Şimdi Ara

NVIDIA'nın baş belası: nvlddmkm.sys

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

NVIDIA kullanmış çoğu kişi bu lanet olası şeyle mutlaka bir dönem karşılaşmıştır. Ben de neredeyse 6 aydır bununla uğraşıyorum. Problem kendini ilk 6 ay önce gösterdiğinde NVIDIA'nın en sorunsuz driverlarından biri olarak gösterilen 304.48'i kullanıyordum. Problem şuydu, oyun oynarken, bazen de tamamen boştayken ekran kartı çöküp şöyle bir mavi ekran veriyordu. Epey uğraştım ve sonunda 314.22'yi kurarak problemden kurtulduğumu düşündüm ama yanıldım tabii, sorunu sadece biraz ertelemişim.

Bir hafta önce yine gösterdi kendini. Bazen boştayken çöküyor, mesela biraz önce internet browserımdan masaüstüne gelmek için sağ alt dipteki "Masaüstü göster"e tıkladım ve 3-4 saniyeliğine görüntü gitti. Çoğu zaman da bir oyunun ortasındayken çöküyor ve görüntü birden donuyor. Saniyesinde oyundan çıkmayı başarabilirsem sağ altta çıkan balonda şöyle bir hata alıyorum: "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." Ancak zamanında oyundan çıkamazsam görüntü donuk bir şekilde kalıyor, bazen pc kendi kendini yeniden başlatıyor, bazen de güç düğmesiyle ben bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum. 6 ay öncesiyle şöyle bir farklılık var, mavi ekran gelmiyor. Ancak hata aynı. WhoCrashed raporları tıpatıp aynı. En son WhoCrashed raporunu da koyayım:

quote:

On Mon 17.06.2013 11:23:43 GMT your computer crashed
    crash dump file: C:\Windows\Minidump\061713-19593-01.dmp
    This was probably caused by the following module: nvlddmkm.sys (nvlddmkm+0x9336AC)
    Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8008E3A010, 0xFFFFF88005F896AC, 0xFFFFFFFFC000009A, 0x4)
    Error: VIDEO_TDR_ERROR
    file path: C:\Windows\system32\drivers\nvlddmkm.sys
    product: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 314.22
    company: NVIDIA Corporation
    description: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 314.22
    Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed.
    A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: nvlddmkm.sys (NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 314.22 , NVIDIA Corporation).
    Google query: NVIDIA Corporation VIDEO_TDR_ERROR

Bu problemi çok araştırdım. Girmediğim NVIDIA, hardware, tech forumu yoktur. Hepsinde teker teker bu problemle ilgili her başlığı okudum. Kimse son noktayı koyamıyor. NVIDIA da bildiğim kadarıyla sessiz bu duruma. Driver güncelleyeyim diyorum, güncellesem ne olacak, 1 ay sonra yine patlak verecek. Sizlerin yardımını istiyorum. Nasıl çözeriz bu durumu?

GPU: ASUS GTX670 DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit

• Gtx460 aldigimdan beri ayni hatayla bogusuyorum. 8800gt varken boyle degildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miba54

Merhaba arkadaşlar.

NVIDIA kullanmış çoğu kişi bu lanet olası şeyle mutlaka bir dönem karşılaşmıştır. Ben de neredeyse 6 aydır bununla uğraşıyorum. Problem kendini ilk 6 ay önce gösterdiğinde NVIDIA'nın en sorunsuz driverlarından biri olarak gösterilen 304.48'i kullanıyordum. Problem şuydu, oyun oynarken, bazen de tamamen boştayken ekran kartı çöküp şöyle bir mavi ekran veriyordu. Epey uğraştım ve sonunda 314.22'yi kurarak problemden kurtulduğumu düşündüm ama yanıldım tabii, sorunu sadece biraz ertelemişim.

Bir hafta önce yine gösterdi kendini. Bazen boştayken çöküyor, mesela biraz önce internet browserımdan masaüstüne gelmek için sağ alt dipteki "Masaüstü göster"e tıkladım ve 3-4 saniyeliğine görüntü gitti. Çoğu zaman da bir oyunun ortasındayken çöküyor ve görüntü birden donuyor. Saniyesinde oyundan çıkmayı başarabilirsem sağ altta çıkan balonda şöyle bir hata alıyorum: "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." Ancak zamanında oyundan çıkamazsam görüntü donuk bir şekilde kalıyor, bazen pc kendi kendini yeniden başlatıyor, bazen de güç düğmesiyle ben bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum. 6 ay öncesiyle şöyle bir farklılık var, mavi ekran gelmiyor. Ancak hata aynı. WhoCrashed raporları tıpatıp aynı. En son WhoCrashed raporunu da koyayım:

quote:

