Şimdi Ara

Nvidia’nın başı dertte: Nvidia H20 ve GeForce RTX 5090D satışı yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia’nın başı dertte: Nvidia H20 ve GeForce RTX 5090D satışı yasaklandı
    ABD ve Çin arasında giderek büyüyen ticaret savaşları Nvidia’yı olumsuz etkiliyor. Firmanın Çin’de milyarlarca dolar sipariş alan Nvidia H20 yapay zekâ hızlandırıcısının ambargo yemesinin ardından ikinci önemli kartı GeForce RTX 5090D de radara girdi. 

Nvidia düşüyor Huawei çıkıyor

Gelen son bilgilere göre Nvidia, Çinli satış ortaklarına yaptığı bildirimde ülkeye özel geliştirilen GeForce RTX 5090D ekran kartının satışının durdurulmasını istedi. Colorful ve Palit şimdiden ekran kartlarını geri çekmiş durumda. Nvidia, üretimi de artık durdurma kararı aldı. 

Ayrıca Bkz.Nvidia H20 Çin’de peynir ekmek gibi satıyor, şimdiden 16 milyar dolarlık sipariş alındı

Nvidia’nın en yeni üretimlerde piyasadan çekilmesi başta Çinli üreticiler olmak üzere rakiplere de alan açıyor. AMD’nin yeni piyasaya çıkacak ülkeye özel Radeon RX 9070 GRE ekran kartı bunlardan birisi. Ayrıca Huawei de Ascend 920 hızlandırıcısı ile önemli bir pay elde edebilir. Nvidia hisseleri son gelişmelerle birlikte yüzde 10 değer kaybetmiş durumda. 

Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-reportedly-prepares-for-a-ban-on-the-geforce-rtx-5090d-in-china/  

• çinlilerin acil ekran kartı işine girmesi gerekiyor.

• Rekabete gerçek anlamda enerji harcamak yerine yasaklamalarla ancak düşmanınızın elini güçlendirirsiniz.Çin ve politikalarından (Uygur Türkleri) zerre hazzetmem ancak korkunun ecele faydası olmadığını Abd acı bir şekilde öğrenecek gibi duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ucuza Türkiye 'de direk kendileri satsın. Sürümden kazanırlar hem.

:))

Masaüstü tercih etmem ama edenler çoktur.

• Çin'e hususi sakatlatıp uydurdukları kartların tüketiciye satışına bloke koyup durduk yere Nvida'ya darbe vuruyorlar, normal şartlarda kullanılması için silah zoru gereken huawei kartını ambargo ile kendileri kullandırtıp üreticinin daha iyisini yapmasına fırsat vermiş oluyorlar. en azından Trump gidene kadar bu ambargonun süreceğini öngörebiliriz.. :)

• einhander kullanıcısına yanıt
    Çinden ekran kartı almak: Ben mahremiyetime önem vermiyorum, Sktım.
    Knk Espde bile Arka Kapı bulundu,
    Çin isterse 5.000.000.000 Kat daha hızlı daha fazla fps veren ekran kartı yapsın, O riske girmem.
    Devlet destekli Şirketlerin olduğu berbat bir yer.
    Devletin böyle olayları desteklemeside ayrı komik,
    Ayrıca Çinde hiç bir firma Hükümete karşı gelemiyor,
    Gelirsen istersen Apple kadar değerin olsun, Umurlarında değil.

Devletin zorla kanun çıkarmasınada gerek yok, Genshin impact olaylarına bak yeter.

Çinliler hiç bir teknolojik işe girmesin mümkünse.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Huawei'nin Nvidia kadar iyi bir kart yapması için 10 Kat daha iyi olması gerek.
    Bunun sebebi Performans değil.
    Ekosistem, Yazılım, Donanım uyumu, Teknolojik uyum: örneğin Dlss geliştirmek ayrıca Geliştirici pazarını ihtiyaç duyduğu performansı etkiliyor,
    Ya da Yapay zeka için gelişirdikleri Gpularda optimize çekirdek donanımı.

Nvidia okadar iyi bir Gelişiric kitlesine sahip ki (Pazarın %99.9'u Nvidia kartlarını geliştiriyor) bir firma 10 kat güçlü Gpu yapsa ve bedava satsa bile yetişmesi en az 10 yıl sürer. Çünkü tüm geliştiricer Nvidia kullaniyor ve Genel iş yüklerinde hepsi Nvidia kartlarına opitimize veya Nvidia kartları için özellikle ayarlanmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt
    Mahremiyet?
    Nvidia telemetrilerinden haberi olmayan bne olur gibi.

Windowsun kurduğu whql sürücü dışında dışarıdan sürücü yüklediğin an geçmiş olsun, kaç kişi windowsun kurduğu nvidia sürücülerini kullanıyor peki, neredeyse yok. Ha abd toplamış ha çin veriyi benim için bir farkı yok.
    Hatta bunun için telemetrisi sökülmüş sürücü yapmaya çalışanlar bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 24 Nisan 2025; 08:59:43 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Telemtri nerede Backdoor nerede,

Nvidia Telemtri kapatılabiliyor, Backdooru pek kapatabileceğini veya kaldırabileceğini sanmıyorum. Daha doğrusu sanmıyorum değil kaldıramazsın.

Windowsu kullanmıyoruz zaten. Kullansak bile Windows telemetrisi ayarlanabiliyor diye biliyorum.

• Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt
    Nvidia telemetleri linuxtada var, windows telemetrisi ile alakası yok. sürücüye ekli.

Windows telemetrisinden bahseden kim? Senin kullandığın işlemcinin rastgele sayı generatorunda bile kasıtlı algoritmik zayıflatma var(bunun anlamını bilmiyorsan, kabaca oluşturduğun her key otomatik olarak zayıflar, bu sayede anahtarlar sonradan tahmin edilebilir olur), çinli üretince backdoor olacak, abd üretince bişi olmayacak yani? geçiniz bunları. Kullanılan platform baştan aşağı trojan gibi zaten. Yok çinli backdoor koyacakmış, sanki abdli koymuyor, çokta umurumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 26 Nisan 2025; 02:26:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.