Şimdi Ara

Öğrenci için bir kaç seçenek... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
15.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıfır almayı düşünüyorsan bende öğrenci arabası olarak aldığım araç olan hyundai atos prime 1.1 gls modelini öneririm şu an baz modeli 16.700ytl bir üst modeli olan style modeli 18.000 ytl

dışı küçük içi geniş donanımları da azımsanmıycak kadar çok..www.hyundai.com.tr adresinden takip edebilirsiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: proxy007

Ben çok araba kullandım.Çok kişiyle de fikir paylaşımı yaparım.Palio falan alıp parana yazık etme..5 seneden sonra dağılıyor her yerinden ses geliyor o arabaların..En son ablama honda civic aldık hatchback 99 trafiğe çıkışlı..çok sorunsuz bir araba..Ne de olsa japon teknolojisi..Yağını ve suyunu koy gerisine karışma..Keza toyota coralla kullandık yıllarca araba 1 gun tık demedi.Zaten corolla sorunsuzluğu ile ün yapmış bir araba..Tavsiye ederim..Fakat daha aile tipi bir araba..

honda civic daha spor genc arabası..fiyatları uygun..corolla 98-99 model veya civic yine 98-99 modelleri 12-15 civarı bulursun..Hiç düşünme ve bu iki markadan şaşma..

Bugune kadar o kadar çok araba hakkında fikir sahibi oldum ama problemlerini yaşadım ki inanamazsın..Bana güven ve sorunsuzluk senin için önemliyse honda veya toyota al..

bu 5 sene içinde dağılan paliolara 2004 multijet de dahil mi? :(..

• http://forum.donanimhaber.com/m_6853156/mpage_1/key_multijet//tm.htm#6856479

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=7124574&key=multijet

belki palio mükemmel araba değildir bende çok sevmiyorum ama yukarıdakilere bi bakın multijet in öğrenci için mükemmel olduğu açık..

ve multijeti en ucuza alabileceğim araba da palio..

• siz bilirsiniz tabi..bence palio paliodur..yeni multi jetler hakkında detaylı bilgim yok.en azından kullanan görüştüğüm kişi yok.

Ama dediğim gibi palio paliodur.Motoru belki biraz yeni teknoloji ama yürüyen aksam mekanik kaporta nasıl derseniz değişen bişey olduğunu sanmıyorum.
  • abicim bence tercihin clio olsun
    sen öğrencisin aldığın araba az yakmalı servis problemi-parça sorunu olmamalı.
    ayrıca sağlam olmalı.
    bu özellikler bence clio hb te toplanıyor.
    ben 2005 1.2 16v kullanıyorum. tam bir şahaser bu araba. arkadaşımda 2000 1.4 rxt var o da süper.
    öğrenci işi araba budur. ayrıca uzun süre de kullanabileceğin bir araç clio
    bence 13-14 e 2000-2001 falan temiz bir clio bulursun.
    ayrıca cliolarda cift air-bag klima gibi donanımlar sıtandart bunuda bir köşede not et bence.
    aracın donanımıda önemlidir kullanım açısından
    kolay gelsin...
  • polo 1.6 ların yakıtı nasıl acaba fazla yakıyorlarmı?makul bir seviyede ise alınabilir.
  • fiat palıo saydığın arabalar içinde tek geçerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: huso88

abicim bence tercihin clio olsun
    ayrıca sağlam olmalı.
    ben 2005 1.2 16v kullanıyorum. tam bir şahaser bu araba. arkadaşımda 2000 1.4 rxt var o da süper.
    ayrıca cliolarda cift air-bag klima gibi donanımlar sıtandart bunuda bir köşede not et bence.
    kolay gelsin...

benim dayımda da 2004 1.4 98 beygir clio var biliyorum süper araaba ama
    multijet motor çok cazip
    benim paraya bulunur mu bilmiyorum ama artık zorlıcam..

• Bir kere öğrenci kişinin dizel araç alması bana pek cazip gelmiyor.
    Yani dizel araç sonuçta yılda en az 35.000 km yapacaksan caziptir.
    Eğer ben fazlasını da yaparım diyorsan o sana kalmış.
    Ben yıllık 38.000 km yol yapıyorum. O yüzden dizeli seçtim.
    Aldığım fiyatı amorti etti mi, etti. Ama unutma ki dizelin ileri ki yıllarda masrafı da artıyor.
    Yani yakıt açısından karlı gibi gözüken aslında bayağı külfetli bir araba.
    Öncelikle bu konuda netleş. Daha sonra araç seçiminde ise tabiki Getz
    favorimdir. Yok beni sarmaz dersen pejo206, fiatın hiçbir modeli, micra, saxo,
    eski clio seçme derim. Onun haricinde ford, vw olabilir. En azından 2. eli iyidir.
  • yauv hala almadınmı araba merakla takip ediyorum valla , yorumlar benimde işime yarıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeFactoTurk

Bir kere öğrenci kişinin dizel araç alması bana pek cazip gelmiyor.
    Yani dizel araç sonuçta yılda en az 35.000 km yapacaksan caziptir.
    Eğer ben fazlasını da yaparım diyorsan o sana kalmış.
    Ben yıllık 38.000 km yol yapıyorum. O yüzden dizeli seçtim.
    Aldığım fiyatı amorti etti mi, etti. Ama unutma ki dizelin ileri ki yıllarda masrafı da artıyor.
    Yani yakıt açısından karlı gibi gözüken aslında bayağı külfetli bir araba.
    Öncelikle bu konuda netleş. Daha sonra araç seçiminde ise tabiki Getz
    favorimdir. Yok beni sarmaz dersen pejo206, fiatın hiçbir modeli, micra, saxo,
    eski clio seçme derim. Onun haricinde ford, vw olabilir. En azından 2. eli iyidir.

