Şimdi Ara

NVIDIA GTX/RTX Kulubü rtx 4070Ti/rtx4080/rtx4090/5080/5090alimlari başladi (648. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25.958
Cevap
71
Favori
1.058.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Giriş

MSI Afterburner 2.2.0 Beta 11

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=2842

@Poyri!!!
    Sen kesinlikle indir. senin kartla alakalı düzenlemeler mevcut

Changes list includes:

Added memory voltage control for reference design AMD RADEON 7970 graphics cards with CHL8228 voltage regulators
    Now MSI Afterburner displays target VID instead of real voltage sensor reading on "GPU voltage" graph on graphics cards equipped with CHL8228 voltage regulators. These changes are implemented to avoid confusing the beginners and prevent the hysteria about voltage drop on AMD RADEON 7970 series graphic cards spreading across different discussion forums. Experienced users, understanding the difference between target and real voltages, may still unlock the previous real voltage monitoring mode via editing the hardware profiles
    Core and memory clock limits have been extended to 180% on AMD RADEON 7970 graphics cards in unofficial overclocking mode
    Now MSI Afterburner's startup daemon routine precaches VRM I2C registers state at the first Windows startup. Precached VRM state is being used to detect default voltage instead of hardcoding default voltages into the database. Please take a note that you may forcibly perform precaching later with command line switch or disable the precaching at all via configuration file if necessary and force MSI Afterburner to use the previous hardcoded database based default voltage detection
    MSI On-Screen Display server has been upgraded to version 4.3.1. New version gives you the following improvements:
    o Added workaround for AMD OpenGL driver context switching issues causing abnormally low framerate in ID Software Rage when OSD is enabled
    o Added workaround for AMD OpenGL driver PBO issues causing the driver to crash or perform abnormally slow during videocapture
    MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1

• MSI N570GTX Twin Frozr III OC Beni de ekle demircibu

Orijinalden alıntı: demircibu

taze tazee

İyi de başgan bunlar gpu değil.

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=BmC1lZeQad4&feature=player_embedded#!]
    MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1
  • 6950 mi satıp yerine gtx 570 aldım ama(msi ın tasarımı hariç ) pek memnun değilim. Özellikle görüntü kalitesi amd ye göre biraz vasat ve rekleri karanlık geldi. Yeni nesilde yine AMD den yana ( hd 7970 büyüledi :) ) kullanabilirim ama kepler bir çıksın bakalım :). Belki de 1 sene daha sabredip 700 yada 8000 serisini mi alsam henüz karar veremedim. Bakalım ?!!
  • Monitörünüzle de alakalı olabilir. Ne yazık ki bu görüntü kalitesi meselesinin birçok etkeni vardır. Monitör kablosundan tutun da göz yapınıza kadar. Tabi sonuçta AMD kartlar daha kaliteli geliyordur size ona bir şey diyemem. Mesela benim şuan kullandığım monitör AMD kartlarla iğrenç görüntü verdiği için AMD kart kullanma gibi bir lüksüm yok. Ancak bu durum kartla değil, monitörle alakalı. Belki sizde de öyledir.

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

taze tazee

İyi de başgan bunlar gpu değil.

bir tabaka halinde seri halinde slikon cpu onlar değilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

6950 mi satıp yerine gtx 570 aldım ama(msi ın tasarımı hariç ) pek memnun değilim. Özellikle görüntü kalitesi amd ye göre biraz vasat ve rekleri karanlık geldi. Yeni nesilde yine AMD den yana ( hd 7970 büyüledi :) ) kullanabilirim ama kepler bir çıksın bakalım :). Belki de 1 sene daha sabredip 700 yada 8000 serisini mi alsam henüz karar veremedim. Bakalım ?!!

AMD direk vivid diye adlandırılan şatafatlı ve canlı renkler sunar ki, birçok kişinin hoşuna gitmez.
    Özellikle Samsung bu alanda önde gelir. gerek monitör, gerekse TV leri canlı, parlak ve Vivid görüntü sunar.
    Nvidia ise doğal ve cansız tabir edilen gerçek renkler verir. ( Soluk gelebilir ) Fakat bu kişisel olarak kolayca değiştirilebilir.

