Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (1303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.010
Cevap
226
Favori
2.643.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13011302130313041305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum paran varsa aklının almadığı şeyler pek olmuyor , herşeyi aklında alıyor paranda alıyor.

Takılma böyle şeylere.

• Ben RTX 3000 serisine yeni geçtiğim için undervolt olayını çözememiştim. Bilmeyenler için söylüyorum MSI AfterBurner programında crtl+F yapılarak voltaj eğrisi yapılıyor. Bu sayede undervolt yapılabiliyor.

3080 için hemen hemen aynı fps'de ~50-80 watt civarı kazanım sağlıyor.

Denemek isteyenler için aşağıya iki rehber koyuyorum.

https://wccftech.com/undervolting-ampere-geforce-rtx-3080-hidden-efficiency-potential//

• geronimoname G kullanıcısına yanıt

Bence gayet temiz almışsın rahatsın. Kovalama. Biz arayanlara da kalsın. :)

Hani aldıysan kullanıyorsan tekrar ava çıkmana değmez. Her türlü o seni senelerce götürür.

• Beyler 3070 palit almıştım 7200e iade edip gaming x trio almayı düşünüyorum sizce iyi mi yapmış olurum ana kartım msi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yeni pct topladım Rtx 3070 min 8+8 girişi var . Buna modüler PSU da güç kablosu çekerken tek pcı kablosunda 8+8 giriş var ondan tek mi çekmem gerek yoksa 2 pcı girşinden 2 kablo ile 8 ayrı 8 olarak mı çekmek lazım

• T.Kensei kullanıcısına yanıt
    3070 için tek bir tane yeterli olacaktır ama içim rahat etsin diyorsan iki ayrı tak.

• Gtx 1080'i birkaç senedir undervoltlu kullanıyorum, sff sistemim olduğu için çok kullanışlı bir özellik. PSU 450 watt olmasına rağmen 3080 tuf veya ventusu uygun fiyata bulunca undervoltlu bir şekilde kullanmayı planlıyorum.

• BlackL1ghT kullanıcısına yanıt

Bu undervolt olayı ne? Overclock yerine voltaj düşürüyoruz anladığım kadarıyla, daha az elektrik harcaması ile yakın performans mı sağlıyor?

Alete zararı falan var mı?

• artık sürekli oyun oynamaya vaktim olmuyor ama yeni nesil heyecan verici oyunlar çıktığında sorunsuz oynamak istiyorum.

zotac 1080ti mini 'den 3080'e geçmek sizce mantıklı mı ? yoksa bir sene daha idare etmeli mi?

• Düşük sıcaklık, düşük fan sesi, düşük güç harcama stocktan belki 1-2 fps düşük performans. Zararı yok.

Günümüz kartlarına Afterburner vb. kullanarak isteseniz de zarar veremezsiniz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geronimoname -- 16 Kasım 2020; 14:47:57 >
  • _XaNDeR_ kullanıcısına yanıt

1080ti 2k'da 1 sene daha idare eder. 4k'da ise ayar kıstırmaya başlamıştı. 3000 serisine geçilir bence...

• kart alıpda elinde ki ekran kartı boşa çıkan varmı ya 3080 sipariş verene kadar kullansam 5900X sistem topladım HD3450 var windows10 driveri desteklemiyor bulanık görüntü  

• Seninki yine iyi, ben 6800XT alana kadar şu anda ATİ HD 2400 PRO var  

• 1440p ve 4 k için düşünülüyorsa Piyasadaki abartılı fiyatlardan değil de 8k ve altına bulunursa 3080 mantıklı tabi. Şahsen ben de 1080Ti'dan geçeceğim. Şuan 1440p'de 1080Ti fena olmayan bir performans gösteriyor ama tüm oyunlarda 144fps altına düşmesin dediğimde 3080'e geçmeyi istiyorum. Ama istiyorum diye de şuanki fırsatçı rakamlara asla almam. Ayrıca custom sıvı soğutmalı sistemimde kullanacağım için ayrıca bir de blok parası vs binecek. O yüzden beklemedeyim. Stoklar çoğaldığı zaman dediğim fiyatlara en azından yurtdışı amazondan vs bulunabilecek.

• Daniel Faraday kullanıcısına yanıt

benzer durumdayız benim de haber vereceğize dönüştü teslim tarihi

sıkıldığımdan palit almıştım artık düşünmüyorum ne zaman gelirse gelsin

• Amazon Japonya'dan rtx 3080 almayı planlıyorum bir sıkıntı çıkar mı acaba gümrük de?Garantiyi pek kafama takmıyorum

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unlucky159 -- 16 Kasım 2020; 15:21:43 >
  • egnosa kullanıcısına yanıt

Undervolt overclock ile beraber kullanılabilen bir uygulama, hatta sadece undervolt uygulandığında bile birçok durumda stock'a göre yüksek performans alırsınız. Bunun sebebi stock kart yük altında ısındıkça boost algoritması frekansları yavaş yavaş aşağı çekecektir. Optimize edilmiş bir undervolt durumda ise kart daha düşük voltajda çalışacağı için kart sıcaklığı daha düşük seviyede kaldığından frekans düşüşü yaşamazsınız. Tabi stock kart 65 derecelerin altında kalıyorsa undervoltun performans anlamında pek faydası olmayabilir. Undervoltun hiçbir zararı yok. Hatta kart daha az ısı ve voltaj gördüğü için teorik olarak ömrü bile uzayabilir.

• nova'da asus'un 3060 ti kartları listelenmiş, fiyat veya teknik özellik bilgisi yok

https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=13128

• GoAheadhawk kullanıcısına yanıt

Bende Japonya Amazondan Strix OC 3080 alacaktım ama ücret yurtdışı için pahalı geldi bana 10.806,65 TL ye denk geliyor.

• 
Sayfa: önceki 13011302130313041305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.