GFN ile oynarken oyun içi FPS değerini görmek için oyunun içinden ya da bağlandığınız sistemde Launcher üzerinden böyle bir sayaç varsa aktif etmeniz gerekiyor. Windows üzerinden falan aktif ettiğiniz FPS göstergeleri sadece size ulaşan yayının kare sayısını gösterir. Oyunu oynadığınız sistemde kaç kare alıyorsunuz bunu görmek için oyunu oynadığınız sistemde yani bağlandığınız sistemde böyle bir sayaç aktif etmelisiniz. Epic Games Store'un da maalesef kendi FPS göstergesi yok. :| |
Nvidia GeForce Now [ANA KONU] (335. sayfa)

-
-
Hocam keşke 45'te kalsa. 15 fps'i görüyorum downtown'da arabayla gezerken. Bunun EU sunucularıda ücretsiz riglere has bir problem olup olmadığını merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fraps programı da bir işe taramaz o halde. Açıklama için teşekkürler.
Ben Cyberpunk'a yeni başladım, akşam yine girersem bir video paylaşırım, genel olarak bir FPS problemine rastlamadım ben. Maelstorm görevindeyim, yan görevleri bitire bitire ilerliyorum. First person shooter sevmem, midem bulanır oynarken ama bu oyun hoşuma gitti, mide bulantısı da hiç olmadı :)
Arkadaşlar 4k Tv'de GeForce now kullanan varmı? Görüntü kalitesi nasıl oluyor, normalde 4k tvlere 1080p full HD yayın verince görüntü kötü olabiliyor. Şuan test edebilecek durumum da yok o yüzden direk satın alıcam görüntü iyiyse..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Youtube'a şöyle bir video düştü. Geforce Now serverına binlerce oyun yüklenmiş... Adam yazılım kodlarıyla oyunları görüntüledi...
Tüm oyunları oynayabileceğimiz umudu doğdu. İçerisinde God of War'ın pc versiyonu ve GTA eski versiyonlarının remakeleri de var ve sanırım bunlar gelecekte çıkacak oyunlar.
Gerçekse yeryerinden oynar.
https://www.youtube.com/watch?v=6wQzGHpttdY&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 14 Eylül 2021; 12:45:20 >
Arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var.
Mi Box aldım, Geforce Now yükledim, Xbox Wireless kontrolcüyü eşleştirdim ancak gecikme yapıyor.Bağlantı da arada bir kopuyor Bu kontrolcüden kaynaklı gibi geldi bana. Kendi alıcısı olan Logitech F710 ile mi denemeliyim bir de?
Tüm bunların dışında android telefonu tvye type c to hdmi ile bağlayıp o şekilde geforce now kullanmak nasıl bir seçenek üsttekine göre?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SertKabuk -- 14 Eylül 2021; 14:59:22 >
Şahsen böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Ama Sony'nin şu an PS Now sistemini dünyaya yayacak gücü yok diye düşünüyorum. Bu yüzden kendi oyunlarını Nvidia ile anlaşıp bu sistem üzerinden verebilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 17 Eylül 2021; 13:48:47 > -
2080D sistem veriyor CP2077'ye. Frame drop ilk günden beri yaşıyor o sistemler maalesef. Ücretli üyelikle oynuyordum zaten, bir farkı yok. 45 frame limiti çok can sıkıcı. Geçen gün canım çekti, devam edeyim dedim oyuna ama o hevesim kursağımda kaldı.
@drowen Fraps ya da benzeri hiçbir 3. parti yazılım işe yaramıyor maalesef. Oyun içinde ya da oyunu çalıştırdığınız istemcide böyle bir özellik olması gerekiyor.
-
hocam controller'dan kaynaklı bu bahsettiğiniz gecikme. çok benzer bir yolla ben de harici dongle üzerinden bağlantı sağlayan gamesir t4 pro gamepad ile hiç sorun yaşamdan oynayabiliyorum. anladığım kadarıyle bağlantı tipiniz bu gecikmeye sebep olmuş.
telefona geforce'dan alacağınız çıkış bence mi box'tan kötü olacaktır. geforcenow telefonunuz için görünütüyü scale edecek, telefonunuzu kablo vasıtlasıyla tvye screen share edeceğiniz için görüntü bir daha scale edilecek. sonuçta çıktınız iki kere process edilmiş olacağından kalite kaybı yaşamak çok olası görünüyor. tabi bunlar yorumum benim, denediğim bir yöntem değil çünkü.
