Şimdi Ara

NVIDIA Drivers | 391.35 WHQL | Gerekli temiz kurulum (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
8
Favori
29.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun resmen cpu düşmanı. Sizdeki işlemci ne bulmuyorum ama vsnyc açıkken60fps alıyorken bile %66 vs civarında.

Bende 4 ghz de çalışan i5 2500k var ve bu işlemci hala güçlü bir işlemciyken bazan %100 leri görüyor.

Yine sorun değil görsün, fakat sen ps4 ün jaguar tabanlı dandik işlemcisiyle bu oyunu high ayarlarda nasıl çalıştırıyorsun peki?!

Yine pc üvey evlat gözüyle görülmüş. Optimizasyon sıfır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

Oyun resmen cpu düşmanı. Sizdeki işlemci ne bulmuyorum ama vsnyc açıkken60fps alıyorken bile %66 vs civarında.

Bende 4 ghz de çalışan i5 2500k var ve bu işlemci hala güçlü bir işlemciyken bazan %100 leri görüyor.

Yine sorun değil görsün, fakat sen ps4 ün jaguar tabanlı dandik işlemcisiyle bu oyunu high ayarlarda nasıl çalıştırıyorsun peki?!

Yine pc üvey evlat gözüyle görülmüş. Optimizasyon sıfır...

Enteresan bir durum oyuna bir giriyorum yağ gibi akıyor hiç kasmıyor, bir daha çıkıp giriyorum inim inim inliyor. Fark ettiğim bir şey var oyunda ayarlara girip ayarlarda değişiklik yapınca oyunda takılmalar gözle görülür şekilde artıyor, takılmıyorken takılmalar başlıyor falan. Oyunu açıp hiçbir şekilde grafik ayarlarına girmeden sadece oyunu oynayınca kasmalar olmuyor. Olsa da çok nadiren 1 kere 2 kere oluyor 30 dakika boyunca maksimum. Oyundayken ayarlara girmek sıkıntı yaratıyor buna %100 eminim. Yani bir ayarı değiştirince oyundan çıkıp tekrar girmek daha sağlıklı oluyor.

Sistemimi imzamda görmeyenler için yazayım:

İşlemci: i5 4690k (3.5 ghz stok hız)
    Ekran kartı: gtx970 (1380 mhz stok hız)
    Ram: 8 gb

Kullandığım ayarlar şunlar:

NVIDIA Drivers | 391.35 WHQL | Gerekli temiz kurulum

Bu aşağıdaki görüntüyü de oyundan aldım, sabit bu şekilde kalıyor hep ram 7.5 - 8 arası ve Vram 3.6 - 4.0 arası sabit ve bu resmi aldığım bölüm boyunca çok rahat oynadım. Sadece 1-2 defa anlık bölüm başında takılma oldu o kadar. Yani belleği tam kullanması aslında kesin olarak sorunun kaynağı değil. Çünkü çoğu kişide ekran kartı belleği tam kullanılıyor bu oyunda.

Ayarları ne yaparsanız yapın oyun o belleği tamamen kullanıyor onu fark ettim ve takılmalar sadece bellekle alakalı değil öyle olsaydı her zaman yapardı bunu bir girdiğimde takılma olup, bir
    girdiğimde ise hiç takılma olmamazlık yapmazdı. Çünkü herkesin ekran kartı belleğini tam kullanıyor bu oyun.
    8 GB ramle de alakalı olabilir bunu kabul ediyorum yabancıların incelemelerine de baktım şiddetle 16 gb ram öneriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 10 Kasım 2017; 20:18:59 >

• 12 ya da 16GB sistem ram'ı günümüz oyunları için olmazsa olmaz. Bunu her konuda söylüyorum artık, takılmalar yüksek ihtimal ondan kaynaklı, ya da Nvidia'nın son driver'ı ile de alakalı olabilir çünkü 388.13 WHQL'de anlık takılma sorunu yaşayan insanlar görüyorum.

Afterburner, RTSS güncel tutun. Sistemi güncel tutun.

VRAM dolmuşsa, sistem ram'ı kullanılır o da dolmuşsa HDD/SSD'de ki sanal ram kullanılır. Bir video kartının sistem ram'ına muhtaç kalması bile anlık takılma yaratabilir (ne sıklıkla olacağı belirsiz) çünkü GDDR5, en hızlı DDR3'ten bile hızlı ve aktiftir.

İmzamdaki sistem var, benchmark'larda 60FPS üstü avarage aldığını gördüm. Oyunu single player'ı için yükledim çıktığında ama daha oynama fırsatı bulamadım (COD2 tadı verse çerezlik oyun benim için ). İlerleyen günlerde bende nasıl çalıştığını yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 10 Kasım 2017; 23:21:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

12 ya da 16GB sistem ram'ı günümüz oyunları için olmazsa olmaz. Bunu her konuda söylüyorum artık, takılmalar yüksek ihtimal ondan kaynaklı, ya da Nvidia'nın son driver'ı ile de alakalı olabilir çünkü 388.13 WHQL'de anlık takılma sorunu yaşayan insanlar görüyorum.

