Şimdi Ara

Nvidia Gtx 670 Cuda Teknolojisi (3ds Max) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
6.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı fiyattaki AMD ekran kartlarında "yüzey yumuşatma" gibi özellikler 3-4 kat hızlı.

ne yazıyor burada :http://www.nvidia.com/object/nvidia-iray.html

iray'i hangi programlarla kullanabiliyormuşun bir bakın bakalım.
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Daha grafik programlarını kullanmamış adamlar gelmiş cuda 'nın kullanılmayacağını söylüyor ilk önce okuyup anlayın biraz da sonra gelin yorum yapın.

kimsenin cuda kullanılmaz dediğini sanmıyorum, render esnasında bir olayı yok demişler, bende bunu söyledim. 3ds max te render alırken herhangi bir ekran kartının render ın bitme süresine bir etkisi yoktur diyorum, olsaydı kullanılırdı bişey yapılırdı, olsaydı eğer gider evdeki pc ye quadro 6000 takardım, anlık gelen işlerde kaliteden ödün vermeden kısa zamanda bize çıktı verdiği için en çok sevdiğimiz donanımlardan biri haline gelirdi ekran kartları olsaydı eğer, olsaydı eğer az önce müşteriye gönderdiğim banyo renderında light cache subdıv ayarını 4k ya çeker öyle render alırdım... iray dediğiniz şeyle aldığınız render ı gönderin müşteriye eğer sizin dediğiniz gibiyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: kakarikikiri

quote:

Daha grafik programlarını kullanmamış adamlar gelmiş cuda 'nın kullanılmayacağını söylüyor ilk önce okuyup anlayın biraz da sonra gelin yorum yapın.

kimsenin cuda kullanılmaz dediğini sanmıyorum, render esnasında bir olayı yok demişler, bende bunu söyledim. 3ds max te render alırken herhangi bir ekran kartının render ın bitme süresine bir etkisi yoktur diyorum, olsaydı kullanılırdı bişey yapılırdı, olsaydı eğer gider evdeki pc ye quadro 6000 takardım, anlık gelen işlerde kaliteden ödün vermeden kısa zamanda bize çıktı verdiği için en çok sevdiğimiz donanımlardan biri haline gelirdi ekran kartları olsaydı eğer, olsaydı eğer az önce müşteriye gönderdiğim banyo renderında light cache subdıv ayarını 4k ya çeker öyle render alırdım... iray dediğiniz şeyle aldığınız render ı gönderin müşteriye eğer sizin dediğiniz gibiyse.

ayıp be ayıp yukarıda sen yazmışsın 3maxta kullanılmaz diye !iray ne farkı vrayden mentaldan ,maxwell den ?Farkı onların kullanılabilirliği kolaylığı ya da kullanıcıya verdiği ayar oranları veyahut algoritmasındaki çabukluk.

İray dede aynı ışıklandırma sistemi mevcut,algoritması cuda yazılımına göre düzenlenmiş.Paralel işlemci sayısı ekran kartında çok çok daha fazla olduğu için herhangi bir 8 çekirdekli işlemcinin 20 dakika ya da daha uzun süre de alabileceği bir renderi daha kısa sürede alıyor.Bu da işin daha kısa sürede hatasız teslimi oluyor.Sen renderi aldığında sana işveren ben bunu illaki vrayde istiyorum onun algoritması daha iyi diyorsa takıntılı müşteriyse o senin sorunun.Render programcıkların hepsi aynı işi görür sonucu almak kullanıcıya kalmış.
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı:

Workstation grafik kartları ile oyun kartlarını ayıran Quadro Geforce ayrımı bugüne değin biraz tırışkadan bir ayrım olmuştu.Demek istediğim, GTX 580 - oyun kartı türünden malum- Quadro'yu da Tesla kartları da geride bırakıyordu CUDA işlemlerinde- Firma da yok çok ısınıyor ama ömrü az gak guk diyordu. Quadrolar sadece daha iyi soğutmaya sahip ve bir de IRAY gibi render sistemleri için Geforce lardan fazla hafızaya sahiptiler. Tek artısı bu hafıza idi. Çünkü Iray normal ram i kullanamıyor. (henüz) Ekran kartında 2GB ramin varsa 1 milyon poligon biraz da textür oldu mu render etmiyordu. 4 bile az ya, Quadro şart oluyordu çünkü en üst ram 3GB idi, Geforce larda. 6 GB ram li Quadrolar var- 9000 TL falan. Tam bir soygun!!! 4 ramli 590 malum çift işlemcidir, o da 2gb olarak görünüyor.