-
hocam bahsettiğiniz scale sorunudur. her bir piksele 4 piksel atanmış scale uplar görüntüden ödün vermeden size aktarılır. buna örnek olarak 720p to 1440p ve 1080p to 2160 p örnek verilebilir. yani arada 1'e 4 oran olmalı. bahsettiğiniz kısma gelecek olursak 2k ekranda 1080p izleyeceğinize 720p izlemek "kağıt üstünde" daha iyi sonuç verecektir. aynı durumda 4k ekranda 2k izlemek yerine 1080p izlemek daha iyi sonuç verir olarak yorumlanabilir. ancak bunlar kağıt üstü değerler olup, çıktıları kendimiz deneyimlemeden değerlendirmemiz zor olacaktır bunu da belirtmek isterim.
her koşulda 1080p alacağını düşünecek olursak yapılacak en sağlıklı şey, geforcenow kullanıyorken monitör ayarlarından çözünürlüğü elle 1080p'ye çekmek olacaktır. ancak örnek vermek gerekirse ben 2k monitörde 1080p oynuyorum, ki bu kötü sonuç veren bir scaling, yine de gerçekten rahatsız etmiyor. burada mesele biraz da nasıl bir oyun performansı kovaladığınıza göre değişiyor. açıkçası ben öyle terafloplarımı rakibin terafloplarına vurayım tarzı birisi olmadığımdan 70 mbps internetimle aldığım performans bana fazlasıyla yetiyor.
-
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. netspeed 75 mbps internet kullanıyorum. hızım testlerde 75 çıkıyor burda bi sıkıntı yok. geçen gün gfn üyeliği satın aldım. ancak kablo ilede wifi ile de hızım 19 mbps yi geçmedi. bi arkadaşdan boosteroid hesabı aldım orda da denedim yine 19 u geçmedi hızım. android tv ios telefon pc hepsinde denedim sonuç hep aynı. forumlara baktığımda turknet forumlarında millet cayır cayır benim hatayı alıyolarmış ve bi sonuç bulamadım. bende netspeed i aradım dedim nce ttnet vardı geçen yıl kullanıyodum bi sıkıntı olmuyordu şimdi böyle bişey varmış dedim. benle alay etti kadın. çok dediğin kaç kişiki bu sıkıntıyı çeken dedi. bizi üçüncü parti uygulamalar ilgilendirmiyor biz size vaadettiğimiz 75 mbps yi sağlıyoruz dediler. benimde içime oturdu andorid tv ye oturdum içinde speed test olan uygulamalar yükledim ve bingo sonuç yine 20 mbps. sanki bi el hep 20 de tutuyor hızımı. ( ilginç olan android tv app larında hızımın yine 75 göstermesi ) ama alakası yok gerçek hızım servera bağlanıyosam hep 20. çünkü ne yaptıysam gfnde çağmur görüntü var. ARKADAŞLAR NE YAPMALIYIM. MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE NE SÖYLEMELİYİM ?
-
Hocam sonuç bulabildiniz mi ? Bende de netspeed 75 mbps var. Hız testim 74 mbps. Ama gfn ve diğer cloud gaminglerde içinde yemin etmiş gibi 19 mbps
Testi GFN'nin uygulamasında mı yapıyorsun? GFN'nin uygulamasında hız testlerinde sorun var, mbps olarak gördüğün bant genişliği değeri yanlış. Ben Gameplus veya Global EU3 serverından da 11-14mbps hız testi sonucu alıyorum, ancak oyun esnasında gayet net ve akıcı oyun deneyimi yaşıyorum.
Bu aylardır yaşanan bir sorun, ne yazık ki uygulamadaki bu sorunu düzeltmediler henüz.
