Şimdi Ara

O tampon çarpmalar için yapılmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu ikinci el forumuna uyuz oldum. Yahu 2013 olmuş hala o tamponların ufak tefek çarpmalar için plastik tarzı yapıldığını anlamayıp aa tampon boyalı diye soran adam var yahu.

Avrupada arabayı satsanız tampon boyalımı diye bir soruyla karşılaşmazsınız. Arabanın içi dışı gül gibi adam tampona takmış yahu. Tampon kadar taş düşmesin başına be adam.2-3 araba sattım aynı terane en sonunda saydırdım birine .
    Ne zaman öğrenecek bizim millet bunları

Bu ne yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 29 Kasım 2013; 12:03:09 >

• Avrupada taklalı arabayı etek altı boyalı diye satmıyorlar. Direkleri kaymış arabayı tavanına dolu yağdı diyede satmıyolar. Öyle yani bilgin olsun istedim. İnsanımız kazık yemekten usandı bırakta sorsunlar herşeyini. Hem isterse döşemede nokta kadar hata buldu diye almaz sanane zorla mı alacak adam
  • Tampona expertiz yapılmıyor. Boyalı olup olmadığını söylemenize ya da söylenmesine gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O adamlar fiyat düşürmek için öyle yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

O adamlar fiyat düşürmek için öyle yapıyor.

O zaman denilecek belli "kardeşim, mal bu, fiyat bu... işinize geliyorsa, gelmiyorsa dükkanın önünü kapatma"
  • cemalnalga30 kullanıcısına yanıt
    Hayatımda duyduğum en seviyesiz örnekti. Bir arabanın tampon çiziği ile, Türkiyedeki boş beleş topluluğun kızlar için namus etiketi yaptığı şeyin ne alakası var? Çok boş bir insansınız ve size cevap vermeyeceğim.
  • Arabanız temizse ufak tefekle ilgilenen birini göndereceksiniz ki %50 ihtimal kazalı aracı kendisine okutsunlar. Alınabilecek en büyük intikam bu olur.
    Gönül isterdi ki ülkemizde trafiğe çıkmaması gereken araçlar toplanıp sorunsuzmuş gibi satılmasın.
    Kaza var kaza var. Sağını solunu düşük hızlarda vurmayla arabaya birşey olmaz. Yapılır aynen kullanılır.

Biraz da satıcılar bu hale getirdi alıcıları. Mesela, "stepnesi hiç kullanılmamıştır". Mealen; ben fiyatı 2000 TL fazla yazdım sen anla, stepne hiç kullanılmadı o derece yani öyle gidip de stepnesi kullanılmış araçlara bakma. Stepne takan adam aracını perte çıkarmıştır da sanayiye yaptırmaya götürürken stepnesini takmıştır çekicinin üstünde. :):)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zihniyet
  • Maksat bahane bulup fiyatı düşürmek. Yalnız tamponda hasar varsa durum başka oluyor tabii. Ama boya da bu kadar detaya inmemek gerekiyor, gerek yok.
  • "Tamponun anlamı nedir?" diye sorun. "Neden "tampon bölge" derler?" diye sorun. "İngilizcesi Bumper biliyorsunuz değil mi", "Bumper da Bump! yani Küüt!den geliyor biliyorsunuz değil mi?" diye sorun. Sonra almasın adam arabayı. Satacak birini elbet bulursunuz.

Lokal boyaya sorun çıkaran adamdan sonra tamponun olması da normaldir abi. Ben lokal boyaya çok iyi bakıyorum mesela. "Araba ufacık bir kaza yapmış" ve sahibi söyledi lan! dedirtiyor. Tercihen bir iki parçasında lokal boya olan araba tercihimdir. Sahibi baştan söyleyecek, güven tazeleyecek. Gönül rahatlığıyla alacam.