Şimdi bunu niye anlattım: Korkum o ki Quadro Geforce ayrımını ciddi ciddi koyacak diye biraz endişeliyim. Ama Geforce lar da ucuz değil, ayrıca tüm Nvidia ekran kartları Cuda hızlandırmasına sahip olacak da dediler, sanırım aynı tas aynı hamam devam edecek. Quadrolara belki biraz daha hız farkı koyabilirler.

Konudaki tüm mesajları okudum. Program kısmına girmeyip, olaya farklı bir açıdan bakacağım; her ne kadar bu mesajın yazılmasının üzerinden zaman geçmiş olsa da...

Bu ayrım yapıldı bile. Nvidia artık oyun ve iş kartlarını bariz şekilde GTX 600 serisiyle birlikte ayırmış durumda. Yani firma, "İş için kullanacaksanız bundan böyle size oyun kartlarını kullanmanıza izin vermeyeceğim veya kısıtlayacağım; işinize gelirse" diyor. Bunu, ekran kartı testlerindeki sayısal hesaplama sonuçlarına bile bakarak anlamak mümkün. Şu anda GTX 680, şu anda kimi sayısal uygulamalarda bir 7870 kadar bile olamıyor mesela. Nvidia bunu yaparken, AMD'nin sayısal hesaplama alanındaki potansiyeli ise artıyor. Bunun için aşağıdaki linke de göz atmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle de Rubisco'ya ait mesajlara.

Render için işlemci mi ekran kartı mı önemlidir ?

Konu benim yorumumla kapanmış yalnız
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown

• 2. el piyasasında ilan altına iliştirip sormak da istedim sonradan baltalama hissi uyandırmak istemedigimden
    buraya iliştireyim diye düşündüm...
    gtx 670 680 kartlar nasıl oluyorda satış......
    yani benim bilmedigim yeni bir şeyler mi var ...duyurulan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Konu benim yorumumla kapanmış yalnız

Müdür oraya yazmışsın "Konudaki mesajları okumadım" diye. Sen konu açılış mesajına göre yazmışsın ki ona da itirazımız yok zaten. Rubisco'nun bahsettiği ise farklı bir mevzu. O sebeple, özellikle onun mesajına vurgu yaptım.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • Bilgili bir arkadaş yorumlarını severek okuyup yorumladığım be birşeyler öğrendiğim nadir insanlardan.
    Bu arada herkes mi bana rakip arkadaş bırakın artık 3Dmax'ı. Gigin Ps,corel öğrenin bocekgrafiğe rakip olun
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • quote:

quote:

quote:

ayıp be ayıp yukarıda sen yazmışsın 3maxta kullanılmaz diye !iray ne farkı vrayden mentaldan ,maxwell den ?Farkı onların kullanılabilirliği kolaylığı ya da kullanıcıya verdiği ayar oranları veyahut algoritmasındaki çabukluk.

İray dede aynı ışıklandırma sistemi mevcut,algoritması cuda yazılımına göre düzenlenmiş.Paralel işlemci sayısı ekran kartında çok çok daha fazla olduğu için herhangi bir 8 çekirdekli işlemcinin 20 dakika ya da daha uzun süre de alabileceği bir renderi daha kısa sürede alıyor.Bu da işin daha kısa sürede hatasız teslimi oluyor.Sen renderi aldığında sana işveren ben bunu illaki vrayde istiyorum onun algoritması daha iyi diyorsa takıntılı müşteriyse o senin sorunun.Render programcıkların hepsi aynı işi görür sonucu almak kullanıcıya kalmış.

