Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (917. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: asi3636 , barisdragon , TheRecruit Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
18.383
Cevap
337
Favori
898.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 915916917918919
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2025 teki kıtlık yansıması 2026 da devam edecek. Ben oyunlarla işim olmazdı keşke daha önce alsaymışım dedim geçen haftalarda mobil 5090 laptop aldım.

VRAM her açıdan önemlidir. Sadece 4K ve oyunlarda değildir. VRAM yüksek olursa daha uzun yıllar genel kullanımına müsait olur. Seneye yeni seri çıkacaktır ama fiyatları daha da artacaktır VRAM belki bu kıtlıkta benzer olabilir. Masaüstün de 5090 da 32GB VRAM liler de var bayadır.

Masaüstü versiyonlar bariz daha güçlüdür denk 24GB VRAM li 5090 da ve benzerlerinde de.

Arz meselesi çözülmesini beklemek lazım. Bazı adımlar atılacak ama kayda değer bir arz artışı da son kullanıcı ekran kartları adına pek beklemem. Seneye sıradışı lansmanlar bile beklenebilir. Baksanıza RAM de masaüstünde DDR4 ve DDR5 hibrit uyumlu anakart tanıtıldı. Neler neler göreceğiz bekliyoruz...

• 5090 TUF alacağım sanırım. AStral da hep CW var diyolar ha TUF ta da çıkabilir ama TUF düşünüyorum. Fiyatlar çok abartı oldu yalnız böyle giderse almak mantıklı olmaz. Şuan zaten kullandığım bir kart var, en kötü öyle devam ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    5090 TUF (Non-OC) kullanıcısıyım sadece astrala özel değil genel olarak Asusta cw var. Çok rahatsız etmesede bende de var. Undervoltlu kullanıyorım dahada düşüyor ama var mı var. Gigabyte/Aorus ve MSI kullanan arkadaşlar var onlar CW olmadığını söylüyor. Eğer CW takıntınız varsa Asus önermiyorum. Karta gelince soğutması çok iyi Astral üst seviye olmasına rağmen onunla hemen hemen aynı diyebiliriz. Eğer üst seviye düşünmüyorsan, alacağın tüm 5090 lardan daha iyi soğutmaya sahip MSI Vanguard hariç (Ki zaten vanguardda üst segment suprimden pek farkı yok) aşağıdaki modellerin hepsinden daha serin çalışır. (Gaming Trio, Gaming OC, Windforce, Zotac,Pny,Palit,) Tipi bence kötü malzeme kalitesi orta iyi seviye diyebiliriz. Önerir miyim kesinlikle öneririm. 500 küsür wattlarda max 64 derece core sıcaklığı ve 72-71 arası memory sıcaklığı ile oldukça serin çalışıyor. Ben undervolt ile (0.9 2850 MHZ curve) 58-61 arası alıyorum çekilem watt 370-420 arası yaklaşık 100-150 arası watt düşüşü söz konusu herhangi bir performans kaybı olmadan. Sıcaklıklar çok düşmüyor undervolt ile ama kartın fanlar ortalama 1100 rpm ile süper sessiz. (Tabi burda kasa ve hava akışıda önemli ben Corsair 5000D airflow her tarafı mesh bir kasa kullanıyorum push and pull 360mm sıvı soğutucu konfigürasyonuyla toplam 13 adet fan car sistemde) 1600 ve üstü rpmlerde dönse 500 watt çekerkenki gibi, 55 lere kadar düşer ama kart sıcaklığı sabitleyip olabildiğince sessiz çalışacak şekilde ayarlıyor. Ben çok memnunım ama dediğim gibi CW takıntını varsa bence Asus ilk uzak durulması gereken firma konumunda :) Hayırlı alışverişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi band222 -- 7 Aralık 2025; 4:40:0 >

• band222 B kullanıcısına yanıt

MSI Gaming Trio 5090 kullanıcısıyım, CW var bende de ama eski 4090 Strix'in yarısı düzeyinde diyebilirim. Astral'e neden o kadar para veriliyor cidden anlayamıyorum, kimse yanlış anlamasın, gerçekten manasız.

