Şimdi Ara

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
11.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Titan Z'nin tek gpu olduğunu mu sanıyorsun diyorum :

http://www.digitaltrends.com/computing/nvidia-finally-releases-the-3000-dual-gpu-geforce-gtx-titan-z-graphics-card/
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Titan Z'nin tek gpu olduğunu mu sanıyorsun diyorum :

http://www.digitaltrends.com/computing/nvidia-finally-releases-the-3000-dual-gpu-geforce-gtx-titan-z-graphics-card/

Titan Z den bahseden kim? Titan dediğinde akla en son gelecek karttır Titan Z.. Kendince kelime oyunu mu yapıyorsun?
  • yunus3441 kullanıcısına yanıt
     NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!!

Set Timer Resulation programı kullanılmadığından 980SLI ve 970 SLI performansı tam yansımamış. O sebeple Titan X e geçilmiş arkadaşlar. Kısaca CPU limitine takılmışlar. O sebeple kafanız karışmasın. Testler tutarlı, bir şüpheniz olmasın. Diğer sitelerin benchmark tabloları her şeyi ortaya koyuyor zaten; bolca karşılaştırma mevcut. OC edilmiş Titan X çok iyi işler yapıyor. Birde DirectX 12 ile bu kart şahane olur. 2K yada 4K düşünmeyenler için bu kartı almak saçma olur lakin para sizin.

Satın alabilene hayırlı olsun! Tek kartta 980SLI performansına yaklaşmış oluyorsunuz bedeli de 1000$. Aceniz yoksa 4.Q/2015 beklenmeli (12GB olmaz büyük ihtimal 8/6GB) 650-500$ arasında benzer performans alacağınız kartları çıkaracaktır nVidia. Bunu hep yapıyorlar malum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 18 Mart 2015; 17:18:05 >

• bu cod un mevzusu nedir yahu
    (12 gb gerekli mi başlığı altında)
  • Evett incelemelerin hepsine göz attım.Sli lar takılmış dediğiniz gibi

OC lu GM200 Gpu su çok çok iyi 970 & 980 sli a yakın bi performans sergiliyor(Sli ın sıkıntılarıyla uğraşmamak isteyenler için süper bi işlemci denilebilir).Titan X'e gidip de 1000$ vermem hele ki Full Hd Monitör kullanan birisi olarak.Ama keşke bu Gpu yu kırpmadan Vram i kırparak 4-6 gb Özel tasarımlı Overclocklu halde modellerde sürselerde piyasaya demeden edemicem

İşin aslı GM200 olmuş G sync+Full hd+144 hz monitör için Sli a gerek kalmadan Tek Gpu da sli performansı vermesi mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus3441 -- 18 Mart 2015; 18:59:05 >

• Kullanıcılara "Benim sistem artık yetersiz kalıyor" dedirtmenin yeni suni sebeplerinden birisi sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, üstadlar, hocalar. Bi kulak verin şu garibanın mevzusuna, yoksa atacak kendini sapphire'den aşağıya
    Amd'nin Çift Gpu desteği sıkıntısı olduğundan R9 295X2'mi sattım 2.800'e. Şimdi Amerika'dan tanıdık gelecek bir erteleme olmazsa Nisan-Mayıs gibi. Ben ona ekran kartı ve işlemci, anakart getirtcem. Türkiye'deki fiyatların hali belli. Şu an da Gtx 590 kullanıyorum. 1100-1200 dolar bütçem var. Ne yapmalıyım? 2 tane Asus ROG GTX 980 Poseidon alıp sıvı soğutma ile 1500Mhz'ye OC etmeyi düşünüyorum (bellek hızlarını da tabiki). Ama şimdi de Titan X çıktı. İşler karışacak. 980Ti da çıkar birkaç ay sonra. Ne yapacağımı bilemedim. Titan X Sli yapamam bütçemi 2'ye katlıyor :D sorularım ise şu:
    1- 1500Mhz su soğutmalı Gtx 980 mı yoksa Titan X mi daha iyi?
    2- Normal Gtx 980 sli mı yoksa OC'lu Titan X mi daha iyi?
    3- Asıl önemli soru: Titan X, stok 980'e göre ortalama 35-40% daha iyi. 980ti biraz daha kırpılmış bir kart olacaktır gibime geliyor. Yani 980ti ile 980 arasındaki fark 25-30% olsa. Bu durumda 1500mhz OC'lu sli gtx 980 ve sli 980ti arasındaki durum ne olur tahminen?
    Not: 2K 144Hz monitör ile kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 19 Mart 2015; 1:10:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Titan X Türkiye'de ne zaman çıkıyor?

•  NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!!
  • Şöyle marketlerde alışveriş yapınca araba ev çekilişi yaparlar ya bunlardan da 10 tane koysalar da çekilişe girsek bala .öte bitene çıksa fena olmaz

Dipnot: Arkadaşıma çekilişte araba çıktı
  • Gayet güzel bir kart olmuş. Ayrıca bu kart önceki Titanlar gibi profesyonel kesime hitap etmiyor. Bu bilgiyi belirtmek lazım. önceki titanlardaki gibi 1/3 FP32 double precision hesaplama kabiliyeti yok bu kartta. (http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_titan_x_review,6.html ) GeForcelar gibi 1/32 FP32 olarak tasarlanmış. Ama fiyatı hala 999 dolar olarak belirtilmiş ki bir "oyuncu" ekran kartı için pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanbalcı82

türkiye'de bunu alacak 1-2 adam kim acaba?

