Şimdi Ara

Nvidia ve AMD Kullanıcılarının İşine Yarayacak Pratik Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1-) Sistemi donanımsal hızlandırmaya müsait, ekran kartı uyumlu arkadaşlar, bu başlıkta anlatılanları uygulayarak x264 mkv dosyaları, işlemci gücünü ekran kartı işlemcisine (Gpu) vererek daha az işlemci kullanımı ve dolayısıyla daha yüksek performansla kullanabilirler. Bunun bulabildiğimiz şimdilik en hızlı ve kısa yolu aşağıdaki şekilde, 3 adımda anlatmaya çalışalım:

Ati HD serisi ve sınırlı olarak bu modele yakın önceki modelleri NVida 8800 serisi ve üzeri (bildiğim kadarıyla) dxva destekleyen ekran kartları. Ama tam emin olmak için indireceğiniz DXVA Checker isimli minik programcık ile test edebilirsiniz kartınızı, kafa karışıklığı olursa ekran görünütüsünü yollarsınız sonuçların biz buradan falınıza bakmaya çalışırız.

Linkten Codec Packi ''Download K-Lite Codec Pack 9.9.9 beta FULL - Mirror '' olanını indiriyoruz. Dosyayı çalıştırıyoruz.

Eğer daha önce Codec Pack'i kurduysak karşımıza böyle bir ekran gelecek, ''EVET'' e tıklayıp eski driverimizi silecek ve yenisini kuracak.

Codec kurulumuna geçtikten sonra, karşımıza gelen ilk ekrana next, sonra ''ADVANCED MODE''u seçiyoruz. Bizim ayarlarımıza gelene kadar her şeye dikkatlice Next diyoruz.

BU EKRAN ÖNEMLİ, asıl ayarları burada yapacağız.İlk ''Software Decoding'' yani decoding işlemlerini CPU'ya yaptırtacak. Biz bunu eğer AMD Kartımız varsa, her iki yeri de ''MPC-HC internal DXVA decoder'' seçiyoruz, eğer Nvidia kartımız varsa CUDA çekirdekleri de aktif kullanmak için ''LAV VIDEO-NVIDIA CUVID'' seçiyoruz. Öbür ayarların hepsine next diyip kurulumun bitmesini bekliyoruz. Artık, ekran kartımızı kullanarak HD videoları takılmadan video izleyebileceğiz

2-) Windows üzerinde çalışıyorsanız, ve SLI düzeneğiniz varsa, ikinci kartı PHYSX için atayın ki kart kendini uykuya alsın ve boşu boşuna çalışmasın

3-)SPLASH PRO kullanarak videoları daha canlı hale getirmek(bjk__murat'ın bilgisi):http://forum.donanimhaber.com/m_78042340/f_//tm.htm#78042340

Benim bildiğim bu kadar, siz de bildiklerinizi eklerseniz güzel bir konu olacağını düşünüyorum. Bilgi paylaştıkça çoğalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 18 Temmuz 2013; 17:21:19 >

• Paylaşım için teşekkürler. Ben k-lite codec pack kurarken hiçbir değişiklik yapmadan kurmuştum. bu şekliyle 20 gb avatar 3d bluray'i tridef, km player, media player classic ile gtx660ti-i5 3570k'lı sistemde oynattım. üç media oynatıcısında da gpu kullanımı %21 (gpu hızı 324 mhz) işlemci kullanımı %18 gibi bir değerdeydi. yani ikisi de kullanılıyor. bu ayarları yapanlarda cpu ve gpu kullanımı ne durumda acaba? sadece gpu'ya mı yük biniyor yoksa yine her ikisine mi? Sanırım cpu-gpu seçimini programa bıraktığımızda program yine ekran kartını algılayıp gpu hızlandırmayı kullanıyor.
  • güzel paylaşım

burada amaç işlemci yükünü mü azaltmak

birde işlemci den dolayı takılmalar derken mesela çok güçlü işlemciler takılmıyordur herhalde

yani daha basit işlemci olanlar için mi gerekiyor?

yoksa herkes kullanmalı mı?

birde extra dan

mkv olanlar mı sadece yani diğer hiçbir format için değil dimi!
  • Sırf muhalefet olsun diye değil ama, cuda çekirdekleri kullanılmaz, ekran kartının donanımdan video çözme kısmı kullanılır. MadVR gibi shaderları kullanan bi renderer kullanırsanız ancak o zman shaderlar / cuda core vs. kullanılır (yada pixel shaderlar ile görüntüyü iyileştirirseniz).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

güzel paylaşım

burada amaç işlemci yükünü mü azaltmak

birde işlemci den dolayı takılmalar derken mesela çok güçlü işlemciler takılmıyordur herhalde

yani daha basit işlemci olanlar için mi gerekiyor?

yoksa herkes kullanmalı mı?

birde extra dan

mkv olanlar mı sadece yani diğer hiçbir format için değil dimi!

Hayir. buradaki amac ekran kartini daha verimli kullanmak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncellendi
  • Konu güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yarın kurup denicem dostum suan teldeyim umarım videoları sorunsuz izliyebilirım böylelikle pek sorun yok ama bazı sahnelerde kasıyor hissi veriyordu mesela ipman 4 gibi flimde bakalım bunu deneyince nasıl olucak

• Yararlı konu eline sağlık artık hd videolarda takılmadan izlicem
  • bilgilendirici ama bence boyle programlara gerek yok
  • Hocam ellerinize sağlık. Bu K-Lite Codec Pack'in hem 32-bit hem 64-bit versiyonunumu kurucaz yoksa 64-bit yeterlimi.

Edit: Yazıyormuş zaten, kusura bakmayın. "Now contains both 32-bit and 64-bit codecs!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZFT -- 4 Ağustos 2013; 15:06:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZFT

Hocam ellerinize sağlık. Bu K-Lite Codec Pack'in hem 32-bit hem 64-bit versiyonunumu kurucaz yoksa 64-bit yeterlimi.

Edit: Yazıyormuş zaten, kusura bakmayın. "Now contains both 32-bit and 64-bit codecs!"

Sisteminiz 64 ise her ikisini de kurun. Daha verimli olur

• dostum bu işlemi yaptıktan sonra videolar o kadar akıcı olmaya başladıki hiç donma felan işlemci kullanımı yok eski pcm de çok işe yaradı teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

dostum bu işlemi yaptıktan sonra videolar o kadar akıcı olmaya başladıki hiç donma felan işlemci kullanımı yok eski pcm de çok işe yaradı teşekkürler

laptoptu dimi hani intel core konumda da yazmıştın

• yok masaüstü masaüstü p4 lü kendisi biraz sıcak çalışıyorda 75 derece kadar laptopda i5 var ama onunda fanı uçmuş bf3 açınca kapanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

yok masaüstü masaüstü p4 lü kendisi biraz sıcak çalışıyorda 75 derece kadar laptopda i5 var ama onunda fanı uçmuş bf3 açınca kapanıyor

Abi bu p4lerde en az ısınan benim cpu mu? Stokfan 531ht tek çekirdek 3.26ghz prime 30dk max. 46c

• oda iyimiş zaten 2 ay sonra sistemi değiştireceğim Allah kısmet ederse sonra bf4 akar bf4 için sistem değişilir abi oyun çok güzel olacak ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.