Şimdi Ara

NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (7 Mobil) - 4 Masaüstü7 Mobil
5 sn
10.751
Cevap
62
Favori
407.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33

Bu mesaj silindi.
    Mining diye bagiriyor o fiyatlar coktandir oyle mining fiyatlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Çöpsol kullanıcıları da faydalanamasın bi zahmet,madem sırf "oyun makinesi" diye ucuz çöp birşeye yöneliyorlar buna da katlanabilirler. Dediğim gibi,RT firmalara zahmet getirmediği gibi ek bir külfetten kurtarıyor. PS'nin exc. leri Xbox'un F/P oranı olmasa ikisi de çoktan tarihe karışmıştı.

Bu arada RT çipinin maliyetini bilmiyoruz,alınan 300 dolarlık fark daha büyük zar alanı,768 fazladan CUDA,RT çipi,tensor corelar için (firma kârı nedir bilmiyoruz). Bu denklemde bana en az maliyetlisi RT çipi gibi geliyor (Sonuçta tek işi ışığın nereye gideceğini hesaplamak). Eğer 20-30 dolarlık birşeyse konsola koymayanı döverler. Altı üstü bir çip,ekran kartından bağımsız olarak konsola eklenebileceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Evet çok haklısın sony filan geberiyor ps5'e 500 dolar maliyeti olan gpu'yu koymak için

Hatta kulislerdeki duyumlara göre sony patronu rtx'i görünce masaya yumruğunu vermuş ve bana 100 cigoterabayraysli konsol yapın demiş

Amd'de durur mu yapıştırmış cevabı. Yeni gpu'muz yapımcıların işini kolaylaştıracak, koyacak ışık kaynağı olacak. O kadar, ol dedim oldu anladın? Artık bir oyun yapmak 1 ay sürecek. Bütün sıkıntımız ışıhtı onuda rtx çözdü. işimiz kolaylaştı. Yeni ışıh teknolojisi sayesinde yapımcı ayda bir oyunu basacak.

Allahım akıl ver millete. Işık kaynağı koyacak olacakmış. Madem öyle bana 1 tane ray trace destekleyen oyun gösterebilir misin? Gösteremezsin çünkü yok.
    Editini yeni gördüm.

• AMD En Eyisi Moruq A kullanıcısına yanıt
    Yahu adam pubg'de ayarları low'a alıyor ki rakibi daha net göreyim ışık gölge efekt derken otların arasında kaybolmasın diye.

Oyunlar physx'de destekliyordu ne oldu? Fos çıktı. Neden?

Physx'de oyun yapımcılarının işini kolaylaştırmıyor muydu? Nesneyi koyuyordu geçiyordu gerisini kart hallediyordu. Hemde 10 kat daha güzel sıvı, cam, partikül veriyordu. Performansıda rtx'in 10'da biri kadar götürmüyordur.

Şimdi bana açıkla. physx neden öldü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 26 Ağustos 2018; 8:57:4 >
    Zaman gösterecek herşeyi. PhysX teknolojisi yeni yetmeydi ve sadece Nvidia GPU veya CPU ile kullanılabilen bir teknolojiydi AMA Ray Tracing zaten YIL-LAR-DIR olan (senin kafanın almadığı ve alabileceğine gram ihtimal vermediğim yer burası, bu teknolojiyi PhysX gibi yeni yetme aniden ortaya çıkmış sanıyorsun) ve birçok filmde kullanılan bir teknoloji. AMD,Nvidia ve Microsoft ta destekleyeceğini bildirdiğine göre? Daha sana batan nedir 1070 dilencisi? 20xx serisi alamayacak kadar fakir oluşun mu? (Yanlış anlaşılmasın,fakirlere değil bu arkadaşa söylüyorum lafımı.)

Bak bu teknolojiyi native destekleyen (taaa RTX kartlar duyurulmadan çok çok önce) Frosbite,CryEngine,Unreal Engine, gibi bir çok AAA oyunda gördüğümüz oyun motorları var.

Kaldı ki Nvidia 40 (yazıyla kırk,büyük harflerle KIRK,tek tek hece ile k-ı-r-k,büyük harf tek tek hece ile K-I-R-K,kalın haflerlekırk,büyük kalın harflerleKIRK,büyük kalın tek tek heceliK-I-R-K, italik büyük harf heceli K-I-R-K,altı çiziliK-I-R-K) firmayla anlaşmış. Bu ne demek,bunu destekleyecek daha çooooooooooooooooooooooooooooooooook oyun göreceğiz.

