Şimdi Ara

Nvidia RTX 4060 Ti satışları AMD RX 7600’ün gerisinde kaldı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkes tutturmuş 8gb Ram'i eleştiriyor kimse fiyatların geldiği noktalardan bi haber.

Fiyat / Performans'ın bile anlamı yitirilmiş durumda şu anda artık herkes bütçesine göre alışveriş ediyor bütçeler çok kısıtlı olduğu için bu yorumlar ve Fiyat Peformans kısımları artık eskisi gibi değerini korumuyor.

Hemen oradan birileri diyecek almayıııın o zaman ne yapalım almayalım da dolar iyice artsın TL daha fazla değer kaybetsin ondan sonra mı alalım bir akıllı sizsiniz zaten.

İnsanlar artık şunun farkına varacak ödeyebildiği para ne ise o olacak en iyi ekran kartı diğer söylenenlerin hiç bir değeri olmayacak.

• _köle_ _ kullanıcısına yanıt
    Onu da yaparlar "S" eklerler al sana yeni bir ekran kartı.

• 3060ti almayanlar hali hazırda çok daha eski kart kullananlar için çıktı bunlar sanırsam. 8gb olsun ucuz olsun kafasındalar. 3060ti den %10 daha yüksek fps veriyor demişsiniz. Yani bence kafi gibi duruyor. Her sene %50 koyup gidecek hali yok bir yere kadar. 5060 muhtemelen %30 civarı koyar 4060 ın üstüne. Burada 8gb ı eleştirmeyi bırakıp dolar neden bu kadar yüksek diye konuşursak daha anlamlı olur zira kimse yurtdışında 4060 ın 8gb ını konuşmuyordur zaten isteyen en baba 4090 4080 4070 alabiliyor. 4060 ı da işte fp seviye toplayanlar alacak.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

4090 en baba kart al arkana bakma bozulana kadar hesabı birde kablo erime ve devasa boyutları olmasa en iyi kart bana göre fiyat evet uçuk ama eminim yurtdışında hiçbirşeydir o performansa

• Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

Oyuncular zaten 70/80 alıyorlar ki alım gücü yüksek yurt dışında bizim gibi x22 üstüne xx vergi eklenmiyor kol gibi.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Cari açık belimizi büküyor.

Yeterince mal ihraç edip bol döviz kazansak ancak o zaman ekran kartları, arabalar, teknolojinin fiyatı düşer. Dışarı karlı biçimde mal satabilecek firmalarımız yok. Genelde fason mal üretiyoruz, sürümden kazanıyoruz, ihracatının kar payı çok düşük. Buda yeterli döviz sağlamıyor ülkeye.

Nasıl düzeltilecek bilmiyorum bu durum. Nasıl yüksek teknoloji mal üreteceğiz bir fikrim yok. Özel şirketlerimiz yeterince yenilikçi değiller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yeni nesil" bir kartın eski nesil bi altındaki kartın performansı vermesi hatta zaman zaman daha iyi olması beklenir. Yani gtx1070>980 rtx4070>3080 ya da rtx3070>2080 örneğinde olduğu gibi ama asıl oyuncuların alabilmesi gereken kartlar orta seviye kartlar 4060 4060ti. Alabilmesi gereken diyorum zira en üst seviye kartlar 50000i geçmiş. Nüfusun çoğu asgari ücretle çalışan ülkemizde 6 ay bi ekran kartı için çalışmak absürt. Altındaki kartlara bakıyorum 4080 geçtim 4070ti için bile 3 ay çalışmak lazım.
    Forumdan 8500 liraya 6800XT almıştım TR garantili, bakıyorum TR garantili en kötü 4060ti 11000den başlıyor. Performans bakıyorum 6800XT katlıyor. Ekran kartları fiyatları saçma yerlere gidiyor. Bu dandik karta bu kadar para ise ayrı bi saçmalık.

• Abi 6 serisi kartlar hep kendilerinden bir önceki nesil 8 serisi kartlarla yarışırdı yada ensesinde nefesini hisettirirdi örnek olarak gtx960-gtx780 veya gtx1060-gtx980 veya rtx 2060-gtx 1080 hatta rtx 3060 rtx 2080 gibi.

Adamlar şimdi 400 dolara cikardigi yeni 6 serisi ekran kartini hatta bununda üstü olan TI modelini rtx 3080 ile kıyaslamak yerine anca bir önceki nesil 6 ve TI lı modeli rtx 3060ti ile karşılaştırabiliyorlar. Hatta bazı oyunlarda memory bus yüzüden rtx 3060ti önde bile gelebiliyor. Bu ne demek oluyor? Çıkışında ölü bir kart..

Şaka gibi bir yere gidiyoruz, inşallah daha da satamaz bu seriden de amd tozunu alır nvidianin.

• 6 Yıl önce gtx 1080 almıştım 8gb, şimdi çıkan kartlarda 8gb. 24gb felan bir kart aliyim desem yerine fiyatlar aşırı yüksek. Bende 1080 ile devam ediyorum.

• Nvidia bu sefer de yapay zeka sayesinde parayı vurdu, oyuncular yine ortada kaldı.

• 4060 TI çok pahalı çıkmadı aslında parasının hakkını vermiyor sadece 4060 TI, 4060 TI gibi çıksaydı 399 dolar ederdi. 4070 599 dolara çıktı çünkü.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.