Laptopu tv'ye bağlayacağım; ama ekran kartının programını bulamıyorum. Kurulu da değil. PEk çok setup dosyası indirdim ama bendeki ekran kartına uygun olmadığı için kurulum yapamadım. Nvidia Geforce Go 6400 ekran kartının system tray'de görünebilmesi, bilgisayara kurulabilmesi için software setup'unu verebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Durum biraz acil. Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir?
Sony Vaio VGN-FS315M laptop. Ekran kartının driveri kurulu. Fakat tvout ayarını yapabilmem için kartın programını da kurmam gerekiyor. Sanırım setup dosyasının adı da nvidia_forceware_geforcego_101.08_beta_2kxp oluyor. Nette aynı model ekran kartı için bunu bulduğunu söyleyenler olmuş ama bu sürümü indirip deneyemedim. Setup dosyası yok sanki piyasada. Dünden beri bir sürü indirdim ama ekran kartıma uygun olmadığı için hiçbiri kurulamadı.
Onu da denedim dün. Hepsini indirdim (hatta bilgisayarda var olmasına rağmen) ama hiçbir işe yaramadı. Paket içerisinde video 1 ve video 2 diye iki ayrı klasör var ekran kartı sürücüsü için. Fakat ikisinin içerisinde de setup dosyası yok. Kurulum yolu da yok. Yani sonuç olarak, üreticinin kendi sitesi bir işe yaramıyor benim sorunum karşısında.
Nvidia Geforce Go 6400 ekran kartının TV çıkışı yoktur. Sadece VGA çıkışı vardır ki TV'deki Scart ve S-video girişlerine bağlamak için bir de çevirici almanız lazım.
Hala kaldıysa Avermedia'nın Averkey'inden alabilirsiniz. Başka çareniz yok. Bir çevirici dönüştürücü lazım, basit bir kabloyla sürücüyle olacak işler değil bunlar.