< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (400. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Evet hocam aldım ön siparişten.Şuanda da 5080 kullanıyorum.Almadığım bir ürünü değil tam tersi aldığım bir ürün hakkında yorum yaptım.5090 sipariş geçmeden önce 90 için bir yorumum yoktu bakarsanız görürsünüz hep 80 için yorumda bulunmuştum.
Martın ilk haftası özel mesaj at hocam bana aldığım rakamın 15 üstüne kartı vereceğim sana bütün forum şahit olsun.:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 10 Şubat 2025; 10:52:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Artık hayırlısı. Şuan bir sorun kalmadı anladığım kadarıyla? Ama sonuçta kafada hep takılı kalacak hep bir şüphe durumu. FSP ile iletişime geçin belki yenilerler PSU'yu sonuçta 10 yıl garanti yazmışlar.
-
Her sektörde ve alanda benzer ahlaksızlık, talan ve vicdansızlık var, fiyatlar acımasızca şişiriliyor; ülkede kontrol ve telafi mekanizmaları ortadan kaldırılmış durumda, kimi kime şikayet edeceksiniz. Bazıları Cimer'e şikayet ettiklerini söylemişler, epey komik geldi bana bu da neyse şimdi...
Kiracısından insafsızca zam isteyen bazı insanlar fiyat artışlarından mustaripler, herkes yakaladığını öper durumda.
Bu ilk zamanlardaki alışveriş ve ürün satış çılgınlığı durulana kadar sabırlı olmakta fayda var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yavuzyildizemin ol sağlamdır hocam ben hiç duymadım, 1080, 1080ti, 2080,3080,4080,4090 hepsini kullandım ne sorun yaşadım nede yaşayan gördüm, kullanıcılar kendi hatalarıyla bir şeyler yapıyor sonra forumlara yazıyor, o malın sahibi olmayanlar (ciğer kedi meselesi ) yorumlar yapıyor. saçma yani gerek yok ben şimdi Ali ağaoğlunun GMCsi leş sensör arızası veriyormuş bukadar para verip bu hata alınır mı desem bana ne dersin ? :D bisg sanane sen aldında sensörü mü dert oldu dersin yani denir illa. hayat kısa ondan diyorum uğraşmaya değmez.
Redditte, Gamersnexus ta bir sürü yerde kablo problemleri vs çıktı. Sizde olmamasi baskalarinda olmayacağı anlamina gelmiyor ve sizde yok diye millette palavra sikmiyor herhalde. Milyon tane görseli, videosu paylaşıldı. Aldiginiz malın iyi kötü yanlarindan bahsetmek ne zamandir sorun oldu. Urunu alinca avukati olmakta mi gerekiyor? Yada sorun şu mu mali aldim ama sorunlu cikti dur kendimi tatmin edeyim de egom rahatlasin, bozuk mali nasil sattilar bana ben enayi olamam o zaman baskalari yalan söylüyor çünkü ben de bu sorun yok.
Bu düşünce bizim millette maalesef var yabancilarda da var ama bizde daha çok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
5090 kartının aib stok modelin oyun sırasında 761 watt çektiğini görmüştük. Kablo 600 watt, pcie slotu 75 watt, kart bildiğin limitleri geçiyor. Bir de buna overclock çekersen vay haline.
Hiçbirşey yapmasan bile tam limitte yada onun üstünde kullanılan çoğu malzeme hata yapar, bozulur, arızalanır, bu doğa kanunu.
Ben bu tarz kartlar için undervolt şiddetle tavsiye ediyorum, uv ile overclock beraber bile olur. Kartınızı 3dmark stres testine sokun kart 600 watt altı çekecek şekilde undervolt yapın veya power limit kısıtlayın. Kartınızın ömrü uzar, 100-150 watt az yakar, iyice serin olur, fan sesi zaten olmaz. Performans stok ile aynı olur, yada maks %3-5 altına çekersiniz en uç durumda.
Diğer konu @sukrullex önerdiği gibi oyununa göre fps limiti koymak, kullanmayacağın fps'in aslında pek bir anlamı yok, ben genelde 165Hz ekranda 162 fps limiti koyarım. Kimi oyun cayır cayır, serbest bıraksam 130 fps, mesela RDR 2 olsun, bana 100 fps yeterse direk limitlerim, frametime grafiğim dümdüz çizgi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 10 Şubat 2025; 11:31:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu sonuçlara göre 20 veya 24 GB 5080 S veya TI yolda demektir. 5080 16 GB yerine 20 veya 24 GB S veya TI almak daha mantıklı olacak gibi.