Control panelden aşağıdaki ayar kısmına girerek renkleri göz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

• kullandığım monitor samsung xl 2370 tir. Şu an bile piyasadaki en iyi monitörlerdendir. 2 ekran kartını da aynı monitörde kullandım. O dediğiniz ayarları ben de biliyorum. Ama o ayarlarla oynayınca renkler doğallığını kaybediyor. Hem ben kötüleme amaçlı yazmadım. Sadece gözlemimi yazdım. Fallout 3 ve skyrim gibi karanlık zindanlardan ve tünellerden geçen sahnelerde daha bir belli oluyor bu. 15 yıldır pc işinin içindeyim. 500 e yakın pc toplayıp bunların donanımlarından yazılımlarına kadar herşeyiyle içlidışlı oldum. Az çok anlıyoruz bizde bu işten.

Orijinalden alıntı: xlmnt13

kullandığım monitor samsung xl 2370 tir. Şu an bile piyasadaki en iyi monitörlerdendir. 2 ekran kartını da aynı monitörde kullandım. O dediğiniz ayarları ben de biliyorum. Ama o ayarlarla oynayınca renkler doğallığını kaybediyor. Hem ben kötüleme amaçlı yazmadım. Sadece gözlemimi yazdım. Fallout 3 ve skyrim gibi karanlık zindanlardan ve tünellerden geçen sahnelerde daha bir belli oluyor bu. 15 yıldır pc işinin içindeyim. 500 e yakın pc toplayıp bunların donanımlarından yazılımlarına kadar herşeyiyle içlidışlı oldum. Az çok anlıyoruz bizde bu işten.

ii de arkadaş size yardımcı olmaya çalışmış neden bu kadar sert yaptınız ki ?
    Bu konuda çok konular açılıp tartışıldı. iki firmanın renkleri arasında fark olduğu bir gerçek. bu gerçekte Renkler/Zevkler meselesi

Ben oldukça memnunum bu hali ile ve kesinlikle sıkıntı yaşamıyorum. ne videolarda, nede oyunlarda.
    ne detay kaybı yaşıyorum, nede renk sıkıntısı. siz beğenmediyseniz birşey diyemem..

Saygılar;
    iyi forumlar...
  • Pardon arkadaşım biraz ters cevap yazmış olabilirim ksura bakma.
  • En son GPU-Z da ASIC quality testi eklemişler. GPUnun kalitesini ölçüyor sanırım, bazı firmalara kaliteli iyi oc olabilen gpu lar veriliyor biliyorsunuzdur, artık bu testle gpu muz ne durumda görebilicez.

http://www.techpowerup.com/downloads/2092/TechPowerUp%20GPU-Z%20v0.5.8.html
    http://www.geeks3d.com/20120122/test-asic-quality-of-geforce-gpus/

GPU-Z da en üst kısımda sağ tıklayınca menü açılıyor o kısımda test girişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 22 Ocak 2012; 20:58:35 >

LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN

• quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

En son GPU-Z da ASIC quality testi eklemişler. GPUnun kalitesini ölçüyor sanırım, bazı firmalara kaliteli iyi oc olabilen gpu lar veriliyor biliyorsunuzdur, artık bu testle gpu muz ne durumda görebilicez.

http://www.techpowerup.com/downloads/2092/TechPowerUp%20GPU-Z%20v0.5.8.html
    http://www.geeks3d.com/20120122/test-asic-quality-of-geforce-gpus/

GPU-Z da en üst kısımda sağ tıklayınca menü açılıyor o kısımda test girişi.

Bu yazılım işi iyice ilerledi.

Ekleme: GTX460'ın noktacık doldurma değerini yanlış verdiği için silmiştim yeni gpu-z'yi. Şimdi tekrar indirip bakayım.

Ekleme 2: Kalite testi %90.9 çıktı. Benim gpu'nun durumu nasıl acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 22 Ocak 2012; 21:03:40 >

• M@U, tam ingilizcesini anlayamadım ama bu aynı 2 ekran kartını test ettiğimizde hangisi yüksek yüzde alıyorsa mesela 2 tane 460 1gb, o kart daha iyi OC potansiyeline sahip demek mi olucak? Yoksa daha başka birşey mi bu?

