Şimdi Ara

ob_start ı biri bana anlatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• http://tr.php.net/ob_start

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 6 Kasım 2006; 0:16:05 >
  • Orayı okumuştum ben ve tam şekillendiremedim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pichoscosama -- 6 Kasım 2006; 0:27:26 >
  • @pichoscosama

Eger ingilizceniz zayif ise cok bulasmamanizi oneririm manual kismina.

ob_start'a gelince ...

PHP'in "output buffering" opsiyonunu aktif hale getirir. Bu da sayfalar içerisinde PHP'in algilayabilecegi 1'den fazla header kullanmaniza olanak tanir ... Özetle bu.
  • PHP bilmiyorum ama araştırdım ve;

Aayfanın bellekte kalması ve end_flush'a gelinceye kadar sonucun gösterilmemesi anlamına da geliyor galiba. Sonuçta header, session_start fonksiyonlarının sayfa başında kullanılmadığı durumlarda hataları önlüyormuş. Ancak çok büyük bir projede buffera çok yüklenerek performans sorunu yaratabilirmiş.

Yani bunun gibi bir şey sanırım.
  • PHP varsayilan ayarlarda output_buffer'i performansi azaltmamak icin bloklar, ob_start blok olayini temp olarak devre disi birakir .. diyebiliriz ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _PHP[Midgard]

@pichoscosama

Eger ingilizceniz zayif ise cok bulasmamanizi oneririm manual kismina.

ob_start'a gelince ...

PHP'in "output buffering" opsiyonunu aktif hale getirir. Bu da sayfalar içerisinde PHP'in algilayabilecegi 1'den fazla header kullanmaniza olanak tanir ... Özetle bu.

PHP manuele sıksık başvuruyorum ve anlayacak kadar ingilizcem var. Ama oradaki ob_start ile ilgili metni anlayamamıştım. Şimdi senin türkçe tarifini okudum. Gene anlamadım.

Şimdi ob_start ile ob_flush arasının ob_flush'u görene kadar yorumlanmadığını biliyorum ama neden? Niye kullanayım bu ob_start'ı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pichoscosama -- 7 Kasım 2006; 20:58:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pichoscosama
    Şimdi ob_start ile ob_flush arasının ob_flush'u görene kadar yorumlanmadığını biliyorum ama neden?

Örneğin bir sayfanın içerisindeki bütün ANKARA kelimelerinin tamamını İSTANBUL yapacaksın. ob_start ile sayfanın tüm kodlarını hafızaya atıyorsun. Hafıza içerisinde kelime değişikliklerini yapıyorsun. Mesela şöyle:

<?php

function degistir($tampon) {
    return str_replace("ANKARA", "İSTANBUL", $tampon);
    }

ob_start("degistir");

?>
    <html>
    <body>
    <p>ANKARA türkiye'in başkentidir.</p>
    <p>ANKARA bir orta anadolu şehridir.</p>
    <p>ANKARA türkiye'nin 2. büyük ilidir.</p>
    </body>
    </html>
    <?php ob_end_flush(); ?>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 8 Kasım 2006; 22:06:50 >

• Hmmm. İlk defa anladım. Sağolasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.