Şimdi Ara

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
11.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sizin o kısmı çok sonra farkettim hocam %75 sp farkıyla karşılaştırdığınız

İkinci kısım ise 1-1 scaling olayına katılmayabilirsiniz fakat durumu başka şekilde olamaz. Eskiden shader clock ile core clockun farklı olma olayı yada iki kart arasında rop - unite farkı yüzünden dengesiz değerler olabiliyordu yada bw sebebiyle...

Bu kart 980 karşısında sayısal olarak her şeyi %50 fazla olacak şekilde tasarlanmış sadece clock değerleri hariç

Anand istediğini desin 980 lerin 1250 nin altında çalışanı yok ki 1300 e yakın Titan X ise 1150 civarı çalışıyor.

Hesap yapılırken NVIDIA nın verdiği değerler ref. alınırsa sonuç ortaya çıkıyor zaten.

Şöyle yapın Titan ı alın gpu z deki boost değerleriyle core sayısını çarpın ve 680 deki core cloxk satısı çarpımına bolun techpower uptaki farkı yakın oluyor mu olmuyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Titan Black den önce de Titan da var dı sanırım Windforce soğutucu opsiyonu.
  • Bunun adı titan buna 1000$ verecen mantığını kırmak için kullanıcıların bu karta atlamaması lazım. ah be kardeşim telefonlarda olduğu bu fiyat bandını normalleştirirlerse amd de ben niye en baba kartımı 700$ a satmayayım diyor mesela. ondan sonra eskiden üst banttaki 500-400$ lık kartlar sanırım orta seviyelerde normalleşecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 22 Mart 2015; 13:28:58 >
  • Bu fiyatlar var, çoktandır normal. 8800gt modelini ben zamanında 320$ gibi bir fiyata almıştım o zamanlarda bu kart gtx970 gibi bir şeydi miydi ? ve O tarihlerde 8800 ultra vardı yine 999$ ile lanse edilen titan gibi ama daha sonra fiyatı 700$ civarların a düşen. Ancak o zamanlarda dolar 1.1tl idi. Bunun öncesi fiyatlar nasıldı onlar da arastirilabilir. Gpu üretimi ve tasarımı kolay değil arge ye harcanan paralar milyarlarca dolar. Bu üretilen kart tabi ki gtx970 gibi milyon larca satması beklenmiyor ancak rakibi yok isteyeni de az. Fiyat politikası da doğal olarak böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 22 Mart 2015; 14:46:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TITAN X ARCTIC Accelero Xtreme IV ve Modlu BIOS ile 1550 mhz i görebiliyor

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Bu kart ''oyun için değil'' diyen fakirlerede ayır bir ayar oluyorum (bende fakirim). İş için özel driver, özel donanım kullanıyor adamlar. Tamam bunda da iş görürsünde arkadaş bu kart ''işe özel'' değil. Kandırmayın kendinizi.
    Adamlar harbiden taş gibi kart çıkarmış 100bin kişiden 1 kişinin alacağı (alabileceği) bir kart. Amd sağolsun adamları tek bıraktı nvdia'da kafasına göre at koşturuyor. İntel zaten senelerdir tek. amd göstermelik rakip gibi duruyor. Rakipleri her yıl fersah fersah yol alırken amd baya bir zorlanıyor.

Bu kart oyun icin degil tamamen ego tatmini icin

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Başka oyun testi yokmu ilgili yerlerde. Ne 2K da, ne 4K da bu hızda bile yeterli FPS alamamış. şaşırdım açıkcası.
    Yalnız soğutucu çok iyi çıkarmış. kart o hızlarda bile baya serin duruyor. ikinci oyunda kullanılan vRam miktarı da iyimiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dante1000

24GB GTX TİTAN XXX

XXX eki, gpunun ırzına geçtik anlamına mı geliyor acep?

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

TITAN X ARCTIC Accelero Xtreme IV ve Modlu BIOS ile 1550 mhz i görebiliyor

TİTAN X deki Crysis ss sinde Fxaa mı var yoksa MSAA yada TXAA mı bilmiyorum
    Monitörüm 4k da çalışamadığı için en yakın 2K + Ultra detay + 8xMSAA açtım GTX780 Ti ile sonuç bu şekilde :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 22 Mart 2015; 21:44:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Bilgi olarak: 1080p'de farkın azalması, genelde kartların performansıyla alakalı olmuyor. İşlemci sınırıyla alakalı.
    1440p'de, 20 saniyelik timedemo'nun tamamında GPU kullanımı %99 ise, 1080p'de 17 saniyesinde %99'a çıkıyor olabilir.