ÇÖPG bile destekleyeceğine göre?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMD En Eyisi Moruq -- 26 Ağustos 2018; 9:43:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Bu mesaj silindi.
    yav he he fakir herif.
    sen şuna alamadığın ciğeri bari mundar edeyim desene.

sizin paranız çöp olabilir paran yetmiyorsa alma kardeşim daha ne uzatıyorsun.

bal gibide paran yetseydi bu kartı alacaktın bunu burada ki herkes bilir.

sen bizi merak etme biz bu kartı avrupada çatır çutur alacağız sizde burda çenenizi yorun.
    Ben ışıklandırma teknolojisinin şart olduğunu hiç düşünmüyorum. Oyun oynayan adama zaten yetiyordu. Çok rtx isteniyorsa ufak ufak sokarsın sektöre, açanda kasar açmayanda kasmaz. Veya aynı kartın rtx'siz versiyonu olur isteyen onu alsın dersin. Sorun yine çözülür.

Zaten siz sanıyor musunuz ki rtx gelince eski nesil ışıklandırma olmayacak? rtx ile aynı anda bazı nesneler yine eski nesil ışıklandırılacak. Hareketsiz nesneler yine hareketsiz kalacak ve gölgeleri de kaplama üzerindeki siyahi dokudan ibaret olacak.

Günümüzde tek bir ihtiyaç var o da saf performans. Şaka gibi 3 senelik kartın karşısına aynı performansta kart çıkartıyorlar. Kısaca hiç ihtiyaç olmayan bir şey getirip en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyi vermiyorlar. Üzerine birde 3 katı para istiyorlar.

Ultrawide'ın günden güne evlerde yaygınlaşmaya başladığı şu günlerde 1080p ultrawide ile 1080ti kobinasyonu anca tatminkar seviyede sunabiliyorken bu yapılan resmen ahlaksızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 26 Ağustos 2018; 12:41:46 >

• Allah kimseye 1000 serisi ekran kartı sahibinin korkusunu vermesin. 2000 serisi 3e 5e katlayacak diye yapmadıkları kalmadı. Kimse kusura bakmasın rtx'i gömseniz de, ağlasanız da 1080 ti fiyatları 3000 tl altına düşecek.

Orijinalden alıntı: sikloo

Allah kimseye 1000 serisi ekran kartı sahibinin korkusunu vermesin. 2000 serisi 3e 5e katlayacak diye yapmadıkları kalmadı. Kimse kusura bakmasın rtx'i gömseniz de, ağlasanız da 1080 ti fiyatları 3000 tl altına düşecek.
    2080 ile aynı performansta 1080 ti. Asıl rtx'te bir şey yokmuş derse insanlar o 11bin liralık kartı 3500'e satmak için sıraya girebilir insanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuda neden bu kadar içi boş mesaj atıyorsunuz ? Yeni bir şey mi paylaşıldı diye giriyorum . Resmen kahvehane ortamı oluşturulmuş , kimileri sürekli resim paylaşıyor ve buna insanların gülmesini bekliyor . Kimileri aynı mesajı 40 kere atmış RTX'i kötülüyor ... Tamam hocam anladık sen beğenmedin senin için boş , sana hiç hitap etmiyor anladık 40 kere yazmışsın eyvallah ama lütfen 41. kez yazma .

Bir heyecan test sonuçları mı geldi , sızıntı mı var diye giriyorum . Gördüğüm şey mesaj kasan insanlar ...

Hayır birde yeni teknolojiler duyuruluyor millet kafayı yemiş 4K 144 HZ isteriz yazmışlar . Arkadaş koca forumda kaç kişide var böyle monitör ? Forumun %90 1080p kullanıyor az bir kesimde 2K ve 2.5K dediğimiz monitörler var çok çok azında ise iyi bir 4K ekran var . Hani PC yi alıp 4K TV ye bağlayanları saymıyorum . Monitör olarak söylüyorum .

Bunun yanı sıra oyunlarda kaplamalar gelişmiyor , ışıklandırma gelişmiyor , ha babam çözünürlük artıyor . Ya bu mudur teknolojik ilerleme ? 4K ekran olsun FPS 165 olsun ama oyunun grafiklerinde hiç bir iyileşme olmasın sen çözünürlük arttığı için daha net gör oyunu ama kaplamalar leş , dokular leş .

Önemli olan teknolojik atılımların yapılıyor olması , önce altyapı oluşturulsun sonra FPS artsın . Dokular , kaplamalar , fizik motoru , ışıklandırma teknolojisi , VD nin arttırılıp uzun mesefadeki cisimlerinde cam gibi görünmesi gibi sayarım da sayarım bunlar iyileştirilsin . Teknolojişk olarak seviye atlarılsın oyun dünyasına varsın ben 60 FPS de oynayayım seneye çıkan kartı da alırız onda 144 HZ oynarız .