Asus Rog Strix x570-E Gaming Wifi Anakart---AMD Ryzen 9 3900X İşlemci---NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu---Gigabyte RTX 3070 Eagle OC Ekran Kartı---GSkill Trident Z Neo RGB 2X16Gb 3600Mhz CL16 RAM---ADATA XPG Gammix S50 1TB PCI-E 4.0 SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---Creative Sound Blaster AE-7 Ses Kartı---Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı---Asus TUF Gaming GT501 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 32GK850G Gaming Monitör---Razer Blacwidow Elite Klavye---Razer Deathadder Elite Fare
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Hocam astral premium bir ürün ve ona görede fiyatı var biraz daha enthusiast tarafına kayıyor iş. (Hoş 5090 alan adam zaten ethusiasttir :)) Fiyatını ve asus tax kısmını eleştirsemde en iyi özellikler Astralde. Asus top tier bileşenlerinde fiyatından bağımsız iyi işler yapıyor, kırılan 3DMark rekorların hepsi Astralden geliyor. Bu nesilde pin başına amper kontrolüne sahip tek kartta Astral. Asus vergisi ve fiyat konusunda her zaman tartışırız mantıklı veya mantıksız durumunu ancak kırılan rekorlarda özellikle ram konusunda gene Asus apex anakartlardan çıkıyor. Benimde önceliklerimden biri Aorus master 5090 veya astral almaktı benim sıkıntım ve şanssızlığım ben kart çıkar çıkmaz aldım daha doğrusu ön sipariş verdim. Ocak şubat gibi olan stoksuzluk nedeniyle TUF alabildim çünkü bulabildiğim mantıklı tek kart buydu (diğeri Palit Gamerock fakat sıcaklık değerleri hoşuma gitmedi.) He bu kartıda aldım derken ön sipariş verdim 1.5 ay sonra anca elime geçti :) Kart ancak mart ortası gibi elimdeydi. Stok problemim olmasa Aorus veya Astral alıcaktım.

• Curimo kullanıcısına yanıt

Bende aynı kartı kullanıyorum. Bende de az var. CW 4 serisinde de 5 serisinde de en fazla çıkan kart maalesef en çok parayı isteyen Asus ta. Enteresan birşey.

Bunları biliyorum, ama bu saydığınız artılarının son kullanıcı açısından ne önemi var onu anlayamıyorum. Yani neden 20K fazla veriyoruz? Üstelik cıvıl cıvıl öten Cw de cabası. Çamur atmıyorum, mantık arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Asus Rog Strix x570-E Gaming Wifi Anakart---AMD Ryzen 9 3900X İşlemci---NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu---Gigabyte RTX 3070 Eagle OC Ekran Kartı---GSkill Trident Z Neo RGB 2X16Gb 3600Mhz CL16 RAM---ADATA XPG Gammix S50 1TB PCI-E 4.0 SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---Creative Sound Blaster AE-7 Ses Kartı---Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı---Asus TUF Gaming GT501 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 32GK850G Gaming Monitör---Razer Blacwidow Elite Klavye---Razer Deathadder Elite Fare
  • sky__walker kullanıcısına yanıt

evet hocam dedikleriniz çok mantıklı bende böyle düşünüyorum.

2.el araştırıyorum 5090 iyi bir fiyata bulursam alabilirim.

Intel i7-3970x Extreme Edition @4.5GHz | ASUS Rampage IV Extreme 2011 X79 | G.Skill 16GB (4x4) RipjawsZ 1866Mhz CL9 | Samsung 860 EVO 500 GB SSD | 2x OCZ Vertex 3 120 GB SSD | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC Edition | Corsair AX1200i 80Plus Platinum 1200w | Cooler Master HAF X 942 Black Edition| Cooler Master MasterLiquid 240L | Pioner BDR-S06XLB 12x Blu-Ray Writer | SteelSeries Rival 110 Mouse | Tuncmatik Newtech Pro 1 KVA 1/1 Online UPS | Epson Stylus Photo PX830FWD | Logitech Z-5500 5.1 | Sennheiser RS-220 Kulaklık | ASUS VG278HR 27" 3D Nvidia Vision 2 LED | 100 TB Orjinal Blu-Ray Arşivi |
  • 3 sene garanti hizmeti var ondan pahalı, birde astral'e 4 fan konulmuş bence biraz şov

Coilwhine olmasını bende istemem ama şimdi benim sistemde 870e-hero rog asus, rog extreme 360 sıvı soğutma, asus tuf kasa ve tuf reverse fanlar var. Ben şimdi gidip msi alsam rgb ler uyumsuz çalışacak. Mecbur asus alacağım.

