Şimdi Ara

nVidia GeForce 8800 Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Orjinalden alıntı: daemonica

işine karışmak gibi olmasın ama bence bir firmanın bir ürünü hakkında sunum yapmaktansa, genel olarak ekran kartlarının çalışma prensibi üzerine bir sunum yap. daha çok ilgi çekebilir. kaynak olarak wikipedia'yı, ya da aşağıdaki linkteki yazıyı kullanabilirsin.
    http://www.pclabs.com.tr/2003/06/30/ekran-kartlari-nasil-calisir/

Onu da sonlara doğru ekleyecektim, bilgilendirdiğin için teşekkürler.

@ XandP

Çok teşekkürler.

Düzenleme : @ Tuğer'i unutmayalım

Konuya zaman ayırıp cevap veren herkese çok teşekkürler. Gerçekten bu bölümde kaliteli insanlar var. Herkese iyi forumlar.

Her zaman

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: daemonica

nasıl bir sunum olacak bu? sınıfta ekran kartı testi mi yapacaksın?

Slayt hazırlayacağım ve tanıtacağım.

Biz gittikten bu yana ne çok değişmiş liseler yahu, ünideki hocalara ekran kartı yapıp getirsen bakmaya üşenirler, olaya bak...

Ayrıca Nvidia.com'daki yada üretici firmaların ürün datasheetlerini kullanabilirsin, hatta reklamlarınıda kullanmalısın

• yav ne gerek varki.. günümüzdeki eğitime bu kadar uğraş değmez bile.. emin ol kimse dediğinden bişey anlamayacaktır ve kimse dinlemeyecektir.. ayrıca da öğretmen nasıl bi mantık kurmuşki böyle saçma bi şey düşünmüş.. görüşmek isterdim o öğretmenle...
  • Bir şeyler yazayım, madem soru gelmiyor:

GeForce 8800 GTX (768 MB) ve 8800 GTS (640 MB)

nVidia GeForce 8800 Hakkında
    Üstte 8800 GTX, altta 8800 GTS (referans soğutmalar).

nVidia'nın 8 Kasım 2006'da piyasaya sürdüğü, üst seviye ekran kartları. Üst seviyede liderliği X1950 XTX ile almış ATi'ye karşı bu iki kartın çıkışı, nVidia'nın masaüstü 3B piyasasında Haziran 2008'e kadar sürecek parlak günlerinin başlangıcıdır. Son kullanıcıya Dx10'u ilk kez ulaştıran, "unified shader" mimarîsini son kullanıcıya ilk kez getiren, CUDA destekleyen, "Quantum Effects" ismiyle grafik işlemci tabanlı fizik işlemlerinin ilk işaretini veren bu kartlar, eski serilere göre de bir hayli başarılıydı. 8800 GTS (G80), X1950 XTX'ten üstün bir kartken, 8800 GTX'in konumundan bahsetmeye herhâlde gerek yok. 90nm üretim teknolojisine rağmen, bu kartlar hayli başarılı iş yaptılar. (Satış sitelerinde, ürünün bilgi kısmında bulunan, dağıtıcı tarafından gönderilen abartı-palavra yazılara benzedi)

GeForce 8800 GTS 320 MB

GeForce 8800 GTX ve 8800 GTS 640 MB, elbet yüksek başarımlı kartlar; ancak bu başarım karşılığında istenen fiyatlar da bir hayli yüksekti(öeh).
    Radeon X1900 serisi ve GeForce 7900 serisi kartlar, düşük fiyatlarla hâlâ çok tercih edilmekteydi. Bu kısımdaki açığı doldurtmak, daha çok sayıda tüketiciye ulaşmak için, 8800 GTS'nin 320 MB bellekli sürümü çıkarıldı.