Render hızını etkilemez diyorum. Senin yazdıkların piyasada olmuyor, mimari çalışıyorsan vray kullanırsın türkiyede, para kazanmak istiyorsan tabi. söyle diyim çalıştığım yerde animasyon yaparken bazen vray ile yaparım, vray ile animasyon render ı alınır mı peki.. elbette alınır, ama mental ray varken gereksiz süre kaybıdır ama arada da olsa vray ile de animasyon render alırım. mimaride ise yani tek kare photorealistic render da mental ray kullanabilirsin, ama vray varken mental ray bence bakın özellikle belirtiyorum bence saçma, size saçma gelmeyebilir. Keza iray ile aldığın render da sana mantıklı gelebilir, ama bana saçma gelir, neden mi? tonla para veriyor adam tek kare render a elbette takıntılı olur, adam bakmaz hızlımı render aldın yavaş mı, kalite arar kalite elbette algoritma aramaz, bir kere iş yaptığın adama bir daha yapmak istiyorsan yani müşteri devamlılığı benim için önemliyse ve mimari çalışıyorsam vray kullanırım, adam 5*4 lük panoya asıyor renderı, bilmem kaç milyonluk ihaleye teklif götürüyor senin çizdiğin çizimle! söylermisiniz böyle bir durumda cuda ya da iray ne işe yarar, iray de sahneyi test edip sonra vray de mi final çıktısını alacaksın.hobi dışında para kazandırmayan bişeye vakit ayırmam parada vermem. iray dediğin render motoruyla ben render almam, alıpta müşteriye gönderende görmedim, belki sen iyi kullanıyorsunudr, belki bazısı sanat yapıyordur iray ile ama ben yapmam yapanda azdır, o yüzden de iray bu işten para kazanan birçok kişi için gereksiz bir eklentidir 3ds max 2012 ile gelen.

amacım tartışma yaratmak değil, insanları bilgilendirmek hiç değil. geçerli olan şeyler bunlar 3d ve cuda yani iray hakkında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Bilgili bir arkadaş yorumlarını severek okuyup yorumladığım be birşeyler öğrendiğim nadir insanlardan.
    Bu arada herkes mi bana rakip arkadaş bırakın artık 3Dmax'ı. Gigin Ps,corel öğrenin bocekgrafiğe rakip olun

Benim için de öyle valla. 3D işinden anlamam. Okuyarak bişeyler kapmaya çalışıyorum işte.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • quote:

Render hızını etkilemez diyorum. Senin yazdıkların piyasada olmuyor, mimari çalışıyorsan vray kullanırsın türkiyede, para kazanmak istiyorsan tabi. söyle diyim çalıştığım yerde animasyon yaparken bazen vray ile yaparım, vray ile animasyon render ı alınır mı peki.. elbette alınır, ama mental ray varken gereksiz süre kaybıdır ama arada da olsa vray ile de animasyon render alırım. mimaride ise yani tek kare photorealistic render da mental ray kullanabilirsin, ama vray varken mental ray bence bakın özellikle belirtiyorum bence saçma, size saçma gelmeyebilir. Keza iray ile aldığın render da sana mantıklı gelebilir, ama bana saçma gelir, neden mi? tonla para veriyor adam tek kare render a elbette takıntılı olur, adam bakmaz hızlımı render aldın yavaş mı, kalite arar kalite elbette algoritma aramaz, bir kere iş yaptığın adama bir daha yapmak istiyorsan yani müşteri devamlılığı benim için önemliyse ve mimari çalışıyorsam vray kullanırım, adam 5*4 lük panoya asıyor renderı, bilmem kaç milyonluk ihaleye teklif götürüyor senin çizdiğin çizimle! söylermisiniz böyle bir durumda cuda ya da iray ne işe yarar, iray de sahneyi test edip sonra vray de mi final çıktısını alacaksın.hobi dışında para kazandırmayan bişeye vakit ayırmam parada vermem. iray dediğin render motoruyla ben render almam, alıpta müşteriye gönderende görmedim, belki sen iyi kullanıyorsunudr, belki bazısı sanat yapıyordur iray ile ama ben yapmam yapanda azdır, o yüzden de iray bu işten para kazanan birçok kişi için gereksiz bir eklentidir 3ds max 2012 ile gelen.

amacım tartışma yaratmak değil, insanları bilgilendirmek hiç değil. geçerli olan şeyler bunlar 3d ve cuda yani iray hakkında.