30.000 i geçicem senede merak etme hesapladım hepsini..
    getz in ilk modellerini kaça bulabilirim ki (internet fiyatlarına güvenmiyorum piyasayla aralarında fark oluyo)
    palio nun tutulmadığnı biliyorum ama napiim en ucuz turbo dizel..

• quote:

Orjinalden alıntı: serkanta

yauv hala almadınmı araba merakla takip ediyorum valla , yorumlar benimde işime yarıyo

10 haziranda finallerim bitince inicem pazarlara..
    başlıcam deliler gibi araştırmaya, bende takip ederek başlamıştım sonra baktım sürekli 2 model kıyaslıyolar ondan sonra bu topici açmıştım..
    bana bak euheuh aynı arabayı mı alcaz bu gidişle?..

edit: ya artık illallah değişik değişik modeller rüyalararıma giriyo alsam da kurtulsam gari..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskinn -- 29 Mayıs 2006; 18:45:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: miskinn

quote:

yauv hala almadınmı araba merakla takip ediyorum valla , yorumlar benimde işime yarıyo

başlıcam deliler gibi araştırmaya, bende takip ederek başlamıştım sonra baktım sürekli 2 model kıyaslıyolar ondan sonra bu topici açmıştım..

edit: ya artık illallah değişik değişik modeller rüyalararıma giriyo alsam da kurtulsam gari..

hocam sen daha almadınmı yaw

• Bugün hürriyet te bir ilan vardı.2000 model honda civic hb 90bin km de..14bin ytl..bence uygun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

quote:

quote:

hocam sen daha almadınmı yaw

hissediyorum az kaldı :)..
    bugün "ntv'ye sorun" da konu "otomobil fiyatları" idi..
    2. el artıcak diyolar moralim bozuluyo zaten..

• yine sahibinden.com da 99-00 model 13500-15000 arası çok güzel civic hb ler var..ben bi bak derim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: proxy007

yine sahibinden.com da 99-00 model 13500-15000 arası çok güzel civic hb ler var..ben bi bak derim..

saolasın kardeş ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim o tür sitelerdeki bütün ilanları ezberledim nerdeyse :)))..
    gezerken sağda-solda gördüğüm ilanları da arıyorum.. kıyaslama sonucu şunu söyliyebilirim..
    çok cazip gelmediği sürece internetten araba almak daha maliyetli gibi..
  • quote:

30.000 i geçicem senede merak etme hesapladım hepsini..
    getz in ilk modellerini kaça bulabilirim ki (internet fiyatlarına güvenmiyorum piyasayla aralarında fark oluyo)
    palio nun tutulmadığnı biliyorum ama napiim en ucuz turbo dizel..

İnternet gerçekten harika bir piyasa araştırma aracı. Sadece fiyat açısından demiyorum özellik/performans/fiyat analizi açısından diyorum. Oradan aldığın bilgilerle emin ol oto pazarında oto ustası gibi dolaşırsın hatta sadece otomobil alırken dikkat edilecek hususlar diye arama motorunda araştırma yap çünkü 2. el dikkat edilmesi gereken bir pazar, birde otomobilini alırken garantisinin olmasına dikkat et veya garantisini uzat. Zaten gördüğüm kadarıyla araştırma yapmak için bol vaktin var sakın acaleye getirme sonuçta otomobil almakta birnevi evlilik gibi birşeydir. İyi kötü bütün markaları araştır çünkü en kötü markada olan özellik en iyi markada olmayabilir yada bazı modelinde vardır bu da seni daha iyi karar vermeye sevk eder. Neyse bea kolay gibi görünen ama zor bir iştir otomobil alımı. Sana bol şans umarım en iyiyi en ucuza bulursun.

• senin para ile multijet zor
    bulsanda işine yaramaz o bulduğun multijet
    cıvığı çıkmış olur
    bence sana bi tek clio uyar az tüketir az masraf çıkarır.
  • km.de şehir içinde ve şehir dışında ne kadar yakiyorsun?
    bizle paylaşırmısın? malum öğrencilik...
    bana da max.10000YTL ye kadar çok çok ekonomik bi otomobil lazim
    ama yaz bitimini bekleyeceğim malum 2. taksitler ödensin....
    kışa doğru fiyatlarda düşer diye tahmin ediyorum.....

quote:

Orjinalden alıntı: huso88

abicim bence tercihin clio olsun
    ayrıca sağlam olmalı.
    kolay gelsin...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.