Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (919. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.382
Cevap
337
Favori
898.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
44. Sırada  bugün en iyi #26
Sayfa: önceki 916917918919920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5090 suprim kullanıyorum. Cyberpunk da yükledim ama bu aralar aşırı yoğunum, oynayamıyorum. Cumartesi fırsat bulursam oynar, bilgilendiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcake± -- 11 Aralık 2025; 11:27:36 >

Orijinalden alıntı: mcake±

5090 suprim kullanıyorum. Cyberpunk da yükledim ama bu aralar aşırı yoğunum, oynayamıyorum. Cumartesi fırsat bulursam oynar, bilgilendiririm.

Sonuçları merakla bekliyorum. Kasam da Lian Li 217. Hani belki kasa da fark ettirebilir sıcaklık değerlerini diye yazayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O sırada ventus'un fanlar 2500rpm iken suprim'in fanları dönsem mi diye düşünüyor ama NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

Astralı geçtim aorus master bile suprim'den 1 gömlek daha kötü.

Suprim soğutucusu başka seviyedir. Başka hiç bir 5090 ile karşılaştırılamaz. Suptim aio model seviyesi neredeyse.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

800w bios ile ventus ℅100 fan ile 85 dereceyi buluyor 1dk dolmadan suprim ise 52 civarı.

Arada 32 derece kapasite farkı var yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakaramak -- 11 Aralık 2025; 12:26:23 >

• Hakaramak H kullanıcısına yanıt

800 watt olarak neden kullanasın ki 5090'ı. Ne avantajı olacak?

Ben bütün kıyaslamaları stock olarak yaptım ve ilk mesajımda da bunu belirttim.

İsteyene screenshot da atarım.

Tabii ki suprim daha iyi kart ventus 3X OC'den. Aksini iddia etmiyorum sadece 119.900'a satılan Ventus 3X OC ile en ucuz 133.000 TL'ye satılan suprimi kıyasladım. Bir de aralarında vade farkı vardı. Hepsiburada 10 taksit yaptı peşin fiyatına. Suprim en fazla 6 taksitti. Parayı kolay kazanmıyoruz.

800w kullansın değil ısı kapasitesi farkını ortaya koymak için söyledim.

600w suprim 25db çalışırken ventus 35+db olacak

Fanları sabit olmayan kartların ısılarına bakarak karşılaştıramayız. Ses veya ısıyı sabitlememiz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakaramak -- 11 Aralık 2025; 13:15:39 >

Dostum bunları biliyorum ama ben sadece oyun amaçlı kullanıyorum. Desibel ölçümlerine saygım var ama ya kulaklığımı takıp oyun oynuyorum ya da hoparlörü açıyorum. Bu iki senaryoda da fanların yaptığı sesi hiç duymuyorum.

Ekran kartı biosunu güncelleyip overclock yapmakla da işim olmuyor. Benim gibi kullanıcılar için Msi Ventus bile yeterli onu demek istiyorum. Ve tabii ki kapasitör kalitesinden vapor chamberına kadar Suprim çok daha kaliteli bir kart ama oyun amaçlı stock kullanımda bu farkı hissedemezsin.

He yapay zeka amaçlı veya grafik işlemleri için ekran kartını günde 10 saat ve yoğun şekilde kullanan bir işletmen vardır o zaman suprim daha mantıklı olabilir çünkü ekran kartına çok yük binecektir.

Hocam yapmayın etmeyin nvidia'nın izin verebildiği en min soğutma ile en max arasında oynarken farkı ayırt edemezsin lafı nasıl bir laftır?

i7 8700

msi z serisi anakart

zotac 5070ti

16 gb ram

1250w power

3 adet 43'' samsung m7 60hz 4 ms monitör

bu sistem ile şehir içlerine girdiğimde 60 tan 45 ila 35 fps ye kadar düşmeler oluyor

sorum şu bu sistemi tamamen değiştirip

amd 9700x

b850 anakart

32 gb ram

rtx 5080

olarak kursam yada mevcut sisteme sadece rtx 5090 mı alsam daha çok performans alırım

Dostum oyun amaçlı olarak kullanacaksan ekran kartının 72 derecede olması ile 62 derecede olması arasında ne fark var ki? Custom Aio alırsın istersen 300 dolara sökersin ventusdaki soğutmayı. Yurt dışında redditte bu şekilde ventus ile astral performansını geçenler var. Ürün garanti dışı olur evet ama amaç performans ve soğutma ise sadece meraklısı bunu custom aio ile de yapıyor. Aşağıda linkini atıyorum. Bu aio suprim liquidden bile iyi performans göstermiş.