Yahu nasıl etkilemez,sen bir milyon poligonluk bir yapı renderini 8 çekirdekli bir işlemci ile hard shadow altında bouncingi yüksek tutarak realistic lightlarla renderi 20 saat tutuyorsa bu cuda ile hemen hemen 5-6 saat sürüyor. 20 saatte yapacağın renderin ilk önce düşük çözünürlükte alıp hatalarını kontrol ederken yüksek çözünürlükte hataların hepsinin giderilmediğini gördüğünde ve photshopta işe yaramadığında ne yapıyorsun ?Tekrar render alıyorsun değil mi ?Bu ne demek müşteriyi en iki gün fazladan bekletmek demek,prestij kaybı demek.

Vray,mental ray,maxwell ,c4d advanced render vs vs kişinin kullanıma bağlı.Bu render programcıkları bütün komposizyonları kaldırabilecek düzeyde.Muhtemelen benim gibi eski versiyonlarını öğrenerek başladınız programlara aklınızda böyle ayrım yapmanız normal.Autodesk e geçiş yaptığından beri maya mental ray çok çok fazla gelişim yaşadı .Organikteki kullanışlığı açık alanda da kendini gösterdi geliştikçe gelişti.

Bu durumda iş sadece bu programcıkları kullanan kullanıcıya kaldı.İş veren sizin hangi programla iş yaptığınıza bakar ama render programına bakmaz.Bakan iş veren takıntılıdır ona sözüm yok.Ancak herhangi bir render programı buna iray de dahil aynı kaliteyi çıkartır akldıki cuda desteği ile fazladan saat kazanırsınız hata yapmışsanız ve müşteri hatalar bulmuşsa gün içinde halledebilme şansınız çok daha fazla olur.

Bunun hala neresini anlamak istemiyorsunuz anlayabilmiş değilim.

Cuda yı kullanan render programları render süresini kısaltıyor.Bu kadar basit.Bu teknik bir olay.

• quote:

Orijinalden alıntı: beray07

quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Aktas

Arkadaşlar Ben Profesyonel Manada 3ds Max Kullanıyorum. Ekran Kartım Şuan Gtx 670. Bundan Önce Ati 6990 Kullanıyordum.. Şimdi Gelelim Asıl Meseleye. Bu Cuda Olayını Nasıl Aktif Edebilirim. Neredeyse Render'a 10-15 Kat Arası Hız Katıyormuş. Yani Direk Ekran Kartını Takmakla İş Bitmiyor Sanırım. Ayarlamaların Yapılması Gerekiyor Fakat Gerekli Dökümanı Bulamadım Maalesef. Yardımlarınızı Bekliyorum.

Hocam profesyonel olduğunuzu belirtmişsiniz ancak 670 ile 3dsmax kullanılmayacağını düşünememişsiniz k.bakmayın.CUda teknolojisini kullanmak için ayar yapmaya gerek yok.Size QUadro kart lazım 2 gündür bu anlamda soru soranlar oluyor aynı şeyi diyorum.Gtx 200 serisi kartınız olsaydı bios değiştirerek performans artıyordu ancak bu sonradan kalktı.Oyun oynamıyor iseniz 670 i satıp Quadro serisi bir ekran kartı almanızı öneririm.

gtx670 le max kullanılmaz mı? Öyle bir kullanılır ki forumdan hesabını sildirirsin. Bilmeden neden yorum yapıyorsunuz?

Mental Ray in adı bile artık Nvidia Mental Ray gerisini siz düşünün. Kaldı ki Vray RT artık proflar tarafından malzeme ve ısık ayarı ıcın aktıf bır sekılde kullanılıyor. Çok lazım olmuyor ama bende içmekanlarda kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 11 Ekim 2012; 12:15:13 >

• quote:

quote:

Yahu nasıl etkilemez,sen bir milyon poligonluk bir yapı renderini 8 çekirdekli bir işlemci ile hard shadow altında bouncingi yüksek tutarak realistic lightlarla renderi 20 saat tutuyorsa bu cuda ile hemen hemen 5-6 saat sürüyor. 20 saatte yapacağın renderin ilk önce düşük çözünürlükte alıp hatalarını kontrol ederken yüksek çözünürlükte hataların hepsinin giderilmediğini gördüğünde ve photshopta işe yaramadığında ne yapıyorsun ?Tekrar render alıyorsun değil mi ?Bu ne demek müşteriyi en iki gün fazladan bekletmek demek,prestij kaybı demek.

