Arkadaşlar iki seferdir bu nvidianın pure video zımbırtısını yüklüyorum, reklamlarında gördüğüm işte videoyu kalitelileştiriyo fln diye. Bi fark aptığını görmedim sadece tamamen karman çorman bi video playera benziyo. Var mı bu pure videoyu kullanıp artısını söyleyebilecek kişi?
ben kullanıyorum ama ben de anlamadım hakkaten. .tp gibi uzantısı olan dosyalarda normal media player da da çalışıyor ama de-interlacing olayını beğenmedim testere gibi yapıyor ya da bende mi bir sorun var bilemiycem.iddia ettiği kadar birşey anlamadım
ben de bi yararını görmedim
8800 serilerinde etkili oluyor çünki nvidia hd purevideo chipset'leri yalnızca 8800 serilerinde mevcut.Bu serilerin altında bir ekran kartına sahipseniz yüklemeniz hiçbir fayda etmeyecektir.
quote:
Orjinalden alıntı: mav13
8800 serilerinde etkili oluyor çünki nvidia hd purevideo chipset'leri yalnızca 8800 serilerinde mevcut.Bu serilerin altında bir ekran kartına sahipseniz yüklemeniz hiçbir fayda etmeyecektir.
ben 7 series falan diye de yazıyor hatırlıyorum ama yanılıyor olabilirim emin değilim yalnız ben go7600 kullanıyorum yine de bazı .tp uzantılı dosyalarda aktifleşiyor.sanırım interlaced olanlarda.diğer wmv lerde mov larda diğer hd videolarda etkin değil.
quote:
Orjinalden alıntı: Odysseus347
quote:
ben 7 series falan diye de yazıyor hatırlıyorum ama yanılıyor olabilirim emin değilim yalnız ben go7600 kullanıyorum yine de bazı .tp uzantılı dosyalarda aktifleşiyor.sanırım interlaced olanlarda.diğer wmv lerde mov larda diğer hd videolarda etkin değil.
evet ben de 7600gs kullanıyorum.nvidia pure video full versiyonunu yüklemiştim fakat hiçbir sonuç alamamıştım.Daha sonra chip dergisinin sanırım şubat ya da mart sayısında detaylı bir analizinde nvidia purevideo hd chip destekli olarak yalnızca 8800 modellerinde directx10 ile uyumlu olduğunu okumuştum
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Odysseus347
quote:
evet ben de 7600gs kullanıyorum.nvidia pure video full versiyonunu yüklemiştim fakat hiçbir sonuç alamamıştım.Daha sonra chip dergisinin sanırım şubat ya da mart sayısında detaylı bir analizinde nvidia purevideo hd chip destekli olarak yalnızca 8800 modellerinde directx10 ile uyumlu olduğunu okumuştum
hımm tamam o zaman mav13 teşekkürlerben de dikkat etmemişim heralde.boşu boşuna bi de crack aradık desene
ben bi işe yaradığına şahit olmadım.. ancak dvbs kullanımında mpeg2 encoder olarak işgörüyor ancak onda da diğer encoderlardan daha iyi değil
madem 8800 ve üstü ile çalışıyor o zaman neden alt modellere de ekliyorlar pure video özelliğini. go7400 kullanıyorum ben de sonuç alamadım.
powerdvd 7 ile pure video ayarını etkin yapın denemek için bir görüntü açın sonra başka bir oynatıcıyla aynı görüntüye bakın farkı anlarsınız
8800 serisinde PureVideo yok diye biliyorum. PureVideo'nun olduğu kartlar sonradan çıkan 8400, 8500 ve 8600 serisi kartlar.http://www.nvidia.com/page/purevideo_hd.html adresinde bu konuyla ilgili daha fazla bilgi mevcut.
Örnekten de görüleceği üzere PureVideo, bir miktar de-interlacing, biraz "noise" azaltımı, biraz da köşelerin belirginleştirilmesi gibi ön-işleme (post-processing) efektlerinden oluşuyor. Ancak şöyle bir durum var, zaten daha önce izlediğim videolarda yukarıdaki örnekte soldaki resimdeki gibi olmazdı, o nedenle pek bir getirisini gözle görmüş değilim. Efektlerin yanında HD video çözümünün işlemciden, CPU+GPU karışımı bir işleme tekniğine kaydırılması avantajı var ki daha az işlemci gücü demek.
