Şimdi Ara

Obd2 soket yeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araç 2006 1.3cdti opel combo. Cihaz opcom ile baglantı kuruyor ama diğer obd2 cihazları ile baglantı kuramıyor. Resmini paylastığım aracın obd soket yeri sizce bu aracın kullandığı protokol hangisi kac gündür arıyorum bulamadım.
     Obd2 soket yeri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracım opel meriva 2005 enjoy cdti, için elm 327 ile bağlantı yapmaya ben de çok uğraştım ne yazık ki ben de bağlayamadım. Bağlantı yapmanın yolunu bulursan ve paylaşırsan sevinirim.

Saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obd cihazını bağladığında ışığı yanıyor mu cihazın?

Bu arada opellere has bir durum varsa bu bilgim dışında ama bu obd2 portu gibi görünüyor...

Obd2 cihazlarını bağlamak bazen işkence olabiliyor. Kullanım kılavuzuna bir bakın ona göre bağlayın derim. Yapmanız gerekenlerin bir sırası vardı ve ben de obd2 kullanmama rağmen bu sırayı hep unutuyorum :) Cihazı bağlayıp kontak açacaksın, sonra uygulamayı açacaksın tarzı bir sırası vardı ona dikkat edin...

Siz dediğim gibi kılavuza bakın bir sırası var mı eğer bilgi yoksa.

Cihazı kontak kapalıyken takın ve uygulamayı açın daha sonra kontağı bir tık ilerletin. Bağlanması lazım. Eğer bağlanmazsa tekrar yazın ben bakayım nasıl bağlanıyorum size tekrar yazarım. Benim araç da gm grubunun aracı belki yardımım dokunur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 24 Kasım 2017; 17:48:8 >
  • Evet baglantı sırasına cok dikkat ettim cihazı takınca ışık yanıyot fakat ecu ile iletişim kurmuyor. bütün yolları denedim fakat olmuyor bu farklı protokol kullandığı için baglantı kuramıyorum. Cok araştırdım da bulamadım.

• player_x P kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer bağlantılarda hata yapmadıysan benimle aynı problemi yaşıyorsun. Protokolü farklı

• quote:

Orijinalden alıntı: bhttnky

Evet baglantı sırasına cok dikkat ettim cihazı takınca ışık yanıyot fakat ecu ile iletişim kurmuyor. bütün yolları denedim fakat olmuyor bu farklı protokol kullandığı için baglantı kuramıyorum. Cok araştırdım da bulamadım.

Cihazının fotoğrafını atar mısın bana? Eğer aynısı ise ben aracımda tekrar deneyip sana nasıl bağlandığımı anlatayım. Benim araç da Gm grubunun aracı. Amcaoğlu sayılırlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

quote:

Orijinalden alıntı: bhttnky

Evet baglantı sırasına cok dikkat ettim cihazı takınca ışık yanıyot fakat ecu ile iletişim kurmuyor. bütün yolları denedim fakat olmuyor bu farklı protokol kullandığı için baglantı kuramıyorum. Cok araştırdım da bulamadım.

Cihazının fotoğrafını atar mısın bana? Eğer aynısı ise ben aracımda tekrar deneyip sana nasıl bağlandığımı anlatayım. Benim araç da Gm grubunun aracı. Amcaoğlu sayılırlar...

Ustam standart elm327 cihazı farklı iki cihazda denedim olmadı o sıra yanda insignia vardı onda denedim aynı baglantıyı sağladı. Benim aracın protokolü farklı onu bulsam halledeceğimde bulamıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klima universal kart montajı
    12 yıl önce açıldı
    Aux/Usb Aparatı Takma RCD310
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamamdır, kolay gelsin...

• Protokol farklıysa ne yaparsanız yapın bağlantı kuramazsınız. Önce aracın protokolünü öğrenin, sonra da ona uyumlu obd cihazı bakacaksınız.

Araç bilgisi yazmamışsınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Protokol farklıysa ne yaparsanız yapın bağlantı kuramazsınız. Önce aracın protokolünü öğrenin, sonra da ona uyumlu obd cihazı bakacaksınız.

2006 1.3cdti opel combo diye belirtilmiş ilk mesajda...

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Protokol farklıysa ne yaparsanız yapın bağlantı kuramazsınız. Önce aracın protokolünü öğrenin, sonra da ona uyumlu obd cihazı bakacaksınız.

2006 1.3cdti opel combo diye belirtilmiş ilk mesajda...

Özür dilerim. Nasıl gözümden kaçmış hayretler içerisindeyim.

Dediğim gibi önce aracın protokollerini öğrenin, sonra ona göre yurtdışı kaynaklardan da cihaz bakın.

Bende de elm 327 var araç 2004 model lada veya 1.5 16v. Bende sıkıntısız çalışıyor, kayınbiraderin 2005 corolla da bağlanıyor arızayı okuyup silebiliyo ama sadece 2 değeri gösterebiliyordu, Abimin linea ve eniştemin pejo 306da da denemiştik ama onlar hatırımda değil şuan. Haa, arkadaşın 2001 model 1.7 dizel astrada da hiç çalışmamıştı.

• Ya zaten sorun protokolü nü öğrenemedim bulamıyorum onun icin yazdım :)

• Güncel

• merhabalar baya eski bir konu ama bende de 2008 model opel combo araç var daha önce aldığım obd 2 bağlantısı ecu hatası vermişti protokol farklılığından oluyor bu sıkıntı aynı bağlantı adaptörünü ford marka araçda denedim ve tam fonksiyon çalıştı
    daha sonra araştırdıkça başkalarının yorumlarında CAN LOW J2284 protokolü olduğunu belirten ama hangi obd bağlantısının uyumlu olduğunu bulamayan birinin yorumunu gördüm birazdaha araştırdım ve bir sitede bir cihaz buldum CAN LOW J2284 PROTOKOLÜNÜN açılımı
    ISO 15765 AKA CAN protokol diye geçiyor buna uyumlu olduğunu belirten bir adaptörde buldum denediğimde sorun cıkmassa yazarım yine linkden ulaşabilirsiniz.
    www.hepsiburada.com
    Elm327 On/Off Araç Arıza Tespit Cihazı İos Android Windows Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/elm327-on-off-arac-ariza-tespit-cihazi-ios-android-windows-p-HBV00000DBU56

• Senin ilacın bende dostum. Şimdi 1.3 cdti fiatın multijet motoru olduğu için ecular da aynıdır diye tahmin ediyorum. Fiat grubu araçlarda bilgisayar bağlantısı için kullanılacak elm327 protokollü obd2 cihazının MODİFİYELİ olması gerekiyor. Elin yatkınsa içini açıp kendin modifiyesini yap. İki lehim yapman gerekiyor şemaları bolca var. Yatkın değilse de modifiyeli olarak fiat ya da alfa romeo forumlarından satanlar vardır.

Ancak şöyle bir kolay yol da var. Telefona kuracağın uygulamalar ile modifiyesiz cihazlar ile de bağlantı sağlayabilirsin. Ancak bilgisayar gibi kapsamlı olmuyor.

Edit: Konu mağaraymış ama mesaj dursun belki birilerine yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 23 Temmuz 2019; 12:0:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Senin ilacın bende dostum. Şimdi 1.3 cdti fiatın multijet motoru olduğu için ecular da aynıdır diye tahmin ediyorum. Fiat grubu araçlarda bilgisayar bağlantısı için kullanılacak elm327 protokollü obd2 cihazının MODİFİYELİ olması gerekiyor. Elin yatkınsa içini açıp kendin modifiyesini yap. İki lehim yapman gerekiyor şemaları bolca var. Yatkın değilse de modifiyeli olarak fiat ya da alfa romeo forumlarından satanlar vardır.

Ancak şöyle bir kolay yol da var. Telefona kuracağın uygulamalar ile modifiyesiz cihazlar ile de bağlantı sağlayabilirsin. Ancak bilgisayar gibi kapsamlı olmuyor.

Edit: Konu mağaraymış ama mesaj dursun belki birilerine yardımcı olur.
    Ben Fiat aracıma bağlamaya çalışıyorum. Ama bir türlü ECU'ya bağlantı sağlamıyor.

Cihazım şu :

Obd2 soket yeri

Bunun bir şeması var mıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Ben Fiat aracıma bağlamaya çalışıyorum. Ama bir türlü ECU'ya bağlantı sağlamıyor.

Cihazım şu :

Bunun bir şeması var mıdır ?

Alıntıları Göster
    forum attığım linki sürekli sansürlüyor. Grandepuntotr forumunda detaylı anlatımı var. Fiat elm327 modifiye yazarsan çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 23 Eylül 2019; 23:10:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.