Şimdi Ara

O günlerde gelecek insallah

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avrupa birligi ulkelerinde yapilan calismalarla burakrasi iyice azaltiliyor ve insanlar artik daha az zaman harciyor.

Örnegin arac alim satiminda isler öyle kolaylasti ki, arabanin alim satiminda arabanin kafa kagidina ek bir belgede alim satim islem formu var buraya alici adini soyadini adresini yaziyor, saticiyla beraber imzaliyorlar ve bu belgeyi karayollarina gönderiyorlar, bir muddet sonra aliciya yeni kafa kagidi, saticiyada islemin bittigini gösterir bir mektup geliyor. Kisa SMS servisi ile aracin plakasini bir numaraya gönderiyorsunuz bir dakika sonra aracla ilgili tum bilgiler telefonunuza geliyor kime ait, markasi, modeli, rengi, borcu varmi hepsi...

Arac muayenelerinde telefonla sira aliniyor millet gidip kuyrukta beklemiyor, eksoz parasi da arac yillik vergisinin icinde ödendigi icin de kimse maliyeye gidip sira beklemiyor.

Devlet yaptigi arastirmalarla, galericilerle beraber ikinci el listesi hazirliyor heryil. Aracin modeli, kilometresi, yasi gibi bilgilerle piyasada ki ortalama galeri alis fiyati berlirlerniyor ve bu liste butun galerilere gönderiliyor bu sayede saglikli bir fiyat politikasi izleniyor. ikinci el garanti sartlari belirleniyor, musteri haklari kanunlarla korunuyor...

Araclarin sigortalanmasi, plaka takip gibi isler posta yolu ile yapilip zamandan ve paradan tasarruf ediliyor.

Bir araba sevdasina harcadigimiz paralara ve zamanlara bakiyorum da insallah bu uygulamalar bizede gelir ve rahat ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kulu42 -- 27 Eylül 2007; 3:20:01 >

• bu uyguLamadan önce ÖTV ve KDV gibi kaLksa daha ii oLur kanımca ben ÖTV ödemeden arabayı 3 hafta sonra aLsamda oLur bekLerim yani sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU YIL 2021 GİBİ GELİRSE
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.