Şimdi Ara

NVIDIA or ATI AMD???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar öncelikle sistem bilgilerimi yazıyım
    işlemci: fx-4100 (fx 8350 ile upgrade etmeyi düşünüyorum)
    anakart: MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART yeterlimi bilmiyorum
    ram: GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM + aynı ramden bir tane daha alıp 8 gb yapmak istiyorum
    ekran kartım ise : MSI 6850 cyclone power edition oc
    sistemim bu ve oyunlardan istediğim performansı alamıyorum genelde dota2 ve black ops 2 oynuyorum sorun erkan kartımı işlemcidemi bilmiyorum ikisinde de olabilir ve kafamda kurduğum sistem bu ekran kartı konusunda ise gelen tavsiyeler genelde hd 7850 yada hd 7870'di fakat dota2 oyunundan bazı arkadaşlarım nvidia ekran kartı kullanıyorlar ve yüksek performans aldıklarını söylüyorlar ben overclock bile yaptım ekran kartına ama yine istediğim verimi alamadım ve aklımda şöyle bir fikir oluştu sanki amd tabanlı sistemlerde ati ekran kartı intel tabanlı sistemlerde ise nvidia ekran kartlarını kullanmam gerektiği gibi bir düşünce oluştu sanırım böyle bişi yok ama siz fikir verirseniz bi yol gösterirseniz çok sevinirim ben sistemi intel yapmak istiyordum fakat forumdan bir kaç arkadaş gerek olmadığını söyledi sizce ne yapmam gerekir???
    ekran kartı ve işlemci satabilecek durumdayım kardeşim bilgisayarını upgrade ediyor benden para karşılığı alabileceğini söylüyor ona göre yorumlarsanız sevinirim
    şimdiden teşekkürler

• amd işlemciyle istersen quad SLI nvidia kullan . sorun ondan değildir. ayrıca dota2 çok iyi bi sistem gerektiren oyun değil. gt 220 bile yüksek ayarlarda oynayan var. pcye format at amd nin sitesinden 13.1 whql driveri indir temiz bi kurulum yap . hd 6850 ile rahat oynaman lazım sorun amd veya nvidia değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctr_club

merhaba arkadaşlar öncelikle sistem bilgilerimi yazıyım
    anakart: MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART yeterlimi bilmiyorum
    ram: GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM + aynı ramden bir tane daha alıp 8 gb yapmak istiyorum
    sistemim bu ve oyunlardan istediğim performansı alamıyorum genelde dota2 ve black ops 2 oynuyorum sorun erkan kartımı işlemcidemi bilmiyorum ikisinde de olabilir ve kafamda kurduğum sistem bu ekran kartı konusunda ise gelen tavsiyeler genelde hd 7850 yada hd 7870'di fakat dota2 oyunundan bazı arkadaşlarım nvidia ekran kartı kullanıyorlar ve yüksek performans aldıklarını söylüyorlar ben overclock bile yaptım ekran kartına ama yine istediğim verimi alamadım ve aklımda şöyle bir fikir oluştu sanki amd tabanlı sistemlerde ati ekran kartı intel tabanlı sistemlerde ise nvidia ekran kartlarını kullanmam gerektiği gibi bir düşünce oluştu sanırım böyle bişi yok ama siz fikir verirseniz bi yol gösterirseniz çok sevinirim ben sistemi intel yapmak istiyordum fakat forumdan bir kaç arkadaş gerek olmadığını söyledi sizce ne yapmam gerekir???
    ekran kartı ve işlemci satabilecek durumdayım kardeşim bilgisayarını upgrade ediyor benden para karşılığı alabileceğini söylüyor ona göre yorumlarsanız sevinirim
    şimdiden teşekkürler

sistemin istediğin oyunlar için yeterli.daha yüksek fps daha yüksek ayar istiyorsan F7P olarak 6300 ve 7850 idealdir diyorum.bi de bişey sorucam elindeki fx4100 ün stock fanı ses yapıyor mu? biostan falan devirleri düşürdün mü?sonuç ne oldu pm atarsan sewinirim.senin konu dağılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 24 Ocak 2013; 15:33:09 >

• AMD işlemciye AMD gpu tamamen asılsız bir düşünce ve en ufak bir doğruluk payı yok.

Dota 2'de verim alamıyorum derken tam olarak nasıl bir sorun var? Ben de HD6850 kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_wizard006

amd işlemciyle istersen quad SLI nvidia kullan . sorun ondan değildir. ayrıca dota2 çok iyi bi sistem gerektiren oyun değil. gt 220 bile yüksek ayarlarda oynayan var. pcye format at amd nin sitesinden 13.1 whql driveri indir temiz bi kurulum yap . hd 6850 ile rahat oynaman lazım sorun amd veya nvidia değil.

ekran kartı güncelleme ayarlarına girdiğimde ekran kartınız güncel diyor ve amd sitesinden de sizin söylediğiniz driverı bulamadım =(