On Mon 17.06.2013 11:23:43 GMT your computer crashed
    crash dump file: C:\Windows\Minidump\061713-19593-01.dmp
    This was probably caused by the following module: nvlddmkm.sys (nvlddmkm+0x9336AC)
    Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8008E3A010, 0xFFFFF88005F896AC, 0xFFFFFFFFC000009A, 0x4)
    Error: VIDEO_TDR_ERROR
    file path: C:\Windows\system32\drivers\nvlddmkm.sys
    product: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 314.22
    company: NVIDIA Corporation
    description: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 314.22
    Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed.
    A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: nvlddmkm.sys (NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 314.22 , NVIDIA Corporation).
    Google query: NVIDIA Corporation VIDEO_TDR_ERROR

Bu problemi çok araştırdım. Girmediğim NVIDIA, hardware, tech forumu yoktur. Hepsinde teker teker bu problemle ilgili her başlığı okudum. Kimse son noktayı koyamıyor. NVIDIA da bildiğim kadarıyla sessiz bu duruma. Driver güncelleyeyim diyorum, güncellesem ne olacak, 1 ay sonra yine patlak verecek. Sizlerin yardımını istiyorum. Nasıl çözeriz bu durumu?

GPU: ASUS GTX670 DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit

Modlu BIOS sorununuzu cozecektir tahminen

• bendede vardı format atıp eski driveri yükledim olmuyor artık
  • @turbo-powwer

Modlu BIOS'u biraz araştırdım, anladığıma göre ayarları modifiye edilmiş custom bir BIOS bulup onu kendi bilgisayarıma entegre edeceğim, doğru mudur? Ekran kartı sorununu çözecek BIOS'u nereden bulabilirim, veya kendim böyle bir şey ortaya çıkarabilir miyim? Zahmet olmazsa biraz açarsanız çok sevinirim.

@Cruzer*

Hangi driver sürümünü yüklediğinizi öğrenebilir miyim?
  • şuan bende 314.22 yüklü imiş

NVIDIA'nın baş belası: nvlddmkm.sys
  • Bende de aynı sürüm mevcut. Sıkıntı driver değil zaten. Bu nvlddmkm.sys problemi hakkında bildiğim tek şey var, o da driver kaynaklı olmadığı.

@Cruzer*
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dh'de bu konuyla ilgili baska basliklar da var.firinlamadan bahsetmisler.kapasitor sismesinden bahsetmisler.kartin hizini dusurup kullanmaktan bahsetmisler.bu durumda sorun driver kaynakli degil de donanimsal gibi duruyor.garantiye gondermeyi dusundun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

dh'de bu konuyla ilgili baska basliklar da var.firinlamadan bahsetmisler.kapasitor sismesinden bahsetmisler.kartin hizini dusurup kullanmaktan bahsetmisler.bu durumda sorun driver kaynakli degil de donanimsal gibi duruyor.garantiye gondermeyi dusundun mu?

Düşündüm ancak mantıksız buldum. Çünkü şöyle bir şey var, bu problem sadece birkaç kişinin problemi değil. NVIDIA ekran kartı kullanan on kişinin dördünde gözüken bir problem bu. Sorun ekran kartının içinde olsa bu şu anlama gelir, NVIDIA'lı çoğu ekran kartı fabrikadan arızalı çıkıyor ki böyle bir şey de mümkün değil bence. Ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Driverla alakasız yazılımsal bir problem. Ancak nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

• bu problem, ekran kartinin driver uzerinden windowsla iletisim kuramamasindan kaynaklaniyor. format+yeni bios cozecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

bu problem, ekran kartinin driver uzerinden windowsla iletisim kuramamasindan kaynaklaniyor. format+yeni bios cozecektir

Yeni BIOS derken BIOS'u güncellemeyi mi kastediyorsunuz, yoksa başka bir şey mi?
  • asusun sitesindeki bios updatei indirip kurmayı dene istersen.

https://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX670DC2T2GD5/#support_Download_30
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

asusun sitesindeki bios updatei indirip kurmayı dene istersen.

https://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX670DC2T2GD5/#support_Download_30

En kısa zamanda deneyeceğim, teşekkür ederim.

Başka fikri olan varsa lütfen paylaşsın arkadaşlar.
  • Dostum naptın çözebildin mi meseleyi.
  • HD7800 serisindeki vga dalgalanmasının muadili mu bu olay?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes Mf

Dostum naptın çözebildin mi meseleyi.

Driverı güncelledim düzeldi ama bu kesin çözüm değil tabii. Ne zaman patlak verecek diye bekliyorum.
  • eğer kartında sorun varsa o hatayı verecektir.
  • Aysat kullanıcısına yanıt
    O zaman her 5 kişiden 1'inin kartı bozuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYKIRI.

O zaman her 5 kişiden 1'inin kartı bozuk.

onlarca nvidia kart kullandım ve bu hatayı hiç bir sorunsuz çalışan kartımda görmedim. arızalı kartlarımın çoğunda da bu vardı .kapisch ?
  • Aysat kullanıcısına yanıt
    Tamam haklısın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.