Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gEmini0

quote:

Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

Merhaba benim pc Samsung RF511 iki ekran karti var biri intel graphics 4000 diğeri 540m oyunlar kasıyor lowda bile. (batman , gta 4) ve laptop ısınıyor ne yapabilirim?

nvidia denetim masasından bu oyunlar için özel ayarlamalar yap ve her zaman grafik işlemci ile çalıştır, sonuç alamazsan aygıt yöneticisinden gt540m in düzgün çalışıp çalışmadıpına bak, driverlarının güncel olduğunu düşünüyorum tabii, yine sonuç alamazsan nvidia denetim masasında masaüstü sekmesinde gpu kullanımını göster gibi bi seçenek olması lazım (işaretli olmayan tek seçenek oydu) onu işaretle başlat çubuğunun sağ alt tarafındaki simgelerde renkli kare şekklinde bir simge görünecek o göründüğünde bir oyuna gir sonra oyundayken alt+tab yap, o işarete sol tıkla bakalım aktif gpu kullanımı görünecek mi. Eğer göremezsen bilgisayarın ekran kartını kullanmıyordur bununda muhtemel sebebi optimus teknolojisinin düzgün çalışmaması (yada laptop üstünde bu işlemi manual yapabileceğin bir tuş vardır oradan açman gerekir). Eğer o simgede gpu kullanımı görebilirsen burada sana bende yardımcı olamıyorum, çünkü bi üstteki postta aynı problemden dolayı yardım istedim.
    Ama şu konularda bilgi vereyim, belki benim bulamadığım çözümü sen bulursunda bana da yardım edersin. Driver genius programını indirip sistem verisi topladığımda intel kartın overclock hızını görebilirsin ama gt540m inkini hiçbir overclock verisi yazmayabilir,
    Ayrıca eğer aynı problemi yaşıyorsak (ki ben buna inanıyorum) gpu-z programında (Asus gpu-z öneriyorum) ekran kartının pixel fillrate kısmında olması gerekenden düşük bir değer görebilirsin. ben 2.7 görüyorum o değeri fakat olması gereken 10.8 (texture fill rate ile aynıydı galiba)

Umarın problemini kolayca çözebilirsin. Kendim için istemiyorum bak.

teşekürIer ama masaüstü yeri yok
  • Barni Moloztaş kullanıcısına yanıt
    yok mu böyle bi kısım. Bir daha kontrol et de. masaüstü sekmesine tıkladıktan sonra "Bildirim alanında GPUetkinliği simgesini göster" diye bir seçenek olmalı. Değilse driver ın son sürümü kullanmıyorsundur sanırım. 347.09 mu senin son sürümün
     Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.
  • Arkadaşlar son güncellemelerle ilgili bir şey sormak istiyorum.Son güncellemelerle oyunlarda sanırım bir performans düşüşü yaşıyorum.Siz böyle bir şey hissettiniz mi ? Ya da kullandığınız en stabil ve en iyi performans veren driver hangisi ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • yiit4 kullanıcısına yanıt
    344.48 WHQL' i deneyin. BF4 için uzun zamandır bu driver ı kullanıyordum, oyundan en iyi performansı bu driverda alıyordum. Çünkü minimum-maksimum FPS aralığı bu driverda daha yüksek. Son çıkan 2 driverı denemedim, onlar hakkında bir şey söyleyemeyeceğim.
  • 314.22 'yi kullanıyorum bir kaç sürümle karşılaştırmıştım ama daha iyi bir performans alamadım diğerlerinden.

Ayrıca bir sorum olacak Battlefield Bad Company 2'yi overclock yaparak 1024*768'de en düşük ayarlarda 60 fps çalıştırabiliyorum.

BFBC2 için en iyi Nvidia sürücüsü hangisi bilen var mı acaba? Daha iyi bir driver aramamın sebebi oyunu en azından 1366*768 çözünürlüğünde fps düşüşü olmadan oynamak istiyorum.

Overclock değerlerim

[simage]https://store.donanimhaber.com/d3/16/9a/d3169a110430e50472912699b5ceb867.png [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehuirem -- 3 Mart 2015; 1:59:51 >
  • ehuirem E kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdığım gibi siz de 344.48 WHQL' i deneyin. Sonucu burada paylaşırsınız..
  • Neyse hallettim gençler. İnternete çok araştırma yaparım ben ekran kartı kaldırmadığı için o oyunla ilgili fps'yi arttıracak yöntemleri okurum. Uygularım.