AMD gibi bir firma var hiç bir şey yapmıyor , ALLAH var şimdi işlemci işinde kotardılar işi ancak GPU tarafında yatıyor adamlar 2 nesil geriden geliyorlar termik santral isteyen GPU üretiyorlar . Vallahi çok isterim NVİDİA nın azını burnunu kırmasını ama şimdiye kadar göremedik böyle bir şey . Bakalım 7nm ile yeni teknolojilerle bizleri mutlu edebilecekler mi ? Almışlar konsolları biz konsollardan parayı kazanırız diyorlar . NVİDİA aldı eline sazı istediği gibi çalıyor , yine İNTEL gibi davranıp %10 üstüne koyduk yeter size dememiş adamlar yeni teknolojilerde duyurdular .

Belki ben yanlış düşünüyorumdur size göre , ben çözünürlük her nesil artsın FPS 1 milyon olsun diyen tarafta değilim . Yavaş yavaş artsın ama teknolojik yeniliklerle artsın . 8K monitör 250 FPS ama seneler öncesinin teknolojileri kullanılarak yapılmış oyun . Ben bunu istemiyorum artık ha siz memnunsanız diyeceğim bir şey yok .

Steam

• quote:

Orijinalden alıntı: The Thanos

yav he he fakir herif.
    sen şuna alamadığın ciğeri bari mundar edeyim desene.

sizin paranız çöp olabilir paran yetmiyorsa alma kardeşim daha ne uzatıyorsun.

bal gibide paran yetseydi bu kartı alacaktın bunu burada ki herkes bilir.

sen bizi merak etme biz bu kartı avrupada çatır çutur alacağız sizde burda çenenizi yorun.

Alıntıları Göster
    Ne kadar iğrenç bir yorum.

Allah kimseye 1000 serisi ekran kartı sahibinin korkusunu vermesin. 2000 serisi 3e 5e katlayacak diye yapmadıkları kalmadı. Kimse kusura bakmasın rtx'i gömseniz de, ağlasanız da 1080 ti fiyatları 3000 tl altına düşecek.
    Haci yas kac 12 13 max diyorum

Baban harçlığını sağlam tutarsa 3 sene sonra 3500 lira civarına o kartları alabilirsin.
    Intel i7 10850K 5.0 Ghz | ASUS ROG Strix Z490-E Gaming | Corsair Dominator Platinum 2*8 Gb 3600 Mhz C16 | Asus ROG Strix 1080Ti O11G | Cooler Master B700 v2 | Corsair H150i PRO RGB | 1 TB Sandisk Ultra NVME 3D SSD | James Donkey JD480 480 GB | Samsung 860 Evo 240 GB | 1 TB Western Digital 7200 RPM x2 | 3 TB Seagate 5900 RPM | MSI MAG27CQ 1440p 144hz 1ms | Logitech G502 - G240 - G413 Carbon - G933 Artemis Spectrum 7.1 | Corsair Obsidian 500D
  • Hocam haklısın ama geleceğin standartı ultrawide monitörde 60 fps veremiyor kartlar. 4k filan geçtim. 2k ultrawide monitörden bahsediyorum. Şu an ihtiyaç performanstı. rtx filan önemli olabilir ama gelişi hiç hoş olmadı.

Orijinalden alıntı: parker ali

Arkadaşlar sizce 1070 kartı şimdi satmak mantıklı mı yoksa performans testlerini mi beklemeliyim? Kasım gibi mi satsam şimdi mi?
    Ne yapacaksın 1800'e onu satıp 5bine 2070 almaya göze koyduysan sat tabi

Orijinalden alıntı: Guest-2C5CD639E

Şuan Dead Space ilk oyunu oynuyorum full detay fakat oyunun kendisi 30fps de kilitli 60fps olmuyor oynarken hiç rahatsız etmiyor kendi kendime keşke 60fps olsaydı da demedim yadırgamadım hiç.

birde geçen yılın oyunu Evil Within 2 oynadım oda 1080p 30fps de kilitli şekilde 1 direm rahatsız etmedi.

Fakat FPS Oyunlarda 60fps çok çok rahatlık. Misal Wolfenstein misal Metro serisi Misal Doom veya Call of Duty WW2 bunlarda 60fps oynadım o kadar rahat ki belki 30fps olsa rahatsız olurdum.

Bazı oyunlarda 30fps beni tatmin ediyor, ama bazı oyunlarda 60fps diyorum.

Online oyunlarda zaten +60fps üstü kesinlikle..
    Hocam telefon numarası kısmını yanlış girmiştim şimdi değiştiremiyorum da o yüzden özel mesaj atamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker ali -- 26 Ağustos 2018; 13:57:25 >

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Ne yapacaksın 1800'e onu satıp 5bine 2070 almaya göze koyduysan sat tabi

Alıntıları Göster
    1800 az o kart için hocam. Ayrıca 2080 almayı planlıyorum ama bilemiyorum.

dicektim ki, 1070 kullanıyorsan FULL HD 1080p de son çıkan oyunlarda hangi fps ve hangi ayarlarda açabiliyorsun 2070 alacağım için merak ettim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.