Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.761
Cevap
210
Favori
440.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4K film o kadar da az değil, yani hiç yoksa 15-20 tane dişe dokunur film var. Çok ta değil de artacaktır..
  • Üstad, bir sorunum var. Evvelden de yazmıştım konuda. Bu konuda yardımcı ancak sen olursun bence. Zira bizim sistemler de ucundan biraz benzeşiyor. En azından sende nasıl oluyor, onu bir kısaca söylesen bile fikir verir bana.

4K film oynatırken yukarıdaki şekilde sorun yaşıyordum. Yani film 4K ama yukarıda gözüktüğü gibi 3840x2160 => 1920x1080 şeklinde bir ibare çıkıyordu. Ben de burdan Kodi nin 4K filme "downscale" yaptığı sonucunu çıkarıyordum. Sorun buydu yani. Bu arada durum bu şekildeyken Kodi nin içindeki çözünürlük ayarı kapalı oluyor, yani 1920x1080p ye fixlenmiş ve değiştirilemiyor.

Şu anda ise durum farklı. (Tam nasıl ve neden oldu emin değilim ama sanırım cihazı "Sleep" değil tam kapatıp sonra arkadan fişi çıkarıp, tekrar taktıktan sonra bu hale geliyor.) Kodi deki çözünürlük ayarı değişebilir konumda. Yani 3840x2160p seçeneği aktif. Ama ben yine bunu 1920x1080p yapıyorum. Bu sefer 4K film açınca alttaki gibi 3840x2160 => 3840x2160 oluyor. projektör de kendini hemen 4K-24Hz e çeviriyor. Şimdi ilk bakışta her şey OK gibi duruyor ama beni hala kıllandıran 1-2 mevzu var.

İlki; bu 4K nın Ok gibi olduğu modda diyelim ki 1080p olan bir film açtım. Projektör tekrar kendini 4K-24hz e çeviriyor. Yani niye böyle yapıyor, çok manasız?

İkincisi, yine bu moddayken 4K film açılıp görüntü geldiği anda bir bakıyorum ki, acayip bir Soap Opera efekti var görüntüde. Sanki JVC nin Blur Reduction menüsündeki Clear Motion Drive ve Motion Enhance seçeneklerini köklemişsin gibi. Ama benim her zaman bu 2 si de mutlaka OFF konumda. Hiç görüntüsüne katlanamadığım bir olaydır. Neyse, bu 2 seçenek OFF konumda olmasına rağmen ben tekrar projektör menüsünden önce açıp sonra kapatıyorum ve bu kötü Efekt kaybolmuş oluyor. Yani sözde her şey ok gibi...

Yazarken bana bile bir yerden sonra çok karışık geldi ama okuyup bir şey anlarsan şayet, görüşünü alabilirsem çok makbule geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 26 Mayıs 2017; 12:8:28 >

• Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde Almanya'dan amazon.de den nvidia shield tv aldım. Almanyada ve Türkiye'de store error hatası vererek Geforce oyunlarına bağlanmıyor cihaz. Sorunun çözümü var mıdır acaba? Cihaz kullanımı ve uygulamaları için tavsiyeleriniz nelerdir?
  • engart E kullanıcısına yanıt
    Dil ayarlarını ingilizce yaparsan servera bağlanır.
  • Bu cihazı nereden alabiliriz?
  • Geforce oyunlarına dili ingilizce yapınca girilebiliyor ama kredi kartı bilgisi istiyor. Vazgeçtim.

Dün 2 TB'lık hdd'mi Nvidia Shield TV'ye takma gafletinde bulundum. Harddiske ulaşamıyorum hiçbir şekilde. Harddiski raw hale getirmiş. 15 saattir DiskInternals Partition Recovery programı tarıyor harddiski. Mutlu son ümidediyorum inşallah. Doğru düzgün bir kullanıcı kılavuzu olsa iyi olurdu. Buradan okuduklarım biraz geç fayda etti:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engart -- 28 Mayıs 2017; 8:30:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: engart

Geforce oyunlarına dili ingilizce yapınca girilebiliyor ama kredi kartı bilgisi istiyor. Vazgeçtim.

