Şimdi Ara

NVIDIA GeForce 295.73 ForceWare Sürücüleri Yayında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  NVIDIA GeForce 295.73 ForceWare Sürücüleri Yayında

Nvidia sonunda beklenen ForceWare sürücülerini yayınladı. Yeni ForceWare 295.73 güncellemesiyle beraber belli başlı oyunlarda bazı performans geliştirmeleri ve Skyrim, Diablo 3 gibi oyunlara SSAO desteği geliyor.

Ayrıca yeni driverlar Afterfall: InSanity, F1 2011, Mass Effect 3, The Darkness II ve WRC 2: FIA World Rally Championship 2011 gibi oyunlara SLI ara biriminde performans yükseltmesi vaad ediyor.

http://www.geforce.com/Drivers

• Sonunda WHQL drıverları gorebıldık.Nvıdıa drıver ısını son 2-3 ay ıcınde bıraz bosladı gıbı sanırım 6xx serısı ıle kafa patlatıyorlar

Battlefield 3

•Fixes instances of texture corruption/artifacts in Battlefield 3 when memory constrained (typically 1GB or less graphics cards running Ultra settings and high resolutions).

İste drıver budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 22 Şubat 2012; 0:40:50 >
  • Şahsen oynarken herhangi bir texture corruption/artifact göremesem de 560 Ti için iyi olmuş bu.
  • arkadaslar tam olarak ne duzelmiş anlamadım da ben
  • Diablo 3 çıktı mı ya ?
  • Çoğu yeni oyuna SLI profilleri gelmiş, Mass Effect 3 ve KOA:Reckoning gibi..iyi de olmuş
  • F1 2011 oyununu gorunce aklima geldi. Direksiyonu cikartip istanbul parkta 2 tur atayim bari :d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Radeon HD 8500M Driver
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Diablo 3 çıktı mı ya ?

Nvidia genelde oyun yapımcıları ile yakın ilişkilere sahip olduğu için birçok oyunun geliştirilme sürecinde yapımcı firmalarla ortaklık çalışabiliyor. Ne Diablo, ne de Mass Effect 3 çıktı, ancak ikisinde de Nvidia hazırlığını yapmış gibi görünüyor. Sonuçta ikisi de bomba oyunlar. Nvidia bu oyunları çok iyi seziyor gerçekten.
  • hadi nVidia bunlarla da mı 'fazla' çalışmış? ozaman bu oyunlar yine beklediğim kadar iyi olmayacak, ve AMD kartları sorunlarla karşılaşabilecek yada CF desteği vs olmayacak, çünkü nVidia genelde 'fazla' işbirliği yaptığı zaman oyunlar kısa, zevksiz ve görsel şöv amaçlı oluyor, ve AMD ekran kartlarında sorun olması için elinden geleni yapıyor (oyun yapımcılarına rüşvet vererek) sonra da fanboyleri bunu bir avantaj gibi görüp nVidia öneriyorlar hava atıyorlar, AMD de durumu driver güncelleyerek bazen geç olsa düzeltmeye çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 22 Şubat 2012; 21:53:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

hadi nVidia hazırlık bunlarla da mı 'fazla' çalışmış? ozaman bu oyunlar yine beklendiğim kadar iyi olmayacak, ve AMD kartları sorunlarla karşılaşabilecek yada CF desteği vs olmayacak, çünkü nVidia genelde 'fazla' işbirliği yaptığı zaman oyunlar kısa, zevksiz ve görsel şöv amaçlı oluyor, ve AMD ekran kartlarında sorun olması için elinden geleni yapıyor (oyun yapımcılarına rüşvet vererek) sonra da fanboyleri bunu bir avantaj gibi görüp nVidia öneriyorlar hava atıyorlar, AMD de durumu driver güncelleyerek bazen geç olsa düzeltmeye çalışıyor

Teoride çok iyi ''paranoya'' yapmışsınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lvlehlvlet

quote:

hadi nVidia hazırlık bunlarla da mı 'fazla' çalışmış? ozaman bu oyunlar yine beklendiğim kadar iyi olmayacak, ve AMD kartları sorunlarla karşılaşabilecek yada CF desteği vs olmayacak, çünkü nVidia genelde 'fazla' işbirliği yaptığı zaman oyunlar kısa, zevksiz ve görsel şöv amaçlı oluyor, ve AMD ekran kartlarında sorun olması için elinden geleni yapıyor (oyun yapımcılarına rüşvet vererek) sonra da fanboyleri bunu bir avantaj gibi görüp nVidia öneriyorlar hava atıyorlar, AMD de durumu driver güncelleyerek bazen geç olsa düzeltmeye çalışıyor

BeNLe Olan KalSın,GeRiSi Bir ZahMeT YoL AlsIN !

Okuduğunu anladıysan gerisi teferruat zaten.Öyleki ortaya attığın tez sadece ve sadece bir varsayım bir ön yargıdan ibarettir.

• quote:

quote:

Paranoya değil bence, katıldığım bölümler var...
    Nvidia doğmuş/doğmamış bebeklere don biçiyor, bunun için para da harcıyor baya, kartlarını her oyuna optimize ediyor teoride, güzel fikir, doğru karar eğer uygulamada da başarılı ise.

AMD' ise mevcut güncel sürücüleriyle aynı oyunları çok rahat oynayabiliyor belki geçici bir süre düşük fps ile oynar (kasmadan) belki nv'den bile daha iyi oynar ama sonra nvidia ile eş veya üst duruma geçebilir bunun örnekleri var.
    Statistik' in dediği gibi 'fazla işbirliği' bazı oyunları rezil edebiliyor...

Ben nvidianın kart performansıyla konuşulmasını diliyorum , physx gibi, optimize kartlar gibi vs şeylerle değil, bence bunlar geçersiz reklam/pazarlama davranışları ile değil...

Tabi nvidianın bu çalışmalarına kimse kötü diyemez, yinede tebrik etmek lazım. Başarılı olsun olmasın en azından bir niyet var, tabi (eğer varsa)rakip kartların performansını düşürmek etik değil.

• Ultra ve high ayarlarda Batllefield3 ün bellek kullanımının düzeltildiği gibi bir bilgi mi var benmi yanlış okuyorum.Nvidia dürücü desteğinde çok iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist

quote:

quote:

Nvidia doğmuş/doğmamış bebeklere don biçiyor, bunun için para da harcıyor baya, kartlarını her oyuna optimize ediyor teoride, güzel fikir, doğru karar eğer uygulamada da başarılı ise.

AMD' ise mevcut güncel sürücüleriyle aynı oyunları çok rahat oynayabiliyor belki geçici bir süre düşük fps ile oynar (kasmadan) belki nv'den bile daha iyi oynar ama sonra nvidia ile eş veya üst duruma geçebilir bunun örnekleri var.

Ben nvidianın kart performansıyla konuşulmasını diliyorum , physx gibi, optimize kartlar gibi vs şeylerle değil, bence bunlar geçersiz reklam/pazarlama davranışları ile değil...

Tabi nvidianın bu çalışmalarına kimse kötü diyemez, yinede tebrik etmek lazım. Başarılı olsun olmasın en azından bir niyet var, tabi (eğer varsa)rakip kartların performansını düşürmek etik değil.

Güzel kardeşim,Hani herbirimiz ennihayetinde son kullanıcıyız.Şahsıma diriver konusunda nvidia'yı cidden başarılı buluyorum.Son çıkan sürücüde bf3 denedim (gtx560-ti) de bakın fanlık felan değil ciddi ciddi ekrandaki dalgalanmalar yok oldu.Ultra ayarlarda 35-50 arası gidip gelmekte,çizgi çizgi dalgalar yok oldu.AMD tarafında karta eş değer 1GB 6950 de durum nedir bilmiyorum.Şayet sıkıntı varsa bellekle alakalı neden amd bunu gideremiyor ? Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme.Reklamını iyi yapacaksın,hele hele sürücü desteğin ön planda olacak.AMD bunlar da hep zayıf.Fanboyluk bir tarafa driver sorunu bir arada beni delirtecekti amd de.Bu nedenle yok rüşvet veriyor vs basit varsayımlara takılmamak gerekir.Örnek verecek olursak 8800 kartlar halen daha iş görmekte.Karşılığı olan ati tarafı için aynı şeyleri söyliyemem.Umarım hep biz son kullanıcıya yarar bu rekabetler.Aynı zaman da teoride kalmıyor nvidia,bizzat pratikte de gayet başarılı görüldüğü üzre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlehlvlet -- 22 Şubat 2012; 12:38:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Okuduğunu anladıysan gerisi teferruat zaten.Öyleki ortaya attığın tez sadece ve sadece bir varsayım bir ön yargıdan ibarettir.