Benzer bir hamle, Radeon X1900 XT'nin 256 MB sürümünde görülmüştü (normâli 512 MB'dir). Elbet, bu tür yüksek düzeyde kartlarla yüksek ayarlar seçileceğinden, grafik belleği ihtiyacı da artacaktır. Çözünürlük, bellek kullanımını etkileyen etmenlerin en önemlileri arasındadır.
    Herkes büyük monitör kullanmadığına göre, 1024x768, 1280x1024 gibi çözünürlükleri kullanan büyük sayıda kesimin ihtiyacı, bellek miktarı düşük bir kartla karşılanabilir.

X1900 XT 256 MB'de güzel işlemiş olan bu düşünce, Şubat 2007'de piyasada yaygınlaşan 8800 GTS 320 MB için de başlarda çok etkili olmuş göründü. Büyük satış rakamları yakalandı.

Fakat, işlerin aslında pek de iyi gitmediği zamanla anlaşılmaya başlandı. "Alt - tab'lı sorun" olarak bahsedilen bir bellek yönetimi sorunu, düşük bellekli bu kartta büyük sorun yaratıyordu. Pek çok oyun, yüksek olmayan ayarlarda bile, kısa süre içinde yavaş çalışmaya başlıyordu. Alt - tab gibi yöntemler ise, bunun geçici çözümüydü.
    Sorunun nedeni, kartın belleğine aşırı yüksek miktarda veri yazılması ve belleğin hemen dolması, sonucunda yüksek miktarda verinin yavaş, ulaşması zaman alan sistem belleğine yazılmasıydı. Alt - tab yapınca bellek boşaltılıyor, böylece bir süreliğine tekrar olması gereken kare/sn alınıyordu.

İşler hiç de Radeon'daki gibi gitmiyordu, bellek konusunda. Bu durum, Radeon HD 2900 XT'nin çok tercih edilmesine, ayrıca 2900 XT'ye karşı hayli etkili olan, 8800 GTS 640 MB'nin boş yere lekelenmesine yol açacaktı (640 MB GTS ile 320 MB GTS alâkasızdır; ancak insanlar G80 GTS'ye istemeden çamur attı, önyargı oluştu).

2007 sonbaharında yayımlanan yeni sürücülerle, bellek yönetimi iyileştirildi. GTS 320'nin bazı ayar gruplarında, bazı oyunlardaki durumu tamamen düzeldi. Bazılarındaysa iyileşti. Maalesef, Radeon'daki kadar iyi bellek yönetimi söz konusu olmadı, 13 Eylül 2008 itibariyle de, hâlâ söz konusu değil (GTS 320'ye özgü bir şey değil. Hepsi aynı. Ama bellek çok olursa, Radeon'dan hayli avantajlı bile olabilir [GTX 260 896 MB - 4870 512 MB durumunda olduğu gibi]. Bellek dolmadıkça bir sorun yoktur. Bellek yönetimi, bellek miktarıyla beraber değerlendirilir).

GTS 320'nin iyileşmiş, şu anki hâli de rezalettir. Bu acı bir gerçek. 320 MB belleğin güncel oyunlarda, mantıklı ayarlarda dolması saniye meselesi. O bile değil hatta.

GeForce 8800 Ultra

Referans soğutma

Bu kart için fazla söze gerek yok. Mayıs 2007'de çıkan bu kart, 8800 GTX'in başarımını daha da ileri götürüyordu. Belki de, ne gibi bir iş yapacağı tam kestirilemeyen HD 2900 XT'ye karşı bir önlemdi. 8800 GTX'te 576/1350/1800 olan saat hızları, Ultra'da 612/1512/2160 idi. Geri kalan özellikler aynıydı. Soğutma değişmişti.

Aslında, 8800 Ultra'nın doku işleme konusunda GTX'ten ayrıca daha başarılı olduğu bir ara belirtildi; ancak tam kanıtlar görülemedi, bu konu hakkında.

GeForce 8800 GT

Üstte ilk, esas referans soğutma. Altta, geniş fanlı olan, sonradan türemiş soğutma

GeForce 8800'ü artık tam şekilde, orta-üst seviyeyle ilgilenen kesime hitap eder duruma getirme zamanı gelmişti.

G80, 90nm ile üretilen, herhâlde ucuz-verimli olması biraz zor beklenecek bir grafik işlemciydi.
    Ki GTS 320'nin sonradan gelen başarısızlığı, bu durumu daha da sıkıcı bir hâle sokuyordu.

Arada çıkan, grafik işlemcisi güçlendirilmiş GTS G80-101 640 MB ise, bulunmayan, pahalı bir çözümdü.

nVidia, 65nm ile üretilen, G92 grafik işlemcisini tasarladı, orta-üst seviye kesim için.

G80 GTS'ye göre daha az güç tüketen(GT ve GTS G92 için geçerli bu), daha az sıcak (soğutma kötü değilse), buna rağmen transistör sayısı 681 milyon'dan 754 milyona çıkmış bir grafik işlemci. Başarım konusunda ek optimizelere de sahipti.

Başarım konusunda bir hayli iyi olacak modellere de taban oluşturacak G92 işlemcisi, GeForce 8800 devrinin ikinci bölümünü ve aynı zamanda GeForce 9800 devrini oluşturuyor.

İlk üye, 8800 GT idi. 8800 GTS G80-100'den daha başarılı, esas olarak 512 MB bellekle çıktığı için nVidia'nın bellek yönetiminden nadir etkilenen, tam bir F/P modeliydi.

29 Ekim 2007'de çıkan 8800 GT ile, GTS G80-100'e göre: Paralel işlemci sayısı 96'den 112'ye, doku birimleri 48-24'ten 56-56'ya çıkarılmıştı (transistör sayısının artışındaki en önemli etken, 24'ten 56[64]'ya çıkan doku adresleme birimleri). Ayrıca bu birimlerin saat hızları da ciddi düzeyde arttırılmıştı.

ROP konusunda ise, yeni optimizeler mevcuttu. Fakat sayısı 16'ya düşmüştü. Yine de , yüksek saat hızı, bu açığı bir miktarda kapatıyordu. 20 ROP'lu G80 GTS'ten teorik anlamda(piksel doldurma) uzak değildi, saat hızı sayesinde.

G92 serisi kartlarla, PCI-E 2.0 desteği ve PureVideo HD'nin yeni sürümü geldi. PCI-E kısmı önemli değil pek; ancak PureVideo iyi oldu, denebilir. 8600, 8500, 8400 ve 8300 serisinde olan gelişmiş düzeyde donanımsal video oynatma(merkezî işlemciden yük alma), G80 8800'de mevcut değildi. G92 ile bu açık kapatıldı. Tabii, kusursuz değil hiçbir zaman. Her video türüne donanımsal destek yok (kasten, biraz). Ayrıca, Radeon bu konuda daha iyi.

8800 GT'nin ana sıkıntısı, bellek bant genişliğiydi. Bellek hızı 1800 MHz olmasına rağmen, veriyolunun 256 bit'e düşmesi, güçlü grafik işlemcisine yetmeyecek bir desteğe yol açıyordu. Tabii, ucuz fiyatı - rakipsizliğ inedeniyle bunlar önemsenmedi (elde olan zaten inanılmazdı, pek çok kişiye göre), ama bazı oyunlarda beklentilerın altında başarıma yol açıyordu bu durum. 8800 GTX ve 8800 Ultra, farkı açıyordu, o oyunlarda.

Bir diğer sıkıntı(doğrudan değil tabii), referans soğutmasının berbat olmasıydı. Tek slot tasarımlı, küçük, hızlı dönüp ses çıkaran bir fana sahip soğutma kullanılmıştı ve 65nm işlemcili, 256 bit bellek veriyollu bu kart, bu rezil soğutma nedeniyle sıcak çalışıyordu.
    "Ucuz etin yahnisi" :)

Öyle ki, soğutma tasarımı aynı bırakılıp sadece fanı adam edilmiş (büyütülmüş, kanat sayısı arttırılmış) sürümleri bile çıktı, 8800 GT'nin. O fan yenilemesi bile, büyük rahatlama sağlamıştı.

