Şimdi Ara

O&O Defrag 12 Professional kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam, vistanın yetersiz disk birleştiricisine binaen forumda yaptığım aramada en çok karşıma çıkan isim "O&O Defrag 12 Prof." oldu ve denemeye karar verdim. Sistemin kurulu olduğu diski biraz uzun da sürse birleştirdi acaba farklı bi birleştirme yöntemi mi var bilmiyorum ama o diskte baya bi yer açıldı. Fakat diğer depo olarak kullandığım diski baya bi zaman geçmesine rağmen birleştiremeyince sıkılıp kapadım. Asıl kafama takılan nokta ise bu program çalışırken diskten çok (mesela vistanın kendi d.birleştiricisinden fazla) ses geliyor bu program diski biraz fazla yoruyor gibime geldi ayrıca birleştirme yaparken bazı dosyaları siliyor mu anlamadım, harddiskte bu kadar yer açılması bana normal gelmedi...

Bu programı kullananlardan düşüncelerini ve varsa başka daha performanslı defrag programı önerileri olanlar onları da bekliyorum..

• Ben kullanıyorum gayetde memnunum, dediğin gibi çok farkettiriyor birleştirme öncesine göre. Birleştirme yapınca dosyayı silmiyor parçalanmışları birleştiriyor bu yüzden size çok fazla yer açılmış gibi gelebilir. Eğer kullandığın bölüm çok doluysa uzun sürer buda gayet doğal çünkü tek tek taşıma yapıyor.
  • Cevabın için teşekkürler, merak ettiğim nokta bu tek tek taşıma yaparak birleştirme işleminin hdd'e bindirdiği ekstra yük ve fiziksel olarak diski yıpratıp yıpratmadığı, mesela 1 TB gibi büyük bi diskte bu tek tek birleştirme işi baya bi sürer .. Bu tek tek taşıma O&O Defrag'a özgü bişey mi yoksa vista,xp vb işletim sistemlerinin disk birleştiricileri de mi böyle çalışıyor? Mesela onlar çalışırken diskten böyle yoğun bir ses gelmiyor sizin de dikkatinizi çekti mi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantomas

Cevabın için teşekkürler, merak ettiğim nokta bu tek tek taşıma yaparak birleştirme işleminin hdd'e bindirdiği ekstra yük ve fiziksel olarak diski yıpratıp yıpratmadığı, mesela 1 TB gibi büyük bi diskte bu tek tek birleştirme işi baya bi sürer .. Bu tek tek taşıma O&O Defrag'a özgü bişey mi yoksa vista,xp vb işletim sistemlerinin disk birleştiricileri de mi böyle çalışıyor? Mesela onlar çalışırken diskten böyle yoğun bir ses gelmiyor sizin de dikkatinizi çekti mi bu?

Teknik olarak tam bilemiyorum ama hepsinde aynıdır sanırım işlem olarak. Sen nasıl dosya kopyala yapıştır yapıyorsan oda ona benzer sayılabilir, heralde dosyaları belirli sektörlere taşıyıp erişim kolaylığı sağlıyor diskte bu şekilde farklı bir yıpranma olmaz. Süre olarakta 1TB ın doluluk durumuna bağlı bi 100gb dolu olması var birde 1Tb arada fark olacaktır tabiki.

• Önyargılı davranmamak için programın ilk defrag'ının uzun sürmesini fazla dikkate almadım ama geçen zaman zarfında --ki 10 gün çok sayılmaz-- diskte büyük değişiklik yapmamama (en fazla 1-2 oyun, bikaç ufak program yüklemişimdir) ve birleştirmeden önce ccleaner ile temizlik yapmama, çalışırken de o disk üzerinde hiçbir işlem yapmamama rağmen 250 gb'lık, tamamı dolu olmayan ve 0 bad sektörlü bi diski 4 saatte birleştirebildi. Özetle ben diskten ziyade bu 12 sürümünün sorunlu olduğunu düşünüyorum. Biçok kişinin önermesi üzerine bu programı kurdum, daha önceki versiyonlarla ilgili bilgim yok bu yüzden karşılaştırma imkanım da yok.

Diğer kullanıcılardan da son sürüm ile ilgili yorumları bekliyorum...
  • 12 sürümünü denemedim ama 11'den memnunum.
    OO defrag kendine has özel metodlar kullanıyor. Windows'un defrag aracı önüne gelen ilk uygun dosyayı yerleştirdiği için işlem kısa sürüyor. OO ise her dosyayı alfabetik, son erişim tarihi vb. gibi kriterlere göre düzenlediği için her seferinde aynı işlemi tekrar yaptığından ilk defrag ile bir sonraki defrag arasında süre bakımından fazla değişiklik olmuyor.
    Windows'un kendi defrag aracının yaptığı iş sanırım OO defrag'daki space metoduna karşılık geliyor. En hızlı defrag ise galiba stealth modunda oluyor.
  • Bende artık genelde Portable olanları tercih ettiğim için v11.5 in portable olanını kullanıyorum ve ara arada özelliklede C yi birleştiriyorum, diskin doluluğuna göre süre değişebiliyor bende. Yaklaşık 20gb dolu diski 30dk 1 saat civarlarında birleştiriyor birde ben sürekli Complete/Access seçeneğini kullanıyorum en sağlamı ve en uzun sürenide bu sanırım. Zaman zamanda karşılaştığım sorunların çözümündede işe yarıyor, mesela 4-5 gün öncesine kadar ikide bir çöken Firefox artık çökmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız için saolun demek bu kadar uzun sürmesinin nedeni buymuş, ben de complete defrag yapıyorum da baya uzun sürüyor madem artık 2 haftada bir falan yaparım

Bu arada 12. sürümde stealth, space defrag seçenekleri yok onun yerine optimize , optimize/quick ve optimize/complete seçenekleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 15 Ekim 2009; 19:44:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.