Afterburner, RTSS güncel tutun. Sistemi güncel tutun.

VRAM dolmuşsa, sistem ram'ı kullanılır o da dolmuşsa HDD/SSD'de ki sanal ram kullanılır. Bir video kartının sistem ram'ına muhtaç kalması bile anlık takılma yaratabilir (ne sıklıkla olacağı belirsiz) çünkü GDDR5, en hızlı DDR3'ten bile hızlı ve aktiftir.

İmzamdaki sistem var, benchmark'larda 60FPS üstü avarage aldığını gördüm. Oyunu single player'ı için yükledim çıktığında ama daha oynama fırsatı bulamadım (COD2 tadı verse çerezlik oyun benim için ). İlerleyen günlerde bende nasıl çalıştığını yazacağım.

Oyunu az önce bitirmiş bulunuyorum. Bir solukta bitti ben de anlamadım, tabi oyunun yarısı grafik ayarlarıyla, bellek kullanımına bakmakla geçti ama yine de zevk aldım. Hikayesi 10 numara hocam. Ben de COD 2 zamanlarımı özlemiş biri olarak söylüyorum bu oyunun single'ı kesinlikle o özlemi gideriyor harika olmuş hikaye kısmı. FPS açısından oyun çok tatmin edici ben hep V-Sync açık 60 fps sabit kullandım hiç düştüğünü görmedim sadece anlık bölüm başlarında veya önemli bir sahne geçişinde falan 1-2 saniye drop gördüm o da nadiren oyunu etkielmiyor.

Benim takılmalara gelirsek, en son artık dayanamayıp bazı ayarları iyice kıstım.
    AA'yi FXAA'ya çekip Shadow'u kapattım, Texture zaten High'tı öyle bıraktım. Kısaca çözünürlük ve scaling hariç(native o da) Ambient Occlusion, Subsfacing shadow, Screen space shadow, screen space reflection gibi ek ayarları kapadım komple.
    Sonuç aşağıdaki resimlerdeki gibi. Ram kullanımı 6,5 - 7.0 GB arasına düştü. Maksimum 7'yi geçmedi yani. Ekran kartı da sıklıkla 3,5 - 4 arasıydı. Kasma olmadı bu şekilde hiç.
    Sorunlu ayarın Shadow olduğunu düşünüyorum bir tek onu kapatmamıştım hiç. Ama tekrar uğraşmak istemedim söylediklerimi tümünü kapadım oyunu bitirdim işte bu ayarlarla 5-6 bölüm oynadım kasmadı hiç.

• Oyunu iki farklı ekran kartıyla denedim.4gb vram bulunan kartta takılma , donma vs olmazken aynı ayarlarda 2gb vrami bulunan kartta oyun takılmaya hem de textureları yükleyememeye başladı.Özellikle texturelar en yüksek ayardaysa bölüm boyunca texturelar yüklenmiyor.En düşük ayardaymış gibi kalıyor.Orta ayarda tutarsam bölümün ortalarına doğru kendine geliyor.Uygun ayarlarla ve son driver ile 4gb vram sorunsuz bi deneyim yaşatabilir.

Bu arada oyunun grafikleri harika olmuş.Paris bölümündeki görseller muhteşemdi.Özellikle hdr oynadım mükemmel gözüküyordu.

Birşey daha dikkatimi çekti.Bölüme başlarkenki ve aralarda giren cutscene görüntülerde karakterler daha yüksek kalitede cgi tarzında ve gerçek zamanlı çiziliyor.Cutscene den çıkılıp aksiyona geçildiğinde ise karakterlerin kalitesi hissettirilmeden düşürülüyor.Buna rağmen fps çok oynamıyor.Atıyorum cgi tarzı gösterilirken 30fps alınıyorsa , düşük kalitede gösterildiğinde 40fpsye çıkıyor.Ben bu cgi tarzı çizimi PlayStation 3 ilk çıktığında gösterilen Killzone videosuna benzetiyorum.Adamlar cgi görüntüleri oyun içi görüntü diye kakalamıştı millete.Biz de ağzımız açık izlemiştik.Şimdi o cgi tadında görüntüleri oyunlarda görebiliyoruz.Bir de sadece ara videolarda değil de aksiyon anında oyun içinde de görebilsek harika olacak.O zamanlar da yakındır sanırım.Bu dediğim cgi'dan düşük kalite çizime geçme olayı son çıkan birçok oyunda kullanılmaya başlandı.

• quote:

388.13 driver'da eğer oyunlarda takılma yaşıyorsanız, RTSS ayarladan aşağıda gösterildiği gibi power (güç) monitoring'in tikini kaldırın.

