|
Bir çoğunuzun çok garipseyeceği, yine böyle acayip işlerin beni bulduğu bir durum daha yaşadım. Henüz sürecin ortasında olmama rağmen paylaşmak istedim. Hem benzer bir durumu önceden yaşayanlar varsa ne gibi sonuçlar aldılar, hem de ileride yaşayan olursa rehber olması açısından. Gelişmeler oldukça konuyu güncelleyeceğim. Öncelikle bahsi geçen NVME M.2 SSD, Samsung 970 Evo Plus 500GB modeli. Bir çoğunuzun kabul edeceği üzere "en kaliteli" denebilecek bir kaç üst seviye aletten birisi. Kısaca durumu anlatmak gerekirse, SSD'yi sistemime taktım ve kasamdan sesler çıkmaya başladı K Bayağı bayağı, içerisinde hareketli/mekanik hiçbir parçası olmayan, "coil whine" yapacak herhangi bir bobini vs. olmayan bir cihazdan, şimdiye kadar karşılaştığım en ağır ekran kartı coil whinelarından çok daha yüksek/tiz ve gerçekten baş ağrıtacak kadar berbat bir ses çıkıyordu. İlk başıma gelince çok şaşırdım çünkü, böyle bir şeyin olma ihtimalini bile bilmiyordum, küçücük alet, parmak kadar, hareketli parça yok, mekanik HDD değil bir şey değil nasıl olabilir yani? Ben de açtım kasayı tek tek bütün parçalara baktım, bir ara ekran kartından bile şüphelendim onu söktüm ama yok kesinlikle hiçbir şekilde sesten kurtulamıyordum, BARİZ şekilde sesin kaynağı SSD. Tekrar belirtiyorum, sesin kaynağı SSD, Ekran Kartı değil. PSU değil. Harddisk değil. İşlemci soğutucu değil. Ram yuvaları değil. Kasa fanları değil. Herhangi bir vidanın gevşemesi değil. SSD vidası hiç değil. Sesin kaynağı BARİZ şekilde SSD. Her neyse, durum böyle olunca, 25.11.2020 tarihinde, Samsung Türkiye ile iletişime geçtim, bana ürünü kendilerine göndermemi, durumu inceleyeceklerini söylediler. Telefonda konuştuğum kişiler ilgiliydiler sağolsunlar. 26.11.2020 tarihinde, Kargo gönderimini sağladım. Gelişmeler oldukça güncellenecek. ... |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

DH Yöneticilerini Sevmeyenler Kulübü
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt