Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (787. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: B-2 Spirit , VoicesOfTheDead , B-2 Spirit Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (6 Mobil) - 12 Masaüstü7 Mobil
5 sn
16.674
Cevap
335
Favori
746.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 785786787788789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

12V-2x6 600w güç çeken bir kablo kullanıyormuş. Yeni nesil psu'larda direk girişi var sanırım. Kendi kutusundan bir adaptör çıkıyor olmalı eski tiplerden 2li yada 4lü kanal birleştiriyor.

Kablo işi endişe verici, eriyenler yananlar olduğu için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni driver var mı ufukta? Mevcut sıkıntılı gibi. Oblivion geldi, yarın da Clair Obscur geliyor driver salarlar umarım.

• hotfixi dün kurarken tipik yanıp sönen ekran kısmında ekran gidip geri gelmedi reset attığımda driver kurulmuştu ama içimde kuşku olduğu için ddu ile temiz kurulum yaptım

şu an bir problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 23 Nisan 2025; 18:17:14 >
  • Igor Lab'ın yaptığı çalışmaya göre eğer öyle bişey varsa hepimizin kartı risk altında demektir. Gerçi şöyle bir durum var geçmişte 100 derece hotspot aldığımız zamanlarda oluyordu Sapphire ve benzeri markalar ile. Yine de bilemedim.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Vay Olaya Bak,1 Çuval Para Ver Bunlarla Ugras 1De Uzun Kullanimda Herkesde Vardir Bu Dedigi Dogruysa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vay anasını CS2 de AMD 7900 gre 7800x3d 300-400 fps alırdım şimdi 5070ti 9950x3d de 223 FPS alıyorum şaka gibi 576 .60 a kadar düşürdüm drivarı çıldırmamak elde değil

Tamam çözdüm sorunu dikey kapattım fos kapattım ayarlardan vs 2 de
    NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 23 Nisan 2025; 21:59:30 >

• 41 e 5070 ti, 32 e 9070 xt mi mantıklı?

• Çok ilginç milletiz daha 1 ay önce millet Nvidia'ya giydirip demediğini bırakmadı deli gibi 9070xt'ye saldırdı şimdi 9070xt alanların çoğu kartını satıp 5070ti'ye geçiyor. Madem 9070xt, 5070ti'den performans bakımından üstün neden tekrar 5070ti'ye döndünüz hem de Nvidia yazılım bakımından en rezalet zamanlarını yaşarken?

• UltrAslan_06 kullanıcısına yanıt

Kasa çok iyi hocam. atx versionu var mı bunun?

• SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    Bunda en büyük etken FSR4 desteğinin çok yavaş ilerlemesi olabilir. Kartın en büyük satış motivasyonu FSR4 ama yani bakıyorsun CP2077'de yok Fortnite'da FSR'ın F si yok. GTA V Enhanced giriyorsun FSR 3.1 var ama driverdan whitelist atmamış üstün zeka Radeon takımı. Yani hangi oyunda var? AC Shadows çıktı 1 ay sonra resmi destek geldi dün. E böyle olacaksa millet 7900 XTX kullanmaya devam etseydi böyle saçma iş olur mu?

Radeon tarafında Ray Reconstruction gibi bir teknoloji yok zaten Cyberpunk'da Full RT açıyorsun kirli görüntü mevcut kumlu kumlu. AMD bunu getirecek ama CD Projekt Red oyuna ekleyecek mi? Hayır çünkü FSR4 bile yok resmi olarak. Sürekli mod kurmak zorundasın. Uyumluluk sorunları var bazı oyunlarda. Her oyunda Optiscaler yapamıyorsun. Online oyunları unutun zaten. Nvidiada driver tarafında override ederek online oyunlarda bile DLSS4 açıyoruz.

Bakın daha MFG var. Radeon buna da cevap vermeli. Şu an MFG 4x yapıp Vsync açarak yağ gibi akıcı deneyim elde edebiliyoruz. 9070 XT şu an taş çatlasa 33K etmeli. Sırf bu yüzden.

Bir diğer etken, bu kartların fiyatı düşmeye başladı. Zaten en başından beri 5070 Ti'dan daha ucuz olan bir kartın ülkemizde neredeyse aynı fiyatlara satılmaya çalışılması başlı başına bir saçmalıktı. Şimdi düşmeye başladıkça millet de zarar etmemek için elden çıkarıyor olabilir.