Dün 2 TB'lık hdd'mi Nvidia Shield TV'ye takma gafletinde bulundum. Harddiske ulaşamıyorum hiçbir şekilde. Harddiski raw hale getirmiş. 15 saattir DiskInternals Partition Recovery programı tarıyor harddiski. Mutlu son ümidediyorum inşallah. Doğru düzgün bir kullanıcı kılavuzu olsa iyi olurdu. Buradan okuduklarım biraz geç fayda etti:

http://support-shield.nvidia.com/shield-tv-user-guide/index.htm#_ga=1.239667973.708070868.1475776754&t=About_SHIELD.htm

ben aylardır hem 1 tb hem 500 gb dhh mi takılı bırakıyorum çıkarıyorum film yükleyip tekrar takıyorum filan hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım

• arkadşlar nvidia shield hem kodi hem netflix birçok filmi tam ekran izleyemiyorum... tv de ekran ayarı yapmaya çalışıyorum ana nafile...bunun bir ayarı varmı tşk. ederim..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: silopi

arkadşlar nvidia shield hem kodi hem netflix birçok filmi tam ekran izleyemiyorum... tv de ekran ayarı yapmaya çalışıyorum ana nafile...bunun bir ayarı varmı tşk. ederim..?

nvidia ayarlarına gir orada çözünürlük yada ekran boyutu ile ilgili bir ayar var. orada otomatik algıla ayda ekran boyutunu çözünürlüğünü girersen sorun düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

quote:

arkadşlar nvidia shield hem kodi hem netflix birçok filmi tam ekran izleyemiyorum... tv de ekran ayarı yapmaya çalışıyorum ana nafile...bunun bir ayarı varmı tşk. ederim..?

nvidia ayarlarına gir orada çözünürlük yada ekran boyutu ile ilgili bir ayar var. orada otomatik algıla ayda ekran boyutunu çözünürlüğünü girersen sorun düzelir

Üstadım defalarca girdim ama öyle bir ayar bulamadım... evet üç seçenekli bir mhz ayarı var ordaki yani önerilen ayarda benimki...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

quote:

Üstadım defalarca girdim ama öyle bir ayar bulamadım... evet üç seçenekli bir mhz ayarı var ordaki yani önerilen ayarda benimki...

hocam ben evde değilim ama çok iyi hatırlıyorum bi yerde olması lazım ekran boyut ayarı yada oruç başıma vurdu karıştırıyorum eve geçer geçmez bakacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnybjk -- 30 Mayıs 2017; 10:41:51 >

• silopi S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Ben aşağıdaki şekilde hallettim.
    Kodi/sistem/dış görünüş/zom
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal73

Merhabalar
    Ben aşağıdaki şekilde hallettim.
    Kodi/sistem/dış görünüş/zom

Doğrudur o da bir yöntem ama sağlıklı değil... çünkü zoom yapınca bu seferde ekranın kenarları kayboluyor...ben sorunum sadecede kodi üzerinden izlediğim filimlerde değil bu durum netflix içinde geçerli ... resonlation dı sanırım orada üç seçenek var ekran ile ilgili ortadaki idi ki karşlığıda da recoommend yani önerilen ayar var oraya ayarlı...kısacası otomatik algılama istiyorum ama henüz bulanamıdım... ha bu arada herkese hayırlı Ramazanlar...
  • silopi S kullanıcısına yanıt
    Bende görüntü dışarı taştığı için görüntüyü ufaltıyorum. O yüzden ekranın kenarları kaybolmuyor. Sizin sorununuz ise zannedersem tam tersi.
    Sizede hayırlı Ramazanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal73

Bende görüntü dışarı taştığı için görüntüyü ufaltıyorum. O yüzden ekranın kenarları kaybolmuyor. Sizin sorununuz ise zannedersem tam tersi.
    Sizede hayırlı Ramazanlar.

benimki üstten ve alttan daralma yapıyor ama her görüntüde değil.... kafasına göre takılıyor.............
  • merhaba arkadaşlar cihaz kullanımı hakkında yavaş yavaş bilgi sahibi oluyorum
    ev kullanımı ve cihaz için nas server tavsiye edebilirmisiniz
    benim incelediklerim arasında kafama yatan zyxel nas326 var bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi
    saygılar
  • finitura F kullanıcısına yanıt
    Ben synology 4 yuvalı kullanıyorum.
    marka olarak synology,qnap tavsiye ederim,ancak zyxel i tavsiye etmem,zyxel uzmanlık alanı NAS olan bir firma değil.
    NAS demek yazılım demektir,synology den sürekli güncelleme alıyorum,bu işte belki bir numadır,qnap de iyi markadadır.
  • bu arada güncelleme aldık ama kumandadaki donma sorunu hala düzelmedi.Kodide de versiyon yükselmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tostkola11000

Kullanmadığım 1 adet Samsung Evo 850 250 GB SSD var. External olarak bunu kullansam iyi mı olur ne dersiniz yoksa USB 3.0 bişey mı alalım?

Aman diyim. Yazik edersiniz mis gibi ssd ye. Herhangi bir hdd takin gitsin. Hic gerek yok valla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD boşta yapicak bişey yok. Daha hızlı olacağı söyleniyor. Alet gelsin bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.