Bir de ben olaya maddi açıdan bakıyorum. Daha 2 hafta önce Colorful RTX 4090 ekran kartını 79K'ya sattım alan kişi kartın suprim olsa da bu fiyata yakın giderdi 3-5 k oynardı dedi. Şimdi ben ileride bu kartı satarken aradaki 20-30 k farkı hem performans hem de maddi olarak alamayacaksam suprim en iyi kart olsa da almamayi tercih edebilirim. Surpim en iyi soğutması olan 5090 yoksa ona kimse itiraz edemez ama benim kullanım senaryoma uygun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dusunsel -- 11 Aralık 2025; 14:20:37 >

• Dün bir arkadaşla da mesajlaşırken aynı şeyi söyledim, yabancılar arada 100-150 dolar fark var diye boşa para vermemek adına FE ye kadar düşüyorlar. Bizde giriş segmenti ile üst segment arasında korkunç bir fark var. yazık günah bu kartlar zaten sıcak çalışabildiği için throttle yemiyorlar.

Mining dönemi 3000 serisinde junctionlar 100 derece üstünde 7/24 çalışırken kartlara bir şey olmadı ki hala o kartlar piyasada elden ele dolaşıyor, 70-80 dereceleri kabul edilemez görmek hiç mantıklı gelmiyor.

Arada performans olarak %1-3 arası oynama varken, 4K da fps farkı tek hanelerin en dibindeyken ne bileyim 150-160k vermek bana hiç mantıklı gelmiyor.

i7 8700

msi z serisi anakart

zotac 5070ti

16 gb ram

1250w power

3 adet 43'' samsung m7 60hz 4 ms monitör

bu sistem ile şehir içlerine girdiğimde 60 tan 45 ila 35 fps ye kadar düşmeler oluyor

sorum şu bu sistemi tamamen değiştirip

amd 9700x

b850 anakart

32 gb ram

rtx 5080

olarak kursam yada mevcut sisteme sadece rtx 5090 mı alsam daha çok performans alırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

MPTruckers da optimizasyon sorunu var. Bütçe varsa RTX 5090 ama yine de istenen performansı alamayabilirsiniz 4k da.

İşte ben de o yüzden çok kararsız kaldım. 5090 tek başına 150 bin civarı amd sistem ve rtx 5080 de 150 bin civarı

Burada önemli olan hangisinde daha yüksek performan alabilirim? onu bilen ve tecrübeli arkadaşlara sormak istedim

Önümüzdeki hafta içerisinde almayı düşündüm

online oynamıyorum sadece evde tek başıma sürüyorum

aslında o sistem sadece simülasyonda çalışıyor. günlük kullandığım pc nin ekran kartı çok eskidi simöilasyon için tek 5090 yada amd sistem ve 5080 aşmayı düşündüm

5070 ti da günlük kullandığım 1600k 32 gb ram olan pc ye takarım diye düşündüm

bu iki seçenekten hangisi benim performansımı daha fazla arttırır

Oyun 4K da bende 23 gb VRAM kullanıyor sorunun asıl kaynağı bu gibi çünkü 5070ti 4k da başarılı performans vermesi lazım. 5090 dan başkası çözmez senin sorunu. 5080 de çünkü 16 gb vram e sahip. 2K da oynaman gerekecek.

Fazla işlemciye yük bindiren bir oyun değil %5-10 arasında kullanım yapıyor 9700x ile. Ancak diyelim 5080 e yükseltiniz belleklerinizi en az 32 gb olacak şekilde güncellemelisiniz.

Yani mevcut i7 8700 ve 5070 ti olan sisteme şimdilik sadece 5090 alsam ve ram ddr4 32 gb yapsam (elimde mevcut) amd 9700x ve 5080 den daha fazla performans alabilirim doğru anlamışmıyım?

Evet 4K da işlemci önemsizdir tüm yük ekran kartında olacak.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bende öyle düşünüyordum ama yine de daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan yardım almak istedim. Öyleyse ilk olarak 5090 sonra da diğer bileşenleri yenilerim sanırım.

AMD RYZEN 9 9950X | Gainward GeForce RTX™ 5070Ti Phoenix | ASUS ROG CROSSHAIR X670E HERO | ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB | G.SKILL TridentZ5 NEO RGB 2X24GB 6400Mhz CL32 RAM | Asus ROG Strix SCOPE | Asus ROG STRIX Impact III | XPG SX8100 5x2TB nVME | Seagate Barracuda 2x5TB HDD | Corsair RM1000X Shift 80+ Gold | Asus ProArt PA602 Case

• 
Sayfa: önceki 916917918919920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.