Vray,mental ray,maxwell ,c4d advanced render vs vs kişinin kullanıma bağlı.Bu render programcıkları bütün komposizyonları kaldırabilecek düzeyde.Muhtemelen benim gibi eski versiyonlarını öğrenerek başladınız programlara aklınızda böyle ayrım yapmanız normal.Autodesk e geçiş yaptığından beri maya mental ray çok çok fazla gelişim yaşadı .Organikteki kullanışlığı açık alanda da kendini gösterdi geliştikçe gelişti.

Bu durumda iş sadece bu programcıkları kullanan kullanıcıya kaldı.İş veren sizin hangi programla iş yaptığınıza bakar ama render programına bakmaz.Bakan iş veren takıntılıdır ona sözüm yok.Ancak herhangi bir render programı buna iray de dahil aynı kaliteyi çıkartır akldıki cuda desteği ile fazladan saat kazanırsınız hata yapmışsanız ve müşteri hatalar bulmuşsa gün içinde halledebilme şansınız çok daha fazla olur.

Cuda yı kullanan render programları render süresini kısaltıyor.Bu kadar basit.Bu teknik bir olay.

"Yahu nasıl etkilemez,sen bir milyon poligonluk bir yapı renderini 8 çekirdekli bir işlemci ile hard shadow altında bouncingi yüksek tutarak realistic lightlarla renderi 20 saat tutuyorsa bu cuda ile hemen hemen 5-6 saat sürüyor."

bunu test ettin mi? merakımdan soruyorum. vrayde 20 saat süren bir render iray ile aynı kalitede 5-6 saat mi sürüyor demek istedin? bu arada amacım sidik yarıştırmak değil, senelerdir bu 3d, animasyon motion graphics composit konularından ekmek yerim, ne nedir ne ne değildir az çok bilirim, maya da bilirim 3ds max te, ikisindede iş yapar satar para kazanırım. Yani uzmanlığım bu benim, elbette kimse herşeyi bilemez ama mesela 20 saatlik bir render ın aynı kalitede 5-6 saate düşüyor dendiğinde şaşırırım, çünkü %20 render süresinin kısalması bile beni heyecanlandırır, kaldıki %350 lik bir artış duymak gerçekten ilginç. 4 tane ekran kartı taktığımızda noluyor peki bu sonuç, neden workstationlarda tek bir tane quadro kullanılırda 4 lü 690gtx kullanılmaz diye sorular geliyor aklıma mesela.

Mümkün değil mi peki? Neden olmasın, ekran kartlarıda kendilerine göre işlemci barındırıyorlar üstleride, iray dediğiniz render motoruda ekran kartını kullanıyor. Akşam denerim, madem bu kadar övdünüz, bu kadar kısa zamanarda renderlar alıyor, öper başıma koyarım 660ti kartımı. biraz daha hızlı render için almaya niyetlendiğim 2*xeon işlemceye de gerek kalmaz böylece, parayıda gider evga nın quad sli anakartına veririm, yanınada 4 tane 690gtx alırım, düz bir adam olarak düz mantığıma görede 20 saatlik bir renderı 4 ekran kartıyla 6/4=1,5 saatte bitiririm.

• workstationlar dikkat ederseniz ki genellikle büyük şirketlere ya da renderfarm yapan şirketlere aittirler ki onların yasal programları kullanması gereklidirAyrıca bu şirketlere genellikle sponsor olunur böylece donanım kısıtlaması getirilir. (tek tip çipset sadece nvidia ya da ati veya stabil olması için 2 way sli 4 crosifre gibi.

cgsociety ,zbrushcentral,maxon forumlarında nvidia kartlar ile cuda kullanımı hakkaıda topicler bulabilirsiniz.Sadece bu kadar da değil vray ve mental ray kullannıcı forumlarında da "hint"ler bulabilirsiniz kullanım ayarları ya da bazı değiştirilip performans artışı sağlanacak driver değişimleri mevcut.

