Şimdi Ara

OBD sistem LPG kullanım yüzdesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toyota Corolla A/T aracıma AKL OBDII sistem takıldı. Merak ettiğim şu anda 9,5km/100km (karma değer yüzde 70 ş.içi yüzde 30 ş.dışı denebilecek çevre yolu boş trafik) gösteren yol bilgisayarı ortalama değerime göre LPG yüzde kaç fazla yakmaktadır? Daha önceleri Lancer aracımda oranı %15-20 (yaz-kış farklılığı) olarak hesaplıyordum ve çoğu zaman tutuyordu ancak şu anda full depo 42lt simit tankımda (33,5lt) ile 320km de ve hala benzine geçmedi. Buna göre bu oran %10 gibi duruyor. Aracın çekişi aynen benzinli gibi ve arıza ışığı ve benzeri bir durumda yok. Takribi tasarruf oranı %48 gibi durmaktadır

İyi forumlar...

• Makul... %10 %20 arasında gezer...
  • Gazin bitmesini bekleyemeyip bu oglen Milangaz ayni pompadan 32lt gaz doldurdum 62,65TL ile 330km de 9,7lt lpg harcamisim. Gariptir ki yol bilgisayarinda benzin icin gosteren tuketim rakami da nerdeyse buydu. Bu durumda yakit tuketimim ve ben de hala inanamiyorum 19kurus/km olmus. Kullanim suresince arac normal olarak seri kullanildi ve son gunlerde klima surekli acikti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

Gazin bitmesini bekleyemeyip bu oglen Milangaz ayni pompadan 32lt gaz doldurdum 62,65TL ile 330km de 9,7lt lpg harcamisim. Gariptir ki yol bilgisayarinda benzin icin gosteren tuketim rakami da nerdeyse buydu. Bu durumda yakit tuketimim ve ben de hala inanamiyorum 19kurus/km olmus. Kullanim suresince arac normal olarak seri kullanildi ve son gunlerde klima surekli acikti.

tüketiminiz normal görünüyor sizce çokmu yakmış araç?
  • Hayir bence cok az yakti demek istiyorum. En son harcama verisine bakilirsa yol bilgisayari verisinden sadece %2 fazla lpg yakmis. Yol bilgisayarinin hata payi ile 9.5lt yazdigini ancak gercekte 9lt yaktigini farzedersek bile %7,8 oranda lpg yakmis. Nazar degmesin Masallah demek istiyorum
  • Maşallah, dönüşümden sonra darısı benim başıma inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: anakondapower

Maşallah, dönüşümden sonra darısı benim başıma inşallah

İyi bir usta ve ideal aracınıza uyumlu bir kitle inşallah istediğiniz gibi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG ve BUJİ seçimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.