Şaka bir yana parça komple boyanmış da olsa, değişmiş de olsa, kazanın ve hasarın fotoğrafı varsa o da kabulum. Gene alırım arabayı. Zira babam 5-7km hızla karda kayıp otobüse çarptı geçmişte. Arabanın Tampon, far yıkama robotları iki farı kırıldı. Kaput eğildi. 14.000TL masraf çıktı. Radyatör, çamurluklar falan sağlam... Böyle bir kazadan kaput değiştiyse hiç sallamam. O yüzden fotoğraf lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Kasım 2013; 13:03:04 >

• bu mevzuları her zaman saçma bulmuşumdur. şahsen motor ve yürüyene, ayrıca varsa mevcut olan hasara dikkat ederim. yapılmışsa problemde kalmamıştır. adam boya gereken yeri boyatmış, hasarlı yeri almış yenisini değiştirmiş, daha ne ister insanlar anlamıyorum ki. kepazelikten başka bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

Şu ikinci el forumuna uyuz oldum. Yahu 2013 olmuş hala o tamponların ufak tefek çarpmalar için plastik tarzı yapıldığını anlamayıp aa tampon boyalı diye soran adam var yahu.

Avrupada arabayı satsanız tampon boyalımı diye bir soruyla karşılaşmazsınız. Arabanın içi dışı gül gibi adam tampona takmış yahu. Tampon kadar taş düşmesin başına be adam.2-3 araba sattım aynı terane en sonunda saydırdım birine .
    Ne zaman öğrenecek bizim millet bunları

Bu ne yav

bu ne pişkinlik kardeşim millet senin malını almak zorunda mı bi de marifet gibi saydırdım demiş allahım ne insanlar var.

gören de millet arabasını zorla elinden almaya çalışıyor sanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

O adamlar fiyat düşürmek için öyle yapıyor.

Aynen taktir bu mal bu fiyat bu deyip sonra pazarlık sünnettir araç başında ufak bir ikram yaparım deyip konuyu bağlayın gidin.Ağız dalaşına girmeye değmez.
  • Esnaflığın kurallarını ahlakını bilmeyen edinemeyen leşçi akbabaların ölmüş eşek muhabbeti yaptığı için kullandığı teknikler bunlar......

Kendileri alırken eee tüüü kaka,satarken abi yeni tampon vs vs diye poh pohlamak yaptıkları.
  • Pyromania. kullanıcısına yanıt
    yaw arkadaş tampon boyalıysa arabanın direklerinin kayması ile ne alakası var
    konuyu açan arkadaş doğru tespit ve yerinde bir serzenişte bulunmuş.
    Bu forumda mantıklı bir konu açacağım diye hiçkimse kasmasın her posta bir kulp bulacak
    insan dolu

ayrıca almıyorlar diye kızmıyor arkadaş yanıltmaya çalışmayın buradakileri
    tampon boyalı muhabbetine kızıyor sadece ki bence sonuna kadar haklıdır.

beğenmeyen almaz daha da ötesi : gidip sıfır araba alsın der insan.
    Ancak dediğim gibi kültürsüzlük kültür olmuş
    ilk soru boya varmı değişen varmı
    görende herkesi araba uzmanı sanır ikinci el piyasasında.
    Değişeni olan bir araba aldımdı kullanıma hiç etkisi yok tecrübe ile sabit ustasına gösterdim nasıl diye arabayı
    ben alacaktım bu arabayı demişti fiyatta anlaşamadık demişti.

• Türk mantığı böyle maalesef;

Direğin dibine vurup gol atan adam dünyada beceriklidir, Türkiyede az daha kaçırıyodu olur,

Futbolda çok gol olsun diye ofsayt icat edilir ama Türkiyede ofsayt olmasa maçlar gollü geçecek denir,

Trafikte yeşil ışık yanıp sönerken frene basmak gerekir Türkiyede aksine gaza basılır,

2 araç benzer kazayı yapar birinde 10 hava yastığı açılır ama sürücü ölür -------> araç güvenli hava yastıkları açılmış, diğerinde hava yastığı açılmasına gerek kalmaz sürücü kurtulur------> araç çöp hava yastıkları açılmadı

Bizde mantık yoktur tamamen bencil ve işimize geldiği şekilde davranırız....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi replastone -- 29 Kasım 2013; 16:17:40 >
  • Fransa:

• sakinharman S kullanıcısına yanıt
    Tamam tampon çarpılsın diye yapılmış. Hava yastığını da patlasın diye koymuşlar tamam.
  • Örnekleme çok iyiydi
  • Pyromania. kullanıcısına yanıt
    her defasında aynı şey çarpıtma hava yastığından bahsetmedim ben niyetin açık belli
    tampon adı üstünde zaten tampon yani başka yerlere motora yolcuya zarar gelmesin alt takıma
    bir şey vurmasın diye koyulmuş tampon bölge ora zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.