< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 24 Ocak 2026; 10:41:2 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (959. sayfa)
-
-
Hocam bahsettiğiniz modeli kullanıyorum. Kasım ayında aldım, boşta 33-34 derece, yükte 57-61 derece arasındaydı oyundan oyuna değişiyor. Son 1 aydır boşta 42 derecelere çıkıyor, yük altında ise 57-63 arası değişiyor, bazı oyunlarda 1 saniyelik 64-65’e çıkıp 61’e düşüyor. Bazı online tabanlı oyunlarda ekran kartı kullanımı düşüyor. Ayrıca yeni kart olmasına rağmen 1 fanından ses gelmeye başladı. Bu saydığım problemler 1 ay önce gelen güncellemeden sonra oldu.
Geçenlerde abim kendine sistem topladı, o da 5070 windforce aldı, boşta 24 yük altında 55-60 arası. Benim aero kartın takılı olduğu kasa NZXT H9 Elite, abimin kasası Asus ProArt.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Playstation 1-2-3-4-5/b] -
Zotac solid core rtx 5080 alınır mı detaylı tecrübesi olan yazabilir mi? Kart soğuyor mu buhar odası bazıları yok demiş ve çok mu ses çıkartıyor? Msi gaming trio 5070 mi zotac solid core rtx 5080 mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Arkadaşlar hızlıca bir danışmak istedim. Hiç aranızda 5090'da 'Code 43' hatası alanınız oldu mu? Sabantan beri AI desteği ile bir sürü çözüm denedim ve farklı kaynakları araştırdım ancak sanırım donanımsal bir sorun. Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan destek almak isterim.
_____________________________ PSN ve Xbox Live : Mettfrost360 -
msi gaming trio 5070ti 45k'lara kadar düşmüştü. 2-3 ay önce vatanda.
_____________________________ -
ddu ile driver temizleyin yeniden kurun. Olmadı 2.bios varsa kartta onu seçin. Belki çözülür
2 3 ay oncesinde miyiz suan? 2 3 ay once de ram fiyatlari bugunun dortte biri kadardi degil mi ne yapalim simdi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bilincin her türlüsü hastalıktır. -
cevabı sorunun içinde mevcut. 5080, 5070tiden yüzde 20 daha iyi. msi gaming trio o kadar da matah bir model değil. 60 bin etmez. 5070 ti 45 bine alınabilir, gaming trio-gaming-tuf gibi modeller için 50kya çıkılır, zotac amp gibi için de. onun dışında 50 bin üstüne çıkıyorsan git 5080 al
o hatayı ben notebookta almıştım. directx kurunca(full offline) düzelmişti. bi deneyin.
microsoft store - download center
Download DirectX End-User Runtimes (June 2010) from Official Microsoft Download Centerhttps://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109----------------------
full dlss4.5 sürücüsünden haber yok mu kaçırmış olabilirim? REDSTONE nvidia'dan önce atıyordu buraya linki oradan alışkanlık kaldı burada görmezsem haberim olmuyor.
Arkadaşlar çok teşekkürler tavsiyeler için. Ancak çok enteresan şekilde düzeldi kendi kendine. 2-3 saat biraz işim vardı kullanmadım makineyi. Sinir de oldum aslında bıraktım. Şimdi açtığımda sorunsuz eski halinde gelmişti ekran kartı. Anlamadım neden oldu nasıl düzeldi. Fakat artık diken üstünde tutacak beni sürekli belli.
Ekleme: Bu arada asla ısınan bir makine değil. Paranoyak gibi sürekli takibimde değerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mettfrost -- 24 Ocak 2026; 17:15:1 >_____________________________ PSN ve Xbox Live : Mettfrost360 -
Öyle ama temel nokta ses değil mi benim karşımda hiçbir kaynak yok o yüzden karşılaştırma yapamıyorum zotac solid core rtx 5080 2.5 slot kaplıyor ve 375w tüketiyor bunu soğutmak için 40 desibele çıkıyor ama msi gaming trio 30 desibelde kalıyor ve pahalı 375w modeli 300w undervolt yaprak desibeleri azaltabiliyoruz da işte tam böyle için gurmesi olan yok mu bu desibeller ses hakkında bilgi verecek
Temel nokta sizin için sestir, başkası için Fiyat/Performans'tır. Benim nezdimde en kötü üst model > en iyi alt model...
_____________________________ Asus Rog Strix x570-E Gaming Wifi Anakart---AMD Ryzen 9 3900X İşlemci---NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu---Gigabyte RTX 3070 Eagle OC Ekran Kartı---GSkill Trident Z Neo RGB 2X16Gb 3600Mhz CL16 RAM---ADATA XPG Gammix S50 1TB PCI-E 4.0 SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---Creative Sound Blaster AE-7 Ses Kartı---Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı---Asus TUF Gaming GT501 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 32GK850G Gaming Monitör---Razer Blacwidow Elite Klavye---Razer Deathadder Elite Fare -
Boşverin hocam laf anlatmaya değmez. 5090 sahiplerine kesinlikle UV öneriyorum kafadan 100-150 watt kazancınız var. 0.850 - 0.900 2850 mhz curve iyidir silikon iyiyse deneme yanılma yaparak daha iyi değerleri ve en iyi sweet spotu bulursunuz. 100-150 wattın yanında kafadan 500-600 rpm kazancınız var fan olarak daha önce bahsetmiştim yani güç tüketimi yanında ekstra sessizlikte geliyor UV ile. 5000 serisi gerçekten bu anlamda iyi bir kart UV+OC potansiyeli çok iyi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
O zaman siz msi gaming trio 5070ti yerine 5080 zotac solid core seçiyorsunuz
Hocam 2k monitörün varsa 5070 ti ile 5080 arasındaki fark %15 çoğu zaman 15 in altında. 4K monitörün varsa 17-20 lere yaklaşıyor fark.
It was a means to an end... to save Azeroth from an unstoppable foe.
-
Peki 5080 alan çoğu kişi 300w undervolt yapıyor dedikleri kadar zotac solid core sesli mi?
Bu Zotac solidlere dikkat edin hocam yeni üretimlerde sorun yoktur belki de ilk üretimlerde eksik rop çıkıyor diye okumuştum.
MSI anakart ve 5090 kullananlara bir sorum olacak. MSI'n bazı anakartlarında altta ek PCIE güç girişi oluyor bende buraya kablo takılı değil.
Çok güç gerektiren kartlar için PCI Express slotuna ek enerji mi sağlıyor acaba? Buradan ek besleme yapıyor musunuz?
Selamlar o giriş ekran kartı için değil de sanki type-c için 90w desteği sağlıyordu diye hatırlıyorum.
her zaman olan bir şey degilse, kafaya takılacak durum yok demektir.
he zaten akım gelmiyorsa olacagı kablo yanması, onu da garanti çözer hocam

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt