Şimdi Ara

Nvidia GeForce 6200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben kendi çapımda küçük çaplı bir çalışma yaptım. Dahada araştırmaya devam edeceğim.
    6200 geforce 6 serisinin giriş seviyesi kartı olarak piyasada. fakat bilindik giriş kartlarından daha farklı. örneğin ati 9200 ve fx 5200 e göre geleceği çok daha parlak olduğunu düşünüyorum. Bu kart ileride LE ve GT modelleri de çıkabilirmiş.
    Zaten kart mod ve o/c bakımından bana göre bir hazine değerinde.
    çünkü kart hem mod: ati 9800se de olduğu gibi kapatılmış 4 verihattı açılabiliyor, hemde iyi o/c: ati 9550 de olduğu gibi Downclock edilmiş, ve yaklaşık defoult soğutucu ile 500mhz seviyesine rahatca çıkılabiliyor.
    Kart Default 300/550 mhz de geliyor.
     Nvidia GeForce 6200

Fakat Şöyle bir husus var Adamlar işlemciyi anca 300@333 ramleri ise 550@600. Ben biraz önce işlemciyi 500mhz ye yükseltilebilir diye biliyordum ama galiba yanlış biliyormuşum.

Doom 3 Benchleri

FarCry Benchleri

Bu yazı benim ilk inceleme yazım diyebiliriz. Hatalarım varsa düzeltmenizden büyük memnuniyet duyacağım.

Kaynaklar
    TweakTown

saygılar

• Arkadaşlar Ben Yazının ve resimlerin kenarlarını daha doğrusu sağ tarafını göremiyorum. Siz görebiliyormusunuz?
    Ayrıca yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmanisali2001

Arkadaşlar Ben Yazının ve resimlerin kenarlarını daha doğrusu sağ tarafını göremiyorum. Siz görebiliyormusunuz?
    Ayrıca yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

saygılar

ne yazıkki bende goremiyorum.
    yoneticilerin reklam tutkunlugu yuzunden burada bilgi paylaşamıyoruz.
    hadi reklamı koydun bari dogru duzgun olsun.
  • mutlu yıllar. açıkçası ben 6200ün test sonuçlarının bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. yani yazın bana bişeyler öğretti.
    elinde kart varmı bilmiyorum ama ben şahsen mikrofon dahi olsa ürünün ıncığının cıncığının incelenmesini uzun uzun yazılmasını severim.
    sende yazılarını detaylandırabilirsin tabi bu benim kişisel zevkim. az olsun öz olsun diyenlerde vardır.
    ama yeni başlayan biri için iyisin bundan sonraki yazılarında başarılar.
    sayfanın sağına gelince ekran çözünürlüğünü arttırdığında büyük olasılıkla geçecektir.
    ama yeri gelmişken (sözüm yöneticilere) bence o reklamlar daha mantıklı bir yere taşınabilir!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmanisali2001

merhaba.
    ben kendi çapımda küçük çaplı bir çalışma yaptım. Dahada araştırmaya devam edeceğim.
    6200 geforce 6 serisinin giriş seviyesi kartı olarak piyasada. fakat bilindik giriş kartlarından daha farklı. örneğin ati 9200 ve fx 5200 e göre geleceği çok daha parlak olduğunu düşünüyorum. Bu kart ileride LE ve GT modelleri de çıkabilirmiş.
    Zaten kart mod ve o/c bakımından bana göre bir hazine değerinde.
    çünkü kart hem mod: ati 9800se de olduğu gibi kapatılmış 4 verihattı açılabiliyor, hemde iyi o/c: ati 9550 de olduğu gibi Downclock edilmiş, ve yaklaşık defoult soğutucu ile 500mhz seviyesine rahatca çıkılabiliyor.
    Kart Default 300/550 mhz de geliyor.
     Nvidia GeForce 6200

Fakat Şöyle bir husus var Adamlar işlemciyi anca 300@333 ramleri ise 550@600. Ben biraz önce işlemciyi 500mhz ye yükseltilebilir diye biliyordum ama galiba yanlış biliyormuşum.

Doom 3 Benchleri
    />

FarCry Benchleri
    />

Bu yazı benim ilk inceleme yazım diyebiliriz. Hatalarım varsa düzeltmenizden büyük memnuniyet duyacağım.

Kaynaklar
    TweakTown

saygılar

Sırf aşağıya gelsin diye yaptım.
    6200leri ilk defa senden duyuyorum. OVerclock potansiyeli yüksek gibi. Fakat 256 bit olmaması beni düşündürdü. Ancak benchmarklardan yterli puan almış Fiyatı da uygun olursa alınabilir. Bu arada ilk incelemen çok güzel olmuş

• 6200 TC sistem remi kullanıyor Kartın maliyeti ucuz olacak (100 dolar altı ancak sistemde kaliteli ve yüksek rem ihtiyacı olacak. (en az 512 mb nvidia 1gb tavsiye ediyor) Dolayısıyla rem masrafı artabilir.
    Kart üzerinde 16-32 mb rem var
  • Hepinize teşekürler.

6200 ler iki şekilde olucakmış. bazıları TC(Turbo Cach) bazıları normal 128mb. Normalerin fiyatını avrupada 120$ civarı gördüm. TCler ise değişiyor. ama yanılmıyorsam 80$ civarı. üstelik TC ler anladığım kadarı ile 32 ve 64 bitlik versiyonlar ile piyasaya gelicekmiş.

Aslında bu gf6 serisi ramin bit sayısı pek önemli olmadığını gösteriyor. Mesela 6600gt, onunda 128bit. fakat 256bitlik 9800xt den çok daha iyi. Demekki asıl konu Mimariymiş, yani o bant genişliğini nasıl kullandığıymış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nvidia Geforce Gt 620
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet çok haklısın çalışmayan bitlerin ülkeye ve ekonomiye bir yararı yok.
    Ancak fiyatı baya düşük geldi. Farcryda 40 Fps çok iyi
  • Giriş seviyesi için turboCache gibi bir heyuladan daha mantıklı bir çözüm olduğu şüphesiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

Giriş seviyesi için turboCache gibi bir heyuladan daha mantıklı bir çözüm olduğu şüphesiz.

arkadaşım eminmisin. aslında TC yi pek gözüm tutmadı. tabi fiyatı uygun olursa iyi bir çözüm olabilir. ama geforce 6200 serisis rakibi olan x300 ü brakın x600 ü bile geçecek bir potansiyele sahip

Bence geforce 6200 giriş seviyesi hatta orta seviye kartlar arasında en uygunu
    tabi TC knusunu bilemem. Tc nin performanslı olabilmesi için zaten FSB, Bellek bant genişliği ikilisinin yüksek olması lazım. yani iyi bir bilgisayar olmadan 6200 tc den performans almak zor.

saygılar

• geforce6 6200 o zaman geforce5 5200 gibi birşey o zaman.Giriş seviyesi kartı gibi.Ama değerleri beyA yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hannibal -- 1 Ocak 2005, 20:27:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

geforce6 6200 o zaman geforce5 5200 gibi birşey o zaman.Giriş seviyesi kartı gibi.Ama değerleri beyA yüksek

Evet dediğiniz gibi ama geforce 5200 gibi değil
    fx 5200 ün ilk çıktığı zaman pek güçlü olduğunu sanmam..Çünkü 6200@6600 mod olduğunda ve üzerine o/c yapıldığında 9800XT yi Gözle görülür bir şekilde GeçiyorBu da yanılmıyorsam Fx5200 ün 9500 ü geçmesi gibi birşey.
  • cmanisalı ben ne dedim ki.. kendi ramini kullanan kaliteli bir çip turbocache den DAHA MANTIKLI dedim.. yanlış anladın heralde.

TC olayı ise 16MB lık ve en az cpulardaki kadar yüksek hızlı entegre cache i o fiyata verebilirlerse bir devrim olurdu.. ama şu anda görülen haliyle S3 ün bir zamanlar igp çiplerinin artanlarını kart olarak vermesine benzer nbir olaydan farkı olmadığı açık
  • pardon yanlış anlamışım

evet fiyatı düşündürücü derecede ucuz. ama bide bunun türkiyeye geldikden sonraki hali var

saygılar
  • valla şu an için TC li olanı 80 ve düz modeli 100 den başlıyorsa bence yine bi abukluk var..

arada 20 dolar için performansı 5 te birine çekmek gibi..

ama yine de ucuz. ki adam gibi bir Ati R380(9550) nin 90 dolar olduğü hesaba katılırsa...
  • yok abi performans 5-1 inmiyor ki. 5-4, 5-3 e iniyor. tabi Bit e görede değişiyordur. TC lerin bazıları 32bit !!!! bazılar 64bit.
    bide
    leadtek 128mb 128bitlik 6200 ün fiyatı 109$ kartın link BURDA

fiyatı ise tomshardware deki alışveriş sitesinden aldım.

saygılar
  • şu an msi fx5200 kulanıpta memnun olan çok arkadaş biliyorum aceba siz iddaaa edebilirmisiniz ki daha iyi benim gibi yeni yeni bilgisayar dünyasına adım atan ve bilgisayar toplayan birine tavsiyeniz ne olur tabi işletim sistemi olarakta celeron d330 2.66ghz kulanacak birine birde türkiyede ki bu kdv lendirilme oranlarını da göz önüne alırsak fiatlar dünya rekorları sınıfına giriyor yok bu kadar vergi bir yerde fiatları ile birlikte bana tavsiyeniz ne olur sizce ne kullanmalıyım??*
  • alper bence celeron alma aynı paraya amd athlon al. yanınada çekinmeden burada bahsedilen kartı alabilirsin çok fazla beklentin yoksa seni ucuzundan mutlu eder.
  • Düz 6200 128/128 in Türkiyeye giriş fiyatı 120 dolardan aşağı olmaz herhalde.
    Tc 16-32 ve 64 bitlik olanları varmış 64 bit olan256 mb ye kadar 16 ve 32 bitlik 128 mb ye kadar çalışıyormuş. Ancak 128 e çıkabilmek için 512 256 ya çıkabilmel için 1 gb sistem remi gerekiyormuş. Bu Tc için kaça satılsa uygun olur dersiniz
  • TC de bahsi geçen "cache" mevzuu bilindik cache kavramından ziyade standard 64 bit ramden ibaret olacağından -ki tek veya çift modül ram kullanacaklar belli ki- ve igp mantığını kullanacağından bir kere bellek erişimde büyük aksamalar yaşanacağından bence ağırlaşma kaçınılmaz. ve bu da hiç o kadar azımsanacak düzryd olmaz bence.. zamanındaki AGP Aperture olayının bir benzeri olsa da olay, yine de pek güzel durmuyor. dual kanal da yapılsa performanstan şüphe ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.