Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.219
Cevap
107
Favori
780.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran karti piyasası'da aynı cep telefonu gibi oldu eski modelin fiyatını düşürüp yeni modeli oturtucagına yeni modele fahiş fiyat bindirip bizi iyice kaziklayacaklar. Eger hangi firma bu yolu izlemez ise onu takip edin cok yuksek fiyat verince cok iyi urun almış olmuyorsunuz fiyatlar alinabil seviyeye düşene kadar beklesek mike mike fiyatları eski sisteme gore belirlerler.

Ben firmalar kar etmesin demiyorum sadece daha ahlaklı olsunlar ps4 lada cok guzel oyun oynaniyo en nihayetinde fiyatida 3000 tl değil. Aslinda fiyat 3000 tl olsa dinanimin ne olduna bakmaz yazilimla kedimizi avuturduk ayni iphone'cular gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PHO3N1X kullanıcısına yanıt
    5960x 4670k arasında ne kadar fark olur cpu kullanımı açısından acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: AngelsholocausT

980 ti sahiplerine olan nefret cok anlamsizmis.

Yani yorumum biraz sert olacak ama kiskancliktan bugun 980 ti sahiplerine laf edenler 1080 ciktiginda alabilecekler mi ? 980 ti almaya gucu yetenlerin cogu zaten gidip 1080 de alir hatta 1080ti iyi cikarsa 1080 den 1080ti a da gecer. Sen zaten 980ti alamayacak durumdayken kendi sartlarini zorlayip 1080 alacaksan kazandigin paraya yazik etmis olursun. Ben sahsen 980ti sahibi olarak 1080 den gayet memnun kaldim. Umarim 1080ti ile fark daha da acilir upgrade imi yaparim. Gerekirse 980ti kartimi da uygun fiyatan satarim. Ancak alacak adamin backgroundina bakacagim buralardan

senin o çok değerli kartın için sıraya gireceğiz emin ol

• Herkes jobsun lansman tarzını kullanıyor artık. Nvidia bile!
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Bunu mümkünse başlığa ekleyin en iyisi bu şimdiye kadar gördüklerim içinde
  • Bende bi tane 1080 alayım diyorum qhd için. Yetmezse 2.'yi alırız artık:)
  • Ya Düşünsenize DH olarak bu kadar konuştuk, Nvidia nın üretim tesisinde deprem felan oluyor ve 1xxx serisi çok gecikiyor

Çoğunluk ucuza 980 lerini 980ti larını satmış oluyor.

Millet çıldırıyor. Ve son olarak aklıma şu video gelerek bitiriyorum.

• Kafa karıştırıcı olan bir nokta var. O da mm/transistör oranı. GP100'de bu oran 25,1 milyon transistör iken GP104'te 22,9 milyon transistör. GP104'te bariz şekilde daha az transistör kullanılmış. Zaten Nvidia'nın GPU'larında böyle bir fark olurdu genelde ama burada fark biraz daha açılmış gibi. Ayrıca GP100 daha erken tanıtılmış olmasına rağmen orta sınıf GPU için çok kasmamışlar gibi görünüyor. Bunun bir diğer kanıtı ise şurada net biçimde görülüyor:

Gerçek Pascal mimarili GP100'ün SM yapısı bu:

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

Bize Pascal diye dayatılan GP104'ün SM yapısı ise bu:

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

2 yıldır kullanımda olan Maxwell'in SM yapısı da bu:

Görüldüğü üzere Pascal olarak gördüğümüz GP104'ün genel yapısı, Maxwell'in aynısı. Burada şuan için bildiğimiz tek fark var, o da Polymorph Engine'e eklenmiş olan Simultaneous Multi Projection Engine:

Tabi GP104'te DP birimlerinin yığılı olmasını da beklemiyoruz ama en azından 64 CC'lu ve buna uygun önbellekli SM'ler görmemiz gerekirdi sanıyorum. Belki de Nvidia oyun performansı için en uygun yapının Maxwell'deki olduğunu düşünerek böyle bir yapıya gitti. Şimdilik bilemiyoruz. Ama bana öyle geliyor ki; Pascal GP100'deki yapı, Volta mimarisi adı altında oyun GPU'ları olarak karşımıza çıkabilir.

• Hem 144hz monitör hem böyle bir kart alabilecekleri tenzih ederek diyorum ki; Kartınız 780 olsa da olur, 1080ti'da alsanız 144hz monitörün tadına bakmadıktan sonra yaşadığınız şeye tecrübe demeyin.

Forumda en iyi kartı alıp 60hz monitörle takılan insanlar gördüğüm için böyle bir mesaj yazayım dedim. Ben monitör bütçesinden kısıp 980 almıştım, sonrada 144hz monitör alınca "kart daha kötü olsa da olurmuş, keşke monitör bütçesinden kısmasaymışım" dedim.

Yani 1080 alıp 60hz monitörle takılacak arkadaşlar 1070 + 144hz alın daha iyi.

Kart eskir ama 144hz teknolojisi en az 10 yıl daha eski teknoloji sayılmaz.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Konuyu müthiş özetlemişsiniz, tebrik ederim:)
  • NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]
  • ø kullanıcısına yanıt
    Hangi monitörü kullanıyorsunuz hocam?
  • amazon da yarın öbür gün ''ship to Turkey'' ibaresini kaldırıyormuş.
  • Referans kart bile bozuk para gibi harcadı tüm kartları. siz bir de özel soğutmalı ve hız aşırtmalı olarak gelecek olan msi, asus, evga gibi kartların fps testlerini görün birde rahatlıkla 980 ti ı 2 ye katlayacaktır oc li halleri ile.
  • Dediğiniz doğru olabilir ama en az 15 gün daha beklemek demek bu. Kasa evde boş yatıyor muhtemelen 1070'e kadar dayanamam:)
  • Yuzde on onbes fark icin ne sevindi millet ya alinasi bi kart degilmis 1080. 1080 ti i beklicem artik. Ti takintisi mi oldu ne :))

• quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

Ben bi kaç yerde gördüm kafa kafaya gidiyor o kartla %10 felan daha yavaş. Ama o kart 1500 dolar. Kart 1 ayda pert oldu AMD nin yeni faciası oldu. AMD Haziranda polaris mimarisini tanıtacak. Bi umut ( pek sanmıyorum ama) güzel 2 kart çıkarır da nvidia fahiş fiyatları biraz düşer. 2850 Tl nedir ya bindirdikçe bindiriyor. Birilwri de wow çok iyi fiyat diyor. 500 dolar dan 700 dolar seviyesine getirdi xx80 serisini. Bokunu çıkardı iyice

kart oyunculara hitap etmiyor ama diyelim HPC isi icin lazim ama cok paran yok.

9300'un fiyatini goruyor musun iste ona o kadar para veremiyorsan birebir ayni duo pro'yu aliyorsun bios modluyorsun oluyor sana su sogutmalisindan is icin kart ama cakallik yapip biosu degistirmeye engel koydularsa o zaman bilemem biz yapiyorduk eskiden forumda muhabbeti donuyordu nvidia kartlarda.bios yapamasan bile bu kart is icin gayet iyi.

980 ti'ye bu kadar fark atmis %10 yavas olan hangisi 1080 mi duo pro mu?biraz fark atar bu kart 1080'e ama alinmaz 1500 dolara is icin diyebiliriz.

• ø kullanıcısına yanıt
    Bu göreceli bir kavram kimi 144 hz de multiplayer oynar kimi 4k da 60 fps de single ağırlıklı oynar. Ben 4k da çok gerçekçi şekilde oyun oynamayı tercih ettim.

• Auriestdivinum A kullanıcısına yanıt
    6-7 ay sonra bırak Matrix'i 980ti bile çıkmamıs olabilir. O yüzden en az 1 sene belki daha fazla beklersiniz matrix için, sizi bilemem ama ben bekleyemem insan ömrü kısa:)
  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.