Şimdi Ara

Nvidia PhysX Nedir Ne İşe Yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
111.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nvidia PhysX arkadaşlar bu teknolojinin görevinin ne olduğunu ve oyunlarda performansa atki ediyor mu diye soracaktım.

HD4830 almaya niyetim var fakat 9800gt de bu teknoleji var herhangi bir performans sağlıyor mu?

Burdada driverden bahsediyor:

http://www.donanimhaber.com/Nvidia_PhysX_9090121_yazilimini_kullanima_sundu-12636.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEMtin -- 13 Mayıs 2009; 14:38:03 >

• Physx oyunlarda hareketli şeylerin daha gercekci durmasını sağlar hareketli derken duvara carpan mermilerin sıcrattığı parcacıkların,yada bir patlama sonrası etrafa yayılan parcaların falan.Görüntü olarak yararları bunlar sanrm bu uygulamayı destekleyen oyunlarda performansıda arttıryor ancak fazla oyun yok bunu destekleyen fakat cıkıyor yavaş yavaş.
    inceleyebileceğin linkler :http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_physx
    www.anandtech.com
    PhysX Performance Update: City of Villains
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2828&p=3

Kişisel olarak kullandığım bir uygulama değil ama okul bitsin bende denerim bir kac oyunda...

• Fizik desteği oyunlara daha gerçekçi çatışma sahneleri(duvarların parçalanması,demirin kırılması,yerden kalkan toz,duman efekleri vs) ve patlama sahnelerinde biraz daha gerçekçilik sağlıyor oyunlarda ve aynı zamanda bunların yanında oyunun performansınıda düşürüyorŞuana kadar fiziği tam anlamıyla fark yaratacak bir oyunda görülmedi belli birkaç oyunda hisseliyor fakat genel olarak şuan için oyunlara öyle efeklerde fark yaratacak bir katkısıda yok
  • Fizik işlemlerinin ekran kartı tarafından daha gerçekçi ve hızlı olarak yapılmasını sağlıyor ama bunu destekleyen "adam gibi" oyun sayısı o kadar azki, olmuş yada olmamış birşey farketmez.

quote:

Orjinalden alıntı: HiqhWoltage

Kişisel olarak kullandığım bir uygulama değil ama okul bitsin bende denerim bir kac oyunda...

Okulun bitmesiyl PhysX denemenin alakası nedir
  • Oyunlardaki Fizik hesaplamalarını Cpu nun üzerinden alıp GPU üzerine taşıyan bir nevi Fizik Hızlandırma ve daha fazla fizik kurallarına uygun sahnelere yaratılabilmesini sağlayan yazılımdır.

Şu anda sadece Nvidia GPU ların [ tamamı değil ] destek verdiği ve aynı şekilde oyunlarında Nvidia PhsyX destekli olmaları gerekmektedir.

9800 GT ve bu seviyedeki kakrtlarda performans a yan etkisi olur. Kişisel tavsiyem en az bir GTS250 [ oda belirli çözünürlülüklerde ] GTX 260 192 Core ve üzerinde etkisini gösterebilecek ve olağan performans [ FPS ] düşüşlerinden daha az etkilenebilecek kartlar kullanılmalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

Fizik işlemlerinin ekran kartı tarafından daha gerçekçi ve hızlı olarak yapılmasını sağlıyor ama bunu destekleyen "adam gibi" oyun sayısı o kadar azki, olmuş yada olmamış birşey farketmez.

quote:

Orjinalden alıntı: HiqhWoltage

Okulun bitmesiyl PhysX denemenin alakası nedir

Dersler var yaw finaller kaldı sadece,derslerden dolayı oyun oynayamıyom :&.Şu an bile kütüphanedeyim :/
    Ek olarak yukarda sanrm performans artar demişim Big.Daddy kullanmış düşüyomuş bunuda öğrenmem iyi oldu.

