesinde psikolojik nedenlerden ötürü 100 kiloyu görmüş biriyim...

ama istediğm ve yaptım! 68 kiloyum artık!!!! gayet sağlıklı ve huzurluyum! iç huzurum var!

son 3 yılda yaptığım sporu saat olarak hesaba katsam heralde 45 gün hiç durmadan spor yapmışımdır!!! abartmıyorum gaza geldiğim dönemlerde haftada 15 saat spor yapıyordum!

eliptik bisikletimle 3600 km yol yaptım! kürek aletimle 100,000'den fazla kürek çekmişimdir! mekik sehbamla sayamadım!!!!

diyet yemek body fitness vs bi sürün ne varsa her türlü şey hakkında ciddi bilgi sahibiyim! eğer yardımcı olmamı istersen seve seve yardımcı olurum!!!

diyetisyene gidip tartıldığımda %7 yağ oranım vardı 2 hafta önce... benim hedefim %3-4 arası...

sakin ol şampiyon. İstersen adamın tüm yazdıklarını oku.

• quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

quote:

artık kilo ver!!!!

okudum...

• Kimse için değil kendim için kilo verdim ben. Yatakta dönmekte zorlanıyordum, horlamalar başlamıştı. 106 kiloya çıkmıştım 5 ayda diyetisyen gözetiminde 80 kiloya indim. Hem de deli gibi yedim Eğer ekstra başka bir hastalık yoksa obeziteye sebep veren mutlaka kilo verilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşamayan bilemez insalara suç atmak kolaydır hem adamla dalga geçin moralini yıkın hem de gelin zayıfla diyin siz varya siz çok iki yüzlüsünüz, inanın o adamda ne hırs ne de bir azim bırakıyorsunuz suç atmak yerine destekleseniz inanın bu arkadaş zayıflar.

bu olayın obezlikle alakası yok tamamen toplumsal olgular yüzünden engelli muamelesi görüyoruz, ben çok zayıfım sizin yaşadığınız muhabbetlerin tam tersini aynen yaşıyorum, sorun tamamen toplumsal yalnız şöyle bir durum var bende, hırs yapıp spora başladım tip biraz düzeltince insalara bakış açısı değişti ama şimdi hiçbir insanla samimi olamıyorum sırf vücudumla ilgileniyormuşlar gibi geliyor hepsi sahte geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

artık kilo ver!!!!

okudum...

yalandan ölecen

dur o halde yalanı sana göstereyim şimdi!!! okuyacakmısın hepsini?

http://forum.donanimhaber.com/m_43724047/mpage_2/f_/key_//tm.htm#69238291

bir poşet sesi duyar gibiyim şimdi şu an evet tam da bu anda!

bilip bilmediğin yere de atlama bıyıklı sazan!

• http://forum.donanimhaber.com/m_70618994/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71630251

bunun gibi kaç tane konu açtığımı ve kaç tane konuya yazdığımıda bilmiyorum!
  • arkadaşım...

126 kiloya inmek 90 kiloya inmekte çözüm değil!!!

insan bir kez kilo vermeye başladımı.. sonrasında daha da iyi olmak istiyor... bu yüzden aynen devam et ve 70 kiloyu gördüğünde içende yaşadığın huzuru dinle!

aşka hiç bi şey değil...

umarım yoyo sendromu yaşamadan iraden kırılmadan 70 kiloya indim dediğin günleride burda karşılarız....

şimdiden sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileğiyle...
  • quote:

arkadaşım...

126 kiloya inmek 90 kiloya inmekte çözüm değil!!!

insan bir kez kilo vermeye başladımı.. sonrasında daha da iyi olmak istiyor... bu yüzden aynen devam et ve 70 kiloyu gördüğünde içende yaşadığın huzuru dinle!

aşka hiç bi şey değil...

umarım yoyo sendromu yaşamadan iraden kırılmadan 70 kiloya indim dediğin günleride burda karşılarız....

şimdiden sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileğiyle...

Okumuşsun tebrikler
  • Özellikle otobüslerin en arka 5liye oturmak zordur. Ben çoğu kez ayağa kalkıp diğerlerine yer vermişimdir. Bi ara 15 kilo vermiştim normal bi insan gibi aralarına oturabiliyordum. Vermek gerekiyor aslında ama herşeyi mükemmel isteyen ben onuda mükemmel olmasını istiyorum doktora gidip bi diyet listesi almak istiyorum.
  • Obezlik kendi seçimidir kişinin o yüzden ağlayıp sızlamaya gerek yok. Ben de bir ara 90'nın üstüne çıktım benimle de dalga geçtiler ama şu an 70 kiloyum. Kilo vermek tamamıyla kişinin iradesine bakıyor. Sen de vermeye başlamışsın zaten. İnşallah sen de 70'i görürsün tartıda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bak kendin söylemişsin, 176 kilodan 125 kiloya düşmüşsün. Ben obez olan çoğu kişinin hastalıktan değil, fazla yedikleri için öyle olduklarına inanıyorum. İnsan biraz kendine bakmalı. Diyete başladığın için seni tebrik ediyorum, umarım istediğin kiloya ulaşırsın.
  • Lise sonum.

Bizim sınıfta da kilolu birisi var. Obez olduğunu sanmıyorum, sadece kilolu. Ama sınıfta çok dalga konusu oluyor, sınıf da gülüyor. Yarım dünya, tombul filan diyorlar. Ben genelde duruma engel olmak için onu savunuyorum ama "Sen neden bu çocuğu savunuyorsun"dan ileri geçmiyor mevzu. O da bazen gülüyor ama insanın içine oturur, değil mi?
  • peki kollardaki deriler filan sarkmiyor mu kilo verince? sanirim ameliyatla aliyorlar o derileri. sende durum nasil oldu? merak ettim yahu saglam kilo vermissin bu arada tebrikler. ben 92 den 75'e dusmek istiyorum da kici kaldiramadim bir turlu.

ayrica kesinlikle kisinin kendisinde bittigini inaniyorum bu kilo olayinda. kaafaya koyunca mutlaka yapiyorsun. sigara da boyle bence.
  • Siskolar sizi Saka bi yana obez olmak kisinin kendi secimidir engellilik falan hikaye. Bogazini tutamayan adam obez olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdloader11 -- 13 Şubat 2013; 4:30:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdloader11

Siskolar sizi Saka bi yana obez olmak kisinin kendi secimidir engellilik falan hikaye. Bogazini tutamayan adam obez olur.

Ben pek böyle düşünmüyorum. Sonuçta kişinin iştahı açıksa metabolizmasıyla alakalı bir durumdur. E bu durumda insan metabolizmasını kontrol edebilir mi? "Aşık olmak hissi durum değildir, istesen olmazsın" gibi bir şey olmuş bu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.