Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gsync oyunlardaki yırtılma gecikme ve shutterin sorunlarını çözecekti ve sıkıntısız bir oyun deneyimi sunacaktı ama konuyu şöyle bir okudum da kullananlar sanki daha çok sıkıntı çekiyormuş gibi hissettim. Oyunda fpsyi bilmem kaça sabitle, programdan ayrı sabitle. Vsync aç-kapat, fast sync aç kapat... Monitöre 2-3 bin lira verince insanlar böyle şeylerle uğraşmamalı.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir programla sabitlemeye gerek yok hocam nvidia denetim masasından bir kaç ayar yapmak yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar.Aylardır gsync özelliği olan bir cihaz kullanıyorum.Ama bunu kullanmayı bilmiyorum.Ayar lardan gsync yi aciyorum fakat fps hep monitörün tazeleme hızından yüksek.Burda açılan konuda daha önce yazlinlari okudum ve anliyamadim.Sizden ricam bu gsync den nasıl faydalanabilirim.Kesin ve net yöntemi soylermisiniz.Zaman ayırıp yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    Fps sabitlemeyi oyun içinden monitör yenileme hızına göre seçmiyor veya sınırsız yapıyor isen yüksek ve sabit olmayan bir fps alırsın. Bu sorunun ortadan kalkması ve en iyi G-Sync deneyimi için oyun içinde her zaman Vsync kapatıp nvidia (3d Ayarlarının Yönetilmesi - Genel Ayarlar içinde) Düşey Senkronizasyonu açın (Vsync) bu yolla hem oyun içinden fps sabitlenir hemde yüksek fps alma derdinden kurtulursun.

Veya Asus Gpu Tweak 2 ve türevlerinde oc yapmasanız bile içinden Fps'yi monitörünüzün hz değerine göre sabitler bu yolla da sorundan kurtulursun.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Windows'un son Creator güncellemesinden sonra GYSNC gitti... Yalnız GYSNC mi gitti benim yeni kartta mı sorun var anlayamadım. Çünkü 1080 yeni geldi ve bu güncelleme ile sıfır kurulum yaptım. Nette araştırdığım kadarı ile bir problem oluşmuş son güncelleme sonrası.

Son sürücü ve arkasından gelen Hotfix versiyonu denedim, değişen bir şey yok. Kontrol panelinde her ne kadar aktifmiş gibi görünsede, Monitör ve oyunlar aksini söylüyor

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu

Görüleceği üzere mode kısmında normalde GSYNC yazması lazım. Benzer sıkıntı yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2017; 22:45:37 >

• Enteresan... Acer'ın kendi kablosunu kullanıyordum. Bu kablo 980ti ve windoıws güncellemesi öncesi çalışıyordu!??

Neyse, amazon'dan satın aldığım daha kaliteli bir kabloyu taktım;

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu

Merak edenler için, kablonun adı; Accell B142C-007B UltraAV DisplayPort to DisplayPort 1.2

Fakat GSYNC problemi devam ediyor. BF4 oynarken sağa sola döndüğümde her şey titriyor... Anlaşılan GSYNC monitörle bir problemi var. Zira GSYNC'i devre dışı bırakıp sabit yenileme hızı seçsemde durum düzelmiyor.

Kartla ilgisi yok. 1080'ni söküp eski 980ti'yi taktım ve durum aynı...

Anlamadığım şu; be GSYNC denen meret hani donanımsal bir zımbırtıydı... Böyle her abuk subuk yazılım güncellenmesinden etkileniytor ise, nerde kaldı bunun donanımsallığı.. Biri bizi yiyor galiba...

GSYNC oturana kadar bu tür monitörlerden uzak durun, boşa para vermeyin derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 19 Nisan 2017; 0:26:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Enteresan... Acer'ın kendi kablosunu kullanıyordum. Bu kablo 980ti ve windoıws güncellemesi öncesi çalışıyordu!??

Neyse, amazon'dan satın aldığım daha kaliteli bir kabloyu taktım;

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu

Merak edenler için, kablonun adı; Accell B142C-007B UltraAV DisplayPort to DisplayPort 1.2

Fakat GSYNC problemi devam ediyor. BF4 oynarken sağa sola döndüğümde her şey titriyor... Anlaşılan GSYNC monitörle bir problemi var. Zira GSYNC'i devre dışı bırakıp sabit yenileme hızı seçsemde durum düzelmiyor.

Kartla ilgisi yok. 1080'ni söküp eski 980ti'yi taktım ve durum aynı...

Anlamadığım şu; be GSYNC denen meret hani donanımsal bir zımbırtıydı... Böyle her abuk subuk yazılım güncellenmesinden etkileniytor ise, nerde kaldı bunun donanımsallığı.. Biri bizi yiyor galiba...

GSYNC oturana kadar bu tür monitörlerden uzak durun, boşa para vermeyin derim...

BENQ XL2420T var ben de hocam.

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu

G-sync muhabbetini nasıl kullanabilirim? Ayrıca ben hiç fps drop falan yaşamıyorum her oyunu akıcı bir şekilde oynuyorum.

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    G-Sync, donanımsal bir özelliktir. BENQ XL2420T'de G-Sync özelliği bulunmuyor.
  • ..Knight.. kullanıcısına yanıt
    Kullanamıyorum yani, peki çip satın alsam?
  • Önceden sürücü kurduğumda, monitörün sağ tarafından bir pencere açılır ve GSYNC aktif şeklinde bir uyarı görünür ve kaybolurdu. Şimdi çıkmıyor o - 1080'e geçtim. 1080'den dolayı mı acaba!?
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Oyunu fullscreen'e alip tekrar borderless a aldigimda duzeliyor benim, bu kadar uzun bir prosedur gerekmiyor bende. ilk seferinde yemezse ikinci seferinde mutlaka yiyor.
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    bende düzelmiyor öyle, bunun basit çözümü bilgisayarı kapatırken oyunu full screen moda alıp kapatmak.
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Nvidia zamanında G-Sync güncelleme kitlerini 200 dolardan satışa sunmuştu ve yanlış hatırlamıyorsam bu kiti sadece Asus VG248QE destekliyordu.
  • Diyelim ki 1080 ti ve 1080 p Gsync monitor var.

1- Hemen her oyunda 144 fps yi geciceginiz(Ultra ayarlar ve AA acik) icin VSYNC acik olmali Denetim masasindan.

2- 144 Fps yi gecemediginiz durumlarda VSNYC acmayabiliriniz.

Diyelim ki 1070(Ultra ayarlar ve AA acik) var ve 1080p Gsync monitor var

1-Cogu oyunda 144fps den asagi duseceginiz icin VSYNC acmaniza gerek yok

2-144 fps yi gectiginiz durumlar da mutlaka VSYNC denetim masasindan acilmali

GSYNC in amaci tearing I yok etmek degil akici goruntu saglamaktir.Nvidia bu sebebten optimal olarak Gsync acik Vsync acik olsun diyor.Zaten tazeleme oraninin ustunde fps almanin mantigi yok cunku ekranin o fps yi veremicek.144hz de 300 fps almanin bi mantigi yok.Ve GSYNC de bunu degistirmez.Ama benim micro shutter yasadigim bi cok oyunu kaymak gibi yapti.60hz de surekli 60 fps veren ancan VSYNC acik olsa dahi shuuter yapan oyunlar simdi 144hz de fps 80-110 arasi gidip gelse bile surekli kesinlikle shuuter agirlasma yada gozu rahatsiz eden bi sey yok.GSYNC bu sebebten var.Umarim yardimci olmusumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 12 Mayıs 2017; 15:22:30 >

• Bu GSYNC olayına içim gidiyor fakat konsol kullanımına etki edecek diye de korkmuyor değilim. Hem bunu kullanıp hem konsol kullanan arkadaşlarda durum nasıl? Konsoldaki 30 FPS çok rahatsız ediyor mu sizi 144 HZ'e alışınca?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulfly1

Bu GSYNC olayına içim gidiyor fakat konsol kullanımına etki edecek diye de korkmuyor değilim. Hem bunu kullanıp hem konsol kullanan arkadaşlarda durum nasıl? Konsoldaki 30 FPS çok rahatsız ediyor mu sizi 144 HZ'e alışınca?

144hz alışınca konsoldaki 60 fps bile rahatsız ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soulfly1 kullanıcısına yanıt
    Uch4 den sonra direk sattim ben ps4 du oradan durumun vahimatini anla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam ben hiç bulaşmayayım 144HZ olayına 60 FPS kafi. Konsolda da oynamak istediğim sevdiğim oyunlar var
  • Gysnc için yaptığım ayarlar bunlar

3D ayarlarının yönetilmesi genel ayarlar Düşey senkronizasyon Açık
    Gsync Ayarları Gsync özelliğini Etkinleştir Gsync tam ekran modu için etkinleştirin seçili başka bir ayar yapmam lazım mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helll_599 -- 15 Ağustos 2017; 14:58:37 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.