• Bilgilendirdiğiniz için çok sağolun arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir Bu GB Olayı ne işe yarar?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • physx destekli oyunlarda hazırlanan fizik işlemleri işlemci tarafından degil phsyx cipi tarafından yapılır. bunu aegia die bir firma cıkarmıstı nvidia onu satın aldı şmdi kartlarına koydu.

ha şuanda destekli oyun sayısı ve o gerçekci efektleri falan göremedk bence suanda ekran kartı seçiminde önemsiz bir kriter
  • kimine göre önemli yeni sistemimde sırf physx var diye nvidia alacağım
    quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

physx destekli oyunlarda hazırlanan fizik işlemleri işlemci tarafından degil phsyx cipi tarafından yapılır. bunu aegia die bir firma cıkarmıstı nvidia onu satın aldı şmdi kartlarına koydu.

ha şuanda destekli oyun sayısı ve o gerçekci efektleri falan göremedk bence suanda ekran kartı seçiminde önemsiz bir kriter

• bazılarına göre çok işe yarar bazılarına göre ise hiç bir işe yaramaz
  • Şimdi bir oyun düşünelim Havok fizik motorunu kullanıyor, cpu üzerinden hesaplama yaptığı için çift çekirdekli cpu bile yetersiz kalabiliyor ve dört çekirdekli işlemcilerde daha iyi performans verebiliyor. Çünkü quad işlemcilerin işlem gücü daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Şubat 2013; 15:21:51 >
  • bende pek fark göremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

physx destekli oyunlarda hazırlanan fizik işlemleri işlemci tarafından degil phsyx cipi tarafından yapılır. bunu aegia die bir firma cıkarmıstı nvidia onu satın aldı şmdi kartlarına koydu.

Kartlara koyulan bir çip falan yok bu arada yanlış anlaşılma olmasında... Yazılımsal sadece.
  • tolgacem gibi donanim uzmanin physx cipi diye biseyin varoldugunu sanmasi nedense sasirtmadi beni :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 14 Mayıs 2009; 19:12:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rabbitweed

tolgacem gibi donanim uzmanin physx cipi diye biseyin varoldugunu sanmasi nedense sasirtmadi beni :)

varki zaten ageia bunu ilk çıkarttı fizik işlemleri için geliştirdi ama devamını getiremedi
    sakın nvidia bunu gpuya entegre fizik çipinden ziyade sadece yazımla geldiğini söyleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 14 Mayıs 2009; 21:45:32 >
  • Bence harika bir şey.
  • Çip ilk defa duyuyorum, benim bildiğim Physx'i Cuda ile yaptığı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Big.Daddy

quote:

tolgacem gibi donanim uzmanin physx cipi diye biseyin varoldugunu sanmasi nedense sasirtmadi beni :)

varki zaten ageia bunu ilk çıkarttı fizik işlemleri için geliştirdi ama devamını getiremedi
    sakın nvidia bunu gpuya entegre fizik çipinden ziyade sadece yazımla geldiğini söyleme

Sadece yazılımla geliyor çip falan yok. Örnek olarak 8800GTX çıktığı zamanlarda PhysX'in esamesi okunmazdı, adam nerden düşünecekte onu kartına koyacak ama şu an bakarsan 8800GTX'te de PhysX var yani... ki PhysX'i 3870 de de çalıştıran bi takım insanlar olmuştu hatırlarsan. Kısacası yazılımsal.

• quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Orjinalden alıntı: Big.Daddy

quote:

Sadece yazılımla geliyor çip falan yok. Örnek olarak 8800GTX çıktığı zamanlarda PhysX'in esamesi okunmazdı, adam nerden düşünecekte onu kartına koyacak ama şu an bakarsan 8800GTX'te de PhysX var yani... ki PhysX'i 3870 de de çalıştıran bi takım insanlar olmuştu hatırlarsan. Kısacası yazılımsal.

çipten kastım tamamen yazılımsal olmaması

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.