Bildirim
NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1144. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hem matematiğiniz kötü hemde verdiğiniz örneklem doğru değil. Verdiğiniz örnekte 2008'de(%32) Dolar yüzdesel olarak 2016'ya(%21) göre %11 daha fazla artmış. 2008'de vatandaşın alım gücünde kayda değer bir değişiklik yapmamış olsa bile iş veren için durum öyle değil.
Yanlış olan durumu gelirsek 2008 Krizi zaten doların bol bulunmasından kaynaklıydı. Mortgage piyasası trilyon dolarlar seviyesinin üstüne çıkmıştı ve krediler ödenmemeye başlayınca kriz o sektörden yayıldı aynı zamanda Dolar Endeksi çakıldı 70-80 civarına geldi. Ham petrol de 150 seviyelerine çıkıp 2009'da dibi boyladı. Böyle bir ortamda dxy dip yaparken petrol yükselirken Amerikan borsası çökmüşken globalde ağzı gözü yamulmuş Dolar Türkiye'de %32 artmış. Şimdi olaylar tam tersinde. 2008 krizinde Amerika FED aracılığıyla krizi bitirmek için daha fazla likidite sağladı ve karşılıksız Dolar verdi piyasaya(yine dolar artmaz). Herkes biliyordur kurtarma paketlerini herhalde. FED 2013'de de bu Dolarları geri almaya karar verdi. Artık hem endeks 100, hem petrol dip hemde Amerikan faizleri artıyor. Globalde şahlanan Dolar taarruza geçtiHe bir de Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu 2008'den iyi görmeniz veya yok saymanız beni şaşırttı. Türkiye bir uzaylı saldırısına uğramadığı kaldı. Bunların sebeplerinde ve çözümünde şuan iktidarda olan ve onları destekleyen insanlar ile farklı düşünüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 29 Ocak 2017; 17:11:40 >
-
Politikaya matematik işlemiyor. Doların bu derece ani değerlenmelerine bir örnek olsun diye 2008 verileri sonuçta önemli bir krizde meydana gelmiş veriler. Şimdi bu capta önemli olabilecek bizim bilmediğimiz bir kriz mi var? Bugün ise sizin paylaştığınız verilerde en çok Türkiyede doların artığı görülüyor yani özellikle Türkiyede doların bu kadar yükselme sebebi ne olabilir. Brezilya, Güney afrika, Endonezya çok mu üretiyor. ABD piyasada doları sanki bir tek bizden mi geri alıyor da bizde bu kadar yükseliyor ne dersiniz? Yani aşağıdaki sonuca bakın "FED 2013'de de bu Dolarları geri almaya karar verdi."
S&P ve Fitch'den Türkiye’ye siyasi komplo! Bu iddialar için ne diyorsunuz...)
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017/01/28/sp-ve-fitchden-turkiyeye-siyasi-komplo
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2251267-sp-ve-fitchin-raporlarinda-dikkat-ceken-detay
-
-
Doların artış sebebini arayıp soran biri basit mantıklı açıklamaları kabul etmeyip kafasını komplolara ne diyorsunuza götürüyorsa onun üzerinde tesir edeceğimizi zannetmiyorum en azından bunu çokça tecrübe ettim hafta sonunun güzel vakitlerine yazık ediyorum. Bir umut kısaca tekrar ediyim ve nokta koyalım konu dışına çıkıyoruz. 2008 krizi doğası gereği Dolar'ı değersizleştiriyordu buna rağmen ihracatının büyük bölümünü AB'ye yapan Türkiye AB'nin resesyona girmesi ile ihracatını koruyamamış ve dolar 2008'de %32 değerlenmiş. 2009-2013 arası uyuyan Türkiye ithalatını dizginleyemedi ve yapması gereken reformları yapmamdı. 2013'den sonra anlamsız bir şiddet sarmalına anlamsız iktidar kavgalarına girdi. 2011'de Suriye İç Savaşına çomak soktu ve Orta Doğu ticaretimiz ile Irak ve Suriye güzergahlarını kaybetti. Yetmedi Rus uçağını düşürdük turist kaybettik yetmedi ABD Suriyeli Kürtler ile sınırımızda IŞİD terörünü bahane ederek devlet kurmaya çalıştı. Bunu önlemek için askeri yurt dışında operasyona gönderdik ve şuan orada mevcudumuz muhaliflerden fazla Bab'da çatışmaya devam ediyoruz. 2000'lerin başından bu yana kur enflasyon kadar dahi artmamış. Bu da dış ticarete konu olan imalat sanayisinin rekabet gücünü zayıflatmış. Sanayicilerde çareyi yatırımını kolay para kazandıran sektörlere kaydırmakta görmüş. Şimdi 2008 krizinden daha büyük krizler içinde olan Türkiye(bunu anlamamış olmaya ne denir bilmiyorum) düşük kura bağlı olan zenginleşmesinin bedelini ödüyor. OHAL, anayasaya aykırılıklar, hukuksuzluğu meşrulaştırma devam ediyor. Bir de Fitch ve Moodys'in önümüze koyduğu acı reçeteleri komplo olarak bir kitleye medya satmaya çalışıyor. Fitch ve Moodys not açıklarken gerçekten bir reçete sunuyor benzetme yapmıyorum neyin sağlam neyin geliştirilmesi gerektiğini söylüyor herkesin erişebileceği şekilde. Bunlara itiraz eden bir ekonomist var mı? Sadece safları sıkılaştırmak için dış düşman yaratmaya çalışıyoruz.