RTX 50 serisinde evet belli başlı sorunlar var bunu kabul ediyor herkes fakat en azından hızlı bir şekilde reaksiyon alıyor NV. Bugün itibariyle 576.15 sürümüyle sıfır sorun şeklinde devam ettiğimi söyleyebilirim. Herkesin PC kurulumu farklı dünya kadar varyasyon var. En büyük sorun olan siyah ekran genelde DP kullanırken DSC aktif ise oluyordu. İşin içine HDR da girince çorba oldu mesele. Bunun fixlendiği söyleniyor ben tekrar test yapmadım. Şu an HDMI 2.1 DSC Kapalı temiz temiz kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 23 Nisan 2025; 23:30:48 >

• SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt

Fiyatlar böyle olsaydı kimse 9070 xt'nin yüzüne bakmazdı hocam. 5070TI 50K civarına satılıyorken 9070 xt 31-32'den satılıyordu. Ben de nitro almaya niyetlenmiştim ama incehesaptan 36 bine 5070TI phoenix düşürdüm. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• pisst0n kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Çok ilginç milletiz daha 1 ay önce millet Nvidia'ya giydirip demediğini bırakmadı deli gibi 9070xt'ye saldırdı şimdi 9070xt alanların çoğu kartını satıp 5070ti'ye geçiyor. Madem 9070xt, 5070ti'den performans bakımından üstün neden tekrar 5070ti'ye döndünüz hem de Nvidia yazılım bakımından en rezalet zamanlarını yaşarken?

Sıkı nvidiacıyım senelerdir. 9070 XT Şans vermek istedim nvidia sorunları yüzünden. Son dakikaya kadarda mesafeliydim. Şuan 6000 serisine kadar para verseler nvidia almam. Bundan dolayı Genel konuşmayalım. Şahsen memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 23 Nisan 2025; 23:49:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Outlaw-E kullanıcısına yanıt

Genel konuşmadım zaten hocam dikkat ettiyseniz 9070xt alanların çoğu diye yazdım. Yoksa isteyen istediği kartı alır, satar ona kimsenin karıştığı yok zaten karışmaya hakkı da yok sadece meraktan sordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Genel konuşmadım zaten hocam dikkat ettiyseniz 9070xt alanların çoğu diye yazdım. Yoksa isteyen istediği kartı alır, satar ona kimsenin karıştığı yok zaten karışmaya hakkı da yok sadece meraktan sordum.

Çoğunluk bir durum göremedim hocam. Bu konuya baktıkça genelde şikayet görüyorum. Diğer konuda ise sürekli birileri yeni kart almanın peşinde?

Satanlar olacaktır, alanlarda. Amd son serisine istinaden satış olarak 10 katı artış olduğunu belirtmişti zaten. Tespitiz yanlış geldi bana.

İyi akşamlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Devir "Bekleme" devri. Herşey için bu geçerli. Her ürün, software ya da hardware, acele ve sıkıntılı çıkıyor. Hemen atlamayacaksın.

Oyun mu oynayacaksın? 6 ay beleyeceksin, patchleri filan yapılacak. Kart mı alacaksın, bakacaksın durum ne, driverlar oturmuş mu? Önceki nesilden fark nedir?

5000ler piyasaya girdiğinden beri parası olan için 2. el 4090, olmayan için 2. el 4070, 4070 Ti mükemmel seçeneklerdi. Aralık driverıyla da şu an bu muhabbetleri çekirdek çitleyerek izlerdin. İlla 5000 mi alacaksın? Superleri, Tİları beklerdin, herşey oturmuş, piyasa doymuşken gider tıpış tıpış alırdın.

Macera yaşamak isteyip, stresle beslenenleri saymıyorum, onlar için 5000 ler mükemmel.

• Inno3d rtx 5080 en düşük versiyon 3 taksit 55e kadar düşmüş. Kart hakkında bilgisi olan var mı? Fiyatı uygun kartlardan önerisi olan var mı?

• drages kullanıcısına yanıt

Aynen hocam kesinlikle devir "bekleme devri" çünkü herşey çok hızlı. Tüketim devrinde haz sürekli tazelenmek istiyor dolayısıyla hiç birşey yetişmiyor! Sabretmek gerek.

• drages kullanıcısına yanıt
    Tespitiniz ancak elinde ekran kartı olan birisi için geçerli. Ben de 4080 Super almayı düşünüyordum ama ikinci ellerinin 40k olduğu bir devirde neden 5070ti almayayım? Ülkemizdeki çakallık ve artan enflasyon ile sizin bekleme taktiğiniz uyuşmuyor pek.

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    win 11 24h2 bende açılışta siyah ekran hatası ve ayrıca açılşışta reset atma başladı, ayrıca TLOU 2 de IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası verdi. kartı aldığımdan beri iki sıkıntıyı ilk defa bu sürücüyle yaptı. hotfixi mecbur kaldırdım.

Edit:
    572.83 yükledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonForum -- 24 Nisan 2025; 14:17:12 >
  • 
Sayfa: önceki 785786787788789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.