Çamurlu görüntüye gelince... Global EU3 serverında online oyun deneyimi benim açımdan daha iyi şu anda. Oynadığım oyun Naraka Bladepoint, gecikmesi Gameplus İstanbul serverına göre daha az ve çamurlu görüntü yok (test etmek için 1 aylık Gameplus almıştım).
Aynı online oyunu Gameplus'tan test ettiğimde, takılmalar, arada donmalar ve yine arada sırada çamurlu görüntüler alıyorum.
Gameplus'tan singleplay bir oyunu test ettiğimde bu takılmalar, donmalar olmuyor bende. Ancak singleplayde de sorun yaşayan arkadaşlar var buradan.
Sonuç olarak, serverı Avrupa'da olan bir oyun oynayacaksan Global'den, sadece singleplay takılacaksan Gameplus'tan bağlanmak mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 17 Eylül 2021; 15:42:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: drowen
Testi GFN'nin uygulamasında mı yapıyorsun? GFN'nin uygulamasında hız testlerinde sorun var, mbps olarak gördüğün bant genişliği değeri yanlış. Ben Gameplus veya Global EU3 serverından da 11-14mbps hız testi sonucu alıyorum, ancak oyun esnasında gayet net ve akıcı oyun deneyimi yaşıyorum.
Bu aylardır yaşanan bir sorun, ne yazık ki uygulamadaki bu sorunu düzeltmediler henüz.
Çamurlu görüntüye gelince... Global EU3 serverında online oyun deneyimi benim açımdan daha iyi şu anda. Oynadığım oyun Naraka Bladepoint, gecikmesi Gameplus İstanbul serverına göre daha az ve çamurlu görüntü yok (test etmek için 1 aylık Gameplus almıştım).
Aynı online oyunu Gameplus'tan test ettiğimde, takılmalar, arada donmalar ve yine arada sırada çamurlu görüntüler alıyorum.
Gameplus'tan singleplay bir oyunu test ettiğimde bu takılmalar, donmalar olmuyor bende. Ancak singleplayde de sorun yaşayan arkadaşlar var buradan.
Sonuç olarak, serverı Avrupa'da olan bir oyun oynayacaksan Global'den, sadece singleplay takılacaksan Gameplus'tan bağlanmak mantıklı.Hocam görev yöneticisinden de baktığımda 20 den fazla çekemiyor. Bir tek geforce değil boosteroidde aynı. Sanki bi el cloud gaming e verilen bant genişliğini kontrol ediyor. Çamurlaşmadan kastım bildiğin 540p video oluyor hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
GFN'nin kullandığı maksimum mbps de bu kadar zaten, 20-25Mbps arasında çeker. Full hd ve 60fps akıcı oynayabilmek için 25Mbps yeterli.
Paket kaybı olmaması da önemli, sende paket kaybı fazla olabilir.
Oynadığın oyunlar neler?
Hocam yapma nasıl 20/25 çeker. 1080 p 60fps de minumum 45 çekiyor zaten. Paket kaybı konusunda o zaten %10 dan aşşa değil
turknet iletişim hizmetleri a.ş.
TurkNet'in Teknik Yetersizliği Nvidia GeForce Now Sorunu ve Bütün Türkiye'yi bilerek internette gecikmeli bağlamasına sebep olmasıhttps://forum.turk.net/t/turknetin-teknik-yetersizligi-nvidia-geforce-now-sorunu-ve-butun-turkiyeyi-bilerek-internette-gecikmeli-baglamasina-sebep-olmasi/10031/148bu linkde tam olarak turknet forumunda insanlar benim dediğim sorunu bahsediyor
45Mbps çektiği nerede yazıyor?
Ben oynarken baktığımda 23-25Mbps arası çektiğini görüyordum, akşam yine bakarım hem Global EU3'ten hem de İstanbul serverından.
Bende Turk Telekom vdsl 50Mbps var, pahalı geldiğinden Türknet alırım diyordum, ama Türknet'te hız sorunu yaşayan akrabalarım da var. Hayırlısı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 17 Eylül 2021; 17:27:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X