Şimdi Ara

Nvidia Fermi raytracing görüntüleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://bbs.pczilla.net/thread-5002-1-1.html

Fotoğraf değil Fermi'nin render ettiği görüntüler:

Tabii ne kadar zamanda render ettiği önemli burada sadece ve onla ilgili de bir bilgi yok...

Ama ray tracing'in güzelliği de anlaşılıyor

EDIT: Resimlerde render filan yok bildiğin fotoğrafmış, fotoğrafın üstüne bazı efektler filan konulmuş sadece

yani kısacası bunlar render filan değil nvidia yine sıktı sanırım ama belki ilk resimleri de biri alıp üstüne nvidia logosu basarak yapmıştır, nvidia'dan gelmemiştir belki emin olamıyorum

http://www.flickr.com/photos/motionographer/4008935965/sizes/o/in/set-72157622455027471/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 30 Ekim 2009; 21:29:35 >

• Açıkcası artık yutmuyorum böyle görüntüleri.

Geçen sene yahut 2 yıl kadar önce bu ray-tracing teknolojisi ile ilgili bir demo yayınlamıştı nvidia ve oluşturulan görüntüdeki ışık efektlerine dikkat çekiliyordu. Ancak orada benim gördüğüm günüzmüzde kullanılan HDR efektinin yerini alamayacak bir görüntü teknolojisinin kullanılmış olması ve görüntünün anlatılanlar kadar gerçekçi olmadığı idi. Ayrıca o demoda 3 adet 8800ultra sli yapılmış ve performansın da 20-30 fps arasında seyrettiği söylenmişti.

Şimdi burada gördüğümüz görüntüler diyelim ki gerçek ve bunlar ss. Böyle bir görüntüyü çizebilecek bir kart açıkcası 3 tane değil, 10 tane 8800ultra olmalı ki, bu da gt300'ün uçuk bir gpu olacağanı gösterir. E kimse kusura bakmasın ama nvidia'dan o kadar güçlü bir gpu yapmasını beklemiyorum. Çünkü hiçbir dönemde bu kadar büyük bir sıçrama yapılamadı. Ha yaparlarsa o mühendislerin ellerini öpmek lazım.

Buarada paylaşım için teşekkürler hocam.

Geçen sene Ağustos'ta yayınlanan benzer bir haber:

http://www.pclabs.com.tr/2008/08/17/nvidia-isin-izleme-ray-tracing-teknolojisini-gosterdi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 30 Ekim 2009; 20:40:11 >

• valla real time diye bi iddiaları yok, mantık olarak son 5 yılda çıkan tüm kartlar çizer bu görüntüyü ama ne kadar zamanda çizdikleri önemli tabi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

ne kadar zamanda çizdikleri önemli tabi :D

İşte tüm sorun bu.

Tabi bu teknolojiye artık destek vermeleri güzel bir gelişme olur. Ancak hemen pazarlamak için kullanmak... O biraz tüketiciyi aldatmak olacaktır ki; bu konuda uzman bir firmadan bahsediyoruz...
  • kart ne zaman eline geçti? nasıl aldın bu görüntüleri? bize biraz kart hakkında bilgi verirmisin?
    hangi demo bu? ATI kartlar da da bu demo'yu çalıştırabiliyormusun?
    ayrıca kart'ı nereden ve kaça temin ettin?
  • Abi kartı Cevahir'deki Mango'dan aldım.

nvidia sunumu bu yaw ne gezer bende fermi
  • o zaman kaynak gösterelim dimi?
    bu şekilde sen almışsın bu görüntüleri gibi duruyor mesajım aslında ona göndermeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 30 Ekim 2009; 20:50:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben almışım gibi duruyor di mi sol üstte nvidia yazıyor, alttaki "soul of a supercomputer" i filan da ben eklemişim gibi zati. kaynak göstermeyi unutmuşum, bunu söylemen yeterliydi.

ya da göstermiyorum lan, fx57 ne zaman göstermiş de ben gösterecem çok merak eden dosyanın adresine bakabilir
  • millete maket kart gösteren firma bu görüntüleride fotoğraf üzerinde fotoşopla oynayarak yapmıştır..
    dikkatli arkadaşların bir süre sonra görüntülerde canon veya nikon makine ile çekildiğine dair ipuçları
    bulacağını düşünüyorum
  • quote:

ben almışım gibi duruyor di mi sol üstte nvidia yazıyor, alttaki "soul of a supercomputer" i filan da ben eklemişim gibi zati. kaynak göstermeyi unutmuşum, bunu söylemen yeterliydi.

ya da göstermiyorum lan, fx57 ne zaman göstermiş de ben gösterecem çok merak eden dosyanın adresine bakabilir

fx57'nin kaynak göstermesine gerek ve neden yok. çünkü o çeviri yapar ve kendi yazısını ekler. direk copy / past yapmaz. kendi yorumu ve ya yazısı için kaynak göstermenin anlamı yok.
    ama diğer şekillerde kaynak gerekir. sonucta burası bir forum ve bir bilgi paylaşılıyorsa bu kendi emeğiniz yahut çalışmanız değilse kaynak şartdır. aksi durum etik olmaz.
    üslub konusunda bir yorumda bulunmayacağım zaten açık.

neyse kaynağı ben gösteriyim.
    arkadaşınızın resimleri gösterdiği ve aldığı linkler bir "image upload servisine" yüklenen fotolardır.