Sizi ciddi alip cevap vercem

nVidia 'fazla' destekledigi ya da sponsor oldugu oyunlarin cogunda bahsettigim sorunlar ya da baska sorunlar ve kullaniciyi kandiracak hileler vardir

en popler oyunlardan ornek olarak, Call Of Duty oyununda SLI hilesi vardir bu hile soyle, oyun seceneklerinde SLI support on/off die bir secenek var, bu secenek On oldugu zaman tek gpu bile olsa %20-30 performans artisi oluyor, bu ilk Cod2 baslamisti, bu hilenin amaci ise SLI performansinin sisirmesi idi, yani oyun aslinda defaultta tek gpu varsa gercek performansin %80 ile calisiyordu, SLI On yapinca da GPUlar %100 kapasite ile calidiyorki SLI getirisi daha fazla gozuksun diye, infinityward ward bunu bug olarak nitelemisti ama ayni olay cod4te de vardi (hala var ne bugmis be :D yamalarla bile duzeltilmedi) ama nedense bu bug bir sonraki serilerde yoktu cunku oyun kartlari zorlamaya basladi ve artik gercek performansin %70-80 yetmiyor artik

bir baska yeni ornek ise BF3 oyunu, ayni serinin bir onceki oyunu olan BF2'de mukemmel grafikler vardi ve orta-ust kartlarin cogu oyunu oyunu full ayarlarda calistiriyordu, driver sorunlardi cok azdi, ama nedense nVidia oyuna sponsor olduktan, BF3 bf2ye gore cok cok az gelisme sunmasina ( hatta bana gore grafiklerde gelisme yok ama var diyenlerle de tartismak istemiyorum simdi) ragmen oyun cok cok agir oldu ve 1,5 gblik kartlar bile full ayarlatda ve belli ayarlatda zorlanmaya basladi, bunu da 3gblik gtx 580 larini sattirmak icin yapti

tabi bunlar yetmediyse bi de isterseniz HAWXtaki dx11.1 ve HAWX2 AA hile olayini fa arastirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 22 Şubat 2012; 13:55:11 >

• sonunda.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sizi ciddi alip cevap vercem

nVidia 'fazla' destekledigi ya da sponsor oldugu oyunlarin cogunda bahsettigim sorunlar ya da baska sorunlar ve kullaniciyi kandiracak hileler vardir

en popler oyunlardan ornek olarak, Call Of Duty oyununda SLI hilesi vardir bu hile soyle, oyun seceneklerinde SLI support on/off die bir secenek var, bu secenek On oldugu zaman tek gpu bile olsa %20-30 performans artisi oluyor, bu ilk Cod2 baslamisti, bu hilenin amaci ise SLI performansinin sisirmesi idi, yani oyun aslinda defaultta tek gpu varsa gercek performansin %80 ile calisiyordu, SLI On yapinca da GPUlar %100 kapasite ile calidiyorki SLI getirisi daha fazla gozuksun diye, infinityward ward bunu bug olarak nitelemisti ama ayni olay cod4te de vardi (hala var ne bugmis be :D yamalarla bile duzeltilmedi) ama nedense bu bug bir sonraki serilerde yoktu cunku oyun kartlari zorlamaya basladi ve artik gercek performansin %70-80 yetmiyor artik

bir baska yeni ornek ise BF3 oyunu, ayni serinin bir onceki oyunu olan BF2'de mukemmel grafikler vardi ve orta-ust kartlarin cogu oyunu oyunu full ayarlarda calistiriyordu, driver sorunlardi cok azdi, ama nedense nVidia oyuna sponsor olduktan, BF3 bf2ye gore cok cok az gelisme sunmasina ( hatta bana gore grafiklerde gelisme yok ama var diyenlerle de tartismak istemiyorum simdi) ragmen oyun cok cok agir oldu ve 1,5 gblik kartlar bile full ayarlatda ve belli ayarlatda zorlanmaya basladi, bunu da 3gblik gtx 580 larini sattirmak icin yapti

tabi bunlar yetmediyse bi de isterseniz HAWXtaki dx11.1 ve HAWX2 AA hile olayini fa arastirin