8800 GT'nin 1024 MB ve 256 MB bellekli sürümleri de çıktı (yanılmıyorsam 2048 MB sürümü de çıkmıştı, 9600 GT 2048 MB ile beraber). 256 MB sürümü, bellek yönetiminin de etkisiyle, GTS G80 320 MB'den bile rezaletti, HD 3800 serisi karşısında saçmalıktı GT 256 MB, bellek meselesi nedeniyle. 1024 MB sürümü ise, 512 MB sürümün bellek yönetimi sonucu bellek yetersizliğini tamamen kapayamaması nedeniyle bazıları tarafından tercih edildi.

Son olarak, 8800 GT, bir ara rakip gibi durmuş HD 3870'ten ciddi anlamda iyi bir karttı.

HD 4850 gelene kadar birçok kişinin rüyalarını süsledi, 8800 GT.

GeForce 8800 GTS G92 (8800 GTS 512)

Referans soğutma

Bu kart için de fazla söze gerek yok aslında da, ana konu olduğundan bahsedilmeli biraz..

11 Aralık 2007'de çıktı.

8800 GT'deki 112 paralel işlemci ve 56-56 doku birimi, 128 paralel işlemci ve 64 - 64 doku birimine çıkarılmıştı. Saat hızları da arttırılmış, 8800 GT'deki 601,7/1512/1800 yerine 648/1620/1944 hızları söz konusu olmuştu.

Aslında paralel işlemci ve doku birimi gücü konusunda 8800 GT'ye göre olan artış hiç az değildi(paralel işlemci: %22, doku birimi: %23) ki bu durum, "bu kart hız aşırtmayla her türlü 8800 Ultra'yı geçer" yorumlarına bile yol açtı; fakat 8800 GT'nin ana sorunu bellek bant genişliğiydi ve GTS G92'de de veriyolu 256 bit'ti. Sadece saat hızı, 1800 yerine 1944 idi ve bellek bant genişliğini sadece %8 arttırıyordu bu. Grafik işlemcideki artıştan dahi az. Ki grafik işlemcideki artıştan çok daha fazlası bekleniyordu, bellek bant genişliği artışı olarak. Hayâl kırıklığı yarattı.

Ayrıca ROP sayısı gene 16 idi ve bu konuda gelişmeyi sağlayan şey, 601,7 MHz yerine 648 MHz saat hızıydı: %7,6

8800 GT'ye göre ek bir optimize de söz konusu değildi.

İyi yanı, referans soğutmanın 8800 GT'nin referans soğutmasından çok daha iyi soğutma yapması, normâl "otomatik" devirlerde sessizliği(bu, "iyi soğutma yapma" kısmı içinde değerlendirilir zaten. Hem sessiz, hem yeterli soğutma varsa, o iyi bir soğutmadır. İki şart da sağlanmalı), havayı kasa dışına atmasıydı (çift slot tasarımlı olduğunu söylememe gerek yok).

Hız aşırtılabilirlik konusunda da 8800 GT'den iyiydi. 8800 GT'nin çok takoz olanları çıkabilirken, bu kart her durumda en azından grafik işlemci açısından tatmin edici düzeyde hız aşırtılabiliyordu. Ayrıca, bellek hız aşırtımı konusunda bazı 8800 GTS G92'ler, iyi değerler görüyordu. (ben 2300 - 2400 MHz arası değerlerde test sonucu alıyordum, örneğin [kararlı olduğu anlamına gelmez bu]. Ciddi bir oran bu).

Hiç olmazsa, 8800 GT'lerin çıkamadığı hızlara çıkıyordunuz.

8800 GT referans tasarımında iki güç fazı varken, 8800 GTS G92 tasarımında standart üç güç fazı mevcuttu. Bu da, hız aşırtılabilirliğe katkı sağlamış olabilir.
    Ancak, 8800 GT'nin de üç fazlı modelleri piyasaya çıktı, yaygın bir biçimde.

Başta sadece 512 MB bellekli sürümü geldi. Sonradan 1024 MB bellekli sürümleri çıktı; fakat Türkiye'de ben göremedim. 256 MB ve 2048 MB sürümü çıkmadı. 256 MB sürümü çıksa, şaka gibi olurdu bu.

8800 GTS G92, bellek bant genişliği sıkıntı yaratmadığı zaman, 8800 GTX civarı başarım veriyordu. Bant genişliği sıkıntı yapınca, 8800 GTX'in dikkate değer ölçüde gerisinde kalabiliyordu. Ki bu durumdayken, 8800 GT de 8800 GTS G92'ye hayli yaklaşıyordu (zaten yakın da, neyse). Zira, bellek bant genişliği, grafik işlemcideki diğer iki birimdeki artışa göre daha düşük oranda arttırılmıştı, GTS G92'de. Bahsettik daha önce.

Bu kartın, yüksek fiyatına karşın, 8800 GT'ye karşı karizmayı çizdirmiş GTS isminin durumu toparlamak için çıkmış bir görüntüsü vardı. Tutunamadı, az tercih edildi. Zaten nVidia da bu bilinçle çıkarmıştır, GTS G92'yi

8800 GT 1 GB'den yüksek fiyatlıydı ve o hâliyle çok saçma bir konumdaydı.

9800 GTX gelince, nVidia bu acayip kartla işini bıraktı (9800 GTX de acayipti). Ama hâlâ satıldığını görüyoruz. HD 4850 varken alan çıkarsa, tabii.

GeForce 8800 GS

Bu kart için fazla yorum yapmaya değmez. Paralel işlemci - doku birimi konusunda 8800 GTS G80'den biraz daha güçlü(saat hızı ve belki optimize sayesinde. Doku adresleme birimi fazlalığı, pek bir avantaj değil); fakat bellek bant genişliği ve ROP konusunda GTS G80'den çok daha güçsüz, donanım tarihinin en ucube kartlarından biriydi. 8800 GTS G80'den genel anlamda güçsüzdü.

Ve 384 - 768 MB bellekli iki sürümü vardı. 384 MB bellekli sürüm, fiyatıyla tercih edilebilirdi; ancak bellek yönetimi nedeniyle 384 MB yetersiz kaldı ve kartın rezalet duruma düştüğü görüldü, bu nedenle. Tercih edilmedi.

768 MB sürümü ise, "ismi var, kendisi yok" durumundaydı, göremedik Türkiye'de.

8800 GS'nin yapamadığını 9600 GT yaptı, ilerde. 9600 GT'ye kadar, HD 3850 256 MB iyi sattı doğrusu. AMD o kadar da ezdirmedi kendini, iyi ki de ezdirmedi.

8800 GS ise, 9600 GSO ismiyle tekrar piyasaya sürüldü. Ama Türkiye'ye doğru düzgün geldiğini bile görmedik. Zaten 384 MB bellekli sürümü yaygındı gene ve saçmalıktı bu.

İşte böyle. Tabii ki, bunları alıp da anlatmayacaksınız. İşinize yarayacak bir şey varsa ayıklayın, diye yazdım.

8800 GS ve 8800 GT harici 8800'lerin özelliklerini, şöyle dandik bir şekilde yerleştirdim. Alıp düzgün tablo hâline getirirsiniz.

Ana konu GTS olduğundan, üç GTS'yi yerleştirdim. GT ve GS konu dışıydı. GTX ile Ultra'ysa, ağır top olduklarından orada bulunmalıydı.

Doku adresleme teorik değerini yazmadım. Filtreleme esas önemli, hele AF açıkken tek önemli değer gibi bir şey
    :

http://rapidshare.com/files/144803221/GeForce_8800.ppt.html

Ek: Hadi 8800 GS ve 8800 GT'yi, GTS G92 - GTX - Ultra ile beraber daha da dandik biçimde gösterelim:

Ek bir iki şey(uğraşmadım, böyle dandik şekilde gösteriyorum):

http://img84.imageshack.us/img84/1314/88000sj7.jpg

Tüm bunlardan sonra:

GeForce 8800 Ultra > GeForce 8800 GTX > GeForce 8800 GTS G92 > GeForce 8800 GT > GeForce 8800 GTS G80-101 (bu kartın hız aşırtılmış sürümleri vardı hep. Bunu göz önüne alır, ayrıca G80 GTS'lerin iyi hız aşırtılabilirliğini düşünürsek, 8800 GT'den iyi bir kart bu.) > GeForce 8800 GTS G80-100 > GeForce 8800 GS

Karışık olsun, siz anlatın bir şeyler. Not mu alacaksınız bilmiyorum; bilmeyene karışık anlatmak iyidir. Karşıdaki bir şey anlamayınca, "vay bu çok iyi biliyormuş" diyecektir. Not söz konusuysa, doğrudan avantaj bu :) Tabii bencilce bir düşünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 18 Eylül 2008; 4:13:52 >

• @Tuger hocam dokturmussun yau helal olsun valla iyi yazmissin bunu okuyan hoca bile sasirir yau 8*** serisi hakkinda anektoda ihtiyaci olan var ise Tuger hocaya basvursun
  • ohaa resmen makale yazmışsın helal olsun yaa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer_Sam -- 13 Eylül 2008; 4:40:34 >
  • @ Tuğer, hocam mesajınızı görünce bayağı şaşırdım, tekrar tekrar teşekkür ederim. Çok yardımınız dokundu. Ama diğer arkadaşları da unutmayalım, tekrardan zaman ayırıp cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nuMETALxx

yav ne gerek varki.. günümüzdeki eğitime bu kadar uğraş değmez bile.. emin ol kimse dediğinden bişey anlamayacaktır ve kimse dinlemeyecektir.. ayrıca da öğretmen nasıl bi mantık kurmuşki böyle saçma bi şey düşünmüş.. görüşmek isterdim o öğretmenle...

Herkes sunum hazırlayacakmış. Biraz bencilce bir düşünce ama ben de kimsenin anlayacağını sanmıyorum. Sanırım bu sunum olayı müfredatta varmış.
  • bence bu konudan vazgeç. sunum hazırlarken en temel prensiplerden biri herkesin anlayabileceği anlamasa bile dikkatini çekecek birşeylerden bahsedebilmektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahrikutlu

bence bu konudan vazgeç. sunum hazırlarken en temel prensiplerden biri herkesin anlayabileceği anlamasa bile dikkatini çekecek birşeylerden bahsedebilmektir

Dostum konuşma problemim var. O yüzden diğer insanların hakim olamadığı bir konuyu anlatmak istiyorum. Böyle bir konuda soru gelme olasılığı çok az. Özellikle bunu seçmek istiyorum.
  • quote:

quote:

yav ne gerek varki.. günümüzdeki eğitime bu kadar uğraş değmez bile.. emin ol kimse dediğinden bişey anlamayacaktır ve kimse dinlemeyecektir.. ayrıca da öğretmen nasıl bi mantık kurmuşki böyle saçma bi şey düşünmüş.. görüşmek isterdim o öğretmenle...

Herkes sunum hazırlayacakmış. Biraz bencilce bir düşünce ama ben de kimsenin anlayacağını sanmıyorum. Sanırım bu sunum olayı müfredatta varmış.

arkadaşım.. müfredatta öyle bir şey yok... müfredatta olan tek şey ezberdir.. ilk okuldan üniversiteye kadar ezberle yürütürler işi...

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım.. müfredatta öyle bir şey yok... müfredatta olan tek şey ezberdir.. ilk okuldan üniversiteye kadar ezberle yürütürler işi...

İşte bu ezberi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam bu sene değişti müfredat.

• @Tuğer

Bence yanlış bir yol izlemişsin.

@baykagan a hiç bir şey bırakmamışsın. Delikanlı biraz araştırıp kendisi de birşeyler eklese daha iyi olurdu. Söylenecek-yazılacak her şeyi yapmışsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR

@Tuğer

Bence yanlış bir yol izlemişsin.

@baykagan a hiç bir şey bırakmamışsın. Delikanlı biraz araştırıp kendisi de birşeyler eklese daha iyi olurdu. Söylenecek-yazılacak her şeyi yapmışsın.

Araştırayım araştırmasına ama ekran kartları hakkında pek bir bilgim olmadığı için buraya yazdım zaten.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

kaça gidiyorsun sen?

Lise 2'de ne alakası var anlayamadım.

birinci olarak;ilkokulda ortaokulda lisede veya ünversitede okuyan bir kişinin hazırladığı sunumlar farklı olurda ondan.

ikinci olarak;TUĞER hocam sana,bana göre işini görecek kadar bilgi vermiş.

bu forumdaki sayılı kişilerden birisidir kendisi.

• vay be.. tuğer hocam hikaye gibi okudum.. ne kadarda çabuk geldi geçti.. g80 8800gts yi aldığımda çok sevmiştim.. bi arkadaşa sattım gerçi ama hala gördüğümde satmasaydım keşke diye düşünüyorum..

quote:

İşte bu ezberi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam bu sene değişti müfredat.

güzel bir adım ama hala çok fazla gereksiz şey var.. genel kültür mantığından uzaklaşıp gelecekte gerçekten işimize yarayacak dersler görmemiz çok daha iyi olurdu.. bu sayede gençlerimiz (bende gencim ve üniversite öğrencisiyim) daha da bilinçlenir ve bu ülke bu sayede birşeyler üretmeye başlar.. kim istemezki ati, nvidia, amd, intel gibi şirketlere rakip bir firmada ülkemizden çıkmasını.. ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.. gördüğümüz derslerin % 95'i genel kültür üzerine.. eğitimde bence genel kültür olmamalı.. geleceğe hazırlamalı bizi ve kişi kendi genel kültürünü kendisi kazanmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirKipi -- 13 Eylül 2008; 14:27:21 >

• hocam sen bu sunumu kime karşı yapcan arkadaşlarınla aranızda olan bi faaliyetmi olcak yoksa herhangi bi ders gereği falanmı? okul karşısındamı olcak bu sunum? eğer pek anlamıyosan ekran akrtlarından neden sunum yapmya kalktın? bana kalırsa bööle kısıtl bilgilerle sunum yapılmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark alien

hocam sen bu sunumu kime karşı yapcan arkadaşlarınla aranızda olan bi faaliyetmi olcak yoksa herhangi bi ders gereği falanmı? okul karşısındamı olcak bu sunum? eğer pek anlamıyosan ekran akrtlarından neden sunum yapmya kalktın? bana kalırsa bööle kısıtl bilgilerle sunum yapılmaz

Sınıfta, öğretmene ve arkadaşlarıma yapacağım. Neden bu konuyu seçtiğimi yazdım ama tekrar yazayım

Konuşma problemim var. O yüzden diğer insanların hakim olamadığı bir konuyu anlatmak istiyorum. Böyle bir konuda soru gelme olasılığı çok az.

• @Tuger

Hocam bitirme tezi gibi olmuş bu resmen yahu Eline sağlık, oldukça güzel olmuş; özelliklede yorumlar
  • quote:

Konuşma problemim var. O yüzden diğer insanların hakim olamadığı bir konuyu anlatmak istiyorum. Böyle bir konuda soru gelme olasılığı çok az.

çok yanlış düşünüyorsun tuğer'in yazdığı yazıda çok fazla teknik terim var. sen insanlara kartın teknik özelliklerini sayacaksın, eğer biri çıkar sana "rop nedir?" ya da "doku adresleme birimi nedir?" diye sorarsa ne yapacaksın? (ben de bilmiyorum şahsen bunların ne olduğunu ) o yüzden, madem böyle bir konu seçtin, eğer güzel bir iş yapmak istiyorsan, yukarıya yazdığımı tekrar düşün. önce ekran kartları ve nasıl çalıştıkları hakkında genel bir bilgi ver. insanlar neyin ne olduğunu bilsin. ondan sonra istediğin kartı tanıt. "konuşamıyorum" falan gibi bahanelerin arkasına da sığınma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer_Sam -- 14 Eylül 2008; 3:09:31 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.