Ayrıca cuda ile render oldukça yeni tanımlandı,bir çok eski kullanıcı benimde bir zamanlar içinde bulunduğum alışkanlıklarından vazgeçmiyor ne yazdk ki.Her yeni geçişte ayar sorunları yaşanıyor yeni programlara alışma süresi var.Büyük şirketler bu alışma süresi kayıplarını istemiyor genellikle.

nvidia da 4 way quad sli var onlarında driver desteği cuda kullanımda aynı anda paralel işleme yeteneği renderler de kısıtlı.Bu nvidia kullandığı algoritma ve driver sorunu ile alakalı.Donanımsal bir sorun yok yani.Kullanılır ancak orta düzey bir programlama bilgisyle ya da programlanmış bir ek program paketi yükleme şu aşamada gerekebilir bir den fazla nvidia kart için.Cuda hesaplamaları için 6 serisi değil 5-4 ya da daha eski serileri tavsiye edilmekte.Nedeni ise quadro kartların normal oyun kartlarından standartlarının sonunda nvidia tarafından farklılaştırılması.Normalde sürücü ve flash bioslama ile herhangi bir nvidia çipsetli kartı doğru bios ve uygun driver ile quadro kartlara dönüştürmek kısmen de olsa mümkündü 6 serisinde bu olmayacak gibi.Araştırdığınızda göreceksiniz yabancı forumlarda.

Bu ne demek 6** serisi bir kartınız var ise cuda ile sorun yaşayabilirsiniz renderlerde ama daha aşağı bir ekran kartınız var ise sorunsuz kullanabilirsiniz.

AMD 6850 ekran kartımdan önce vdia kullanıyordum ve evet kullandım cinema4d de ve 3d max ta realtime rendering alabiliyordum fakat ekran kartı kullanıldığı için aynı zamanda viewport kasıyordu bu yüzden sadece renderin son aşamsında kullanmanızı tavsiye ederim. (amd aldım çünkü evde render almıyorum artık )

Ek olarak siz xeon larla boğuşurken bu işlerle uğraşan yabancı forumlardan tanıdım bir arkadaşım 3 ps3 ü linux sistem ile birleştirip maya yükleyerek renderini çok çok kısaltmıştı.Sony linux sistem yamasının kurulmaması için ps3 leri patchledi.

Muhtemelen bunu bilmiyordunuz,biliyorsanız dahi denemeye üşenmiş ya da riskli bir duruma değmez demişsinizdir.Sonuç olarak hala aynı yerdeyiz.

Çok para döküp az performans almaktansa biraz araştırıp az para ile çok verim almak daha kolay.

Benim denemelerimi görmenize gerek yok iray ile ilgi forumları açıp kullancııların ne kadar sürede nasıl ayarlarla çok çok iyi render aldıklarını göreceksiniz.

Ek olarak belki üşenebilirsiniz biye :

http://www.youtube.com/watch?v=dcqjyOW2RtM&feature=related

8 adet gtx 480 ve render hızına bakın sadece bir kaç saniye.

Bu renderi 8 çekirdekli bir işlemciyle ne kadar sürede aldınızığını söylememe gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 11 Ekim 2012; 17:07:24 >

• quote:

quote:

evet çok güzel dedin bu bir teknik olaydır olayın başında cudanın bir oyudan efekt olduğunu zanneden yada öyle aklında kalanlar atıp tutuyor cuda sertifikası bile veriliyor..nerde odtüde

cuda kısaca nvdianın patentli teknoljisi olup kartlarına entegre ettiği ve yazılımla desteklediği paralel hesaplama mimarisidir destek verdiği gtx2 serisinden gtx 6xx serisine kadar vardır.
    burda amaç gpu corelarının çekirdeklerinin hepsini tek çatı altında birleştirip yapılcak iş yükü yada hesaplamının hızlıca yapılmasıdır.

destek verdiği programlar çok geniş ve her alanda kullanılıyor otomotiv sağlık tasarım mimari finans medya..

• Vray 2.3 Update 3D Studio Max 2013 - CUDA GPU

tek gtx 580

cuda tool kurmassanız cuda seçeneğinden yararlanamazsınız

workstationlar dikkat ederseniz ki genellikle büyük şirketlere ya da renderfarm yapan şirketlere aittirler ki onların yasal programları kullanması gereklidirAyrıca bu şirketlere genellikle sponsor olunur böylece donanım kısıtlaması getirilir. (tek tip çipset sadece nvidia ya da ati veya stabil olması için 2 way sli 4 crosifre gibi.

cgsociety ,zbrushcentral,maxon forumlarında nvidia kartlar ile cuda kullanımı hakkaıda topicler bulabilirsiniz.Sadece bu kadar da değil vray ve mental ray kullannıcı forumlarında da "hint"ler bulabilirsiniz kullanım ayarları ya da bazı değiştirilip performans artışı sağlanacak driver değişimleri mevcut.