Battlefield: Bad Company 2 için de siz de aynı şekilde internetten okuduklarınızı yapıyorsanız belki başka bir bilgisayar için iyi ama sizinki için kötü bir ayar yapıyor olabilirsiniz. Benim de başıma bu geldi.

İki ayar var hatalı gördüğüm. En azından bende ters tepen ayar diyelim. directx'i 11 veya 10 yerine 9 ayarlamak. Kesinlikle en başından beri sorunum buydu bunu zaten halletmiştim. Bir diğeri de BFBC2 klasöründe settings.ini dosyası mevcut burada renderaheadlimit

şeklinde bir komut var. Bu oyunda varsayılan olarak 2 yapılmış ancak ben biraz arttırayım dedim ki bu komut işlemcinin ekran kartına destekte bulunması anlamına geliyor. Yani yanılmıyorsam ekran kartı render etmeden önce işlemcinin render edeceği frame sayısını

temsil ediyor. Ben de bunu biraz arttırdım bilgisayarımın işlemcisi ekran kartına göre çok daha iyi olduğundan ötürü. 1366*768 65 fps'ye sabitledim. Hiç oynama olmuyor. Ancak dibinizde yani cidden yanıbaşınızda bir helikopter falan patlarsa fps düşüyor ancak bu benim

gibi fps(frame per second olandan bahsediyorum) manyağını bile rahatsız etmiyor. Bu arada overclocku geri aldım fps'de artış azalış olmadı. Sanırım bir etkisi olmuyor laptopta. Placebo etkisi gibi işe yaradığını düşünüyordum
  • assassin's creed rogue kasar mı diye endişelenenler oyunu gönül rahatlığıyla yükleyebilir. yaklaşık 10 15 dakika oynadım denemek için. optimizasyonu iyi yapılmış gibi görünüyor. en düşük ayarlarda gayet akıcıydı. grafik ayarları biraz daha arttırılabilir. black flag gibi 25-30 fps civarında hafif kasıntılar oluşturmaz gibi görünüyor.
  • merhaba arkadaşlar
    windows movie marker ı kullanabilmek için nvidia yı seçmem gerekiyor ama seçemiyorum
    nvidia denetim masasından 3d ayarlarında movie marker entegre grafik seçili ve müdahale edemiyorum yani gri renkte.
    bunun üstesinden nasıl gelirim yardımlarınızı bekliyorum.
    en son sürümdeyim win 7 ultimate 64 bit kullanıyorum.format atmadan önce bir sorun yoktu.
    en son nvidiayı kaldırdım geri yükledim yine olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

merhaba arkadaşlar
    windows movie marker ı kullanabilmek için nvidia yı seçmem gerekiyor ama seçemiyorum
    nvidia denetim masasından 3d ayarlarında movie marker entegre grafik seçili ve müdahale edemiyorum yani gri renkte.
    bunun üstesinden nasıl gelirim yardımlarınızı bekliyorum.
    en son sürümdeyim win 7 ultimate 64 bit kullanıyorum.format atmadan önce bir sorun yoktu.
    en son nvidiayı kaldırdım geri yükledim yine olmadı.

arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu çözümü tek burda buldum arkadaşlar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_68868085/f_//tm.htm#104515174
  • Arkadaşlar kart dx12 alacak mıdır bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kartta riske girip gta 5i deneyecek var mı?lowda açma ihtimali nedir.

• GTA V güncellemesi geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnevel92

Bu kartta riske girip gta 5i deneyecek var mı?lowda açma ihtimali nedir.

Deneyen var mı arkadaşlar?
  • İ7 ve gt540m ile gta 5 i acan var mi arkadaslar?

• Zendar Z kullanıcısına yanıt
    Crack çıkarsa indirip deniyecem.lowda da olsa oynayabiliriz diye düşünüyorum.

• tnevel92 kullanıcısına yanıt
    Haberlerinizi bekliyoruz hocam
  • Hâlen deneyen yok mu GTA V'i bu kartla korsanını indirdim nasıl oynatıyor diye kendim bakmak için crack çıkmadı daha. Yazan olmazsa crack çıktığında ben i7-2630qm 4gb ramli laptopımda deneyeceğim durumu, sonucu ben de yazarım.
  • Gta 4 U oynayamadim i5 2410 8 gb ram gt540 m ve muhteşem tek fana sahip casper notebookumla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ION kullanıcısına yanıt
    nerden indirdiniz.pm alabilirmiyim.
    bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnevel92 -- 14 Nisan 2015; 17:55:39 >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.