Mantık aramamak lazım pek bende ondan bahsediyorum sonuçta bu bir marka algısı ve altı dolu onu demek istiyorum yani ürünleri kaliteli ve genel olarak en iyi ürünler Asustan çıkıyor donanım kısmında fiyat kısmını bende eleştiriyorum ama adamlar kendilerini özellikle rog özelinde premium olarak sınıflandırarak ortalama %20-30 daha pahalıya satıyor ürünlerini ve bunuda başarıyorlar. Bugün msi gigabyte zotac 3 ünü topla 1 asus etmiyor hacim, karlılık ve imkan olarak. Tüketiciler cezalandırsa ve bilinçli olsa zaten satamaz öyle bir fiyat farkıda olmaz ama açıp bilançolara baktığımızda peynir ekmek gibi satıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam ama sadece bizim ülke değil genel olarak dünyada da böyle. Belli başlı global youtuberları izlerseniz, onlarda fiyatı eleştirsede, Asus Rog ürünlerini oldıkça övdüklerini göreceksin gerek malzeme kalitesi gerek performans gerek ekstra özellik olarak (Jayz2cents , Derbauer, vs.) Haliyle buda marka popülaritesine ve bilinirliğine katkı sağlıyor. Pc toplarken Asus ürünleri öne çıkıyor haliyle o izliyecilerin zihninde. Hiçbir markanın fanı olmamak lazım ama ben iyiye iyi derim. Objektif olmaya çalışıyorum bir önceki sistemimde anakart Asus Rog iken, x870e ile Aorus pro ice geçtim çünkü fiyatı uygundu. Sonuçta markaların fazlalığı ve rekabetçiliği bize yarar. 5090 konusunda çok araştırma yaptım kaynak izledim kendi kullandığım TUF 5090 çocukluk arkadaşımda Suprim var yani olabildiğince bilgi birikim dahilinde birşeyler karalamaya çalışıyorum :) İsteyen istediği markayı en mantıklı fiyatta alsın.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniki_skywalker -- 9 Aralık 2025; 4:0:33 >

• aniki_skywalker kullanıcısına yanıt

Bu model mi bilmiyorum ama bir modelinde kartın üzerindeki termal pad ler akıyordu. Bir araştırın istiyorsanız tuf da vardı bu fiyatlara 2. el olarak satmayı düşündüğünüzde daha rahat satarsınız.

AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
  • band222 B kullanıcısına yanıt
    Doğru bir örnek değil ama Asus rog serisi 2080 fan yalpaliyordu sonra 3070ti Asus aldım cw ve fan yalpalamasi devam etti benimle beraber sonra MSI suprim x aldım 3080 ti gene cw.
    Palit Gamerock aldım 3080 mis gibi şimdi 4***serisinde gene palit Gamerock aldım gene sorun yaşamadım. Zaten bu zamanda bir şeyin çok reklamı dönüyor ise fazla yaklaşmiyorum onlara genelde. Bu bir örnek değil ama böyle cansikici³ şeyler olabiliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2
  • NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Arkadaşlar incehesaptan kart aldım 27 kasımda hala daha kargolanmadı mesaj attım aradım tedarik edemiyoruz cevabını aldım sizce kargolarlar mı iptal mi ederler nasıl bir prosedür izlemeliyim?

Intel i7-3970x Extreme Edition @4.5GHz | ASUS Rampage IV Extreme 2011 X79 | G.Skill 16GB (4x4) RipjawsZ 1866Mhz CL9 | Samsung 860 EVO 500 GB SSD | 2x OCZ Vertex 3 120 GB SSD | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC Edition | Corsair AX1200i 80Plus Platinum 1200w | Cooler Master HAF X 942 Black Edition| Cooler Master MasterLiquid 240L | Pioner BDR-S06XLB 12x Blu-Ray Writer | SteelSeries Rival 110 Mouse | Tuncmatik Newtech Pro 1 KVA 1/1 Online UPS | Epson Stylus Photo PX830FWD | Logitech Z-5500 5.1 | Sennheiser RS-220 Kulaklık | ASUS VG278HR 27" 3D Nvidia Vision 2 LED | 100 TB Orjinal Blu-Ray Arşivi |
  • 
Sayfa: önceki 915916917918919
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.