Patlayan bombaların, içimize yerleşen aşırı islamcı hücrelerin, fetöcülerin ve darbenin lafını bile etmedim daha
-
Türkiyede ki ve Güneydoğu sınırlarımızın etrafında cirit atan terör örgütlerinin sayısı o kadar çok ki isimlerini yan yana getirseniz bir alfabe oluşur. Hayalse eğer şimdi bu çeşit-çeşit terör grublarını buraya UZAYLILAR mı getirdi? Terör destekçisi Marslı güçler mi var…))) Emperyalist Marslılar…)
“Emperyalizm veya yayılmacılık, bir devletin veya ulusun başka devlet veya uluslar üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda etkide bulunmaya çalışmasıdır. Etkileyen devlet, etkilenen devletin kaynaklarından "yararlanma" hakkına sahiptir.” Asalak türü hayvanlar alemi gibi...
Tüy dikmekten bahsetmişsiniz bende o zaman kendimi matematik evrenin bir parçasıdır ve zaten her şeyde vardır diyerek savunurum. Politikada matematik yoktur demek istemedim, işler mi demekle de kurt gibi aç, entrikacı Batı bizim coğrafyamızda değişiklik yapmaya çalışıyor bu yüzden bildiğimiz hesaplar tutar mı demek istedim. Yoksa sömürge, hammadde için yani para ve ekonomi için 2 tane dünya savaşı çıkaran Batıyı tanımıyor musunuz? ABD ve AB ülkeleri doğal kaynak zengini de biz mi bilmiyoruz? Petrol, gaz, kömür ve uranyum gibi enerji rezervleri nedir ve neredelerde bulunur acaba?
Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya, Rusya yetmedi Akdeniz havzasında da petrol var deniyor. Ne rastlantı ki biz de tam bu kavşakta bulunuyoruz. Zamanlama açısından bunca arka arkaya yaşanan herkesin bildiği olayların tamda üstüne Doların birden bire tam da şimdi bu derecede çekirge gibi zıplamaya başlaması tesadüf mü? Çekirge diyorum sakın küçümsemeyin kıtlık çıkarabilen yetenekte doğal bir böcek türüdür. Dolarıda çekirgeye benzetiyorum, fena da olmadı hani...)
Biz 3 milyon mülteci aldık. Her fırsatta insan hakları diyen ve ekonomisinin gücüyle övünen çok yardımsever AB ve ABD nerde? 3 milyon mülteciyi, şu paylaştığınız listenin en üstündeki Brezilya’ yı bir kenara bırakın Almanya’ya gönderseniz acaba Dolar ve ekonomi orada ne olur. Varsayalım ki 3 milyon mülteciyi Brezilya aldı acaba orda Dolar ve ekonomi ne olurdu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 29 Ocak 2017; 23:56:23 >
-
-
burası teknik bölüm siyasi tartışmalarınızı ülke ve dünya gündemi bölümünde yapmalısınız
-
AIO soğutmalı 1080 500€ mu? Hocam insanın içine kurt düşüyor ama sorunu yoksa da kaçırılmaz öyle fırsat.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güvenilir bir satıcıysa kaçırma efsane bir fiyat.
Beyler yanlış anlamayın ama siyaset ekonomi yeri değil burası daha devam edilirse mesajları şikayet edeceğim haberiniz olsun
Beyler, ekran kartı driver'lerini DDU programı ile yüklemenin ne gibi bir + sı var ? yada var mı ? biri açıklaya bilirse çok sevinirim. -
Gökhan abi onu bende anlamadım. Sanırım silerken driverdan kalıntı falan bırakmayıp herseyi temizlio ama kurarken bir artısı yok sanırım abi ya -
Sağol Mehmetcim -
quote:
Orijinalden alıntı: bixsi
Beyler, ekran kartı driver'lerini DDU programı ile yüklemenin ne gibi bir + sı var ? yada var mı ? biri açıklaya bilirse çok sevinirim.
Ekran kartı driver larını her zaman DDU ile yapmak lazım bu zorunlu birşey yurtdışı forumunda / hatta firmalarin forum hesablarında bile böyle denir -
Teşekkür ederim. Bu zorunluluk neden acaba tam yükleme yapamıyor mu acaba, normal driver setup'ı?
İş çıkışı DDU yükleyip var olan sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar onunla kuracağım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bixsi
Teşekkür ederim. Bu zorunluluk neden acaba tam yükleme yapamıyor mu acaba, normal driver setup'ı?
İş çıkışı DDU yükleyip var olan sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar onunla kuracağım.
Kesişme olur,tam yüklemez, eski driver dan parçalar kalır. DDU çok basit bir program kullanmasıda çok basit hiçbir zararıda yok, kafayı takmayın -
Tamamdır şimdi anladım çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgi için.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam aldim karti sifir paketinde
Cok Saglam kartmis Yükte 58 dereceyi gecmedi
2200 mhzte denedim sorunsuz calisiyor
Aldim hocam sorunsuz kullaniyorum süper bir kartmis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X