Silikon waffer kalitesi mi demek, bulamadım google amca da :p neyse.

benim gpu VID 0.950 , asic quality %92.6

Harbi şaşırtıcı bir durum, nasıl ölçüyor GPU-Z bunu? neye göre ölçüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 22 Ocak 2012; 21:09:39 >

• Anladığım kadarıyla aynı model gpu'lar arasında bir karşılaştırma yapıyor. Ama referans aldığı nokta nedir, yahut doğru bir ölçüm mü belli değil? %100'üzerinde çıkan gpu'lar var. Yani %100 neye göre belirlenmiş de %100'ün üzerine çıkabiliyor gpu'lar?

Ekleme: Tahminen gpu için belirlenen silikon kalitesidir sanıyorum. Voltaj, saat hızı, sıcaklık, elektrik kaçakları gibi durumlar göz önüne alınıyordur diye düşünüyorum.

Buarada senin gpu baya kaliteliymiş hocam. Kaç yapıyor standart voltajla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 22 Ocak 2012; 21:12:25 >

quote:

"We've found the ways in which AMD and NVIDIA segregate their freshly-made GPU ASICs based on the electrical leakages the chips produce (to increase yield by allotting them in different SKUs and performance bins), and we've found ways in which ASIC quality can be quantified and displayed. Find this feature in the context menu of GPU-Z. We're working on implementing this feature on older AMD Radeon GPUs."

quote:

The ASIC quality of the chip and voltage electrical leakage the chips produce is nice to know however, I'm not convinced that this rating proves whether your card can over clock higher or not based on higher percentage of quality.
    I've seen cards with lower ASIC rating over clock higher than better quality chips from Overclock.net and other members.

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=1423358&mpage=1

M@U, ben fazla zorlamıyorum, çok nadiren 800mhz-0.975v , 840mhz-0.987v , bana yetiyor. İlk zamanlarda standart voltla 800mhz oluyordu ama son driverlarla ve bf3 ile artık imkansız gibi. Kendini 715 e çekiyor alet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 22 Ocak 2012; 21:19:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

neyse karışık bir durum

quote:

"We've found the ways in which AMD and NVIDIA segregate their freshly-made GPU ASICs based on the electrical leakages the chips produce (to increase yield by allotting them in different SKUs and performance bins), and we've found ways in which ASIC quality can be quantified and displayed. Find this feature in the context menu of GPU-Z. We're working on implementing this feature on older AMD Radeon GPUs."

quote:

The ASIC quality of the chip and voltage electrical leakage the chips produce is nice to know however, I'm not convinced that this rating proves whether your card can over clock higher or not based on higher percentage of quality.
    I've seen cards with lower ASIC rating over clock higher than better quality chips from Overclock.net and other members.

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=1423358&mpage=1

M@U, ben fazla zorlamıyorum, çok nadiren 800mhz-0.975v , 840mhz-0.987v , bana yetiyor.

Aynen hocam. Durum karışık gibi. İlerde netleşir sanıyorum. Buarada benzer vid değerlerinde benzer hızlara çıkıyormuş bizim kartlar. Arada 800mhz falan yapıyorum BF3 için. Ordan biliyorum.

• asic quality %104.3 çıktı
    hız aşırtma var gtx570 de de ondan herhalde
    AMD Ryzen 7 5800x3d - Arctic Liquid Freezer II 420 aio - Asus x570 ROG Crosshair VIII Hero - Gskill 2 x 16gb 3200CL14 Ram(3800CL16) - Asus Rtx4090 TUF OC - Samsung 990 PRO 2tb m2 SSD, Samsung 980 PRO 1tb m2 SSD, 3 x Samsung 870 QVO 8tb SSD - Samsung G8 OLED Monitor - Phanteks Enthoo Pro 2 Case - Corsair AX1000 Platinum Psu - Creative Sound Blaster AE-9 Sound Card - Noctua NF-A12x25 PWM Chromax, Arctic P14 PWM PST fans, Corsair Icue Commander Core XT - Logitech G815 Tactile Keyboard - Logitech G PRO X SUPERLIGHT Mouse - ARTISAN FX HAYATEOTSU X-SOFT X-LARGE Mousepad - Sennheiser HD 800s hi fi Headphone
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.