Sonuç olarak 8400-8600 arası bir kartınız varsa hiç yoktan iyidir ancak hiçbiri Philips'in (WinDVD'de de kullanılan) TrimensionDNM kalitesinin yakınına bile yaklaşamıyor.
purevideo2 teknolojisinin nvidia 8400-8600 serisinde olduğu doğrudur, 8800 serisinde ise sadece purevideo teknolojisi var...
bu arada TrimensionDNM hakkında bilgi verebilirmisiniz bundan nasıl yararlanabiliriz?
quote:
Orjinalden alıntı: emptyrean
8800 serisinde PureVideo yok diye biliyorum. PureVideo'nun olduğu kartlar sonradan çıkan 8400, 8500 ve 8600 serisi kartlar.http://www.nvidia.com/page/purevideo_hd.html adresinde bu konuyla ilgili daha fazla bilgi mevcut.
Örnekten de görüleceği üzere PureVideo, bir miktar de-interlacing, biraz "noise" azaltımı, biraz da köşelerin belirginleştirilmesi gibi ön-işleme (post-processing) efektlerinden oluşuyor. Ancak şöyle bir durum var, zaten daha önce izlediğim videolarda yukarıdaki örnekte soldaki resimdeki gibi olmazdı, o nedenle pek bir getirisini gözle görmüş değilim. Efektlerin yanında HD video çözümünün işlemciden, CPU+GPU karışımı bir işleme tekniğine kaydırılması avantajı var ki daha az işlemci gücü demek.
Sonuç olarak 8400-8600 arası bir kartınız varsa hiç yoktan iyidir ancak hiçbiri Philips'in (WinDVD'de de kullanılan) TrimensionDNM kalitesinin yakınına bile yaklaşamıyor.
arkadaşlar pure video nun tanıtım videosunda "Experience Pure Video with a GeForce 6 GPU" yazıyor.anlamadım ben mevzuyu 6 serisinde olabiliyorsa nasıl 7 de olmuyor?
birde bu TrimensionDNM nedir gerçekten? nasıl kullanabiliriz?
TrimensionDNM bir videodaki frameleri önceden işleyerek sanki 30 fps den 60 fps de film izliyorsunuz gibi oluyor. Ama ne yazıkki ben beğenmiyorum. İstedikleri şey oluyor ama film etkisi denilen düşük fps de post processing ortadan kalkıyor sanki el kamerası ile çekilmiş video gibi oluyor. Gerçekçilik artsa da sanatsallık ölüyor.
bunu nasıl kullanabilirim resident? windvd mi yüklemem gerekiyor? o da az buz değil 500mb civarı
windvd 7 veya 8 yükle sonra seçeneklerden ayarı var açınca göreceksin zaten testi de var. windvd 500mb kadar değil ki :) .
quote:
Orjinalden alıntı: Resident
windvd 7 veya 8 yükle sonra seçeneklerden ayarı var açınca göreceksin zaten testi de var. windvd 500mb kadar değil ki :) .
full ya da demo olması önemli mi? ben full ilaçlı falan bulmuştum 500mb civarıydı iptal etmiştim
# A PCI Express graphics card with NVIDIA® GeForce® 7 or 8 Series HDCP-capable GPU, secure HDCP CryptoROM, and 256MB graphics memory.
# NVIDIA® ForceWare® driver greater than or equal to version 158.18.
# Optical disc drive supporting Blu-ray and/or HD DVD movie playback
# Blu-ray or HD DVD movie player software with PureVideo HD hardware acceleration of H.264, VC-1, and MPEG-2 high-definition content.
# 1GB RAM
6600 GT'de bile var. Bazı arkadaşların belirttiği gibi PowerDVD ve WinDVD yazılımlarında PureVideo seçeneği var. Onu işaretlediğinizde farkedilebilir bir değişiklik oluyor.
yukarıda arkadaşın yazdığı gibi H.264, VC-1(windows media codec olması lazım), and MPEG-2 ile kodlanan videolarda işe yarıyor.
BDrip,HDrip,HDTVrip(bunlar genelde x264 ile kodlanır...),DVDrip(divx veya xvid ile kodlanır...).ve çeşitli ripler , bunlar da işe yaramaz..