İşlemci sınırlı testlerin pek anlamı yok; zira en işlemci bağımlı oyunda bile, kartın tam yüke gireceği durumlar olabiliyor. Önemli olan, kartın o durumlarda ne yapacağı.

------

Titan X/GM200 hakkında yorumuma gelirsek. Oyunlardaki getirisi, ilk Titan'dan bile kötü görünüyor:

980-Titan X = %77-100:http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/images/perfrel_2560.gif
    680-Titan = %70-100:https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan/images/perfrel_2560.gif

Tabii aynı oyunlarla test edilmediği için, kesin değerler değil. Şunun gibi garip skorlar, ortalamayı biraz etkilemiş olabilir:http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/images/cod_aw_2560_1440.gif (980: 113 FPS, Titan X: 135 FPS)
    Yine de, SP güç farkından da anlaşılacağı üzere, GM200'ün getirisi daha az.

Bunun yanında: İlk Titan'ın kırpık bir GPU olduğunu düşünürsek, Titan X/GM200'ün durumu iyice kötüleşiyor.
    Titan X'teki GPU, bildiğim kadarıyla, kırpık değil. Daha güçlü bir model çıkacaksa bile, bu sene içinde olmayacak gibi görünüyor.

GM200 lü bir GTX980 Ti yada GTX985 gibi bir kart gelirse büyük bir ihtimal kırpılmış gpu ile gelecektir, nvidia ilk Titan da yaptığı hatayı tekrar yapmak istemiyor bence o yüzden kırpılmamış gpu yu ilk olarak TİTAN adı altında çıkardı, çünkü bir önceki nesle baktığımızda TİTAN Black , 780 Ti yüzünden fazla tutmadı, çünkü aynı performansı hatta özel pcb li versiyonlarını çok daha ucuza alabiliyordunuz bellek zaten çok birşey farkettirmiyor bu kart için.

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Resim açılmıyor hocam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Resim açılmıyor hocam .

Şuan açılıyor resim bence MSAA kullanılmış gibi duruyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Şuan açılıyor resim bence MSAA kullanılmış gibi duruyor .

Çözünürlüğü DSR ile 4k yaptım, ki bu şekilde yapınca doğal çözünürlüğe oranla karta daha fazla yük bindiriyor onu da şu şekilde test ettim :

Doğal 2K :

DSR ile 2K :

----------------------------------

Crysis testine gelecek olursak :

DSR 4K + Ultra + 4xMSAA :

DSR 4K + Ultra + 4xTXAA :

DSR 4K + Ultra + FxAA :

DSR 4K + Ultra + 8xMSAA : birkaç frame verebiliyor o yüzden ss almadım.

Hocam Tomb Raider da SDR 2K çok daha iyi duruyor sanki oyuna bir tokluk katmış gibi duruyor belkide ben böyle görüyorumdur .

CRYSİS de ise MSAA farkını cidden koymuş çok soft duruyor ve çimler FxAA ya göre daha net ve tane tane duruyor belkide o sahnedeki güneş ışığının açısıyla alakalıdır ama gayet başarılı duruyor hocam .
  • Titan X testi 4096x2160 da 8xMSAA ile yapılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 23 Mart 2015; 0:21:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Titan X testi 4096x2160 da 8xMSAA ile yapılmış

8xMSAA olacağını zannetmiyorum çünkü o ss de vmem kullanımı 2900 lerde görünüyor, ben aynı ayrlara aldığımda 3050 leri buluyor kaldıki yüksek vramlı kartlar belleği daha savurgan kullanır, yani TİTAN X o ayarlarda 2900 civarında vmem kullanıyorsa 8xMSAA dan daha düşük bir ayar kullanılmış demektir.
    Hocam evet o kısım kesin değil mesaj silinmiş o yüzden bir şey diyemiyorum ama sizin ön görünüzün doğruluğu olası

Edit: Yakında detaylı testler gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 23 Mart 2015; 0:57:16 >
  • cidden baya saglam geliyor.onceki titandan tam 2 kat kuvvetli.fiyat konusunda birsey demiyorum.kartin gozleri konussun :))

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.