Chip.com.tr

adresindendir ve asıl haber bir çin sitesi olan;

Pczilla

adresinden alınmıştır.

ilgili linklerde ingilizce olarak ( bozuk çeviri ) detaylı bilgilere ya da çince bilen arkadaşlar için Pczilla adresine bakabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 30 Ekim 2009; 21:07:06 >

• laf atmayı denemeden önce iyi bi araştır, ben bişey yüklemedim upload servisine filan, iyi bak, gönderdiğin linkteki fotoğraflar da o upload servisine yüklenmiş.

Ne demek fx'in kaynak göstermesine gerek yok kardeşim, kendi yazısı ne demek, bi yerden haber alıyorsa ister haberi kendi kelimeleriyle tekrar yazsn ister copy paste etsin, ortada bir haber varsa kaynağını da verecek.

Haber sitelerinde en sonda REUTERS / AA vb. şeyleri boşuna mı görüyoruz?
  • ılk ss fılm karesınden farksız
    bendekı 9800 gt bıle nvidianın human head tech demosunu sanıyede 13 kareden fazla cızemıyor.gelın gorun kı o ssler cok daha yuksek kalıtede.9800 gt o sslerden olusan bı tech demoda 2 fps verse fermı en fazla 10-12 fps verır.pekı bu bıze yeter mı yetmez
  • quote:

laf atmayı denemeden önce iyi bi araştır, ben bişey yüklemedim upload servisine filan, iyi bak, gönderdiğin linkteki fotoğraflar da o upload servisine yüklenmiş.

Ne demek fx'in kaynak göstermesine gerek yok kardeşim, kendi yazısı ne demek, bi yerden haber alıyorsa ister haberi kendi kelimeleriyle tekrar yazsn ister copy paste etsin, ortada bir haber varsa kaynağını da verecek.

Haber sitelerinde en sonda REUTERS / AA vb. şeyleri boşuna mı görüyoruz?

farketmez. asıl kaynak olarak gösterilecek linkler onlardır
    ayrıca tekrarlıyorum. yazı kendi çevirisi ve yorumu olduğu sürece kaynak belirtmeye gerek yoktur. ha çeviri yaptığı yerin bire bir aynısını aktarıyorsa o zaman kaynak vermelidir.
    o AA dan alındığını söylediğin haberler bire bir aktarılır ve haber kaynağı AA olduğu için alta o yazı yazılır.
    neyse uzatmaya gerek yok bir daha kaynak belirtmek aklına gelir.

ilgili belirttiğim sitelerde daha detaylı bilgiler ve resimler mevcuttur ayrıca.

• tamam haber makalelerini alıp kendi kelimelerimizle tekrar yazarsak kendi haberimiz olmuş oluyor anladım bundan sonra öyle yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

millete maket kart gösteren firma bu görüntüleride fotoğraf üzerinde fotoşopla oynayarak yapmıştır..
    dikkatli arkadaşların bir süre sonra görüntülerde canon veya nikon makine ile çekildiğine dair ipuçları
    bulacağını düşünüyorum

İşte buna yorum derim.
  • aslında bu Ray tracing yeni bir olay değil. Nvidia bu konu üzerinde epeydir kafa yoruyor. ancak bu özellik daha çok endüstriyel alanlarda çok işe yarar.
    oyunlarda bunu görebilirmiyiz? tamamen zaman ve uğraşı meselesi.
    ayrıca Fermi'nin bu tarz grafikleri nasıl hareketlendirme kazandığı da mesele.
    bu görüntüyü verip 10fps bize vaad ediyorsa bence kart lanse edilmesin daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 30 Ekim 2009; 21:19:02 >
  • yalnız harbi fake çıktı ilk mesaja ekliyorum şimdi
  • önüne gelen fake fermi haberi yapmaya başladı
  • Yuh diyorum, bu arada "Photoshop bu gerçek değil" diyen arkadaşı da tebrik etmek lazım. Kaçırmamış

Düzenleme: Resmin ait olduğu Flickr klasöründeki diğer fotoları inceledim ve sanırım renderlar gerçek, zira profesyonel bir çekim yapılmış ve çekilen fotoğraflar özel bir yazılımla üç boyutlu yüze aktarılmış. Ancak render işleminden ziyade bir nevi doku kaplama işlemi söz konusu. İşte klasördeki diğer fotolar: Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 30 Ekim 2009; 22:05:38 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.