Kendi yazdığını kendinin bile anlamadığından eminim.Aynı belleklere sahip 6950 kartlar da bellek sorunu varsa eğer (1GB kullanıcılar olduğunu söylemekte) neden düzeltmiyorlar driver desteğiyle ? Uzatmadan size vereceğim az ve öz cevap şu olsun;

''Ben sizi ciddiye almayıp artık cevap bile vermiyeceğim''(keşke sizin gibi ciddi düşünebilseydim sizin benim hakkım da yazdığım da olduğu gibi)

• beni cevaplarinizdan mahrum etme karari aldiginiz icin buyuk uzuntu duyuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 22 Şubat 2012; 14:55:39 >
  • mesajım bulunsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist

quote:

quote:

Güzel kardeşim,Hani herbirimiz ennihayetinde son kullanıcıyız.Şahsıma diriver konusunda nvidia'yı cidden başarılı buluyorum.Son çıkan sürücüde bf3 denedim (gtx560-ti) de bakın fanlık felan değil ciddi ciddi ekrandaki dalgalanmalar yok oldu.Ultra ayarlarda 35-50 arası gidip gelmekte,çizgi çizgi dalgalar yok oldu.AMD tarafında karta eş değer 1GB 6950 de durum nedir bilmiyorum.Şayet sıkıntı varsa bellekle alakalı neden amd bunu gideremiyor ? Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme.Reklamını iyi yapacaksın,hele hele sürücü desteğin ön planda olacak.AMD bunlar da hep zayıf.Fanboyluk bir tarafa driver sorunu bir arada beni delirtecekti amd de.Bu nedenle yok rüşvet veriyor vs basit varsayımlara takılmamak gerekir.Örnek verecek olursak 8800 kartlar halen daha iş görmekte.Karşılığı olan ati tarafı için aynı şeyleri söyliyemem.Umarım hep biz son kullanıcıya yarar bu rekabetler.Aynı zaman da teoride kalmıyor nvidia,bizzat pratikte de gayet başarılı görüldüğü üzre...

Merhaba dostum,
    Evet son kullanıcıyız ve son kullanıcı olarak kalmalıyız bence, marka seviciliği sapıklığından kurtulması lazım insanların. (Bu sözüm size değil.)
    Bu arada bu markalar ve birçoğu para verseler insanlardan daha iyi savunucu, reklamcı bulamazlar, ilginç...

Ben sadece olayı anlamaya çalışıyorum 560 bir önceki sürücüde dalgalanma yaşadığınızı kendiniz söylüyorsunuz, bir sonraki cümlede ise nvidia driverlarının çok iyi olmasından bahsediyorsunuz, ben 2gb lık 6950 ile (5 serisinden başlayarak) herhangi bir sorun yaşamadım, bunu amd driver iyidir diye söylemiyorum, yazılımlarda hata olabilir ve normaldir...

Bir sorunu tespit etmek için dh forum kullanıcılarının driver problemi konuları yetersizdir, Ati ile 5 serisinde bir dönem sorunlar yaşadım, masaüstü gpu hızlarının yükselmesi gibi fakat 6 serisinden bu yana gerek performans gerekse stabilite açısından çok ciddi driverlar çıkmakta.

Benim karşı olduğum şey insanların duyduğu okuduğu şeyleri ezberlemesi, amd işlemciler ısınıyor gibi şehir efsanesine dönecek bu konu, o değil yabancı bir vatandaş görse okusa bunları, seviyeyi görecek, böyle efsaneler yaratmaya gerek yok bence...

Reklam konusunda amd nvidia kadar atak davranmıyor, gerçi artık pekçok oyunda amd logosu görüyoruz...

Driver konusunda nvidia' nın tercih edilecek kadar üstünlüğü olduğuna inanasım gelmiyor malesef.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.