@Dovahkiin
    dota2 ile sorunum fps ile ilgili normal ekran kartı ayarlarını performansa göre ayarlıyorum hepsini oyunda fps_max 120 komutunu yazıyorum ve 120 fps görüyorum ama combatlar da bu değer 60'a kadar düşüyor ve oyunda bir kasma hissediyorum bir kç performans artırıcı komut yazdım onlarda fayda etmedi arkadaşımın bilgisayarında oynadığımda bu problem ile karşılaşmadım kendisine sorduğumda nvidia ekran kartı kullandığını ve nvidianın oyunlarda bir adım önde olduğunu söylemişti benim sistemimi gösterdiğimde upgrade ile sorunu çözebileceğimi söyledi ve yazdığım işlemciyi ve 4 gb daha ram almam gerektiğini söyledi + olarak benim internet hızım 8mbit kotayı aştığımda 4 mba düşüyor ve evde 2 masaüstü ve 2 iphone var interneti bu şekilde kullanıyoruz speedtest programında test ettiğim zmn 13ms ve 7-8 mbit hız gozukuyor acaba interneti çoklu kullandığımızdan olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctr_club -- 24 Ocak 2013; 16:43:39 >

• quote:

şimdiden teşekkürler

FPS değerlerinide yazarsan daha iyi yorum yapabiliriz, ancak 4100 ile cod black ops2 oynanır diye düşünüyorum. sen bence ekran kartını yükseltmeye bak. eğer imkanın varsa işlemcinide fx8 yükselt

• quote:

işlemciyi değiştirme
    işlemci soğutucusu al 4100 o.c yap, oyunlarda 8350 performansını alırsın
  • eski pc'im de 7600gs ekran kartı p4 3.2 işlemci vardı. ve cod mw3 en düşük ayarlarda oynuyordum.

yeni pc'de pentium g860 ekran katı ise hd 6750 fakat yeni pc mw3'de kafayı yiyor oyun yüklenirken fsp 15 düşüyor

amd'nin bütün sürücülerini denedim 12.11-13.1 ama nafile. çözümü bilen bu olaya bir el atsın

• @mystik
    işlemci soğutucum var ve oc yaptım çarpanı x21.5 yaptım sadece ve şu anda 4.2 ghz stabil çalışıyor ama yinede oyunlarda bir kasma oluyor

@enescimen
    black ops2 ve dotayı yaklaşık 100fps üzeri oynuyorum ama vsync kapatında ekran kasmalar oluyor bu kasmalar combatlarda daha da çoğalıyor
  • quote:

@mystik
    işlemci soğutucum var ve oc yaptım çarpanı x21.5 yaptım sadece ve şu anda 4.2 ghz stabil çalışıyor ama yinede oyunlarda bir kasma oluyor

@enescimen
    black ops2 ve dotayı yaklaşık 100fps üzeri oynuyorum ama vsync kapatında ekran kasmalar oluyor bu kasmalar combatlarda daha da çoğalıyor

100 fps çok iyi bi değer ancak vsync kapatınca olması monitörle ekran kartı arasında uyumsuzluktan olabilir. vsync açık oynayın bence her zman
  • sonuç olarak arkadaşlar işlemci ve ekran kartımı kardeşime satmaya karar verdim ve buna bağlı olarak ekran kartı ve işlemciye ihtiyacım var kafam oluşan işlemci fx 8350 ekran kartı ise hd 7870 veya gtx 660 serisinden her hangi birisi bu ti pcs + gibi olayları da araştıramadım henüz sizce ekran kartlarından hangisini almam gerekir? bide monitör uyumu demişken benim kullandığım monitör aoc e2243fw modeli buna uyumlu bir ekran kartı tavsiye ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctr_club -- 25 Ocak 2013; 0:38:30 >
  • dota 2 için bu sistem bile fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

dota 2 için bu sistem bile fazla.

o zaman oyun ile ilgili bir sıkıntı var sanırım bir türlü istediğim performansı alamıyorum :D:D:D
  • quote:

şimdiden teşekkürler

Paşam dalgamı geçiyon? i3-2120 ve xfx 6850 black edition ile 1080p de bütün ayarlar sona dayayıp render quality'i de %100 e çekiyorum ve sabit 60fps dota 2 oynuyorum. 5v5 combatlar da aeo alan skillerinin havada uçtuğu en yoğun sahneler de dahi 59 bile düşmüyor. Sabit 60!

Naptın Allah'ın bi dota2 si için 7850-7870 falan, saçmalamıssın. 6850 i bırak 5750 ile en yüksek ayar görürsün

• sistemde sıkıntı yoksa internet bağlantısını ele alalım speedtestte 13ms / 8mbit hız var fakat evde 2 masaüstü 2 iphone ile kullanıyoruz interneti oyundaki pingim 100-110 arası ben oyunun biraz delaylı olduğunu hissediyorum biraz yavaş geliyor oyun nasıl anlatıyım bilemiyorum..
  • ATI nın NVIDIA PHYSX i destekleyen ekran kartı var mı?
    yada böyle bir çalısması var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

ATI nın NVIDIA PHYSX i destekleyen ekran kartı var mı?
    yada böyle bir çalısması var mı?

yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.