Ayrıca cuda ile render oldukça yeni tanımlandı,bir çok eski kullanıcı benimde bir zamanlar içinde bulunduğum alışkanlıklarından vazgeçmiyor ne yazdk ki.Her yeni geçişte ayar sorunları yaşanıyor yeni programlara alışma süresi var.Büyük şirketler bu alışma süresi kayıplarını istemiyor genellikle.

nvidia da 4 way quad sli var onlarında driver desteği cuda kullanımda aynı anda paralel işleme yeteneği renderler de kısıtlı.Bu nvidia kullandığı algoritma ve driver sorunu ile alakalı.Donanımsal bir sorun yok yani.Kullanılır ancak orta düzey bir programlama bilgisyle ya da programlanmış bir ek program paketi yükleme şu aşamada gerekebilir bir den fazla nvidia kart için.Cuda hesaplamaları için 6 serisi değil 5-4 ya da daha eski serileri tavsiye edilmekte.Nedeni ise quadro kartların normal oyun kartlarından standartlarının sonunda nvidia tarafından farklılaştırılması.Normalde sürücü ve flash bioslama ile herhangi bir nvidia çipsetli kartı doğru bios ve uygun driver ile quadro kartlara dönüştürmek kısmen de olsa mümkündü 6 serisinde bu olmayacak gibi.Araştırdığınızda göreceksiniz yabancı forumlarda.

Bu ne demek 6** serisi bir kartınız var ise cuda ile sorun yaşayabilirsiniz renderlerde ama daha aşağı bir ekran kartınız var ise sorunsuz kullanabilirsiniz.

AMD 6850 ekran kartımdan önce vdia kullanıyordum ve evet kullandım cinema4d de ve 3d max ta realtime rendering alabiliyordum fakat ekran kartı kullanıldığı için aynı zamanda viewport kasıyordu bu yüzden sadece renderin son aşamsında kullanmanızı tavsiye ederim. (amd aldım çünkü evde render almıyorum artık )

Ek olarak siz xeon larla boğuşurken bu işlerle uğraşan yabancı forumlardan tanıdım bir arkadaşım 3 ps3 ü linux sistem ile birleştirip maya yükleyerek renderini çok çok kısaltmıştı.Sony linux sistem yamasının kurulmaması için ps3 leri patchledi.

Muhtemelen bunu bilmiyordunuz,biliyorsanız dahi denemeye üşenmiş ya da riskli bir duruma değmez demişsinizdir.Sonuç olarak hala aynı yerdeyiz.

Çok para döküp az performans almaktansa biraz araştırıp az para ile çok verim almak daha kolay.

Benim denemelerimi görmenize gerek yok iray ile ilgi forumları açıp kullancııların ne kadar sürede nasıl ayarlarla çok çok iyi render aldıklarını göreceksiniz.

Ek olarak belki üşenebilirsiniz biye :

http://www.youtube.com/watch?v=dcqjyOW2RtM&feature=related

8 adet gtx 480 ve render hızına bakın sadece bir kaç saniye.

Bu renderi 8 çekirdekli bir işlemciyle ne kadar sürede aldınızığını söylememe gerek yok.

ncak 8 tane gtx 80 takılan bir kartın henüz türkiyede bu şekile montajlı ve stabil çalıır halde satılmadığını eklmek gerekir sanırım.
    8 tane gtx 80 tyan server barebone board una takılmış ve tamamiyle fantazi ve show amaçlı bir test sunumudur bu ekran kartlarının isteyeceği power neredeyse 2000 wattır sistemi de dahil ettiğinizde bu kartları ancak kasanın
    dışında extrabir case içinde çalıştırabilirsiniz ki bununda maliyeti neredeyse 4000-5000 dolar civarıdır.

• iray 'de Kepler serisi GTX6xx ler kullanılamıyordu, var mı yenilik?

belli ki bu işten ekmek yemiyorsun o zaman boşuna konuşma.

8 tane gtx i donanım bilgisi ve parası olan herkes rahatlıkla kurabilir hazır satılmasına gerek yok.

Laf olsun torba dolsun yorumlarınızdan başka ele gelir dişe tutunur birşey varsa yapın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.