Türkiyeye gelen ilk2 kart bende olcak diğer alcak varmı forumdan bilmiyorum
    Ön siparişe çıkmaması tek dileğim
    Nvidia klupde detayları paylaşırız

• quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

28nm'de devam ettiğimiz halde böyle bir kartın yapılması bile bence büyük başarı. Titan X hâlâ ilk Titan ve GTX 780 TI arasında, 290X'in ise gerisinde güç tüketip onlardan çoook daha hızlı olmayı başarıyor. Ayrıca daha fazla bellek, daha fazla yazılımsal destek vs. getirileri de var. Zaten Nvidia aradaki farkı bildiği için diğer Titan'lara göre fiyatı artırmamış anladığım kadarıyla. Eğer eskisi gibi daha belirgin bir fark görseydik, o fiyat da 1200-1300$ bandına doğru giderdi. Ha bu fiyat çok mu iyi, değil ama indirimi da anca 390X geldiğinde göreceğiz. Onun miktarı da 390X'in durumuna bağlı olacak.

Konunun özü bu aslında, şayet 16 nm'ye geçilmiş olsaydı birimleri daha fazla olan daha güçlü GPU'lar da yapılabilirdi, 28 nm'de artık yapabileceklerinin sonuna gelmiş durumdalar, daha yukarısına mm² zar alanı izin vermeyecek çünkü. TITAN X şu anda rakipsiz olduğu için fiyatı yüksek, AMD'den cevap geldiğinde mecburen indirecekler, R9 390X'in fiyatı önemli bir rol oynayacak bunda ama bahsettikleri gibi 750-800$ gibi fiyattan girerse, TITAN X'in fazla ucuzlayacağını sanmam.

Titanlarda ne zaman indirim geldi? Varsa ben hatırlamıyorum bu kategoride nvidia indirim yapmıyor firmalarda 1 senede rafta kalsa stok açmak için fiyatı değiştirtmiyor...
    Ama şu varki ülkemizdeki döviz kuru yılların rekorunuda kırmış olsada kur farkından türkiyede fiyatlar çok yüksek gözükmesini hükümete degil nvidiaya atan at gözlüklü sivri zekalarda var... Kartlar amazon / newegge girmesiyle bitmesi bir olcaktır..

• En çok hayal kırıklığı yaşayan @Oguzhan_yildirim1992 olmuştur bence 12gb ve yüksek dp gücü ile kendisi için biçilmiş kaftan olacaktı bu kart ama sonuç hüsran oldu

• demircibu kullanıcısına yanıt
    bir arkadaşıma çıkıtğı gibi alacağız ama çıkış tarihi belli değil galiba bizim ülke için
  • TITAN'larda ilk defa oluyor sanırım özel soğutma. Normalde Nvdia izin vermiyordu, hepsi referanstı.

http://tech4gamers.com/inno3d-ichill-geforce-gtx-titan-x-12gb-black-featuring-accelero-hybrid-s/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Evet sayılır. Gigabyte titan black ile birlikte windforce söğutucusunu yanında gönderiyordu opsiyon olarak. Bunun dışında yoktu sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu yeni okuma fırsatı bulabildim.

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Actual clock olarak bakmıyorsunuz ondan dolayı anlaşamıyoruz hocam. Anand gorunen hızı yazıyor sadece 980 kesinlikle 1300 dolaylarında çalışıyor real time da heavy load altında zaten mem darboğazı yok o yüzden 1-1 scaling olacaktır. hardware fr ye bir bakın ordaydı sanırsam

Anandtech ve TPU'nun ilgili tabloları, her zaman actual clock'u yazar. "876 MHz base, 928 boost"lu referans 780 Ti için Anandtech'in tablosu:http://abload.de/img/780ticlock76u5t.jpg
    Hardware fr'de, 980 için 1300 yazıyorsa, ya özel modeli incelemiştir ya da power&temp limitle oynamışlardır. Link verirsen bakalım.

Bu konunun, demek istediğimle alakası da yok: GM200, kırpık GK110'a göre, her durumda daha az getiri sağlıyor. GM200'ün overclock'ta ulaştığı hız GM204'e daha yakınsa bile, %50-75'lik SP farkını telafi edemez. Ki GK110 da, özellikle B1'den sonra, birçok GK104 kartla aynı hıza çıkabiliyordu.
    Son olarak: Memory darboğazı olmasa da, 1:1 scaling olmayacağını biliyoruz hocam :)

@M@U

Detaylı izah etmişsin, sağol. Netice olarak, benim dediğime geliyor diyebiliriz.

Anandtech'in FP64 testi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Mart 2015; 10:07:01 >

• 20 nm'ye geçilseydi belki GM200'ün 4000 küsur CC'lu olanı çıkabilirdi, Kepler'e göre konuşursak GK104-GK110 arasındaki CC oranı daha fazlaydı, farklı mimarilerin aynı nod'da getiri kıyaslaması doğru olmaz bence. Maxwell daha çok ROP gücüne dayalı bir mimari blending'de Kepler'e göre daha iyi MSAA performansı sunar, ancak DP gücü gerektiren FP64 testi sonucu böyle bir kart için kayal kırıklığı olmuş, FP32 testlerinde ise hep önde. İleride GK110'daki B1 benzeri bir revizyon yapılırsa TDP ve saat hızı daha iyi dengelenebilir, yine de 600 mm² ve 8 m transistörlü bir GPU olduğu düşünülürse oc ile 1250-1300 mhz boost için kötü denemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Mart 2015; 11:07:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.