Şimdi Ara

Nvidia ekran kartlarına bios nasıl flashlanır?Ustalar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nvidia ekran kartlarına bios nasıl flashlanır acaba?Ekran kartıma bios flashlamak istiyorum ancak usb disk ile dos ortamanda değil direk masaüstünden işi halledicem.Yedek biosu falan aldım sadece hazır olan biosu nvflash ile flashlamam lazım ancak programdan hiç bir şey anlamadım ben.nvflash "xxxxxx.rom" diyicem ancak n ye basınca hemen satır atlıyor bir sürü birşeyler çıkıyor programda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 25 Ocak 2012; 22:02:01 >

• Yukarı ,

Yokmu şu işi bilen bir kişi forumda?NVFlash son sürümü windowstan oluyormuş.Cmd komuduyla yapılıyor sanırım ama halledemedim bir türlü
  • valalhi ben çok uğraştım ama olmadıya nbitör benim bios tanımıyor ilginç şeyler oluyor ya

• cok basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 26 Ocak 2012; 12:50:32 >
  • @sakiri

Ben nero daha önce kullanan hiç görmedim.Şöyle basit bir işlem yokmu windowstan ya nvflasha girip biosu gösterip flash tusuna basıp flashlamak gibi??

Windowstan yapanlar gördüğüm kadarıyla cmd ile yapıyorlardı.Bu adam cd ye yazdıktan sonra herhalde dos ortamında yapıcak
  • http://forum.donanimhaber.com/m_32263517/mpage_1/f_/key_//tm.htm#32263517

Eski bir konu ama halen işe yarıyor olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yok malesef işe yaramadı.I/O connect bilmem ne hatası veriyor.Okunamıyor dosya falan diyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben anlamadım ki arkadaşlar , bir tane referans tasarım gtx460-470-480 kullanan bir Allahın kulu yokmu şu forumda?Herkes cayır cayır yapmış yardım istediğimde bir tane kendi kartını flashlayan adam çıkmıyor ortaya??
  • Windows 64 bit kullaniyorsan sorun yasarsin.
  • Neredeyse kullandığım bütün kartlara bios flash yaptım, sorununuzu tam olarak anlatırsanız yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Neredeyse kullandığım bütün kartlara bios flash yaptım, sorununuzu tam olarak anlatırsanız yardımcı olurum.

Arkadas windows üzeri bios flashen yapacak ama bilmedigi icin ona zor geliyor.
    Benim kullandigim bilgisayar almanca yani türkce degil yoksa hemen yardimci olacam arkadasa sorun olmaz.

Arkadasin yapacagi seylerden birisi nvflash_windows_5.100.0.1 adli programi indirmek ve rardan cikarmak. Bu cikan dosyanin icine bios.rom dosyasini atmak. Sonrada baslatma cubugundaki arama yerine cmd yazip programi calistiracak.
    mesala ilk acilista windows\system.32 komutu karsisina cikacak bu komutlardan cd.. komutunu kullanarak cikmali ve cd dosya adi yazarak bios yüklü dosyaya dogru ulasirsa sorunu cözecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

quote:

Neredeyse kullandığım bütün kartlara bios flash yaptım, sorununuzu tam olarak anlatırsanız yardımcı olurum.

Benim kullandigim bilgisayar almanca yani türkce degil yoksa hemen yardimci olacam arkadasa sorun olmaz.

Arkadasin yapacagi seylerden birisi nvflash_windows_5.100.0.1 adli programi indirmek ve rardan cikarmak. Bu cikan dosyanin icine bios.rom dosyasini atmak. Sonrada baslatma cubugundaki arama yerine cmd yazip programi calistiracak.
    mesala ilk acilista windows\system.32 komutu karsisina cikacak bu komutlardan cd.. komutunu kullanarak cikmali ve cd dosya adi yazarak bios yüklü dosyaya dogru ulasirsa sorunu cözecek.

Söylediğiniz gibi yaptım.NVFlash'ın içerisine kendi bios'umu attım rardan çıkardıktan sonra.Daha sonra onu d ye attım.Cmd de cd/ yazarak cd ye daha sonra d: yazarak d ye geldim.dir yazdım ve gelen kısımlarda media gözüküyordu.(bu dosyaları d de medianın içerisine attım)

d:\>media>nvflash_5.100.0.1 yazıp enterladımda , media iç yada dış komut çalıştırılabilir.program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor vs diyor.Bir şeyi hala yanlış yapıyorum ne yazık ki

• Arkadaşım biraz kafanız karışmış sanırım. Eğer doğru klasör içinde iseniz yazacağınız komut şu şekilde olmalı. nvflash bios.rom
    tabi burdaki rom dosyasının adı sizdeki dosyanın adı ne ise o olacak. nvflash deneme.rom gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

quote:

Söylediğiniz gibi yaptım.NVFlash'ın içerisine kendi bios'umu attım rardan çıkardıktan sonra.Daha sonra onu d ye attım.Cmd de cd/ yazarak cd ye daha sonra d: yazarak d ye geldim.dir yazdım ve gelen kısımlarda media gözüküyordu.(bu dosyaları d de medianın içerisine attım)

d:\>media>nvflash_5.100.0.1 yazıp enterladımda , media iç yada dış komut çalıştırılabilir.program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor vs diyor.Bir şeyi hala yanlış yapıyorum ne yazık ki

nvflash_5.100.0.1 ismindeki klasor ismini nv olarak degistir. Uzun uzun yazma zahmetinden kurtulursun.
    Örnegin d:\>media>cd nv
    daha sonra
    bu konumda olacak
    d:\>media\nv>
    ve böyle yazacaksin
    d:\>media\nv>nvflash.exe gtx460.rom enter.
    zaten o zaman sana sorar ne yapmak istiyon diye.
    yes diyeceksin bekle 10 saniye islem tamam. yeniden baslat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 27 Ocak 2012; 10:21:34 >

• Hocam dediğin gibi yapınca oldu.Ama şöyle yaptım,

d:\media\nv\nvflash.exe alper.rom

orada > işareti yapınca yine iç dış media falan diyor olmuyor.Onun yerina \ bu işareti koyunca oldu ancak şey diyor hata veriyor windowsun bu sürümüyle uyumsuz vs vs diyor.64 bit benim 32 bit mi kurmam lazım bunun için hocam?
  • nvflash_5.100.0.1 bu klasörün icinde bütün dosyalar tamammi yani hepsini attinmi icine nvflsh64.sys bu dosyalari söylüyorum. Bendede 64 bit isletim sistemi var ben kac kez denedim sorun yok.
  • Hocam valla media da nv klasörünün içine attığım dosyalar şu şekilde.

alper.rom (Bunu nibitörle düzenledim.fan kilidini kaldırdım gtx460'ım için) (rom dosyası)
    CWSDPMI (uygulama)
    nvflash (microsoft office uygulaması)
    nvflash (uygulama)

Sizin ki gibi bende nvflash64.sys yok hocam.Ben söylediğiniz gibi bu 5.100.0.1 sürüm olan nv flashı indirdim.Zipten çıkardım daha sonra onun içine kendi alper.rom dosyamı attım.Başka bir şeyler dahamı atmam lazımdı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Hocam valla media da nv klasörünün içine attığım dosyalar şu şekilde.

alper.rom (Bunu nibitörle düzenledim.fan kilidini kaldırdım gtx460'ım için) (rom dosyası)
    CWSDPMI (uygulama)
    nvflash (microsoft office uygulaması)
    nvflash (uygulama)

Sizin ki gibi bende nvflash64.sys yok hocam.Ben söylediğiniz gibi bu 5.100.0.1 sürüm olan nv flashı indirdim.Zipten çıkardım daha sonra onun içine kendi alper.rom dosyamı attım.Başka bir şeyler dahamı atmam lazımdı?

Kardes bunu indirhttp://www.techpowerup.com/downloads/2005/NVFlash_5.100.0.1_for_Windows.html ve eskileri sil onlar dos ortaminda kullaniyor.
    Aynen benim yaptigim gibi komutlari ver. Yoksa daha cok hata edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 27 Ocak 2012; 11:00:50 >

• Hocam söylediğin gibi yaptım.

Bu sefer 64 bit değilde şu hatayı alıyorum,

I/O ERROR: Cannot open filre: alper.rom
  • d:\>media\nv>nvflash.exe alper.rom dosya yapin bu sekilse yapman gereken
    sirasiyla
    cmd ekranini bu hale getir. Tertemiz olsun ve komutlari kesinlikle kendince yazma.
    sendeki dosya adini nv yaptigini zannediyorum. O yüzden bende nv olarak yazdim.
    d:\>
    d:\>cd media enter
    d:\media>cd nv enter
    d:\media\nv>nvflash.exe alper.rom enter
    cikan ekran dogruysa y basacan sonrasi evet diye gidiyor iste.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.