Yeni oyunlarda sıkıntı olmamıştı ama eski oyun olan tales of zestiriada takılma yaşıyodum bu sürücüyle. Paylaştığınız yol sorunumu çözdü teşekkürler

Edit: sorun nedense sonra tekrardan boy gösterdi. Yani fullscreende yapmıyor ama windowed mod'da yapıyor. Bende bazı oyunları icc profili için windowed da oynadığımdan şimdilik 387.92'ye döndüm onda sıkıntı yok windowed mod'da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 11 Kasım 2017; 15:11:7 >

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    aynı cutscene kalite oalyı crysis 3'te vardı. oyunu ultra oynarsan, cutsceneler über ultra detay oluyordu.

bugün 6 bölüm oynadım. ayarların hepsi en yüksekte, 1080p. oyun genel olarak çok boş, hissiyat hiç yok, ses efektleri ve müziklerde kötü. sadece gece parisli bölümü çok sevdim, iç mekan grafikleri çok güzel. onun dışında klasik kötü cod oyunu bence, daha fazla yoruma dökmeyelim bu kısmı konu şaşmasın.

vram kullanımı 5-6GB arası gitti, sistem ram kullanımı 10-11GB arası (ilk kez bir oyun kararlı olarak 11GB kullandı). vsync ise bozuk (double buffered geliyor). ayrıca oyun cpu kullanımı anlık çok artıyor mesela 1sn'liğine ve takılma oluyor. ayarlardandır ya da driver'dan. fazla üstünde durmayacağım zira vaktime değmez ve 60fps sabit alıyorum genel oyunda.

• quote:

aynı cutscene kalite oalyı crysis 3'te vardı. oyunu ultra oynarsan, cutsceneler über ultra detay oluyordu.

bugün 6 bölüm oynadım. ayarların hepsi en yüksekte, 1080p. oyun genel olarak çok boş, hissiyat hiç yok, ses efektleri ve müziklerde kötü. sadece gece parisli bölümü çok sevdim, iç mekan grafikleri çok güzel. onun dışında klasik kötü cod oyunu bence, daha fazla yoruma dökmeyelim bu kısmı konu şaşmasın.

vram kullanımı 5-6GB arası gitti, sistem ram kullanımı 10-11GB arası (ilk kez bir oyun kararlı olarak 11GB kullandı). vsync ise bozuk (double buffered geliyor). ayrıca oyun cpu kullanımı anlık çok artıyor mesela 1sn'liğine ve takılma oluyor. ayarlardandır ya da driver'dan. fazla üstünde durmayacağım zira vaktime değmez ve 60fps sabit alıyorum genel oyunda.

BF1'de de var bu olay.AC Origins'de yok sanırım ya da var da pek belli olmuyor.

• 388.43, 385.69'dan sonra şu an en son Pascal için en iyi driver'dır, güncelleme tavsiye edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 11 Aralık 2017; 2:14:15 >
  • gtx 770 karta sahip olan var ise hangi driver kullanıyor öğrenebilir miyim?
  • quote:

388.43, 385.69'dan sonra şu an en son Pascal için en iyi driver'dır, güncelleme tavsiye edilir.

Hangi oyunda nasıl bir fark gördünüz hocam ? Ben farcry4te ciddi stabilite sağladım bu driverle 1060da
  • gtx 970 var güncellememe gerek var mı
  • 970 iyi bir karttır OC'lu hali... En az GTX1070'e terfi edebilirsin güncelleme istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 11 Aralık 2017; 18:36:34 >
  • 388.59 WHQL kurulu en son sürüm her zmaan en iyi sürümdür
  • Ryzen1200 kullanıcısına yanıt
    https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/7idnwk/driver_38859_faqdiscussion_thread/

değil, kaldı ki guru3d'de şikayetler var .59 için. Titan V'ye sahipsen yüklemen lazım zaten orası ayrı.
  • 385 te stabil bi sürüm vardı yan no sunu hatırlamıyorum, ama pubg de 60 fps nin altına düşmezdi, 388 lerde fps düşmeleri olabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Experience devamlı açık bende ve bazen kendiliğinden kapanıyor... Bazen ekran kartı kendini kapatıyor. Oyundayken bariz hissediyorum fps 30'lara düşüyor... Son sürümde de bu sıkıntılar giderilmedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvdia eskiden güncel sürücü çıkarttığında çoğu kartta sorun yaşatmazdı.Ama özellikle son 2 yıldır nefret ettirdi kendisinden.Yeni gelen sürücülerde artık hep bir sorun çıkartıyor.Atıyorum son 3 sürücünün 1 tanesi stabil olup diğer 2 si sorunlara neden oluyor..Fps drop yaşatıyor.Nvidia 3d ayarlarınıda gayet iyi biliyorum.İnce ayar yapmamıza rağmen sorun çıkartıyor.Mesela Pubg de sürücü kaynaklı sıcaklık değerleri korkunç.%100 kullanımda 64 dereceyi geçmeyen sıcaklık , sorunlu sürücüde 75 derece sıcaklıklara neden oluyor..Kasanın bulunduğu ortam sıcaklıkları aynı.Redditte okumadan güncellemiyorum artık.Stabil sürücü bulmak zor oldu artık..
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.