5080'den stock değerleri olarak en az yüzde 25 daha hızlı bir 24 GB 5080 TI çıkarsa almayı düşünebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dusunsel -- 10 Şubat 2025; 11:38:3 > -
N11'de 200k ya 5090 satan adamın soruma cevabı:
-
zati mantık sınırları aşıldı 5080 e 70-80k veren adam gider 5090 da alır yani fiyat olarak mantıksız zati 5080 almak.
-
Aynı ürünü kendi sitesinde 160 binden satıyor. N11 demek ki 30 bin komisyon alıyor
tamamen random ve kafalarına göre takılıyorlar.
-
alt sekment kartları bi bitiremediler stok dan kasıtlı bu alt seviye kartları stok giriyorlar. satılmayacağını bildiklerine bu fiyatlardan kakalama derdindeler
www.vatanbilgisayar.com
ASUS PRIME GeForce RTX 5080 OC 16GB GDDR7 256Bit DLSS 4 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-geforce-rtx-5080-oc-16g-gddr7-256bit-dlss-4-ekran-karti.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zartzurt456 -- 10 Şubat 2025; 11:51:34 >
-
5090'a overclock kasan adam, riskleri kabul edecek. Undervoltsuz çalıştırmak zaten akıllara zarar. Ama olay şu, normal kullanıcı ne bilecek... Nvidianın kabloyu ful kullanacak bir güçte kart yapması nasıl bir mallıktır o başka bir konu..
Alacaz yine de bakalım..
-
Hocam atx 3.0 ve 3.1 aslında bir takım güvenlik ve kapasite testlerini geçebiliyor olmasını simgeliyor güç ünitelerinin. Detayını araştırabilirsiniz. Atx 3.0 olan birçok PSU zaten yukarıda bahsettiğim gereksinimleri karşıladığı için Atx 3.1 desteğine de sahip oluyor ancak raftaki ürünü toplatıp yeniden bunların yazılı olduğu bir ambalaj yapmak mümkün olmadığı için bu şekilde satılmaya devam ediliyor genel manada.
Bizim daha çok ilgilendiğimiz kısım ise bağlantı uyumluluğu. Atx 3.0 ile üniteler üzerine 12vhpwr çıkışları yerleşti, Atx 3.1 ile bu bağlantı 12v-2x6 olarak güncellendi. Değişiklik soketteki ve ünite duvarındaki çok ufak değişiklikler oldu. Sizin dediğiniz gibi kutudan çıkan 12vhpwr ya da 12v-2x6 kablolarının yanında ekstra verilen 8 pin-12vhpwr/12v-2x6 çeviriciler olası bir ikinci kart kurulumunda ihtiyaç duyduğunda kullanılma şansı vermesi.
Bugün bir güç ünitesi alınacak ve bu ürün de ciddi rakamlar tutuyor, haliyle bu modern bağlantıları bulundurmasında bence fayda var. Dediğim gibi ünite iyi kötü gibi bir yorumda bulunmuyorum, o hususu zaten Cybenetics veritabanlarından kontrol edebilirsiniz. Ama aramalarınızda daima 230v versiyonları baz alınız 115v ile çok farklı sonuçlar çıkabiliyor çünkü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bakanlığa Şifayet yazdım deseydin keşke tutuşsaydı :)
-
Muhattap bile almam bu kansız esnafı ama 200k etiket görünce dayanamadım, beynime kan sıçradı. Şu 5090'ımı alsam da bir daha fiyat miyat bakıp asabımı bozmasam.
-
Sorun kalmadı değil sorun devam ediyor ama şiddeti azaldı. 500W ile 200w arasında hızlı geçiş yaparsa o ses geliyor ama ilk video da koyduğum gibi değilde kısa bir 'CİK' sesi.O kadar akımı düzenleyici malzemeyi bana taksan bende ses çıkarmam.
-
Vatan'a 5090 gelmiş.
-
Vatan neden acaip şehirlerdeki mağazalarında satıyor bunları. İlginç bir durum.
-
link varmı hocam
-
www.vatanbilgisayar.com
MSI GeForce RTX 5090 GAMING TRIO OC 32G GDDR7 512Bit DLSS 4 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx-5090-gaming-trio-oc-32g-gddr7-512bit-dlss-4-ekran-karti.html
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X